- 21 Temmuz 2020
- 5.332
- 9.275
- 198
Bir de hala olcak ayıpTakmazlar kuzum o zaman bana doktor 35 üstü olsan belki demişti
Evet aynısıbuzdolabı poşetine uc yumurta koyup verme (görümce)
Tabiki yazarım kızımda da kullanıyordum.birkaç saat rahatlatıyor sonra yine gazı oluyor ama en sancılı sabah akşam ve gece kullanmak iyi oluyor.geri kalan zamanla bir şekilde birkaç saat oyalıyorum kendim de kimyon çayı çok içmeye başladım o da işe yarıyorBende biogaiyayı bıraktım daha rahat bebeğim. Metsili biraz daha kullanınca beni bi günceller misin canım ?
Canım burnu tıkalı ya ondan biraz çekiniyorum ama en az haftada 3 kez çıkıyoruz
Ay bilmiyorum ki sağlıklı bebek kakası nasıl olur. Hardal sarısı ve pütürlü yazıyor, ben öyle bi pütür görmüyorum cır cır gidiyo
Maşallahboşver kız yiyen bebek iyi olur o zaten küçüktü boşver elleme yesin tosunum
Canım geçici bir süreç bu önce onu kabullenip sakin olmaya çalış. Annelik gerçekten çok zor kendine haksızlık etme hepimiz zorlanıyoruz. Yapamıyorum falan deme Barbarosa senden daha iyi kimse annelik edemezsen onun biriciğisin Bebeğine için zeytinyağ verebilirsin. Kendin rezene kimyon vs kullanabilirsin olmazsa kendin ilaç kullanabilirsin. İnstagramda bebeimgelior diye bi sayfa var anneler için gaz damlası öneriyor bi bak istersen. Barbaros uykusuz kaldıkça daha da sinirleniyor muhtemelen. Arabada gezinti de iyi geliyor çoğu bebeğe.
İlk gunduz alistiktan sonra 7 8 aylik oluncada gecr kuzumGece gündüz mü gündüz mü
Yani zaten çocuğum el kadar o kadar sümük olmaz, serum fizyolojik de o kadar sıkmamYazdıktan sonra dank etti miktarı sen daha iyi bilirsin tabi kuzum benimki de laf
Sümük yok gibiyse boşa yapma bence. Burnu hafif tıkansa bile rahatsız olduğunda sen anlıyosun zaten o zaman yaparsın
Kuzum benim önceden yapmışlığım var ama kendi bebem olunca korktum biraz yapmaya ama ihtiyaç olursa mecbur yapacağımSatilucky Benim bebede balgam birikmiş. serumfizyolojik sıkıp ters çevirip yukarı aşağı ovaladım pat pat yaptım biraz çıktı rahatladı. Bana bakar şekilde biraz dik olarak sıkıyorum.videodaki gibi hem başı tutup hem sıkmak zor olur sanırım
Canım bazen hala bende hassasiyet oluşuyor. Minicik ağzı ile kaçırıyorGöğüslerim hala iyileşmedibazen ağzını kocaman açamıyor, bazen de kocaman açmış olsa bile yavaş yavaş emdikçe küçülüyor.. Zaten minicik ağzı var.. O yüzden de sürekli tahriş oluyor. Sizin göğüsler ne durumda? İyileştirmek için ne yapabilirim?
