Maşallah canım bende senin gibiyim. Ama bu süreçte eş desteği çok önemli. Benim annem de destek haftasonu kardeşim geliyor falan derken bende öldüm bittim olmuyorum. Tabi huzursuz zamanları ağlamaları vs oluyor bebek sonuçta o kadar olacak dediğin gibi canları sağolsun. Sağlıkları yerinde olsun da varsın huysuzluktan ağlasın canı yanmasın.Emzirirken yazılanları okuyorum genelde ama çok yazamıyorum.
Ben genel olarak bebekli yaşama alıştım gibi. Bazı arkadaşların yorumlarına kıyasla, daha rahat olduğumu düşünüyorum.
"Uykusuzluktan ölüyorum, çok yorgunum" gibi anlarım pek olmuyor. İnşallah olmasın. Tabi illa ki ağlıyor, uyumadığı zamanlar oluyor , yorulduğumuz oluyor ama genel olarak hamilelik öncesinde düşündüğüm kadar zor olmuyor sanki.
Yalnız ev işi ve yemek yapmıyorum gün içinde. Eşim geldiğinde yemek yapıyorum ya da dışardan söylüyoruz. Ev işlerini ortak yapıyoruz. Akşamdan geceye çoğunlukla bakımı eşim üstleniyor. Bazen bebek uyumayınca "sabah işe gideceğim" falan diye söylendiği oluyor ama taviz vermiyorum. Sorumlulukları yükledim. İpleri sıkı tutmaya çalışıyorum.
Bazen kendisi " sen bir markete dolan , bir saat hava al" diyor. Öyle günler geçiyor.
Zamanla daha iyi alışırız inşallah.
Herkes ilk ayların zor olduğunu söylüyor.
Kimi beslenme sıkıntısı yaşıyor, kimi uyku , kimi tuvalet.. Herkesin illa ki bir zorluğu oluyor. Geçici bir süreç olduğunu unutmayalım.
Allah sağlık versin yeter ki.
Maşallah canım bende senin gibiyim. Ama bu süreçte eş desteği çok önemli. Benim annem de destek haftasonu kardeşim geliyor falan derken bende öldüm bittim olmuyorum. Tabi huzursuz zamanları ağlamaları vs oluyor bebek sonuçta o kadar olacak dediğin gibi canları sağolsun. Sağlıkları yerinde olsun da varsın huysuzluktan ağlasın canı yanmasın.
Kesinlikle çok güzel oluyor.
Bunu yazmayı unutmuşum. Benimde annem ara ara geliyor.
Eşim yokken yani yalnızken annem gelince çok seviniyorum
Kesinlikle çok güzel oluyorEşim bugün hasta olacak gibiymiş akşam annemlere gidiyorum birkaç gün orda kalacağım Kardeşim annem ikisi de bakıyor bana dinlenme günleri
Bende istiyorum böyle bir şey ama yok evde bunaldim iyiceKesinlikle çok güzel oluyorEşim bugün hasta olacak gibiymiş akşam annemlere gidiyorum birkaç gün orda kalacağım Kardeşim annem ikisi de bakıyor bana dinlenme günleri
Valla annem geliyor bakıyorum oğlum da uyuyor kaçıyorum ben evden 1-2 saat dışarda işlerimi hallediyorum çok güzel oluyor kesinlikle olması lazım ya.Bende istiyorum böyle bir şey ama yok evde bunaldim iyice
Bende kuaföre bile gidemiyorumValla annem geliyor bakıyorum oğlum da uyuyor kaçıyorum ben evden 1-2 saat dışarda işlerimi hallediyorum çok güzel oluyor kesinlikle olması lazım ya.
Allah yardımcın olsun canım gerçekten yorucu öyle.Bende kuaföre bile gidemiyorum
Ya ben delirecem ya da eşimi delirtecemAllah yardımcın olsun canım gerçekten yorucu öyle.
Süt sağ bırak eşin baksın birkaç saatYa ben delirecem ya da eşimi delirtecem
Sütüm olmuyorSüt sağ bırak eşin baksın birkaç saat
Totolarını yerım onların benAybars da sürekli poposunu sallatiyor ya gündüz yarım saat uyumuyor sürekli kalkıyor hiç bir şey yapamıyorum pp Yerim
İsminin ağırlığını taşıma olayına katılıyorumGerçekten gülümsemeleri çok ayrı yaSeninki isminin ağırlığını taşıyor demekki , Arada bi gülesi geliyor sonra yok yok ciddi olayım ağır abiyim ben diyordur
Yenidoğan kontrolmş rop diye geçiyor sanırım evet çocuk göz doktoru yapıyoYa göz doktoru mu yapıyor muayeneyi kaçıncı ayda?
Of bütün gece böyleydik. Asla yerine koyamadım mecbur yanıma aldım ağzında memeyle uyuyacakmış. Öğlen uyudu çok güzel, ikindin bir türlü uyuyamadı anca akşam 7-9 arası uyudu sonra da 22-1 ve kapanış
Ben buzdolabında tutmak için süt saklama kapları aldım. Buzluğa atacaksam poşetliyorum sadece.
