2023 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    257
Ben bezi değiştiriyorum gece uyuyana kadar azda olsa kirleniyor ama almıyorum uyku aşamasına geçtiyse zaten max. 1.5 saatte tekrar uyanıyor taşmada yapmıyor. Benim genelde kıyafetinin kirlenmesi bez değiştirirken bir daha gazla birlikte kaka yapıyor oda etrafı batırıyor öyle. Nadiren de bez çok dolu oluyor ağlıyor diye emzireyim derken taşıyor

Benimki de canı isteyince alıyor bir iki emiyor atıyor ağzından. O emziği de araştırdım çok ağır yazmışlar vazgeçtim ya hiç almaz o zaman. Ben uykusuz olunca kollarımda bile derman olmuyor zorla emziriyorum eşim ise başlayınca ne yaparım bilmiyorum su an bile 3 4 saatlik uykuyla duruyorum

Chıcconun 0-2 ay emzıgı var onu alsana ucu bırazdaha mınık oluyormus daha kolay alıyorlarmış

Maşallah ona annesi nasıl da çözmüş işi

Ay çok güzel keşkeeeeee hokka burnunu yerım onun
Pp çok güzel yerim linoşu

Bizimkisi abisinden sık sık korktuğu ıcın anı ses ve haraketlerden alıştım artık resmen
Abi terörü gibi bizde de tüylü abla terörü var gidip gidip oyuncak kutusundan sesli oyuncaklarını getirip oynamak istiyor öttürüp duruyorSarper Deniz uyanıksa ona getiriyor oynayalım diye

Bence normal ya ayda 1200 gr çok kasma bence Maşallah boyu da uzun sonuçta Ece'nin gelişimi ikisi de güzel
Bizde bugün asmye tartıya gitti tahmin ettiğim gibi tam 3800 gr 8 gün önce 1.ay kontrolünde 3375 grdı.
Bizde böyle giderse hızlı toplayacağız inşallah

Benim de iştahım açıldı gece bile bir şeyler yiyesim geliyor dayanamıyorum
54 kiloyum 4 kilo fazlam var bir de biraz sıkılaşmam lazım

Valla çok zor kuzum ikisi de senin bebekliğine çekmiş demek ki inşallah bşr kaç ay sonrası güzel olur
Bizimki hem bana hem kocama çekmiş anı anını tutmuyor bazen iyi bazen kötü iki gündür çok huysuz dışarda bebek arabası ile gezmeye çıkıyoruz öyle 1-1.5 saat uyuyor geliyoruz evde yine çığlık çığlığa

He ya diyetisyen arkadaş nerdesin

Bebek kulaklığı yok mu yav
Var onlardan hatta ben bir ara instada gördüm takıp cluba eğlenmeye gitmişler bende yılbaşında alıp çıksak mı diyorum eşime

Yine yetişemedim bu pplere ya

En tatlısına yetıstin boşver
Maşallah 8 günde cok güzel kilo almış boyle devam etsın
Valla hanı burda ben zorlanmıyorum olup bıtmıyorum diyenlerde var tabı ama ben tek basıma anasız danasız bu uyku duzenı huylu bebek artı bır cocuk okulu yemek ıcmek camasır bulaşık valla yerı gelıyor uykusuzluktan da yorgunluktan da bitiyorum mükemmel olma gibi bir kaygım yok bıde hersey asgarı düzeyde yapıyorum tek destekçim esım oda şuan işsiz iş bakıyor moralım bozuk fln cok üstüne gıtmıyorum karı koca olarak sevısmeye vaktı bulsam kı zor enerjım olmuyor , ama hersekılde elhamdulillah çok şükür
Aksam 5.30 a kdr hıcbısey yapamadım cunku lına üstümden ayrılmadı , eşim geldiği gibi linayı verip giriştim çamaşırları katladım yerleştirdim , musakka pılav yapıp koydum fırına , yarın mısafirlerim var tıramusu yaptım oğlum geldı bırlıkte yapalım edelım derken mutfakta bı ona bı buna marketlıklerı yerleştırıdm oturdum şimdi linayı emziriyorum 2 saat olmadı gotumden ter akıyo bıttım ama gunler de boyle gecıyor bende boyle bı annelık yaşıyorum , bu tarafta olan anneler de yalnız olmadığını bilsin istedim

Gerçekten gülümsemeleri çok ayrı ya Seninki isminin ağırlığını taşıyor demekki , Arada bi gülesi geliyor sonra yok yok ciddi olayım ağır abiyim ben diyordur
Aynen öyle tutuyor kendini Ben artık güleç oğlum diye seviyorum.söyleye söyleye olur belki İki çocukla bir de anne kardeş olmayınca zor.ben de öyleyim.gece uykumda bir şey kendine çekti eşimmiş uyku sersemi yorgunluktan itekledim adamı çocuklar uyuduğu an uyuyorum.gece büyük kızda uyanınca onun yatağında uyuya kalıyorum sen yine iyi misafir ağırlıyorsun bana kv gelcekler diyince gelip çocuğa bak öyle ağırlıyım diyorum. Boş vaktim olunca temizlik görücek gözüm olmuyor yatıyorum.evi pislik de götürse dağınık da olsa yapacak bir şey yok.birkaç ay idare edicez.oturduklarında emeklediklerinde rahat edicez inşallah

