Gelince bi deneyelim bakalım herkes tsh bilirübin değeri konuşuyor bana doktor iyi dedi ama ben bilmiyorum merak ettim bakayım biEşinin enabızında paylaşım mı ne öyle bir sekme var anasayfada ordan izin veriliyor. Ben de eşimi pttye gönderdim çocuğa edevlet alsın diyeenabızına nasıl giricem diyorum.
Sevsin sevsin inşallah bizimki de sever eşimde bende gezmeyi çok seviyoruz valla bana şimdiden basıyor ev cafeler kapalı mekanlar da sıkıntı şu dönemde açık hava mekanı da çok yok burda sıkıldım vallaÖyle görünüyor aman sosyal olsun isterim zaten yaAnnesi babası sosyal ve gezmeyi seviyor o da sevsin Ben terazi olacak sevgi pıtırcığı olacak diyordum aslan oldu yine sevgi pıtırcığı oldu
Bu arada verem aşısı ateş yapmadı kızlar, çok şükür. Sadece huzursuzluk var ama öyle ağlamalı değil , kucakta olmak istiyor. Bizde tek ateş yapan aşı zatürre oldu. Ilık duş ve parol ile geçti.
Ben aşırı sıkıntı yaşamadım sonrasında ağrılarım felan aşırı zorlamadı hemenn ayaklandım o gece bile bebeğimi kendim alıp emzirdim altını felan hep kendim değiştirdim.Vajinal doğum yapsam yine aynı fikirde mi olurdum bilmiyorum ama hemoroid sorunu bende de var siz gibi hemoroidden ağlardım kesinYa doğumhanede bir fotoğrafımız var hemşire çekmişti, ben terden sırılsıklam ağlıyorum o verniks kaplı yüzünü buruşturmuş sonraki fotoğrafta gülmeye çalışmışım ama başaramamışım sjsj değer miydi diye o ilk on gün çok sorguladım kendimi
Kuzum sen baya da bekledin 40 haftayı doldurdun neredeyse değil mi?Bende sabah gittiğimde açılmam 4 cm kadar vardı hiç ağrım yoktu oğluşun suyu bitmeseydi vajinal doğuracaktım.Doktor kontrolde sen sabırlı bir kızsın normal doğurabilirdin dedi.Madem öyle çocuğun suyu bitmiş diye beni korkutmasaydın dedim içimdenSuyu bitmiş suni sancı ile açılman devam etmezse çocuk strese girip kalp atışları düşme olasılığı yüksek öyle olursa sezeryana dönebilirsin dedi
Böyle bir durumda oğluşumu nasıl riske atabilirdik ki benden önce eşim sezeryan olsun o zaman dedi hemen
Apar topar 1 saat içinde spinal ile sezeryan oldum ve bende eşimin yanımda olmasını çok istiyordumAmeliyathaneye giderken kendimi kurbanlık koyun gibi hissetmiştim
Bebeğim doğup bana gösterdiklerinde aaa bu çocuk pamuk gibi hiç beklediğim gibi değil demiştim çünkü kilosu küçük diye buruşuk morumsu bir şey bekliyordum
Doktorumda ne yapalım geri mi karartalım diye dalga geçmişti hatta
Ve o an kokusunu aldığımda sanki dünyanın tüm acılarını çeksem değer gibi gelmişti ama vajinal doğırsam aynı şeyi düşünür müydüm bilmiyorum
Kız iyi olurdu sırtına, beline masaj yapardı nazını çekerdi birazAy yok ağrı çekmek için mükemmel ortam benim için iyi ki eşim falan girmemiş, o sinirlendirebilirdi beni o sancı içindeSohbet ederek doğurmak biraz kıskandırdı
İnşallah o günleri de görelim sağlıkla kuzumBir an önce karşılıklı sohbet edelim konuşalım etkinlik yapalım istiyorum.. uyusun büyüsün inşallah
Yaptık canım baktım sağol teşekkür ederimEşinin enabızında paylaşım mı ne öyle bir sekme var anasayfada ordan izin veriliyor. Ben de eşimi pttye gönderdim çocuğa edevlet alsın diyeenabızına nasıl giricem diyorum.
