2023 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    257
Takmazlar kuzum o zaman bana doktor 35 üstü olsan belki demişti
Evet aynısı buzdolabı poşetine uc yumurta koyup verme (görümce)
Bir de hala olcak ayıp benim görümce ilk kez hala olduğundan herhalde sepet yapıp içinde bere atkı eldiven bez falan koymuştu ama bunda yapmaz sanırım Tabiki yazarım kızımda da kullanıyordum.birkaç saat rahatlatıyor sonra yine gazı oluyor ama en sancılı sabah akşam ve gece kullanmak iyi oluyor.geri kalan zamanla bir şekilde birkaç saat oyalıyorum kendim de kimyon çayı çok içmeye başladım o da işe yarıyor

Satilucky Benim bebede balgam birikmiş. serumfizyolojik sıkıp ters çevirip yukarı aşağı ovaladım pat pat yaptım biraz çıktı rahatladı. Bana bakar şekilde biraz dik olarak sıkıyorum.videodaki gibi hem başı tutup hem sıkmak zor olur sanırım

Yazdıktan sonra dank etti miktarı sen daha iyi bilirsin tabi kuzum benimki de laf

Sümük yok gibiyse boşa yapma bence. Burnu hafif tıkansa bile rahatsız olduğunda sen anlıyosun zaten o zaman yaparsın
Yani zaten çocuğum el kadar o kadar sümük olmaz, serum fizyolojik de o kadar sıkmam
Tıkanırsa yaparım artık

Kuzum benim önceden yapmışlığım var ama kendi bebem olunca korktum biraz yapmaya ama ihtiyaç olursa mecbur yapacağım
Dediğin gibi hangisi kolayıma gelirse artık

Canım bazen hala bende hassasiyet oluşuyor. Minicik ağzı ile kaçırıyor lansinoh ve kantaron sür
Kız menemen de acısız yenmez Pişik olur diye korkumdan acı çok az koyuyorum menemene ha pilav yiyorum arada ya yapması kolay ya pratik oluyor
Acıyı çıkardım hayatımdan çok da severim

Bir de sakin birinin almasını dene canım çünkü sen stres oldukça bebek de olur. Senin stres olman da çok normal
Benden başka herkes rahat canım eşim özellikle ama onda da aynı maalesef kıvranıyor kuzum resmen dayanamıyorum o haline
Tane kimyon rezene ayrı ayrı içiyorum kuzum ama birlikte denemedim onu da deneyeyim
Cuma günü gideceğiz doktoruna yarın da eve bebek hemşiresi gelecek biri bir yol gösterse bize çare bulsa artık
Arabayı da denedik kuzum yani bu neyse vurdu mu ne yapsak olmuyor çocuk durup durup ıkıla sıkıla ağlıyor ancak alttan gaz çıkarıp kaka yaparsa rahatlıyor tek çaresi o gazı vücudundan çıkarması oluyor yani ama bizim yaptığımız hiçbir şey etki etmiyor ya da saatlerce uğraşıyoruz ancak etki ediyor da rahatlıyor o arada uykusuz aç ağlayıp duruyor işte
O ağladıkça ben daha çok ağlıyorum elimde olmadan
Onu dünyaya getirip böyle acı çekmesine neden oldum gibi geliyor kendimi suçluyorum içim parçalanıyor o haline
Havlu falan hep denedik kuzum kiraz çekirdeği yastıkları patikleri ne ararsan
Yok mama vermiyoruz henüz çok kilo da almıyor bu halde doktor biraz daha takip edelim duruma göre başlarız dedi bilmiyorum sütüm yüzünden gazı oluyorsa mama yesin hiç sorun değil yeter ki ağlamasın böyle
İnşallah değildir kolik kuzum valla bilmiyorum kolik olsa gazını çıkarınca normale döner mi ki? Kolik sebepsiz ağlama diye biliyorum biraz benim oğlan gazı çıkınca rahatlıyor ama çıkarmak mesele bütün gün sürüyor bazen böyle acı çekiyor ağlıyor hiçbir şey yapmak istemiyor kolik bebeği olan birkaç arkadaşım gazı olmasa da ağlardı gazını çıkarmak da fayda etmezdi diyor ama bilemiyorum inşallah mamadan kaynaklıdır sizinki de geçer
İnşallah atlatırız
Of çok zor umarım kolik değildir bebişim inşallah o kadar uzun sürmez bu dönem ben hiç o kadar güçlü değilim değilmişim yani anne olduktan sonra gördüm ben daha çok krize giriyorum o ağladıkça

Canım bazen hala bende hassasiyet oluşuyor. Minicik ağzı ile kaçırıyor lansinoh ve kantaron sür

