- 20 Eylül 2022
- 1.251
- 1.485
- 63
Ben bezi değiştiriyorum gece uyuyana kadar azda olsa kirleniyor ama almıyorum uyku aşamasına geçtiyse zaten max. 1.5 saatte tekrar uyanıyor taşmada yapmıyor. Benim genelde kıyafetinin kirlenmesi bez değiştirirken bir daha gazla birlikte kaka yapıyor oda etrafı batırıyor öyle. Nadiren de bez çok dolu oluyor ağlıyor diye emzireyim derken taşıyorPrima bile olsa çok sızdırıyor ya artık prima da sızdırmaya başladı sızdırmayan bez bulsam değiştirmemnapıcaz bu sızma işini bilmiyorum bağlayamıyoruz desem önceden yoktu böyle bit şey yine biz bağlıyorduk
Evet ya habire işiyooooor habire
Her yerimiz çişşşş
Ay bilmem var demek ki ya bazı bebekler sakin olabiliyor sanırım mesajları hızlıca okurkenSatilucky nin bütün bebekler ağlıyor sanıyordum mesajına denk geldim ve aa bu ben dedim
Benimki de canı isteyince alıyor bir iki emiyor atıyor ağzından. O emziği de araştırdım çok ağır yazmışlar vazgeçtim ya hiç almaz o zaman. Ben uykusuz olunca kollarımda bile derman olmuyor zorla emziriyorum eşim ise başlayınca ne yaparım bilmiyorum su an bile 3 4 saatlik uykuyla duruyorumBen de öyle istiyorum ama gürültülü ortamda uyku kalitesi de düşüyor diyorlar ya en iyisi sessiz karanlık yerde uyumak zaten boş ver
Ay yavrum çok hassasmış seninki ya kıyamam
VarKulaklarını korumak için amazonda satılıyor
Ben de denicem yoksa tek başınayken ben hep emzik oluyorum, amerikada hastanelerde hep onu veriyorlarmış ama Türkiye'dekinden farklı yuvarlak onlar, onlardan bulursam alıcam. Onu da tutmazsa naparımçevirip çevirip veriyorum evdeki emzikleri ağzına değince anlıyor
Chıcconun 0-2 ay emzıgı var onu alsana ucu bırazdaha mınık oluyormus daha kolay alıyorlarmışBenimki de canı isteyince alıyor bir iki emiyor atıyor ağzından. O emziği de araştırdım çok ağır yazmışlar vazgeçtim ya hiç almaz o zaman. Ben uykusuz olunca kollarımda bile derman olmuyor zorla emziriyorum eşim ise başlayınca ne yaparım bilmiyorum su an bile 3 4 saatlik uykuyla duruyorum
Bir bakayım onada ama biz su an 6. Haftaya girdik ya 2 hafta anca kullanabiliriz onuChıcconun 0-2 ay emzıgı var onu alsana ucu bırazdaha mınık oluyormus daha kolay alıyorlarmış
Maşallah ona annesi nasıl da çözmüş işiVar canım ya. Ama baya azaldı artık sabaha karşı bi sağım yapıyorum o zaman çok doku oluyor. Onun dışında gün içinde rahat göğüslerim. Ama tazyik evet hala var, hala yetişemiyor hızına nefes nefese emiyor. Alıştı ama bir şekilde hallediyor Duru’cuğum.
Aynen onu duymuştum ben de bi de ben sürüyorum kendi yüzümeBi 50 paket stoğum var. Onlar bile yeter bana baya bi zaman.