Oh maşallah kız, hayalim
Prima bile olsa çok sızdırıyor ya artık prima da sızdırmaya başladı sızdırmayan bez bulsam değiştirmemBenim yengemde değiştirme geceleri diyor ama ben yine de değiştiriyorum uyuyorsa bırakıyorum artık krem sürersin bir şey olmaz. Bende senin gibi değiştiriyordum sonra saatlerce uyutmaya çalışıyordum şimdi bırakıyorum en azından 1 saat olsa uyuyor
Evet ya habire işiyooooor habireKuzum genelde bende bez değiştirmiyorum gece eger kaka yapmadıysa ama yüzde 85 değişiyoruz onuda ağladığında beslemeden hemen once degısıyorum kı beslerken tekrardan mayışıp uykuya dalsın. Özellikle böyle 6 aydan sonda falan geceleri kaka yapma da bitiyor o zaman oğlumda da hiç almazdım gece uykuya yatırırken yakar sabah kalktığı gıbı degısırdım tabı suan cok cok ışıyorlar cok sık beslendıklerı ıcın benım kızım hep ağlayarak kalkıyor
Ay bilmem var demek ki ya bazı bebekler sakin olabiliyor sanırım mesajları hızlıca okurkenE öyle zaten. Ağlamayan bebek mi yapmışlarağlamazlarsa uyandıklarını nasıl anlayıp biz de uyanırız. Kafamda deli sorular.
Ben de öyle istiyorum ama gürültülü ortamda uyku kalitesi de düşüyor diyorlar ya en iyisi sessiz karanlık yerde uyumak zaten boş verBizim de ev sessiz tv falan çok nadir açılır. Bu da iyi değil aslında Ya aslında biraz gürültülü bir ortama da alışsalar iyi. Her şartta her şekilde uyusun isterim. Ben çünkü çok zorluğunu çekiyorum asla seste ışıkta uyuyamıyorum
Ay yavrum çok hassasmış seninki ya kıyamamKız napcaz boyle dısarda korna ötüyor benımkıde ötüyor
VarHe ya diyetisyen arkadaş nerdesin
Bebek kulaklığı yok mu yav
Ben de denicem yoksa tek başınayken ben hep emzik oluyorum, amerikada hastanelerde hep onu veriyorlarmış ama Türkiye'dekinden farklı yuvarlak onlar, onlardan bulursam alıcam. Onu da tutmazsa naparımKızlar philips avent soothie emzik kullanan var mı tutar mı kızım onu denemeyi düşünüyorum
Rop erken doğanlara yapılmıyor mu? Seninki erken değildi diye hatırlıyorum, yazık kuzuya inşallah bir şey çıkmazYenidoğan kontrolmş rop diye geçiyor sanırım evet çocuk göz doktoru yapıyo
Valla doktor rutin yenidoğan kontrolü kalça ultrasonu ve göz muayenesi dedi. Çok şükğr bişe çıkmadı da öldüm öldüm dirildim çok fena bişe yaRop erken doğanlara yapılmıyor mu? Seninki erken değildi diye hatırlıyorum, yazık kuzuya inşallah bir şey çıkmaz
Obur çocuk uyumaz tabi annesi basar valla yaygarayı bizimki de öyle açlığa hayatta gelemiyorSağmıcam aynenGeceleri doyuyor zaten onu emdiğinde 60 olsa mümkün değil doyup uyumaz biliyom çocuumu Rahat 100 emiyordur. Bi de o emerken yutkunma sesini duyuyorum ıhlaya ıhlaya emiyor Tipine baksana Allah'ım bir lafçı bir lafçı konuşmama gülüyor burda Benim kuzenin oğlu kardeşim kuzenim ve benim elimizde büyüdü. Yanımızda oturur dedikodu dinlerdi biz gelince mutlu olurdu Bu da aynı olacak gibi Bir de bizim ailede kadın çok garibim 3-4 yaşlarında biz 7-8 kadın bi yere gidiyorduk çocuk birden ben erkekim ben erkekim demeye başlamıştı Kuzey de kadınların arasında kalacak bakalım
Bizde de televizyon açıyorum ama yine alışamadı sese Lucky sesli oyuncaklarını oynadıkça sıçrayıp uyanıyorAy yazık ya, ama o da alışır böyle böyle belki. Bizimki çok sessiz bir ortamda büyüyorTelevizyonu yeni yeni açmaya başladık hemen gözü gidiyor oturup tv izlicek resmen hemen çeviriyorum
Merak etme Sarper Deniz de aynısı ağlamadan uyanmıyorBu ara da Barbaros da uykudan hep ağlayarak uyanıyor ya ben de herkesin bebeği öyle sanıyorum o da bizimkinin huysuzluğundanmış demek
Ağlamak hobisi gibi bir şey adamın
Alışmaları lazım gerçekten bizimki de köpkenin sesine oyuncaklarına sıçrayıp uyanıyor hepBizim de ev sessiz tv falan çok nadir açılır. Bu da iyi değil aslında Ya aslında biraz gürültülü bir ortama da alışsalar iyi. Her şartta her şekilde uyusun isterim. Ben çünkü çok zorluğunu çekiyorum asla seste ışıkta uyuyamıyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?