- 9 Temmuz 2015
- 1.558
- 3.010
- 133
- 35
Canım bizimde ilk hafta 20 saate yakın uyuyordu sonra gittikçe gündüz kısaldı ve uykusu eskisi kadar derinde değil zaten son hafta mesela maksimum 15-17saat arası uyumuştur memede uyumaları da dahil yani bu süreye öyle düşün orda da kısa kısa dalıp gidiyorlar yaYa arkadaşlar yenidoğan bebek günde 20 saat falan uyur toplamda diyor internette
Bizimki imkanı yok o kadar uyumuyordur sürekli mıkırdanıyor yatağına koyduğum an gözlerini 10 saat uyuyup uyku çekmiş gibi açıyor bir daha uyur uyutabilirsen
Bir de sanki adamda sensör var ya altına temiz bez taktığımızı anlayana kadar bekliyor resmen pırtlatmak için
Yedir gaz çıkart uyutmaya çalış altına yapsın temizle uykusu kaçsın tekrar yedir gaz çıkart döngüsünde kafayı yemek üzereyim
Bizim çocuk bozuk galiba ya
Oh harika haber 60 dan geriye sayıyorum o zaman ben günleriCanım biz geceleri uzun uykuya başladık 2 ay daha sabret
Ya göz doktoru mu yapıyor muayeneyi kaçıncı ayda?Bugün kalça ultrasonu ve göz muayenesi vardı o göz muayenesi nedir ya hala kendime gelemedim çocuğum da gelemedi balon gibi şişti gözleri
Of bütün gece böyleydik. Asla yerine koyamadım mecbur yanıma aldım ağzında memeyle uyuyacakmış. Öğlen uyudu çok güzel, ikindin bir türlü uyuyamadı anca akşam 7-9 arası uyudu sonra da 22-1 ve kapanışŞu an ben de çok sıkkınımve uykum coook. Uyuyor koyunca ikina ikina uyanıyor 1 dk ya.
Ben buzdolabında tutmak için süt saklama kapları aldım. Buzluğa atacaksam poşetliyorum sadece.Sütüm arttı herhalde diyordum şimdi 5 saat uyku sonrası sağdım yine 60 ml yaw. Benim meme kapasitem bu galibaSağma da 60 ise herhalde emerken 100 dür diye kendimi avutayım bari. Çünkü hala göğsüm dolu gibi hissediyorum. Kuzey baya sömürüyor artık emerken baya kuvvetli çekiyor. Hele acıktıysa bi kapması var çok gülüyorum. Öyle arama falan yok tek seferde köpeğin birden gelip ısırıp çeneyi kapaması gibi tutuyor Sağdığım sütü 1 saat sonra vericem öyle olunca biberonda bekletiyorum illa saklama poşetine koymak lazım mı ya 1-2 saat için
Oh maşallah kız, hayalimDün kızımla bütün günümüz saatte bir emzirme 5-10 dk uyuma şeklinde geçti. Emzirme uyuma zamanları dışında huysuzdu kendi kendine oyalanmadı, yemek yaptırmadı bana. Dün 22:30 da uyuttum zor bela. Ve bu sabah 6:20ye kadar uyumuşuz
Çocuğum gece boyunca hiç mi acıkmadın.. uyuduğum için suçlu hissediyorum kendimi… hoş uyku öncesi 2 memeyi de sömürebileceği kadar sömürmüştü ama gene de çok uzun uyudu ya
Ebru'nun oğlu da ondan dolayı erken sünnet oldu galiba. Dönünce yaptırır kurtarırsın dediğin gibi belki o zaman biraz düzene girer. Kıyamam yaOh harika haber 60 dan geriye sayıyorum o zaman ben günleriya bizi aslında şu pipi yapışıklığı mı pipi kapalılığı mı ne deniyorsa o mahfetti pipisinin ucunda bir kızarıklık var hafif yapışık gibi ve çocuk çiş yaptığı an ağlam krizine giriyor. Altı her ıslak kaldığında bağırıyor canı yanıyor sanırım. Sünnet yaptırınca geçiyormuş bazı erkek çocuklarında olabilir dediler ılık su ile siliyorum bazen ılık su da oturtuyorum pişik kremi sürüyorum ama hiç faydası yok her çiş için anında ağlayarak uykudan uyanıyor
Ya bizim gece uyuma aralıkları uzayacağı yerde kısalıyor sanki. İlk başlarda 4 saati bile bulurken şimdi çoğunlukla 2 saatte bir geri acıkıyor, bazen 3 saatte ama çoğunlukla 3'ü bulmuyor. Ben de önce emzirip ardından 60-90 arası mama veriyorum. Ne kadar emdiğine göre miktarı değişebiliyor. Umarım bizim de gece aralıkları uzar. Ama bizimle 10-11 gibi yatıp gece beslemeleri hariç sabah 8-9'a kadar uyuyor.Canım biz geceleri uzun uykuya başladık 2 ay daha sabret
Muhtemelen kuzucumBu gece benim kızımda yaklaşık 6 saat uyumuş. Bizim günümüz de yorucu geçmişti. Yoruldu heralde diyorum
Muhtemelen canım ama ne bileyim çok uzun süre aç kalmış gibi geliyor böyle olunca. Dediğin gibi acıksa uyanırdıSizdeki hesaba göre bizde ayda 1200-1500 gr alacak gibi duruyoruz günlük 40-45 gr alıyor.