Pp çok güzel yerim linoşuAy çok güzel keşkeeeeeehokka burnunu yerım onun
Abi terörü gibi bizde de tüylü abla terörü var gidip gidip oyuncak kutusundan sesli oyuncaklarını getirip oynamak istiyor öttürüp duruyorBizimkisi abisinden sık sık korktuğu ıcın anı ses ve haraketlerden alıştım artık resmen
Bence normal ya ayda 1200 gr çok kasma bence Maşallah boyu da uzun sonuçta Ece'nin gelişimi ikisi de güzelEvet mamaya biraz geç başladı oğluş ama iyi toplamış yine dezaten arttır ya da azalt demeleri biraz teorik oluyor. Çocuk yemeyecekse yemiyor ya da yiyecekse yırtınıyor onlar ne derse o zorla kusturacak değiliz dün doktorun dedigine uyayım dedim karnı gurulduyordu (ilk başta 60 cc hazırlayıp ver demişti) sonra 24 saatlik beslenmesini istedi anne sütü ve mama ile birlikte gönderdim bir 90 bir 60 cc hazırlayıp ver dedi öylelikle gurultu kesildi
Kaç almış yavrum
Benim de iştahım açıldı gece bile bir şeyler yiyesim geliyor dayanamıyorumYa kızlar sizin iştahınız nasıl? Ben acayip acıkıyorum yaa ve sürekli canım tatlı bir şeyler yemek istiyor. Doğumdan sonra 10 kilo gitti ama kalanı veremiyorum iştahımdan dolayı. Daha 4 kilo var gitmesi gereken
Valla çok zor kuzum ikisi de senin bebekliğine çekmiş demek ki inşallah bşr kaç ay sonrası güzel olurYorgunluğunu atmıs olmasıda ıyı bısey bakma
Hiç unutmam benım oğlum 4 aylık sünnet oldu sonra bı sıkıntı oldu 5 aylık tekrar sünnet oldu o zaman 3 gün fakültede yattık ama perısanız ıkımızde yanı hastaneden çıktık o gece evde 8-9 gibi yatırdım sonra ben yattım dırek gozumu bı açtım sabah 8 sütler hep yatağa akmış göğüsler felaket gittim uyandırdım emzırdım cocugu hemennormalde max 1.5 saat uyurdu hep emerdı cunku , o gun son oldu ıste 20 aylık memeyı bırakıyoruz epey azalttık gunduz hıc yok gece kalkarsa verıyorum o mubarek gece kalkmadı bende bıdaha vermedım o gecede 2 oldu oyle uyuduğu sonra uyudu tabı genel olarak yanı ben nerdeyse ıkı sene her gece mın 6-7 kez emzir yatır döngüsüyle yaşadım
Var onlardan hatta ben bir ara instada gördüm takıp cluba eğlenmeye gitmişler bende yılbaşında alıp çıksak mı diyorum eşimeHe ya diyetisyen arkadaş nerdesin
Bebek kulaklığı yok mu yav
Yine yetişemedim bu pplere yaKonuşmak için henüz erken ama abisini aratacak gibi duruyoryanı bunu diyeceğim hiç aklıma gelmezdı o en azından uyansada emıp uyuyordu emerek uykuya dalıyordu ne buyuk nımetmıs Lina memede uykuya gecmıyor asla salla et uyut hep kucaklarda yoksa uyumuyor anlık pp 13 ten berı ayak bırakıyorum uyanıyor en son koynuma aldım sırtım dınlensın az
Amin inşallah canım cümlemizinSukur bende iyiyim canım
Oyy canım yaa, doğru haklısın birde iki tane sendeRabbim yardımcın olsun inşallah..hayırlı evlat olsunlar
Aminnn canim sağlıkla kavuşalım bizde ınsallah
Tutarsa aynı modelden büyütürsün dıye dusundumBir bakayım onada ama biz su an 6. Haftaya girdik ya 2 hafta anca kullanabiliriz onu
En tatlısına yetıstin boşverMaşallah ona annesi nasıl da çözmüş işi
Pp çok güzel yerim linoşu
Abi terörü gibi bizde de tüylü abla terörü var gidip gidip oyuncak kutusundan sesli oyuncaklarını getirip oynamak istiyor öttürüp duruyorSarper Deniz uyanıksa ona getiriyor oynayalım diye
Bence normal ya ayda 1200 gr çok kasma bence Maşallah boyu da uzun sonuçta Ece'nin gelişimi ikisi de güzel
Bizde bugün asmye tartıya gitti tahmin ettiğim gibi tam 3800 gr 8 gün önce 1.ay kontrolünde 3375 grdı.
