Bizde onu birtek kardeşim yapıyor o da alıp bakıyorBende sinir olurdum valla çok sinir bozar gerçekten
Eşine söylesen de güzel bir dille o konuşsa şimdi sen kötü olma bir de
Ama büyüklere laf anlatmak bazen zor oluyor benim annem senin kv kp gibi duran çocuğu özledim diyip alıyorlar ya
Kızdım geçen gün bir daha yapmadı
Yani rekor bizde galibaE kuşum gayet normal kilo almış niye bu doktorlar bir kilo üstünü fazla goruyoru max bır ay daha boyle kilo alırlar sonra bi kilo göremeyiz zaten
Lina 2680 gram doğdu 5400 çıktı bugün ebem maşallah dedi yolladı
Ece’de gayet yerınde güzel kilo almış mama kesecek kadar değil
Atatalyaya bile doktoru patron bebek demiş artık 1700 almıs bır ayse mesela bebekler düşük ağırlıklı doğmasını eksıklıklerını tamamlıyor bence
Maşallah balım maşallah bak dediğin gibi siz bizden bir ay dan fazla once doğduğunuz kuzey ata yakaladı gectı bıleYani rekor bizde galibaAma dediğin gibi farkı kapatıyor bencede. Yoksa yakalayamayız ki biz normal ayımızı
Kuzey tam bir tosunpasa olmus yaaBizde onu birtek kardeşim yapıyor o da alıp bakıyorBakacaksan uyandır diyorum zaten. Annem sağolsun genelde uyutuyor
Sorma kız dün gece durmadı hoplama istedi omuzlarım kollarım ağrıdı sabahKuzey tam bir tosunpasa olmus yaa
Biz bugun hic mama vermedik. Geceyide kapatirsak tadindan yenmicek. Bizimki 90 la falan doyuyor suanSorma kız dün gece durmadı hoplama istedi omuzlarım kollarım ağrıdı sabahMaşallah oğluma abartmasın da alsın büyüsün Ben sütüm olduğu kanaatine de vardım. 3 saatte bir 90 cc mama yiyor. Sanki sütüm çok az olsa doymaz nerdeyse 1 aylık bebekler yiyor 3 saatte 90 cc mamayı. Dimi Papatyamaviss ya
E herhalde kuzum oyle gecen kuzenım 5 aylık bebegıne mama hazırladı 200 küsür yaptı mamaSorma kız dün gece durmadı hoplama istedi omuzlarım kollarım ağrıdı sabahMaşallah oğluma abartmasın da alsın büyüsün Ben sütüm olduğu kanaatine de vardım. 3 saatte bir 90 cc mama yiyor. Sanki sütüm çok az olsa doymaz nerdeyse 1 aylık bebekler yiyor 3 saatte 90 cc mamayı. Dimi Papatyamaviss ya
Bugün bizimki de ilk defa memede ağladı, epey mızmızlandı söylendi. Dünden beri zaten az uyuyor, ben de atağa verdim. İnsan yine de memeyi reddedecek mi korkusu yaşıyor her memedeki cebelleşmeden sonra.Kızlar biz doğalı 34. güne girdik atak haftasında mıyım bilmiyorum bizimki memede ağlamaya başladı ama farklımağlamalar sanki doymuyor gibi de acaba süt mü yetmiyor diyorum yoksa atak haftasında mıyız atak haftasında böyle sıkıntılar mı oluyor ay dertleri hiç bitmiyor ki
Biz de öyle. Ama yenidoğanlar artık olmamaya başladı, bir anda 10 tulum birden ıskartaya çıktı, üzülsem mi sevinsem mi bilemedimMaşallah tosuncukbiz hala 0-3 ayları giyiyoruz Ekonomik boy oğlum benim
Ya benim de bu aralar korkulu rüyam bu. Kv ve kp 10 güne geliyorlar. Hem de bir ay kalacaklarAy kızlar kv ve kp geldiler. Çok seviyorlar elbetteki torun yani. Ya ama benim sabrım taşmak üzeresürekli kucaklarında ama sürekliiiii. Elden ele geziyor resmen. Uyuyan bebeği yatağından alıp kucaklarında tutuyorlar, ağlamış o yüzden almışmış bebek hık dese uyandı uyandı deyip alıyorlar. Anakucağında rahat değil diye alıyorlar. Ayyyy çıldırcam. Bir de öpmek artık söyledim öpmek yasak diye. Çok sinir bozucu yaaa