17.günde 2740 gramken mama başladık şu an 39 günlük 22 gündür emzirme ile beraber günde toplam 480 ml kadar mama veriyorum.Dün kendim tarttım 3800 olmuş kilosu yani eğer yanlış tartmadıysam 1 haftada 400 gr kadar almış22 günde toplamda 1000 gr çok iyi bence ki doktor mamayı artır demesine rağmen ben artırmadım zaten kendi de yemiyor
Bizim hatamız mamaya geç başlamak oldu 17 güne kadar da kullansaydık muhtemelen şimdi 4300-4400 gr kadar olabilirdik
Neyse sağlıklı olsun da toplayacak inşallah
Kuzum acıksaydı uyanırdı neredeyse 2 aylık olacak normal merak etmeBir de gündüz uyumamış ya onun yorgunluğunu anca atmış miniğim
O sensör genelinde var bence bebelerinYa arkadaşlar yenidoğan bebek günde 20 saat falan uyur toplamda diyor internette
Bizimki imkanı yok o kadar uyumuyordur sürekli mıkırdanıyor yatağına koyduğum an gözlerini 10 saat uyuyup uyku çekmiş gibi açıyor bir daha uyur uyutabilirsen
Bir de sanki adamda sensör var ya altına temiz bez taktığımızı anlayana kadar bekliyor resmen pırtlatmak için
Yedir gaz çıkart uyutmaya çalış altına yapsın temizle uykusu kaçsın tekrar yedir gaz çıkart döngüsünde kafayı yemek üzereyim
Demek ki kuzum oh iyi o zaman1 aylik kontrolde günde 1 kere 6 saat uyuyabilir uyandirma dedi gece uykusu için canım. Demek ki yoruldu kuzucuk
Valla nasıl iyi geldi biliyo musunnAcıksa ağlardı canım 2 aya yaklaşmışsınız. Tüm gün uyanık olunca yorgun düşmüş demek artık. Annesini de dinlendirmiş ne güzel ☺
İnşallah uyumuştur kuzucum.Ay dün herkesin aynı geçti demekki bir huysuzluk bir uykusuzluk vardı çocuklarda bizimki de saat 11.30 gibi sonunda uyudu şuan burada 01.21 hala uyuyor çok şükür 15-20dk sonra acıkır uyanır kuzucuk sonra tekrar rahat rahat uyur inşallah
Bizim de 8. hafta atağı başladığından beri ağzındaki memeyi tekrar kapmaya çalışma, homurdanma, bir şeyler anlatma falan var çok gülüyorumBizimki dünden beri memeyi konuşarak emiyor, epey birşey anlatıyor ama ben anlamıyorumgaliba mama ver beni uğraştırma diyor olabilir
Ya evet benimde eşim bazen dolardaki evrak işlerine çıkıyor özellikle son 3 gündür 11-15:00 arası öğlen genelde yalnızdım o daha da zormuş ya eşlerin yardımıyla azıcık dalga geçiyoruz ama azıcık kucağında tutsa bile faydaymış yaniMuhtemelen kuzucum
Muhtemelen canım ama ne bileyim çok uzun süre aç kalmış gibi geliyor böyle olunca. Dediğin gibi acıksa uyanırdı
O sensör genelinde var bence bebelerinkuzum her bebek de uyumuyor ya hepsi bir değil ki. O standartlara çok takılmamak lazım.