Bizde böyle giderse hızlı toplayacağız inşallah
Benim de iştahım açıldı gece bile bir şeyler yiyesim geliyor dayanamıyorum
54 kiloyum 4 kilo fazlam var bir de biraz sıkılaşmam lazım
Valla çok zor kuzum ikisi de senin bebekliğine çekmiş demek ki inşallah bşr kaç ay sonrası güzel olur
Bizimki hem bana hem kocama çekmiş anı anını tutmuyor bazen iyi bazen kötü iki gündür çok huysuz dışarda bebek arabası ile gezmeye çıkıyoruz öyle 1-1.5 saat uyuyor geliyoruz evde yine çığlık çığlığa
Var onlardan hatta ben bir ara instada gördüm takıp cluba eğlenmeye gitmişler bende yılbaşında alıp çıksak mı diyorum eşime
Yine yetişemedim bu pplere ya
Aynen öyle tutuyor kendiniGerçekten gülümsemeleri çok ayrı yaSeninki isminin ağırlığını taşıyor demekki , Arada bi gülesi geliyor sonra yok yok ciddi olayım ağır abiyim ben diyordur
Ben artık güleç oğlum diye seviyorum.söyleye söyleye olur belkiİsminin ağırlığını taşıma olayına katılıyorum
Barbaros koyduk diye heralde acayip ciddi bir çocuk ya benimki de arada olam şu bilinçsiz gülmeler dışında sürekli kaşlar çatık sinirli bakıyor karnımda da öyleydi
İki çocukla bir de anne kardeş olmayınca zor.ben de öyleyim.gece uykumda bir şey kendine çekti eşimmiş uyku sersemi yorgunluktan itekledim adamıEn tatlısına yetıstin boşver
Maşallah 8 günde cok güzel kilo almış boyle devam etsın
Valla hanı burda ben zorlanmıyorum olup bıtmıyorum diyenlerde var tabı ama ben tek basıma anasız danasız bu uyku duzenı huylu bebek artı bır cocuk okulu yemek ıcmek camasır bulaşık valla yerı gelıyor uykusuzluktan da yorgunluktan da bitiyorum mükemmel olma gibi bir kaygım yok bıde hersey asgarı düzeyde yapıyorum tek destekçim esım oda şuan işsiz iş bakıyor moralım bozuk fln cok üstüne gıtmıyorum karı koca olarak sevısmeye vaktı bulsam kı zor enerjım olmuyor , ama hersekılde elhamdulillah çok şükür
Aksam 5.30 a kdr hıcbısey yapamadım cunku lına üstümden ayrılmadı , eşim geldiği gibi linayı verip giriştim çamaşırları katladım yerleştirdim , musakka pılav yapıp koydum fırına , yarın mısafirlerim var tıramusu yaptım oğlum geldı bırlıkte yapalım edelım derken mutfakta bı ona bı buna marketlıklerı yerleştırıdm oturdum şimdi linayı emziriyorum 2 saat olmadı gotumden ter akıyo bıttım ama gunler de boyle gecıyor bende boyle bı annelık yaşıyorum , bu tarafta olan anneler de yalnız olmadığını bilsin istedim
Aynen balım soyle 5/6 ay cıvarı daha kolaylaşır hersey hayırlısı ileAynen öyle tutuyor kendini
Ben artık güleç oğlum diye seviyorum.söyleye söyleye olur belki