Acıyı çıkardım hayatımdanKız menemen de acısız yenmez Pişik olur diye korkumdan acı çok az koyuyorum menemeneha pilav yiyorum arada ya yapması kolay ya pratik oluyor
Benden başka herkes rahat canım eşim özellikle ama onda da aynı maalesefBir de sakin birinin almasını dene canım çünkü sen stres oldukça bebek de olur. Senin stres olman da çok normal
Tane kimyon rezene ayrı ayrı içiyorum kuzum ama birlikte denemedim onu da deneyeyimÇok zor bir durum bir an evvel geçer inşallah bir şekilde büyüyecek anneliği beceremedim diye düşünme onun için bu dünyadaki en iyi en güzel anne sensin
Zeytinyağı veriyorum bir iki gündür bizim doktor yeni başladı pırt pırt atıyor mama yediği halde çok aşırı gazı olmuyor iki gündür bir de probiyotik damla başladık.İstersen doktora sorup sende ver belki iyi gelir
Kendin tane kimyon rezene ikisinden bir tatlı kaşığı bir kupa sıcak suda demle iç.Papatya çayı sorup içebilirsin sütünden bebeğe de geçer rahatlatır belki
Kuzum benim aklıma başka bir şey de gelmiyor inan ki
Bir an evvel atlatırsınız inşallah
Arabayı da denedik kuzum yani bu neyse vurdu mu ne yapsak olmuyor çocuk durup durup ıkıla sıkıla ağlıyor ancak alttan gaz çıkarıp kaka yaparsa rahatlıyor tek çaresi o gazı vücudundan çıkarması oluyor yani ama bizim yaptığımız hiçbir şey etki etmiyor ya da saatlerce uğraşıyoruz ancak etki ediyor da rahatlıyor o arada uykusuz aç ağlayıp duruyor işteBende biogaiyayı bıraktım daha rahat bebeğim. Metsili biraz daha kullanınca beni bi günceller misin canım ?
Canım burnu tıkalı ya ondan biraz çekiniyorum ama en az haftada 3 kez çıkıyoruz
Ay bilmiyorum ki sağlıklı bebek kakası nasıl olur. Hardal sarısı ve pütürlü yazıyor, ben öyle bi pütür görmüyorum cır cır gidiyo
Maşallahboşver kız yiyen bebek iyi olur o zaten küçüktü boşver elleme yesin tosunum
Canım geçici bir süreç bu önce onu kabullenip sakin olmaya çalış. Annelik gerçekten çok zor kendine haksızlık etme hepimiz zorlanıyoruz. Yapamıyorum falan deme Barbarosa senden daha iyi kimse annelik edemezsen onun biriciğisin Bebeğine için zeytinyağ verebilirsin. Kendin rezene kimyon vs kullanabilirsin olmazsa kendin ilaç kullanabilirsin. İnstagramda bebeimgelior diye bi sayfa var anneler için gaz damlası öneriyor bi bak istersen. Barbaros uykusuz kaldıkça daha da sinirleniyor muhtemelen. Arabada gezinti de iyi geliyor çoğu bebeğe.
Havlu falan hep denedik kuzum kiraz çekirdeği yastıkları patikleri ne ararsanGeçmiş olsun canım benimde kızım çok bağırırdı ağlardı uyumazdı kocam işten gelince bir tek onda durur sakinleşirdi.. Birde zeytinyağıyla karnına ayaklarına masaj yapardım ısıttığım havluyu koyardım o biraz iyi gelirdi gaz sancısına.. Allah yardımcın olsun biraz dinlenebilsen aslında senin içinde çok iyi olur, mama veriyor musunuz?