Tam 40+0da doğum yaptım zaten kendi de o gün gelmek isteyecekmişKuzum sen baya da bekledin 40 haftayı doldurdun neredeyse değil mi?benim 39+0 da sezaryen günüm vardı ama açılmam ve ağrılarım olduğu için 38+1 de alalım dedi doktor. Sonuna kadar gitseydim napardım bilmiyorum artık reflü yüzünden 10 yastıkla yatmaktan boynum da ağrımaya başlamıştı. Sen gerçekten normal dogurabilirdin
Ben de ilk gördüğümde çok tatlısın diyebildim bir tek, öptüm onu hemenbenim de çok küçük doğdu ya minnak biri... Normal haftasında doğan buradaki en minik bebek olabilir ben de senin gibi buruşuk, kızarık birini bekliyordum pamuk gibiydi bembeyazdı kuzum sonra bir ara sarardı benzi ama onu da atlattık çok şükür
Ay burda birisi mi yazmıştı başka yerde mi okudum hatırlamıyorum doğum sancıları hafızadan silinirmis diye yemin ederim ikinci doğumda net anladım bunu ...ben herkese ilk doğumum çok kolay dogurdm bisesi yok falan diyordum ikinci doğumda o sancı sırasında Allah'ım ölüyorum galiba dedim sancı böyle miydi falan oldum hatta içimden acaba beni sezeryana mi alsalar falan diye geçirdim en son catalda doktora ben doğuramiycam çok kötüyüm falan diyordum doktor teselli etti beni çok iyi geldin buraya kadar hadi son gayret falan diye...o gece gözümü her kapattigimda sancı anı ıkınma ani falan geldi gözümün önüne kendi kendimi telkin ettim bitti geçti diye... Ama iki gün sonra yine ay ne güzel kolay dogurdum moduna girdim şaka gibi yine silindi hafizamdan o anlarYa şu an o ağrıyı hatırlamaya çalışıyorum yok biliyor musun, silmişimTek başımaydım ben loş bir odada, yaparım dediğim her pozisyonu unutmuşum sadece sancı araları dinlenmem gerektiğini hatırladım uyudum Bir de bol bol nefes aldım, bağırmamaya çalıştım ama inledim oksijen de verdiler o rahatlattı. Çıktım güvenlikle kanka olmuş eşim o da diyor ki çok sessiz doğurdun hiç sesini duymadık Şimdi iyileştim ya böyle dalga geçebiliyorum
Ben emzirdiğim için bide onla birlikte katı dıyet uyguladım iki seneBizimki biliyorsun tam haftasında doğdu emmesi de kuvvetli aslında ama ya sütüm az geliyor ya kendi az çekiyor bilmiyorum.
Çünkü kahveye kısmı tam alıyor hiç hava da yutmuyor normal tutuş ile emziriyorum c şeklinde tutuyorum.
Ama yavaş yavaş alacak demek ki kiloyu dediğin gibi doktoru baz alayım ben o sadece bez ile tartıyor
Yani aklı olan insan öyle düşünür bence
Acıların çocuğu ErtuşAma gerçek süt alerjisi zor ya insan ne yedireceğini şaşırır çocuğa
Oh mis iyi yapmışsın sefan olsun
Bende otur kalk derken yaptım kız işleri.
