İsmi Asfiya
Annemde de varmış aynı sorunlar ama daha bir kaç ay önce öğrendi, 3 normal doğum yapmış çok şükür birşey olmamış. Annemin kalp kapakçıklarında daralma var, pda var. Bende PDA, mitral darlık ve triküspid yetmezlik var. Suni sancıdan sonra nabzım 150ye çıktı en son gördüğümde, daha çıktı mı bilmiyorum kendimden geçtim bi ara doktor çağırdı doğulam. O ara bişeyler döndü ama söylemediler nasıl düştü nabzım onu da bilmiyorum sancıyı kestiler hemen, 2 serum takıldı onları da okuyamadım sonra direkt doğuma aldılar. Ben sezeryandan bayılmaktan korkuyorum bu yüzden normal doğum istiyorum böyle böyle hastalıklar da var dedim, doktor da hastane ortamında direkt müdahale edilir deneriz dedi. Eğer zorunlu sezaryen dese kabul ederdim ama annen yapmış sende yapabilirsin dedi. Bi daha hamile kalırsam kesinlikle sezaryen isterim gerçekten ölüme yaklaştığımı hissettim. Eşim soğuk kanlıdır ama o bile korktu. Çok şükür sağ salim evimize dönebildik ailecek.
Bende spınal dıye dırettım genel olsaymış keşke dedim sonradan komplıkasyon yaşayıncaBen sezaryen oldum. Bilenler bilir, baştan beri kendi isteğim bu yöndeydi. Çok kolay oldu. Spinal başlamıştık ama genel anesteziye döndüler. Hiç bilmiyordum o an genele döneceğini. Bir uyandım bitti dediler. Çok şaşırdım. Aaa dedim ne kadar kolaymış.Bir daha gebelik düşünürsem genel anestezi ile sezaryen düşünürüm yine.
Özendirmek gibi olmasın tabi okuyanlara. Ben kendimi , vücudumu, psikolojimi tanıyorum. Normal doğum yapamazdım.
Haftaya bi gidip goruscem kuzum 40 gun sonra oneriyolar yaptirayim kurtulayim diyorumDevakus bacak kasık bölgesi ya çok yağlanmadan yaptır , yada 1.5 yaştan sonra yaptır kilolu olursa
Ben de sezaryen oldum, spinaldi o anı yaşamak gerçekten güzeldi ne oldu bitti anlayamadım kızımı çıkarıverdiler. Sadece hep o anda eşimi de hayal etmiştim almadıkları için ağlamakla girdim ameliyathaneye çıkınca da ağlamak istedim ama oda kalabalıktı ağlamadım herkesi gönderip ağladım, sebepsiz.Ben sezaryen oldum. Bilenler bilir, baştan beri kendi isteğim bu yöndeydi. Çok kolay oldu. Spinal başlamıştık ama genel anesteziye döndüler. Hiç bilmiyordum o an genele döneceğini. Bir uyandım bitti dediler. Çok şaşırdım. Aaa dedim ne kadar kolaymış.Bir daha gebelik düşünürsem genel anestezi ile sezaryen düşünürüm yine.
Özendirmek gibi olmasın tabi okuyanlara. Ben kendimi , vücudumu, psikolojimi tanıyorum. Normal doğum yapamazdım.
Benim normal dogum sikinti olmadi ama sonrasinda yasadigim basur beni daha cok yipratti. O yuzden 2. De heralde basur derdi yuzunden sezeryan isterim gibiBen sezaryen oldum. Bilenler bilir, baştan beri kendi isteğim bu yöndeydi. Çok kolay oldu. Spinal başlamıştık ama genel anesteziye döndüler. Hiç bilmiyordum o an genele döneceğini. Bir uyandım bitti dediler. Çok şaşırdım. Aaa dedim ne kadar kolaymış.Bir daha gebelik düşünürsem genel anestezi ile sezaryen düşünürüm yine.
Benim normal dogum sikinti olmadi ama sonrasinda yasadigim basur beni daha cok yipratti. O yuzden 2. De heralde basur derdi yuzunden sezeryan isterim gibi
Ben bi ara esimin eline tirnaklarimi gecirecektimglutensiz hemsire dediği gibi doğum değil belki ıkınma evresi değil ama suyum patlatılıp o yedi cm geldikten sonra sancı kafamı duvarlara vurmak istedim neyse öyle böyle bitti
Aynenn Kuzey de öyle. Acıktığında sanki etini cimciriyoruz gibi ağlıyor. O ciyaklamanın memeyi tuttuğu an bitmesine de çok gülüyorumBizimki tam bir cirkef
Ay beni de spinal başlayıp genele döndürdüler ama keşke genel yapıyoruz deselerdi. Yani zaten bi şaşkınlıkla ani doğum oldu bi de bayıltmışlar uyanırken noluyor dedimBen sezaryen oldum. Bilenler bilir, baştan beri kendi isteğim bu yöndeydi. Çok kolay oldu. Spinal başlamıştık ama genel anesteziye döndüler. Hiç bilmiyordum o an genele döneceğini. Bir uyandım bitti dediler. Çok şaşırdım. Aaa dedim ne kadar kolaymış.Bir daha gebelik düşünürsem genel anestezi ile sezaryen düşünürüm yine.
Ben geçen bizim doktora sordum. Prematüre ya ondan sanırım daha erken dediDevakus bacak kasık bölgesi ya çok yağlanmadan yaptır , yada 1.5 yaştan sonra yaptır kilolu olursa
Ben hep annem annecim bana yardım edin diye bağırdımBen bi ara esimin eline tirnaklarimi gecirecektim
Kızlar yaa bebeğim mememi silikonsuz tutmuyor napcamAynenn Kuzey de öyle. Acıktığında sanki etini cimciriyoruz gibi ağlıyor. O ciyaklamanın memeyi tuttuğu an bitmesine de çok gülüyorum
Ben hiç silikon kullanmadım canım bilmiyorum ki. Ucu mu fazla yok neden tutmuyor? Ucu yoksa önce bi sağma makinesi ile az sağıp ucunu çıkarıp vermeyi denesenKızlar yaa bebeğim mememi silikonsuz tutmuyor napcam
Ölsem de şu sancı bitse dedim yaaglutensiz hemsire dediği gibi doğum değil belki ıkınma evresi değil ama suyum patlatılıp o yedi cm geldikten sonra sancı kafamı duvarlara vurmak istedim neyse öyle böyle bitti
Ben hep annem annecim bana yardım edin diye bağırdım
Kıyamam size yaÖlsem de şu sancı bitse dedim yaa
Sadece beslenme zamanlarında uyanık kalması lazım ya da altı falan alınırken günün neredeyse tamamında uyumalı daha çok küçükKizlar, 1 haftalik bebek günde kaç saat uyanık kalır? Biz yemek emme ve uyku üçlemesi ile gün geçiriyoruz.. arada 10 dk duruyorsa hep ağlıyor... açlığa tahammülü de yok yani.. siz nasıl uyanık tutup aglatmiyorsunuz?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?