İnşallah değildir kolik kuzum valla bilmiyorum kolik olsa gazını çıkarınca normale döner mi ki? Kolik sebepsiz ağlama diye biliyorum biraz benim oğlan gazı çıkınca rahatlıyor ama çıkarmak mesele bütün gün sürüyor bazen böyle acı çekiyor ağlıyor hiçbir şey yapmak istemiyorKuzum biz ayni gün doğum yaptık biliyorsun ve bebeler de aynı, kolik değildir diye düşünüyorum... çok küçükler daha.. uyumuyor, uyutmuyor ağlıyor krize giriyor rengi değişiyor resmen...ne yapacağım bende bilmiyorum.. mama belki gaz yapıyordur değiştir dediler.. en son çare hipp alicam onu deneyeyim belki jse yarar... kimyon ver diyen oldu iki damla hergun onu da sorucam doktora.. yapabiliriz kuzum bu bir süreç ve atlatırız emin ol
Benim ilk çocuğum kolik doğdu desemilk gecesi, yani hastanede bile ağlamıştı epey. Yaklaşık 3.5 4 ay sürdü. Üzgünüm ama yapacak fazla 1 şeyin yok. Gaz damlalarınin hepsini denemisizdir. Fayda etmiyor. Geceleri arabada gezerek uyuyordu sadece. Sabahlara kadar ağlıyordu ama nasıl ağlamak, akıllara zarar. Kocaman 1 AMA, geçti canım. Hepsini unuttuk, üstüne 2. ve 3. Cocugu da yaptık bu arada Türkiye' de var mı bilmiyorum, 8 sene önce yoktu. Yurt dışından 1 şurup sipariş etmistik. Sadece o 1 tık iyi gelmişti diyebilirim. Momy bliss grip water gibi 1 şey. Allah yardımcın olsun.
Ben ara ara biraz yiyorum canım olurda bir yere giderim yerim çocuk etkilenir diye hafif hafif yiyorum.. Yoksa hangi birini hayatımızdan çıkaralım aç kalırız vallaCanım bazen hala bende hassasiyet oluşuyor. Minicik ağzı ile kaçırıyorlansinoh ve kantaron sür
Acıyı çıkardım hayatımdançok da severim
Benim oğluşa sarılık riski var diye 2.gün mama takviyesi başlandı. Emiyor arkasına biraz mama içiyor mamadan sonra gazını çıkarabiliyor.. Buda gazlı kızım gibi ama bağırıp çağırma çok yok gaz sıkıştırdığı zaman şekilden şekile giriyor ağlıyor Rezene veriyorum 2 3 çay kaşığı rahatlaması için birde anneye melisa çayı öneriliyor bebeğe de geçiyormuş sütten sakinleştirici özelliği var. Herşeyi de denemişsin acaba bir doktora mı görünseniz kıyamam çok zorlanmışsın bebiş de zorlanıyorBenden başka herkes rahat canım eşim özellikle ama onda da aynı maalesefkıvranıyor kuzum resmen dayanamıyorum o haline
Tane kimyon rezene ayrı ayrı içiyorum kuzum ama birlikte denemedim onu da deneyeyim
Cuma günü gideceğiz doktoruna yarın da eve bebek hemşiresi gelecek biri bir yol gösterse bize çare bulsa artık
Arabayı da denedik kuzum yani bu neyse vurdu mu ne yapsak olmuyor çocuk durup durup ıkıla sıkıla ağlıyor ancak alttan gaz çıkarıp kaka yaparsa rahatlıyor tek çaresi o gazı vücudundan çıkarması oluyor yani ama bizim yaptığımız hiçbir şey etki etmiyor ya da saatlerce uğraşıyoruz ancak etki ediyor da rahatlıyor o arada uykusuz aç ağlayıp duruyor işte
O ağladıkça ben daha çok ağlıyorum elimde olmadan
Onu dünyaya getirip böyle acı çekmesine neden oldum gibi geliyor kendimi suçluyorum içim parçalanıyor o haline
Havlu falan hep denedik kuzum kiraz çekirdeği yastıkları patikleri ne ararsan
Yok mama vermiyoruz henüz çok kilo da almıyor bu halde doktor biraz daha takip edelim duruma göre başlarız dedi bilmiyorum sütüm yüzünden gazı oluyorsa mama yesin hiç sorun değil yeter ki ağlamasın böyle
İnşallah değildir kolik kuzum valla bilmiyorum kolik olsa gazını çıkarınca normale döner mi ki? Kolik sebepsiz ağlama diye biliyorum biraz benim oğlan gazı çıkınca rahatlıyor ama çıkarmak mesele bütün gün sürüyor bazen böyle acı çekiyor ağlıyor hiçbir şey yapmak istemiyorkolik bebeği olan birkaç arkadaşım gazı olmasa da ağlardı gazını çıkarmak da fayda etmezdi diyor ama bilemiyorum inşallah mamadan kaynaklıdır sizinki de geçer
İnşallah atlatırız
Of çok zor umarım kolik değildir bebişim inşallah o kadar uzun sürmez bu dönem ben hiç o kadar güçlü değilim değilmişim yani anne olduktan sonra gördüm ben daha çok krize giriyorum o ağladıkça
Evet doğru ama yaklaşık 5-6-7 aylık gibi diş süreçleri başlıyor ve genel olarak yine zorluk yaşanmaya başlıyor ağrısı oluyor sancısı oluyor diş çıkana kadar huysuzluk vs kimisini de sadece ıkı guncuk etkıler biraz şans işiİkinci çocuğu olan annelere bir şey sormak istiyorum;
Çocuk 3 aylık olduğunda falan daha mı kolay olur süreç ?