İki çocukla bir de anne kardeş olmayınca zor.ben de öyleyim.gece uykumda bir şey kendine çekti eşimmiş uyku sersemi yorgunluktan itekledim adamıçocuklar uyuduğu an uyuyorum.gece büyük kızda uyanınca onun yatağında uyuya kalıyorum sen yine iyi misafir ağırlıyorsun bana kv gelcekler diyince gelip çocuğa bak öyle ağırlıyım diyorum. Boş vaktim olunca temizlik görücek gözüm olmuyor yatıyorum.evi pislik de götürse dağınık da olsa yapacak bir şey yok.birkaç ay idare edicez.oturduklarında emeklediklerinde rahat edicez inşallah
Önceden ablam söylerdi de inanmazdım hakikaten emzirme çook acıktırıyomuşBenim 7 kilo fazlam hala benimleyiyorum valla enerjim kalmıyor valla. Emzirme araları gözüm dönüyor resmen
Ya onun tipini severimKonuşmak için henüz erken ama abisini aratacak gibi duruyoryanı bunu diyeceğim hiç aklıma gelmezdı o en azından uyansada emıp uyuyordu emerek uykuya dalıyordu ne buyuk nımetmıs Lina memede uykuya gecmıyor asla salla et uyut hep kucaklarda yoksa uyumuyor anlık pp 13 ten berı ayak bırakıyorum uyanıyor en son koynuma aldım sırtım dınlensın az
Oy kuzum biz daha doğum kilomuza gelemedik kiBenim benimbir vakit bulabilirsem uzun uzun bir liste yapacağım sözümü hatırlıyorum. Bu hafta hallederiz ortaya karışık herkese uygun çok seçenekli bir liste yaparız. Ancak ilk 2 ay doğum kilosunun altına düşmesini önermeyiz pek
Ay ben direkt o saydıklarını gömüyorumBende de tatlı ve iştah tavan yemek yiyerek bastırmaya çalışıyorum ama tatlı illa çekiyor canım tahin pekmez-reçel- kurabiye ne bulursan o olur yeterki tatlı olsuno yüzden kuru üzüm ve kuru kayısı baya tükettim bitti iyi idare etti onlar beni
Ne büyük nimet yaa bana kimse yardıma gelmiyor. Sorsan hepsi çok hevesliydi toruna yeğeneMaşallah canım bende senin gibiyim. Ama bu süreçte eş desteği çok önemli. Benim annem de destek haftasonu kardeşim geliyor falan derken bende öldüm bittim olmuyorum. Tabi huzursuz zamanları ağlamaları vs oluyor bebek sonuçta o kadar olacak dediğin gibi canları sağolsun. Sağlıkları yerinde olsun da varsın huysuzluktan ağlasın canı yanmasın.
Yaa kışa gelmesi de kötü oldu en azından çıkıp yürüyüş yapabilirdik..Benim de iştahım açıldı gece bile bir şeyler yiyesim geliyor dayanamıyorum
54 kiloyum 4 kilo fazlam var bir de biraz sıkılaşmam lazım
Kuzum ben Kütahya ayazında bile çıkıp yürüyorum ama her gün değil haftada 3-4 gün 45 dk gibi psikolojik olarak da iyi geliyorÖnceden ablam söylerdi de inanmazdım hakikaten emzirme çook acıktırıyomuş
Ya onun tipini severim
Bebeklikten itibaren ne farklı karakterli oluyolar yaa. Umarım Linoşun sakinlik dönemi gelir vallahi zorluyor seni
Oy kuzum biz daha doğum kilomuza gelemedik ki
Ay ben direkt o saydıklarını gömüyorum
Yemeyeyim diye meyve yiyorum arada işe yarıyor ama 1 saat sonra gene aynısonumuz hayrola vallahi
Ne büyük nimet yaa bana kimse yardıma gelmiyor. Sorsan hepsi çok hevesliydi toruna yeğene
Yaa kışa gelmesi de kötü oldu en azından çıkıp yürüyüş yapabilirdik..
