2023 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    257
8de uyudu 1 saat uyudum bende hala uyuyor. Dün akşam erken uyudu ondan oldu herhalde.

Kızlar biz doğalı 34. güne girdik atak haftasında mıyım bilmiyorum bizimki memede ağlamaya başladı ama farklımağlamalar sanki doymuyor gibi de acaba süt mü yetmiyor diyorum yoksa atak haftasında mıyız atak haftasında böyle sıkıntılar mı oluyor ay dertleri hiç bitmiyor ki

Ah nerdee bırakmıyor beni bez sayısı iyi diye doyuyor diyordum ama yok bişeyler oldu bu çocuğa doymuyor
Ben de aç olduğunu düşündükçe strese giriyorum çarşamba doktora randevu aldım alerjik mama reçete etmesini isteyeceğim

Şimdi emiyor sonra memede uyuyor gaz çıkartmadan reflu yatağına koyuyorum.. o ara yediğini kusuyor.. nasıl çözeriz sizce? Uyandırıp gaz mı alsam

Benimde bir kac gundur oyle memeyide zorla aliyor seninde oyle mi ?

Kuzum bende emzirdikten sonra sutumu sagdim cok az geldi onceden boyle olmazdi sutummu azaldi diye dusundum. Dun cok az su ictim onun etkisi olur mu acaba bir gunde

Şimdi emiyor sonra memede uyuyor gaz çıkartmadan reflu yatağına koyuyorum.. o ara yediğini kusuyor.. nasıl çözeriz sizce? Uyandırıp gaz mı alsam
Almak lazım ya benimki gazı varsa kıvranıp duruyor zaten uyuyamıyor.

Ya bir de sadece anne sütü alan bebekler bir haftaya kadar kaka yapmayabilir diyorlar ama bence bu çocuk rahatsız oluyor ya üç dört gün oldu yapmadı hala gaz çıkarıyor ama kaka yok

Bezlerinden anlarsin kuzum sagip tamamla olmadı

Yok kuzum öyle değil (o normal ve en güzeli hemen çıkması) bizde şöyle oldu 20 cc içiyor mesela ağlıyor, topcuklaşıyor hemen omzuma alıp pat pat vuruyorum çok ve gürültülü bir gaz çıkarma sonra devam ediyoruz 10 cc içiyor mesela yine aynısı yaşanıyor bu şekilde gitti yani biberonlar 200 Gr kullandık kullanamadık
Özel mamaları bilmiyorum canım doktora da sordum ben optiproyu ama direkt olarak mamalar hakkında bir yorum yapmıyorlar ya (bebek prematüre ya da düşük ağırlıklı değilse)
Aslında en yüksek vitamin ve mineral değerli mama baby goat bu arada. Baby goatı aptamille, hipple, sma ile bir karşılaştır. İçinde soya, palm yağı/lesitini falan yok. Bana göre o mamanın da tek eksisi içinde linoleik ve alfa linolenik asit olmaması keçi sütlü mamalar bu OMEGA çeşitleri bakımından eksik kalıyor ama protein ve kalan diğer vitamin ve mineral oranları bilindik diğer mamaları geçiyor bu marka ve yerli bir mama olduğu için daha uygun fiyatlı. Golden goat bitince bu mamayı bir deneyeceğim. Anne sütü vermediğim zamanlar bir sma bir golden goat veriyorum bir sıkıntı yaşamadık.

atatalya Ihlamurseven kızlar bu arada ben reflü yatağında ayak ucuna yastık koydum kaysa bile yastığa kadar kayıyor daha fazla kaymıyor
Benim daha fazla kayıp gidebileceği bir yer yok ben de bir kırlenti baş kısmına başlık niyetine koydum kafasına bir yerden (evde neredense) soğuk gelmesin diye yani ayak ucunda gidebileceği bir yer kalmadı sepet beşik içinde ama en sonuna kadar gidiyor

Doymadıkça uyanık kalma süresi artıyor bu sefer de sen yoruluyorsun. Birkaç gün farketmedim ben ac kaldigini esimle perisan olmustuk ne uyku vardi ne bir sey

Bazen bir kusuyor eşimin üstünden akıyor çok kusuyor üstünü başını batırıyor yani.
Beslenme sonrası bir miktar kusmaları normal diye biliyorum ama fışkırır gibi ya da çok fazlaysa alerji, reflü gibi sorunlara işaret edebilirmiş doktora bir danışmak lazım. Ama bence çoğu bebekte fazla emmekle ilgili bu sorun. Alerji reflü falan olsa farklı belirtiler olurdu. Emzirme süreni bir tık daha kısa tut ya da önden biraz sağım yapıp öyle emzir belki de sütün fazladır

Bencede kaka yapmadan rahatlamiyor hep huzursuz.. kaka yapınca gülücükler saçıyor sipa.. hergun gaz masajı yapıyorum ben gundec3 4 kere altını açıp biraz havalandiriyorum.. belki işine yarar canim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…