Gaz, kaka, beslenme, uyku, ağlama vs her şey için soruyorum.
Canım kimyon mubrezene mi bebegeBenim oğluşa sarılık riski var diye 2.gün mama takviyesi başlandı. Emiyor arkasına biraz mama içiyor mamadan sonra gazını çıkarabiliyor.. Buda gazlı kızım gibi ama bağırıp çağırma çok yok gaz sıkıştırdığı zaman şekilden şekile giriyor ağlıyor Rezene veriyorum 2 3 çay kaşığı rahatlaması için birde anneye melisa çayı öneriliyor bebeğe de geçiyormuş sütten sakinleştirici özelliği var. Herşeyi de denemişsin acaba bir doktora mı görünseniz kıyamam çok zorlanmışsın bebiş de zorlanıyor
Yok canım ondan demedim ben bana dönük yapıyorum sıkıntı olur mu demek istedim.çok yatay değil ama kulağına kaçar mı diye korkarak yapıyorum.orta kulak iltihabı bu serumlar yüzünden çok oluyor diye duydumYani zaten çocuğum el kadar o kadar sümük olmaz, serum fizyolojik de o kadar sıkmam
Tıkanırsa yaparım artık
Kuzum benim önceden yapmışlığım var ama kendi bebem olunca korktum biraz yapmaya ama ihtiyaç olursa mecbur yapacağım
Dediğin gibi hangisi kolayıma gelirse artık
inşallah bir şeyi yoktur miniğin damlayla falan hallolur gazıBenden başka herkes rahat canım eşim özellikle ama onda da aynı maalesefkıvranıyor kuzum resmen dayanamıyorum o haline
Tane kimyon rezene ayrı ayrı içiyorum kuzum ama birlikte denemedim onu da deneyeyim
Cuma günü gideceğiz doktoruna yarın da eve bebek hemşiresi gelecek biri bir yol gösterse bize çare bulsa artık
Arabayı da denedik kuzum yani bu neyse vurdu mu ne yapsak olmuyor çocuk durup durup ıkıla sıkıla ağlıyor ancak alttan gaz çıkarıp kaka yaparsa rahatlıyor tek çaresi o gazı vücudundan çıkarması oluyor yani ama bizim yaptığımız hiçbir şey etki etmiyor ya da saatlerce uğraşıyoruz ancak etki ediyor da rahatlıyor o arada uykusuz aç ağlayıp duruyor işte
O ağladıkça ben daha çok ağlıyorum elimde olmadan
Onu dünyaya getirip böyle acı çekmesine neden oldum gibi geliyor kendimi suçluyorum içim parçalanıyor o haline
Havlu falan hep denedik kuzum kiraz çekirdeği yastıkları patikleri ne ararsan
Yok mama vermiyoruz henüz çok kilo da almıyor bu halde doktor biraz daha takip edelim duruma göre başlarız dedi bilmiyorum sütüm yüzünden gazı oluyorsa mama yesin hiç sorun değil yeter ki ağlamasın böyle
İnşallah değildir kolik kuzum valla bilmiyorum kolik olsa gazını çıkarınca normale döner mi ki? Kolik sebepsiz ağlama diye biliyorum biraz benim oğlan gazı çıkınca rahatlıyor ama çıkarmak mesele bütün gün sürüyor bazen böyle acı çekiyor ağlıyor hiçbir şey yapmak istemiyorkolik bebeği olan birkaç arkadaşım gazı olmasa da ağlardı gazını çıkarmak da fayda etmezdi diyor ama bilemiyorum inşallah mamadan kaynaklıdır sizinki de geçer