En tatlısına yetıstin boşver
Maşallah 8 günde cok güzel kilo almış boyle devam etsın
Valla hanı burda ben zorlanmıyorum olup bıtmıyorum diyenlerde var tabı ama ben tek basıma anasız danasız bu uyku duzenı huylu bebek artı bır cocuk okulu yemek ıcmek camasır bulaşık valla yerı gelıyor uykusuzluktan da yorgunluktan da bitiyorum mükemmel olma gibi bir kaygım yok bıde hersey asgarı düzeyde yapıyorum tek destekçim esım oda şuan işsiz iş bakıyor moralım bozuk fln cok üstüne gıtmıyorum karı koca olarak sevısmeye vaktı bulsam kı zor enerjım olmuyor , ama hersekılde elhamdulillah çok şükür
Aksam 5.30 a kdr hıcbısey yapamadım cunku lına üstümden ayrılmadı , eşim geldiği gibi linayı verip giriştim çamaşırları katladım yerleştirdim , musakka pılav yapıp koydum fırına , yarın mısafirlerim var tıramusu yaptım oğlum geldı bırlıkte yapalım edelım derken mutfakta bı ona bı buna marketlıklerı yerleştırıdm oturdum şimdi linayı emziriyorum 2 saat olmadı gotumden ter akıyo bıttım ama gunler de boyle gecıyor bende boyle bı annelık yaşıyorum , bu tarafta olan anneler de yalnız olmadığını bilsin istedim
Eşim gitmiş bimden değişik bir emzik almış onu verdi onu da tutmadıChıcconun 0-2 ay emzıgı var onu alsana ucu bırazdaha mınık oluyormus daha kolay alıyorlarmış
Ah ilk çocukta o uyuduğunda sende uyu modu cok guzel ben onuda yapamıyorum kardeş kıskançlığı gecmesede evde daha yenı yenı alışılıyor fln filan esım cocuga bakıyor ben dınlenmek yerıne napıyorsun çılgın gözlükler partısıne gözlük tasarlıyorumZorlanmamak demeyelim de, hamilelik öncesi düşündüğüm zorlukta olmadı henüz. Yoksa uyumadığı zamanlar oluyor, emzirmeye ek mama verdiğim için koşa koşa mama getirip götürdüğüm oluyor, hasta oluyor, hastane hastane dolaş vs vs. Gaz sıkıntısı var. Kucakta gezmek istiyor bazen. Eşim bebeğe bakarken, balkona kahve içmeye çıkıyorum. Ağlama sesini duyuyorum. Eyvah diyorum içimden , kucaklayıp balkon camından gösteriyor. Ayy ne bileyim.
Yukarda bir arkadaşın dediği gibi, ben çocuk uyuduğunda uyuyorum, ev işini es geçiyorum. Yemeği akşam eşim gelince yapıyorum ya da dışardan söylüyorum. Kendi annem , kv yakın olduğu için bunaldığımda çağırıyorum ya da gidiyorum.
Bana da çok misafir geldi. Büyük bir mevlid yaptım, birçok kişi aradan çıksın diye. Ama hala gelen giden olabiliyor. O zaman kv ya da annemi çağırıyorum. Tek başıma mümkün değil ağırlayamam.
Bir şekilde çözüm üretmeye çalışıyorum. Yoksa ağlamayan, yormayan bebek olur mu :)
Senin iki tane olması, annenin kardeşin vs olmaması, kv ile aran da pek iyi değil diye hatırlıyorum, onun da faydası olmaması elbette daha yıpratıcı olur. Bir şekilde geçecek. Geçici bir süreç.
Geçen bir misafir geldi. 1 yaşında bebeği vardı. Hiç ama hiç durmadı. Sürekli her yeri karıştırmak istedi, bağırdı çağırdı..annesi hep peşinden koştu. Zaman gectikce kolaylaşacak diyorum içimden ama onu görünce korkmadım değil.
Akışına bıraktım. Çocuk büyütüyorsak illa ki zorlukları olacak diye kendi psikolojimi korumaya çalışıyorum
Canım açalı 1 ay oldu attım onu ben. Pembe kutuluyduatatalya sana verılen parolan resmî varmı evdekıyle aynımı bakıcam
Ah ilk çocukta o uyuduğunda sende uyu modu cok guzel ben onuda yapamıyorum kardeş kıskançlığı gecmesede evde daha yenı yenı alışılıyor fln filan esım cocuga bakıyor ben dınlenmek yerıne napıyorsun çılgın gözlükler partısıne gözlük tasarlıyorumkecılerı kacırmayım da napıyım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?