Acıyı çıkardım hayatımdan çok da severim
Ben ara ara biraz yiyorum canım olurda bir yere giderim yerim çocuk etkilenir diye hafif hafif yiyorum.. Yoksa hangi birini hayatımızdan çıkaralım aç kalırız valla

Benim oğluşa sarılık riski var diye 2.gün mama takviyesi başlandı. Emiyor arkasına biraz mama içiyor mamadan sonra gazını çıkarabiliyor.. Buda gazlı kızım gibi ama bağırıp çağırma çok yok gaz sıkıştırdığı zaman şekilden şekile giriyor ağlıyor Rezene veriyorum 2 3 çay kaşığı rahatlaması için birde anneye melisa çayı öneriliyor bebeğe de geçiyormuş sütten sakinleştirici özelliği var. Herşeyi de denemişsin acaba bir doktora mı görünseniz kıyamam çok zorlanmışsın bebiş de zorlanıyor

İkinci çocuğu olan annelere bir şey sormak istiyorum;
Çocuk 3 aylık olduğunda falan daha mı kolay olur süreç ?
Gaz, kaka, beslenme, uyku, ağlama vs her şey için soruyorum.
Evet doğru ama yaklaşık 5-6-7 aylık gibi diş süreçleri başlıyor ve genel olarak yine zorluk yaşanmaya başlıyor ağrısı oluyor sancısı oluyor diş çıkana kadar huysuzluk vs kimisini de sadece ıkı guncuk etkıler biraz şans işi

Canım kimyon mubrezene mi bebege

Yok canım ondan demedim ben bana dönük yapıyorum sıkıntı olur mu demek istedim.çok yatay değil ama kulağına kaçar mı diye korkarak yapıyorum.orta kulak iltihabı bu serumlar yüzünden çok oluyor diye duydum inşallah bir şeyi yoktur miniğin damlayla falan hallolur gazı
İkinci çocuğu olan annelere bir şey sormak istiyorum;
Çocuk 3 aylık olduğunda falan daha mı kolay olur süreç ?
Gaz, kaka, beslenme, uyku, ağlama vs her şey için soruyorum.
Kesinlikle daha kolay.akşam belli vakitte karanlık odada uyutursan gece gündüzü ayırt ediyor.saat başı uyanmıyor. hareket etmeye başladıkları için ve bağırsakları daha çok geliştiği için gazlarını kakalarını rahat çıkarıyorlar.

Ama gündüz uyanıklık süresi arttığı için oyalamak gerekir yoksa ağlayabilir.bebelerde haklı sürekli yatıp uyumak kim ister.
Çevresini daha çok keşfedip gülücükler saçar.kızıma hep gülerek günaydın derdim öyle alıştı gülerek uyanıyor oğlan biraz ciddi olcak gibi ama bakalım

Bu arada tabiki atak diş ve aşı dönemleri huysuz ağlak olup gece uyumuyorlar ama bunların geçici olduğunu bilirsen daha sabırlı oluyorsun.aşıda 1 gece dayanabilirim diyorsun.atakta 1 hafta dayanabilirim diyorsun.diş bebekten bebeğe değişiyor inşallah çok zorlamazlar bizi.

Tüm bu süreçler 1 yaşından sonra daha kolay oluyor.büyüdükçe zor oluyor diyorlar bence kolaylaşıyor. Kızım 2 yaşında odası ayrı.değişik oyuncaklar önüne koyunca kendi kendine oynuyor.etrafı alt üst de ediyor ne duvar ne halı ne koltuk bıraktı ama sürekli kucakta gaz çıkarmaktan ya da zırt pırt gece kalkmaktan daha iyidir.2 sene sonra anaokuluna gidicek o zaman daha iyi olur

Kizlar bizim oglusun atesi 38.5 larda. Acile gittik ordada olctuler ordada ayni cocuk acile gidin dediler. Biseyimizde yoktu aslinda ama
Geçmiş olsun kuzum bir şeyi yoktur inşallah
Dikey pozisyonda yaparsan kaçmaz muhtemelen canım ama yine de dikkat et dediğin gibi yenidoğanın kulağına su kaçmaması lazım çocuk atamazsa enfeksiyon olabiliyor

O serum fizyolojik beni korkutuyor hep en son doktora bi yapsanız dedim adam fıştıkı fıştıkı 2 dakikada yaptı

Of biz dün iki cc verdik çevirdik çocuğu su çıkmadı İnşallah kulağına falan gitmemiştir. Yatırarak yapılmıyor mu ya dik mi olacak. Ben bi daha çocuk çok tıkalı olmazsa karıştırmam valla, korktuk yeterince

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…