İnşallah atlatırız
Of çok zor umarım kolik değildir bebişim inşallah o kadar uzun sürmez bu dönem ben hiç o kadar güçlü değilim değilmişim yani anne olduktan sonra gördüm ben daha çok krize giriyorum o ağladıkça
Kesinlikle daha kolay.akşam belli vakitte karanlık odada uyutursan gece gündüzü ayırt ediyor.saat başı uyanmıyor. hareket etmeye başladıkları için ve bağırsakları daha çok geliştiği için gazlarını kakalarını rahat çıkarıyorlar.İkinci çocuğu olan annelere bir şey sormak istiyorum;
Çocuk 3 aylık olduğunda falan daha mı kolay olur süreç ?
Gaz, kaka, beslenme, uyku, ağlama vs her şey için soruyorum.
Geçmiş olsun kuzum bir şeyi yoktur inşallahKizlar bizim oglusun atesi 38.5 larda. Acile gittik ordada olctuler ordada ayni cocuk acile gidin dediler. Biseyimizde yoktu aslinda ama
Dikey pozisyonda yaparsan kaçmaz muhtemelen canım ama yine de dikkat et dediğin gibi yenidoğanın kulağına su kaçmaması lazım çocuk atamazsa enfeksiyon olabiliyorYok canım ondan demedim ben bana dönük yapıyorum sıkıntı olur mu demek istedim.çok yatay değil ama kulağına kaçar mı diye korkarak yapıyorum.orta kulak iltihabı bu serumlar yüzünden çok oluyor diye duydum inşallah bir şeyi yoktur miniğin damlayla falan hallolur gazı
Geçmiş olsun canım inşallah birşeyi yokturKizlar bizim oglusun atesi 38.5 larda. Acile gittik ordada olctuler ordada ayni cocuk acile gidin dediler. Biseyimizde yoktu aslinda ama
O serum fizyolojik beni korkutuyor hep en son doktora bi yapsanız dedim adam fıştıkı fıştıkı 2 dakikada yaptıGeçmiş olsun kuzum bir şeyi yoktur inşallah
Dikey pozisyonda yaparsan kaçmaz muhtemelen canım ama yine de dikkat et dediğin gibi yenidoğanın kulağına su kaçmaması lazım çocuk atamazsa enfeksiyon olabiliyor
N’aptınız kuzumKizlar bizim oglusun atesi 38.5 larda. Acile gittik ordada olctuler ordada ayni cocuk acile gidin dediler. Biseyimizde yoktu aslinda ama
Geçmiş olsun umarım iyisinizdirKizlar bizim oglusun atesi 38.5 larda. Acile gittik ordada olctuler ordada ayni cocuk acile gidin dediler. Biseyimizde yoktu aslinda ama
Of biz dün iki cc verdik çevirdik çocuğu su çıkmadıGeçmiş olsun kuzum bir şeyi yoktur inşallah
Dikey pozisyonda yaparsan kaçmaz muhtemelen canım ama yine de dikkat et dediğin gibi yenidoğanın kulağına su kaçmaması lazım çocuk atamazsa enfeksiyon olabiliyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?