Aynen balım soyle 5/6 ay cıvarı daha kolaylaşır hersey hayırlısı ile

Benim 7 kilo fazlam hala benimle yiyorum valla enerjim kalmıyor valla. Emzirme araları gözüm dönüyor resmen
Önceden ablam söylerdi de inanmazdım hakikaten emzirme çook acıktırıyomuş
Ya onun tipini severim
Bebeklikten itibaren ne farklı karakterli oluyolar yaa. Umarım Linoşun sakinlik dönemi gelir vallahi zorluyor seni
Oy kuzum biz daha doğum kilomuza gelemedik ki

Ay ben direkt o saydıklarını gömüyorum
Yemeyeyim diye meyve yiyorum arada işe yarıyor ama 1 saat sonra gene aynı sonumuz hayrola vallahi
Ne büyük nimet yaa bana kimse yardıma gelmiyor. Sorsan hepsi çok hevesliydi toruna yeğene

Benim de iştahım açıldı gece bile bir şeyler yiyesim geliyor dayanamıyorum
54 kiloyum 4 kilo fazlam var bir de biraz sıkılaşmam lazım
Yaa kışa gelmesi de kötü oldu en azından çıkıp yürüyüş yapabilirdik..

Kuzum ben Kütahya ayazında bile çıkıp yürüyorum ama her gün değil haftada 3-4 gün 45 dk gibi psikolojik olarak da iyi geliyor Bebek arabasına yağmurluk alıp yürüyeceğim hem yağmuru hen rüzgarı keser diye düşünüyorum
Kiloya etkisi çok olmadı aynı kiloda kaldım 1 aydır ama benim bir de Leslie gibi bir şeye başlamam lazım

Devakus canım lansinoh makinenin göğüs aparatı 30.5 mm olanı aldım daha iyi çekti bence. Makineyle birlikte gelende meme ucum sıkışıyordu dışarı da çok akıyordu. 28 mm de var sitesinde ama o çiftli satılıyor.

Zorlanmamak demeyelim de, hamilelik öncesi düşündüğüm zorlukta olmadı henüz. Yoksa uyumadığı zamanlar oluyor, emzirmeye ek mama verdiğim için koşa koşa mama getirip götürdüğüm oluyor, hasta oluyor, hastane hastane dolaş vs vs. Gaz sıkıntısı var. Kucakta gezmek istiyor bazen. Eşim bebeğe bakarken, balkona kahve içmeye çıkıyorum. Ağlama sesini duyuyorum. Eyvah diyorum içimden , kucaklayıp balkon camından gösteriyor. Ayy ne bileyim.

Yukarda bir arkadaşın dediği gibi, ben çocuk uyuduğunda uyuyorum, ev işini es geçiyorum. Yemeği akşam eşim gelince yapıyorum ya da dışardan söylüyorum. Kendi annem , kv yakın olduğu için bunaldığımda çağırıyorum ya da gidiyorum.
Bana da çok misafir geldi. Büyük bir mevlid yaptım, birçok kişi aradan çıksın diye. Ama hala gelen giden olabiliyor. O zaman kv ya da annemi çağırıyorum. Tek başıma mümkün değil ağırlayamam.
Bir şekilde çözüm üretmeye çalışıyorum. Yoksa ağlamayan, yormayan bebek olur mu :)
Senin iki tane olması, annenin kardeşin vs olmaması, kv ile aran da pek iyi değil diye hatırlıyorum, onun da faydası olmaması elbette daha yıpratıcı olur. Bir şekilde geçecek. Geçici bir süreç.
Geçen bir misafir geldi. 1 yaşında bebeği vardı. Hiç ama hiç durmadı. Sürekli her yeri karıştırmak istedi, bağırdı çağırdı..annesi hep peşinden koştu. Zaman gectikce kolaylaşacak diyorum içimden ama onu görünce korkmadım değil.
Akışına bıraktım. Çocuk büyütüyorsak illa ki zorlukları olacak diye kendi psikolojimi korumaya çalışıyorum

Ah ilk çocukta o uyuduğunda sende uyu modu cok guzel ben onuda yapamıyorum kardeş kıskançlığı gecmesede evde daha yenı yenı alışılıyor fln filan esım cocuga bakıyor ben dınlenmek yerıne napıyorsun çılgın gözlükler partısıne gözlük tasarlıyorum kecılerı kacırmayım da napıyım

İlk çocuğun yaşı biraz büyük en azından. Daha az yaş aralıkları olsaydı, çok daha zor olurdu. (kimi de yakın yaş iyi diyor ama bence çıldırmalık). İlerde ikinci çocuğu düşünen herkes , şuan söylediğin şeyleri yaşayacak
Zaman çok hızlı geçiyor papatya. Bir bakmışız, boyumuz kadar olmuşlar.. Bizler de böyle büyümedik mi ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…