2023 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    257
Senın aslında sutun yeterlı ama bebegın huysuz o yuzden herseyı sute bağlıyorsun kuzum hazır sutun varken mama döngüsüne cok gırme derım ama tabı haddıme degıl oyle yapmak rahat etmek de ısteyebılırsın mamayla daha farklı bır tokluk oluyor sute göre cunku bişey diyemem
Eşimde bana mama alalım dursun evde geceleri boyle cok ağladığında verırız dedıgınde nefsıme yenık düşer daha cok vermeye başlarım yazık ederim diye almıyorum sırf eve , ama illede gerek gorursem alırım tabı dırenıyorum

Bende gece sagdim gunduz direniyorum en kotu gece uykuya dalamazsa sutumu veririm diye. Bugun memeden ayrilmadi hic. Uyumadigi icin asiri huysuz yatiriyorum kalkiyor surekli

Selam kızlar nasılsınız ? Umarım herkes ve bebisler iyidir. Konuşuldu mu bilmiyorum okumadığım sayfalar var ama size rota ve menenjit aşılarınızın takvimini sormak istiyorum. Ben doktorumunkini paylaşacağım. Bizim takvimimize göre rotanın ve iki menenjit aşısının ilk dozlarını 3. Ayda, ikinci dozlarını 5. Ayda, menenjitlerin son dozlarını da 13. Ayda vuruyoruz. Sizin ki nasıl ?
Bu arada yarın Asmde 2. Ay aşımız var. Gitmeden önce mi aşıdan sonra mı calpol vereyim? Siz nasıl yaptınız? Ateş takibi zaten yapacağım ama vermek için ateşinin yükselmesini beklemek istemiyorum

Eklentiler

• IMG_20231123_182555_520.webp
    25,3 KB · Görüntüleme: 36
1 ay 5 günlük alımı 1500 kilo kuzum
Oyy maşallah kuzuya
Bebek kaç aylık vede kaç defa günde
2 aylık 6 saatte bir 15 damla
Bizde de meme reddi var ben de sağım yapıp veriyorum genelde 3. Saatte besleniyoruz 4 ü gecirmemeye çalışıyorum çok mu uzun acaba beslenme aralığım

Bugun sabah 7.30 mesela bıdaha fırsat bulamadım yanı dolu olduğu bı zaman yok emdı hep , gunduz herhangı bıbsaatte sagdıgımla karıştırıp buzluga atıcam sonra 60 ml var suan
Sabah sütünü kaça kadar kabul ediyorsın peki
Aslında iyi de kilo almış canım sütünle

Bende gece sagdim gunduz direniyorum en kotu gece uykuya dalamazsa sutumu veririm diye. Bugun memeden ayrilmadi hic. Uyumadigi icin asiri huysuz yatiriyorum kalkiyor surekli
Bugün bizdede aynı durum var emzik istemiyor yatağında yatıramıyorum sürekli emmek istiyor azıcık dalıncada göğsümde uyumak istiyor kıpırdarsam uyanıyor Çok yorucu cidden

Ben rota zorunlu aşı değil diye yaptırmamayı düşünüyorum açıkçası menenjit bilmiyorum yaptırımıyım ama hepatit b olacağız

Kızlar bebekler ne zaman memeyi hızlı boşaltıyor? Barbaros çok uzun emiyor ya tek meme 40 dk buluyor ve bazen hala meme boşalmamış oluyor. Kendisinin memeyi bırakması çok nadir
Tam boşalmadığı için galiba habire mastit oluyorum. Bu kaçıncı sayamadım artık doktor normalde taş çatlasa 20 dakikaya boşaltır memeyi keyif için kalıyordur dedi ama sanmıyorum meme boşalsa anlıyorum hacmi değişiyor direk boşalmıyor
Sonrasında sağma yapmaya çalışıyorum ama benim göğsüm dolu olsa çocuğun ağzından süt taşıp aksa bile pompalar asla süt çıkarmıyor memenin yapısından kaynaklı mı anlamadım sağamıyorum da yani
Ben mastit oldukça mamaya daha çok yükleniyoruz kanallar tıkanınca akış iyice yavaşlıyor çünkü hiç doymuyor döngüye girdim iyice
Ayrıca gece uyanınca en az bir buçuk saat emzirmeye çalışmak da çok yorucu ikimizin de uykusu açılıyor
Kısa emip güçlü çekip hemen memeyi boşaltacağı günler hangi ay

Yaaa hiç bilmiyorum kuzum mastit çok kötü bir şey kıyısından döndüm titriyordum ateş yaptı, göğüste ağrı ayyy aman aman dikkat et

3ve 5 rota - tek doz 1 yaş menenjıt yaptırıcam ben oğlumda da öyle yaptırdım
Biz ikinci ay aşısını rötarlı olcaz ben gitmeden vermek isterdim ama yok yazdırıp alcam hemen verırım

Biz 3 ay rota 5 7 14 menenjit bexero 12 ay nimenrix

Bugün çok kustu tekrar dontora gittik kan verdik crp enfeksiyon 9 çıktı 0-3 değer aralığı
İdrar tahlil sonucuna göre bir şey yapacak doktor ama ben endişelendim bir de kansız çıktı ama bebeklerde fizyolojik anemi olurmuş öyle söyledi çok ağladım

Büyük ihtimalle idrar yolu enfeksiyonu olmuştur iyi ki gittiniz

Başka ne belirti vardı canım kusma dışında?
Bizde emip sonra bol bol kusuyoruz ama reflu olabilir demişti doktor bize..
Nasıl bir kusma ve ek belirti ile gittiniz?

Canım inşallah dr doğru tahminlerde bulunmuştur da bir an önce şu alerji muhabbeti biter. Direkt yoğurtla başlatması bile baya büyük adım. Demek ki baya risksiz gördü. Çok sevindim sizin adınıza yedikten sonraki belirtilerini de paylaşırsan sevinirim canım.rota aşısı ben de hala yaptırmama kararındayım. Riske atamayacağım. Menenjiti düşünüyorum ben de hala.
Yaaaa tüh çok geçmiş olsun. İdrar yolu enfeksiyonumu ki. Rabbim şifa versin inşallah canım

Mesela akşam üstü süt sağmıştım onu verdim sonra onu hep kustu bir daha emmek istedi ama benim sütüm az geldiği için aglayip emmedi çığlık çığlığa ağladı bu arada beni gece hiç uyutmadı. Artık dayanamadım yine mama verdim. Açken asla uyumuyor. Bende vermek istemiyorum ama inan 1 gr açlığa tahammülü yok bu kızın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…