Ya surda 4. Ayda duracak zaten ayda 3 kilo mi aldı sanki abartı geliyor çocuk midesi neyse onu içiyor yapısı onu istiyordurKuzum bizim bugün kontrolümüz vardı mamaya sınır koydu doktor60 cc lık hazırla dedi işte mamayı koyunca 70 oluyor o kadar içsin dedi bir de kaç cc anne sütü kaç cc mama veriyorum saatleri ile birlikte not edip bir günü doktora göndereceğim. Hızlı kilo alıyor dedi
En küçüğü benimki sanıyordumseninki daha kilolu doğdu diye hatırlıyorum şimdi doktoru kilo alımını yavaşlatmak istiyor
Hay ağzını öpemm yaYa surda 4. Ayda duracak zaten ayda 3 kilo mi aldı sanki abartı geliyor çocuk midesi neyse onu içiyor yapısı onu istiyordur
Bizde de artık yavaştan giyilmezBiz de öyle. Ama yenidoğanlar artık olmamaya başladı, bir anda 10 tulum birden ıskartaya çıktı, üzülsem mi sevinsem mi bilemedimbugün sağlık görevlisi geldi, boy kilo ölçtü. 4 kg, 55cm olmuş bizimki de. Normal sınırlar içinde ama buraların standartlarına göre kilo yüzde 2'lik persentilde. Boy ise yüzde 9'da. Buna da şükür
İnşallah yapmayız ya .Eşin de arada kalmış artık.Sen söyleyince umarım anlayışla karşılarlarAy ama hiç hoş değil yaaaa. İnşallah torunlarıma aynı şeyi yapmameşim de uyardı aslında ama oralı olmadılar. Eşim de daha diyemiyor bir şey. Ben zaten aralarına asla girmem. Hep eşime söylerim o söyler. Ama sanırım dayanamayacağım artık
Yani ben grupta obez bebek olduğunu düşünmüyorumHay ağzını öpemm yanıye boyle yapıyor bu doktorlar
Çok acıktığı zaman memeyle uğraşmak istemiyor olabilir ben de çok yaşıyorum ama sağım da yapamıyorum sen o göğsünü sağ içirKızlar bizde de şöyle bir durum var.Ben her istedikçe genelde 1.5-2 saatte bir emziriyorum her göğsü 10-15 dk kadar arkasına mama veriyorum ama son zamanlarda ikinci göğsü emerken ağlıyor emmek istemiyor sakinleştiremiyorum emme yarım kalıyor ve mama yapıyorum mama yiyor susuyor.Göğsü emmeyi bıraktığında sıkıp bakıyorum süt geliyor hatta tazyikli bile oldu bir kaç kez.
Benim sütüm var ama oğlum boşaltamıyor sanırım, aslında emerken kahverengi kısmı da alıyor hava da emmiyor cok cok emiyor görüyorum yani ben anlamadım ya bu işi ne yapmam lazım bir de meme reddi olmasın
Kuzum önce emiyor zaten bir göğsümü 2.göğse geçince 5 dk emiyor ağlıyor bırakıyor emmek istemiyorÇok acıktığı zaman memeyle uğraşmak istemiyor olabilir ben de çok yaşıyorum ama sağım da yapamıyorum sen o göğsünü sağ içir
İşte yoruluyor yeteri kadar alamayınca pes ediyor meme de mama kadar hızlı akış olmuyor bence ilkini emmesi bile çok iyi meme reddi hiç almıyor sen bebegine gire davran bol bol besle emmedi mi sağ 1 saat sonra için yine aynı beslenmeyi 2. Saat yap. Ben gündüzleri Allah ne verdiyse besliyorum gece de sadece meme . Gündüzleri memeyi istemiyor çünküKuzum önce emiyor zaten bir göğsümü 2.göğse geçince 5 dk emiyor ağlıyor bırakıyor emmek istemiyor
Bugün 50 günlük olduk. Şaka maka 2 aylık olacak yakında. Yavaş yavaş toparlıyorlarBizde de artık yavaştan giyilmezKaç günlüktü senin oğluş maşallah toplanmış o Napalım elbet yaşıtlarını yakalayacaklar sağlıkları yerinde olsun da
Bende de öyle oluyordu çünkü bir göğsümde süt daha yavaş ve daha geç salınıyor. Artık ondan başlıyorum emzirmeye. Bir de laktasyon uzmanı her 3-4 dakikada bir meme değiştirmemi önerdi, hem bebek uyanık kalıyor, hem de her iki meme de dengeli boşalıyor ve sütün salınma hızını artırıyormuş bu yöntem. Bir de öyle denebilirsin.Kuzum önce emiyor zaten bir göğsümü 2.göğse geçince 5 dk emiyor ağlıyor bırakıyor emmek istemiyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?