2023 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    257
Evet bizimde öyle çenesi çok güçsüz 2.850 dünyaya geldi 3.000 taburcu olduk. 2 saate bir formula dedikleri bir mama veriyorlar sıvılaştırılmış halde biberonla geliyor. İçeriğine baktım kötü değil ama bebeği resmen tembelliğe alıştırdı kimse bana elle sağım anlatmadı ki şimdi senin dediğin gibi yapıp verdim
Evet dün ılık duş aldım eve gelince ilk süt damlasını o zaman görmüştüm demekki etkisi oldu. Bugün biraz daha uzun daha sıcak gireyim bari ya Allah razı olsun sağolun kuşlar. Burda doğum ekibi muhteşem çocukla ilgilenmek benimle ilgilenmek süper ama bilgi vermek sıfır ya herşeyi sorman lazım tek tek sormazsan asla hiç birşey söylemiyorlar. Bebek kaç kg kaç cm kan grubu ne? Çıkarken aldığımız kağıtta gördük. Sadece iyi sağlıklı güçlü cilt rengi güzel kaka rengi güzel çiş rengi güzel vs diyip gidiyorlar.

Canım benim kızım 2620 gram doğdu hiç merak etme 1 aya toparlanacak, sütün de gelecek ama doktorumuz bize mamadan çekinme ver dedi aldığı kadar da anne sütü verdim ilk ay kontrolümüzde doktorumuz beğendi

Evde şuan Rezene var canım kendim içerken ona da veriyorum az az. Ama kimyon olsa ondan da veririm kızımda ikisini de kullandım çünkü
Yetişkinlerde kimyon mide ve bağırsak gazlarına iyi geliyor rezene de kabızlık gibi sorunlarda bağırsak hareketlerini arttırıyor diye biliyorum sanırım ondan işe yaramış ama bebeklere verirken bir zararı olmasın ?

Çıktımı geldimi o şekilde kuzum süt
Hay maşallah ne kadar verdilerse bir günde kilo kaybetmeden bide üstüne ekletmişler helal olsun normalde bebekler ılk günler kilo kaybeder güzel beslenenler hemen toparlar
Bizimki 2865 doğdu kuveze gıdene 2800 kalmış yarım saatte ilk girişi kilo 2800 kuveze sonra 2770 oldu işte almadı kilo kaybetmedi de 12. Günde doğum kılomuza eriştik.
O yüzden sen kendını hiç yıpratma iç güdülerine güven zaten kontrollarınız olacak ilk günler orda da nasıl gittiğinize dair bilgi verirler 2 saatı gecırme beslenmede yeter , ters tutuş emzırme deneyebılırsın bana o cok ıyı geldı

Canım zeytinyağ dene drlar da öneriyorlar. Bir de o ıkınma anlarında ağlıyorlar ama acıyı hissetmiyorlarmış. O yüzden kendini de çok üzme. O ağlama olayı tek iletişim dilleri olduğu için. Acı çekse bile acıyı kaydetmiyor anlık yaşayıp gidiyor. Sen hiç üzme canını düzelecek. İyi gelen birşeyi keşfedebilseniz ordan yürürsünüz. Gaz için sıcak uygulama iyi geliyor. İşe yaramadı diye bırakma canım. Havluyu ütüyle ısıt sırtına koy. Kucağında öyle pışpışla. Senin ısında karnını ısıtır
Benim kızımda öyle. 12 günlüktü galiba burnu tıkanalı hala açılmadı. İlaç da kullandık ama yok
Canım sıcak duş al göğüslere duşta masaj yap. Bebeğini kucağında göğsünde sev. Olumlu düşün psikoloji de çok etkiler. Farklı bir ülkede yalnız başına bir şey başarmaya çalışıyorsunuz stresin mutlaka vardır.

Valla ben 2 3 bardak içiyorum bazen süt olacak diye dut çayı da içiyorum. Rezene ılıdığı zaman veriyorum 2 3 çay kaşığı ama senin bebeğin senin kararın

Napıyor duru kuşum

Bir kaba sıcak su koy göğüslerini sıcak su buharına tut elinle de masaj yap sonra sağmayı dene bende işe yaramıştı. Banyo da iyi geliyor bu arada

Napıyor duru kuşum
büyüyor teyzesi çok şükür çok sabırlı öyle kolay kolay ağlamıyor ama bir derdi varsa da yıkıyor ortalığı. En büyük derdimiz benim sütümün fazlalığı ve tazyiği . Düzgün ememiyor yetişemiyor hava yutuyor sinirleniyor o da ekstra gaz olarak geri dönüyor bize. Dr da büyüdükçe düzelecek durum diyor bakalım zamana bıraktık artık. Meme reddi yaşamadan bir an önce uyumu yakalamalarını bekliyorum. Siz de durumlar nasıl canım kızlarım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…