Bir de o döngü bu ara hepimizde var galibaönceden emdikten sonra uyuyordu gaz çıkarma işlemi uyandırmıyordu şimdi omzuma aldığım gibi tekrar omzumu emmeye başlıyor sabır düzelecek inşallah..
Demek ki kuzum oh iyi o zaman
Valla nasıl iyi geldi biliyo musunn
İnşallah uyumuştur kuzucum.
İnşallah bugün hepimizin güzel geçer günü. Bir de dün eşim ilk kez işe gitti evden çalışıyodu. Ciddi zorladı beni tek olup huysuz olması. Hoş alışmam da lazım ama ilki sancılı geçince sinirlerim bozuldu
Bizim de 8. hafta atağı başladığından beri ağzındaki memeyi tekrar kapmaya çalışma, homurdanma, bir şeyler anlatma falan var çok gülüyorumçok tatlı olmuyolar mı?
Sen bakma ona emzir
Kesinlikle öyle kuşum. Evde biri olunca tuvalete bile daha rahat gidebiliyor insanYa evet benimde eşim bazen dolardaki evrak işlerine çıkıyor özellikle son 3 gündür 11-15:00 arası öğlen genelde yalnızdım o daha da zormuş ya eşlerin yardımıyla azıcık dalga geçiyoruz ama azıcık kucağında tutsa bile faydaymış yani
Esim sayesinde ses edemiyorum lanet olsun ki. Gercekten biktimA aaa saçmalıkcevap vermiyor musun?
Canım ben baya bi stok yapmıştım. Hergün 1 paket garanti atıyordum buzluğa. Noldu bil bakalım hepsi çöpçünkü süt alerjisi olduğu için stokladığım sütlerde diyet öncesiydi. E şimdi hala mukuslu kaka geliyor hala sütüm temizlenmedi. Yani senin de benim de şu an sütümüzü biriktirmemizin pek anlamı yok. Bizim tazyik sorunu var mecbur sağıyorum ve o sütleri lavaboya döküyorum
Benim kızım fışkırttı biliyorum nasıl olduğunu. Anlattığına göre senin ki fazla emmekten dolayı fazlasını çıkarmış
Aman dikkat et enfeksiyon olmasin. Bizim ucu dar oldugu icin enfeksiyon olduk. Bizde pazartesi gidecegiz sunnet icinOh harika haber 60 dan geriye sayıyorum o zaman ben günleriya bizi aslında şu pipi yapışıklığı mı pipi kapalılığı mı ne deniyorsa o mahfetti pipisinin ucunda bir kızarıklık var hafif yapışık gibi ve çocuk çiş yaptığı an ağlam krizine giriyor. Altı her ıslak kaldığında bağırıyor canı yanıyor sanırım. Sünnet yaptırınca geçiyormuş bazı erkek çocuklarında olabilir dediler ılık su ile siliyorum bazen ılık su da oturtuyorum pişik kremi sürüyorum ama hiç faydası yok her çiş için anında ağlayarak uykudan uyanıyor
Ben bıberonda bırıktırıyorum oyle oluncaSütüm arttı herhalde diyordum şimdi 5 saat uyku sonrası sağdım yine 60 ml yaw. Benim meme kapasitem bu galibaSağma da 60 ise herhalde emerken 100 dür diye kendimi avutayım bari. Çünkü hala göğsüm dolu gibi hissediyorum. Kuzey baya sömürüyor artık emerken baya kuvvetli çekiyor. Hele acıktıysa bi kapması var çok gülüyorum. Öyle arama falan yok tek seferde köpeğin birden gelip ısırıp çeneyi kapaması gibi tutuyor Sağdığım sütü 1 saat sonra vericem öyle olunca biberonda bekletiyorum illa saklama poşetine koymak lazım mı ya 1-2 saat için
Ben artık uyuduğunda bez değiştirmiyorum uykusu açılmasın diye sende öyle yap emzirmeden önce değiştir yine yapsada bırak kalsın öyle uyusunYa arkadaşlar yenidoğan bebek günde 20 saat falan uyur toplamda diyor internette
