2023 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    257
Bizde erken doğum olduk diye sütüm yoktu ya 2 gündür mama takviyesi veriyorlardı. Bugün doktor şeker kilo boy normal gidiyor gayet iyi dedi mamaya devam dedi tek başına anne sütü yetene kadar mama vermeye devam ediceksin hatta içtiği kadar ver arttırman gerekiyorsa miktarı arttır dedi. Çok üzüldüm. Kakası sarıyla açık yeşil arası oldu anne sütü almaya başladığını gösteriyormuş bu bende merak ettim pompayla sağdım var mı gerçekten diye inanın belki 2 damla geldi her bir göğsümden doğumdan 2 gün sonra bu çok az değil mi? Hurma kayısı fındık ceviz yiyorum yulaf yiyorum rezeneye başladım daha yeni vitamin takviyeme devam ediyorum başka ne yapmalıyım bilemedim

Bebek yada pompayla göğüslerini max ıkı saatte bır sağmalı yada emzırmelısın kuzum bı bucuk saat bı saat bıle olur uyarılması lazım bol bol , doğumdan iki gün sonra hala daha kolosturum beyaz süte donmemıs olabılır 3. Gün döndü benim ikisindede sarı koyu kıvamdan beyaz süte, kolosturumu makıne sağmaz elinle sağım yaparak toplayabılırsın anca , kendine bi iki gün daha müsade et bu sekılde gıtmesi iyi , bende erken doğum yaptım bılıyorsun 35+4 ilk 24 saat bebeğimi görmedim ebeler elimle üç saatte bi kolosturum toplamamı soyledıler çıkan sadece bir çay kaşığı kadardı her seferınde on dakıka kadar sağımda el ile aslında yeterlı idi onları gönderdim hep vermişlerdir inşallah, bu yüzden. Bir ay da anca toparladı süt miktarı vs mamayı öğün yerine koyma her zaman boşta olsa emzır sonrasında mamasını ver kuzum

Rezene verelim diye kayınvalidem söyledi canım ama ben doğrudan çocuğa vermek istemedim ilk çocuk olunca insan korkuyor işte
Rezeneyi kendim içiyorum ama günde bir bardak acaba daha fazla mı içsem günde kaç bardak içiliyor bu rezene onu da bilmiyorum

Bizde ne yaptıysak temizleyemedik balgam var sanırım çıkmıyor ya

Ya kızlar benim kızım buluttan nem kapıyor resmen hemen burnu tıkanmaya başlıyor...banyo yaptiriyoruz burnu akmaya başlıyor dışarı çıkarıyorum burnu akıyor hava çok soğuk değil burada hatta güneşli gunlerde çıkarıyorum yok yine tıkanıyor burnu... geçen hafta doktora götürdüm bişey yok burnunu temizle dedi sadece...dünden beri sümükler yeşile döndü burnu hışır hışır banyo yaptırmaya korkuyorum çocuğu resmen ya

Valla helal olsun ya insan nasıl yıpranıyor çok zor birşeymiş Anladım söylediğini ben burda 2 saate bir mama dayadılar bebeğe aşırı moralim bozuldu yalnız kaldığımız her dk çocuğa bakıp ağlayasım var sürekli mama verdirdiler benim sütüm gelmeyince şeker ölçtüler düşük çaktıkça mama verdiler e bebek tok olunca da emmedi iki cuk cuk yaptı sonra zaten uyuyup kaldı bıraktı memeyi hep şimdi evdeyken daha ısrarcıyım emmesi için ama eşim fırsat vermiyor bu seferde yorma ver mamayı süt yok daha sende diye cok moralim bozuk senin dediğin gibi elimle sağmaya çalışıyım ben ozaman sık sık düşünemedim onu makine ye bir damla ancak geliyor çünkü yara yapıcam attık göğüslerimi sağmaya çalışmaktansa elle denemek daha mantıklı

Canım dr her zaman çıkmayabilir dedi bana. Bi de yana yatırıp üstteki burun deliğine sık dedi kendi de öyle yaptı. Bir sağa bir sola yatırdı sonra çevirdi sırtına vurdu. Tabi bende hala korkuyorum yaparken

İç balım bişey olmaz

Valla bende korkuyorum dışarı çıkıyoruz ama işte

Kizlar bizim oglusun atesi 38.5 larda. Acile gittik ordada olctuler ordada ayni cocuk acile gidin dediler. Biseyimizde yoktu aslinda ama
Geçmiş olsun kuzum şimdi nasılsınız
4 cc çekip 2 şer cc bir sağ bir sol burun deliğinden hızlıca sıkıyoruz şırınga ile. Bir sağına yatır sık hemen ters çevir aşağıdan yukarıya doğru hafif sert bir şekilde sırtına vur. Yine aynı işlemi diğer burun deliğine de uygulayıp ağızdan çekilen aspiratörle iyice çek kuzum
Bizim de öyleydi yeşildi sürekli temizledik şimdi saydamlaştı. Sabah akşam burnunu temizle kuzum düzelene kadar sonra da bunu rutin haline getir 2 günde bir falan temizle ben öyle yapıyorum bazen temizlememe rağmen ses geliyor neden anlamadım doktora soracağım.
Babaannem kafası üşüyordur burnu akıyordur dedi gün içinde ev sıcak oluyor giydirmiyorum ama gece yatarken beresini giydiriyorum
Kuzum benim de aynısı geldi başıma şekerini ölçüp mama getirdiler. Kendini üzme bu ağlanacak bir şey değil ki gelecek sütün Benim sütüm eve gelip sıcak duş alınca geldi diyebilirim. Duşun altında göğsüne üstten alta doğru masaj yap sağım yapıyor gibi omzuna ve sırtına da sıcak su tut. Ara ara gün içinde sıcak kompres yapabilirsin havlu ya da torba ile o da iyi gelebilir

Kuzum ydısında sanırım cok önemsemıyolar bu konuyu, bana geldiler direk elle sağım gösterdiler kap verdiler, ben dedım makıne var makineyle sağayım hayır makıne kullanmak yok elle sağacaksın dedi
Ne kadar var yeter yermez bilmiyorum ama , ertesı akşam 9 da benı çağırdılar kuveze 3 saatte bır 45 dk yanı 2 saatte bır beslemeye gırıyorduk, biz gittikten sonra tüm bebeklere mama teklıf edıyolarmıs mesela ısteyene doymayana verıyolarmıs şırınga ıle , biz kuvezde hiç kilo almadık bı hafta boyunca 2770 ile taburcu olduk sarılık olduk kuvez surecınde cıkarken de doktor dedı her emzırme sonrası mama teklıf diye soyledı . Çenesi çok kuvveteızdı uzun guzel ememıyordu yoruluyordu ama emdikçe güçlenecek

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…