2023 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    257
La havleee hangisine inancaz bilmem ben dd dün sabah instagram keşfette gördüm küçücük belki de 20 günlük bebeye doktor bi burundan sıktı diğerinden aktı ayyy ne iyi bunu mu yapsam dedim yorumlara bi baktım çoğu kişi yazmış denemeyin ben yaptım orta kulak iltihabı oldu çocuğum falan. Korktum sonrasında tabii.

Üstelik doktor beni hafiften azarladı ikinci çocuğun niye yıkamayı bilmiyorsun diye
Arkadaşımında 2.çocuğu o da ciğere inmiş ona da kızmış doktor. İşşn tuhafı 1.çocuğun burnunu bebekken hiç temizlememiş serumla hiç de bişe olmadı diyo

Ya bence tam tersi biliyor musun benim oğlan senede en az iki üç kulak enfeksiyonu geçirir burnunun bi tarafi hep akıntıli her zaman da aynı taraftaki kulak enfeksiyon oluyor geçen kızımla beraber oğlanı da gösterdim cuma gunuydu doktor baktı kulağı kızarık antibiyotik yazayim hafta sonu ağrısı olur muhtemelen başlarsınız dedi bende kızdan cesaret aldım ya oglanından burnunu yıkamaya başladım her akşam yıkayıp yatiriyorum neler çıkıyor ve kulak ağrısı olmadı muayeneden sonra o akıntı daha cok zarar veriyor bence

Arkadaşımında 2.çocuğu o da ciğere inmiş ona da kızmış doktor. İşşn tuhafı 1.çocuğun burnunu bebekken hiç temizlememiş serumla hiç de bişe olmadı diyo
Ya her cocuk aynı değil işte bende hiç oğlumda ciğer enfeksiyonu bilmem onun hep kulağa vuruyor kızda ciğere indi direkt

Merhaba anneler aslında kasım annesiyim ama sizin tecrübenize ihtiyacım var bebekleriniz ne zaman gülmeye tepki vermeye başladı bilinçli olarak ve benim bebeğim çoğunlukla uyuyor uyanıkken de gaz ağrısıyla uğraşıyor olmadığı anda zeka kartları ve bollca konuşma yapmaya çalışıyorum bu aylarda ne yapabiliriz aktivite olarak gelişimi için 50 günlüğüz henüz

Ay bende oğlumda çok zayıflamıştım şimdi kız o kadar kilo almıyor doğum kilolarım kaldı gitmiyor
Lina geç kilo almaya başladı ama tombiş oda abisi kadar olmasada ama ben aynıyım oğlanda doğum kılosu 17 artı 3 kilo verdım bı bucuk senede , şuan hamıle kaldıgım kılodan 2 kılo fazlayım

2.uzun ataktan sonra daha bilinçlendi 10 hafta bitimi diyebilirim

Benim bebeğim 15 günlükken falan gülüyordu, fotoğrafları var. Ancak o dönemde refleks olarak oluyor diye biliyorum. 40ndan itibaren sosyal anlamda gülmeye başladı. Çocuktan çocuğa değişebilir. Eğer bebeğiniz sosyal anlamda gülmüyorsa endişe etmeyin. Birkaç hafta sonraya kadar güler :)
Benimki ağlarken bile gülüyor. Değişik bir bebe

Kızlar bugün rota ve menenjit aşıları yapıldı . Bexere ve nimerix aynı anda ve yanında rota. Böyle aynı anda yaptıran var mı
Eve geldiğimizden beri ağlıyor oğlum susturamıyorum normal mi ateşi de yok

Benim doktorum özellikle aşı olmayan zamanlara yaydı aşıları. Hepsini farklı zamanlarda ve tek olacak şekilde.
Bu şekilde çoklu olunca bebekler huzursuz olabiliyormuş. Calpol diye bir şurup var. Ateş düşürücü ve ağrı kesici. Biliyorsunuzdur belki. Bebeklerde bu kullanılıyormuş, meşhur.
İsterseniz azıcık ondan verin.

Ben alıp, evde bulunduruyordum ne olur ne olmaz diye. Geçenlerde bir gün çok ağladı, gün boyu huzursuzdu. İlk defa o gün azıcık verdim. Bir yeri ağrıyor diye düşündüm. Fayda ettiğine inanıyorum. Gece çok rahat uyudu. İsterseniz araştırın veya doktora sorun. Ben tavsiye vermiş gibi olmayayım da.

Kızlar daha önce konuşuldu ama ne zaman ilişki yaşamaya basladiniz? Ozellikle sezeryan sonrasi... biz bugün denedik ama çok ağrı çektim kuruluk var gibi.. devam edemedim... hamileyken ilişki yaşamadık biz.. yani neredeyse 11 ay olacak

Merhaba, bizim çok oldu ilişki başlayalı. Bir sikinti yaşamadım.
Gebelikte son 2 ay hariç vardı.
Fiziksel ya da psikolojik olarak sorun hissetmedim. Siz kendinizi hazır hissetmiyorsanız veya biraz hızlı ilerlediyseniz ondan kuruluk olmuş olabilir, dolayısıyla ağrı da.

Nasıl bir aşı takvimi oluşturdu acaba bizim doktor da iki aşı aynı aylarda olucak şekilde söyledi ama benim çok içime sinmiyor

Kızlar biz burun temizlemeyi şöyle yapıyoruz; birkaç damla serum fizyolojik sıkıp, azıcık aspiratör ile çekiyoruz ve bunu da sık yapmıyoruz.

Bazı doktorlar yıkamayı önerirken, bazıları önermiyor. Ben 3-4 doktora ve farklı eczacılara danıştığım da bu şekilde yapmamı söylediler. Hangisi doğru bilmiyorum.

Bazen Instagram'da burun yıkama görüyorum. Tazyikli olarak sıkıp ters çevirme veya bir burundan verip, diğer burundan çıkartma gibi. Yorumlara bakıyorum, bu şekilde yapıp tıkanan bebekler olduğunu okuyorum. Hatta biri Meşhur bir özel hastanede yapılırken tıkanmış. Ya da yorumlarda çocuk doktoru olup önermediğini yazanlar olmuş.

Ben çok şükür burun tıkanıklığı yaşamıyorum. O yüzden anlattığım şekilde hafif ve arada yapıyorum. Artık hangisi doğru hangisi yanlış bilmiyorum.
Yıkama işleri bana korkutucu geliyor..kendime bile yapamam.

Burun işi zor bizim için.

Belkide haklısın... kendimi iyi hissettim aslında ama acı duyunca olmadı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…