Mutfağı topladım sildim evi süpürdüm arkamdan robotu açtım yatak odasını topladım çarşafını değiştirdim makineye çamaşır attım yemek yedim köpeği 5 dk çişe çıkarıp getirdim ama pertim çıktıYazarken bile yoruldum valla ama aynı şeyleri yarın da yapacak olmak yüreğime öküz gibi oturuyor
Geriye duş kaldı onu da eşim gelince alırım artık banyoda sesini duymam felan
Şimdi oğlanı emzriyorum uyursa bende uyuycam biraz
Benımde aynı sekılde suyum komple bıttıgı ıcın acılmam da ılerlemedıgı ıcın kalp atışları düştü oğlumun 30 lara kadar bes dk ıcınde kesılıyordum o andan sonra zatenBende sabah gittiğimde açılmam 4 cm kadar vardı hiç ağrım yoktu oğluşun suyu bitmeseydi vajinal doğuracaktım.Doktor kontrolde sen sabırlı bir kızsın normal doğurabilirdin dedi.Madem öyle çocuğun suyu bitmiş diye beni korkutmasaydın dedim içimdenSuyu bitmiş suni sancı ile açılman devam etmezse çocuk strese girip kalp atışları düşme olasılığı yüksek öyle olursa sezeryana dönebilirsin dedi
Böyle bir durumda oğluşumu nasıl riske atabilirdik ki benden önce eşim sezeryan olsun o zaman dedi hemen
Apar topar 1 saat içinde spinal ile sezeryan oldum ve bende eşimin yanımda olmasını çok istiyordumAmeliyathaneye giderken kendimi kurbanlık koyun gibi hissetmiştim
Bebeğim doğup bana gösterdiklerinde aaa bu çocuk pamuk gibi hiç beklediğim gibi değil demiştim çünkü kilosu küçük diye buruşuk morumsu bir şey bekliyordum
Doktorumda ne yapalım geri mi karartalım diye dalga geçmişti hatta
Ve o an kokusunu aldığımda sanki dünyanın tüm acılarını çeksem değer gibi gelmişti ama vajinal doğırsam aynı şeyi düşünür müydüm bilmiyorum
Enabızı açınca asagı dogru in paylaşım var orda cocuk adı çıkar dıger ebeveyne ızın ver var saga dogru ılk başta çıkmıyorsa ınceleme talep et de ertesı gun o sekme çıkar karşılıklı ızın verın sonraKızlar ben e nabızdan çocuklarım kısmına giremiyorum diğer ebeveyn onayı diyor eşim açtı onda da aynısını diyor nasıl onaylayacağız bunu ya
Benimkiler yeni düşüyor. Evde başka çocuk, başka sorumluluklar olunca zor ama dikkat et ya ben de zorladım açılma oldu tekrar dikiş attılar o beni çok zorladıNormal dogum yapan kızlar dikişleriniz düştü mü kaçıncı gün düşüyor acaba ben hatırlamıyorum...yarın 15 gün olacak henüz düşmedi benim dikişler...doktor 15-20 gün içinde düşmezse gel alalım dedi ama bu hafta düşer mi ki...
Bu arada benim ilk doğumda dikislerim ödemli kaynamisti sanırım yine ödem oldu çok ağrısı var çünküasla yatip dinlenmiyorum her işimi kendim yaparım moduna girdiğim için bu huyumdan nefret ediyorum annem yanımda ama yaşlandı artık çabuk yoruluyor kıyamıyorum ona da bişey isteyemiyorum kızımda çok emen bir bebek sürekli de gazlı çok zorladım dikişlerimi sanırım
Simdide aglama krizleri susmuyordaAynenn Kuzey de öyle. Acıktığında sanki etini cimciriyoruz gibi ağlıyor. O ciyaklamanın memeyi tuttuğu an bitmesine de çok gülüyorum
Seninki nasıl geçti peki. Benim hem dikislerim hala ağrıyor hemde küçücük basur var ama ağrısı çok
Bnimkide oyle slikonla veriyorum mecburKızlar yaa bebeğim mememi silikonsuz tutmuyor napcam
Bence kilo artışı gayet iyi. Bizim de bugün 27. Gün ve 3.160 kg olmuş. 2.4 kg doğmuştu. Kilo artışı gayet iyi dedi sağlık görevlisi. Biz de mama+meme gidiyoruz. Çok çılgın gibi yiyor bizimki. Küçük bebekler daha çok aç oluyorlar demişti ebeMaşallah canım kaç gr doğmuştu ArasBakalım doktorumuz ne diyecek salı günü ona gidelim de bi o ne derse bakalım
Benim de aklıma o geldi ben 2 saati bekliyordum genelde zaten küçük doğdu midesi küçük emince hemen doyuyor daha sık emziririm ilk ay
Hadi bakalım insan şimdi onu merak ediyor kaç gr almış büyümüş mü diye
Sarper Deniz de aynı Lina gibi o zaman şu an 2780 gr doğdu 13.günde 2800 gr. benim ebe haftada 100 gr az dedi işte haftaya tekrar çağırdı bakalım kaç olacak o zaman
Ama bana da sürekli ver memeyi 24 saatte 30 kez istiyorsa 30 kez ver korkma dedi.