Herkesın oyle olmayabilir yaCanım biz geceleri uzun uykuya başladık 2 ay daha sabret
Ya azaltma hiç bişeyi ver gitsin istediği gibi benimki daha fazla almıs hıcbısey demedılerBazen biz de o şekildeyiz içeceği cc yi tamamlamadan durmuyormidesinde bir çizgi var diyorum onun bir tık altında bile kalsa günlerdir aç gibi yırtınıyor
Umarım toparlar canım ki bence toparlar sonradan topluyorlar zaten
1200 almış kuzum sütün de sen az diyorsun ama yarıyor olabilir dedi
1200 almış djdj
1200 almışzaten görür görmez dedi ki kilo almışız gel bir bakalım diye bir düzen oluşturduk 3 saatte bir sıklıkla bir öğün 60 bir öğün 90 olacak şekilde takviye edeceğim anne sütünü hangi aralığa koymalıyız bilmiyorum anne sütü aldıktan sonra 3 saat kadar tok kalmıyor sonra yine mama ile takviye edince de çok kilo alıyor diyor amaaan kafamı yaktı kadın
1-2 saat için saklama poşetine koymuyorum ben canım.
Bence her memenin bir kapasitesi var ya ne yaparsan yap üstüne çıkmıyor
Memeyi yakalama stili diş çıkarırken seni baya zorlayabilir
3 aylık dedim canım bende en azından 2 ayları bi ümitle geçerHerkesın oyle olmayabilir yabak 3.15 gece uyudu 6 da kalktı arada sırada boyle max 3 saat uyuyor anca sonra 7.30 8.30 10.30 komple uyandı ıkınarak pırtlart eslıgınde
Gerginbiri35 uyur inşallah seninki ben yine de uyku ıcın 3 ay bi geçsin diyorum ama cocukta az cok kendını bellı edıyor bu aylarda benım ümidim cok yok
Gözlerim neler görüyorrrrrDün kızımla bütün günümüz saatte bir emzirme 5-10 dk uyuma şeklinde geçti. Emzirme uyuma zamanları dışında huysuzdu kendi kendine oyalanmadı, yemek yaptırmadı bana. Dün 22:30 da uyuttum zor bela. Ve bu sabah 6:20ye kadar uyumuşuz
Çocuğum gece boyunca hiç mi acıkmadın.. uyuduğum için suçlu hissediyorum kendimi… hoş uyku öncesi 2 memeyi de sömürebileceği kadar sömürmüştü ama gene de çok uzun uyudu ya
Bence sağım yapma boş verSütüm arttı herhalde diyordum şimdi 5 saat uyku sonrası sağdım yine 60 ml yaw. Benim meme kapasitem bu galibaSağma da 60 ise herhalde emerken 100 dür diye kendimi avutayım bari. Çünkü hala göğsüm dolu gibi hissediyorum. Kuzey baya sömürüyor artık emerken baya kuvvetli çekiyor. Hele acıktıysa bi kapması var çok gülüyorum. Öyle arama falan yok tek seferde köpeğin birden gelip ısırıp çeneyi kapaması gibi tutuyor Sağdığım sütü 1 saat sonra vericem öyle olunca biberonda bekletiyorum illa saklama poşetine koymak lazım mı ya 1-2 saat için
Koluma damlattıgımda yakmıyorsa yapıştırıyorum derece mı olccem kızCanım birsey daha sorayım.. sut sagdim dolaba koydum.. benmari usulü isitinca kaç derece olacak vermek için? Mama 37 derece.. anne sütü kaç derece olunca veriyoruz?Papatyamaviss
Benımkıde oyle balım baze 8 den aksam 2-3 kadar uyumuyor dıyorum nasıl cunku bu ayda bır bebegın uyku penceresi max 2 saat ama bıze boylelıı denk gelmıs uyuduğunda altına yaptıysa usulca koy yatağına uyandığında degıs kuzumYa arkadaşlar yenidoğan bebek günde 20 saat falan uyur toplamda diyor internette
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?