Bende dediğin gibi sonraki kilolara bakacağım.
Küçücük ama sıpam ya 4 kiloyu 2 aylık olunca ancak göreceğiz gibi yenidoğan takımlarımız bile büyük kız
Zaten salı günü de doktor kontrolümüz var.
Onunla netleştiririz artık mama konusunu doktor da emiyorsa süt varsa mama pek önermiyor zaten
Bir de bizim hiç sarılık riskimiz de olmadı çok şükür yani çocuk beslenmese o da yükselir Allah korusun o bile geliyor aklıma
Ahajahjaaja aynen tecrübeli anne
Oyy ikinci kez dikiş çok zor olmuştur..benim de ilk doğumda hep ödem olmuştu bide 13-14 taneydi dikisim... yakmıştı doktor ödemleri... şimdi içte 1 dikisim var o ne durumda bilmiyorum ama dışarıda ki ödem oldu..evde diğer çocuk birde diyabetli olunca dinlenmek mümkün değil..dün gece felaketti mesela kız asla uyumadı uyumadığı gibi cirladi durdu..oğlanın şekeri düşüş modundaydi sürekli takip etmem gerekti bazı cihazlar kullanıyoruz onların hepsinin şarjı biteceği denk gelmiş onları şarja taktım bekledim falan sabaha sıfır uykuyla çıktım kızın huysuzlugu akşama kadar devam etti en son akşam üstü öyle bir ağlama tutturdu ki aglamktan kıpkırmızı oldu sesi kesildi kakasını yaptı da rahatladı...sonuç şuan dikiş ve hemoroid agriisndan duramıyorumBenimkiler yeni düşüyor. Evde başka çocuk, başka sorumluluklar olunca zor ama dikkat et ya ben de zorladım açılma oldu tekrar dikiş attılar o beni çok zorladı
Ne yazık ki benimki de hala ağrıyor. Bugün hastaneye gittik az yürüyünce ilk günkü gibi çok ağrıdı eve zor geldim.Normal dogum yapan kızlar dikişleriniz düştü mü kaçıncı gün düşüyor acaba ben hatırlamıyorum...yarın 15 gün olacak henüz düşmedi benim dikişler...doktor 15-20 gün içinde düşmezse gel alalım dedi ama bu hafta düşer mi ki...
Bu arada benim ilk doğumda dikislerim ödemli kaynamisti sanırım yine ödem oldu çok ağrısı var çünküasla yatip dinlenmiyorum her işimi kendim yaparım moduna girdiğim için bu huyumdan nefret ediyorum annem yanımda ama yaşlandı artık çabuk yoruluyor kıyamıyorum ona da bişey isteyemiyorum kızımda çok emen bir bebek sürekli de gazlı çok zorladım dikişlerimi sanırım
Bende aldırayım o yağdan ya çok ağrı yapıyor artıkBasur icin hergun corek otu yagi surdum sicak su tuttum
Geçmiş olsun Allah analı babalı büyütsünİsmi Asfiya
Annemde de varmış aynı sorunlar ama daha bir kaç ay önce öğrendi, 3 normal doğum yapmış çok şükür birşey olmamış. Annemin kalp kapakçıklarında daralma var, pda var. Bende PDA, mitral darlık ve triküspid yetmezlik var. Suni sancıdan sonra nabzım 150ye çıktı en son gördüğümde, daha çıktı mı bilmiyorum kendimden geçtim bi ara doktor çağırdı doğulam. O ara bişeyler döndü ama söylemediler nasıl düştü nabzım onu da bilmiyorum sancıyı kestiler hemen, 2 serum takıldı onları da okuyamadım sonra direkt doğuma aldılar. Ben sezeryandan bayılmaktan korkuyorum bu yüzden normal doğum istiyorum böyle böyle hastalıklar da var dedim, doktor da hastane ortamında direkt müdahale edilir deneriz dedi. Eğer zorunlu sezaryen dese kabul ederdim ama annen yapmış sende yapabilirsin dedi. Bi daha hamile kalırsam kesinlikle sezaryen isterim gerçekten ölüme yaklaştığımı hissettim. Eşim soğuk kanlıdır ama o bile korktu. Çok şükür sağ salim evimize dönebildik ailecek.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?