Yok su ver demedi hiç dr. Anne sütü de alıyor günde 300-400 ml falan alıyordur bence en az anne sütü.
Biraz yaptım da sanırım ben kibar yapıyorumPek etkili olmadı.
2 günde bir olsa şükredicem bende. San simplex sorayım bi doktoruna. Salı günü halama gitmiştim orda yapmıştı bugün de gezdik gel seni halama götüreyim de kaka yapalım dedim gittik orda yaptı yineHalam diyor bizim evi tuvalet sanıyor galiba
Çok üzüldüm bebeklerimiz uyku duzeni olması için erken ama yine de sen bilirsin abartmış olabilirsin birazcikKızlar artık sabrım iyice taştı bugün. Kv her salondan ayrıldığımda fırsat bilip bizimkini uyutuyor. Uyku rutini değişti onun yüzünden. Hiç bu saatte kalkmazdık10 defa söylenince insana nasıl anlamaz aklım almıyor. Artık bugün biraz da suratım bozuk durdum, anladı da ve hemen açıklamasını yaptı. Çocuk mıkırdanıyormuş uyutmuş.. Ben de biraz sert bir şekilde başka sıkıntısı da olabilir, canı sıkılmış olabilir, altı batmış olabilir şu olabilir bu olabilr diye sıraladım, blr daha bana sormadan uyutmazsan sevinirim dedim. Sanırım bu sefer de hem kv hem kp kırıldı. Yani on kere söylenir mi bir insana. Bir de diyor ki, ben de gerizekalı değilim, çok söylediniz bana ama çocuk mıkırdayınca uykusu var sandım.. Allahım daha da 10 gün var gitmelerine. 12 senedir evliyim, hiç bu kadar sert konuşmadım ona. Ama defalarca kibarca söyledikten sonra haketmiş olmuyor mu?
Uzun zamandır böyle düzenli bir uykumuz var. O yüzden rutini oluşturduk gibi düşündüm ama haklısın, belki de daha erken olabilir bunun için.Çok üzüldüm bebeklerimiz uyku duzeni olması için erken ama yine de sen bilirsin abartmış olabilirsin birazcik
Haketmiş az söylemişsin. Kırılıp bozulmaya da yer aramasınlar. Kendileri yapıp sonra bir de bozulmuyorlar mı sinir oluyorum. Benimkini allahtan eşim eve pek sokmuyor da huyunu bildiğinden. Ne zaman görüşsek el kadar bebeğimi ayı gibi sallıyor. Yanaklarını şap şup öpüyor. Ben kızımın mahremiyetine çok önem veriyorum. Narin bir çiçek sever gibi seviyorum onu. Herkesin evlat sevme şekli farklı demek ki ne diyeyim. Bir de kızımı severken “yazın ben seni alıp yazlığa yatıya götürücem. Koynumda yatırıcam annene vermiycem” diyo. El kadar bebeye bunu diyen yarın öbür gün anlayacak kadar büyüdüğünde neler diyecek acaba?Kızlar artık sabrım iyice taştı bugün. Kv her salondan ayrıldığımda fırsat bilip bizimkini uyutuyor. Uyku rutini değişti onun yüzünden. Hiç bu saatte kalkmazdık10 defa söylenince insana nasıl anlamaz aklım almıyor. Artık bugün biraz da suratım bozuk durdum, anladı da ve hemen açıklamasını yaptı. Çocuk mıkırdanıyormuş uyutmuş.. Ben de biraz sert bir şekilde başka sıkıntısı da olabilir, canı sıkılmış olabilir, altı batmış olabilir şu olabilir bu olabilr diye sıraladım, blr daha bana sormadan uyutmazsan sevinirim dedim. Sanırım bu sefer de hem kv hem kp kırıldı. Yani on kere söylenir mi bir insana. Bir de diyor ki, ben de gerizekalı değilim, çok söylediniz bana ama çocuk mıkırdayınca uykusu var sandım.. Allahım daha da 10 gün var gitmelerine. 12 senedir evliyim, hiç bu kadar sert konuşmadım ona. Ama defalarca kibarca söyledikten sonra haketmiş olmuyor mu?
Canım valla bende anneme bırakıp bi yere gittiğimde kameraya bakıyorum ya mama yiyo ya uyuyor çocuğum. Yapma anne diyorum ama ağlıyor susmuyor diyor. Normalde Kuzey'in öğleden sonra 3-4 gibi 2-3 saatlik uykusu var. Annem onu dün öğlen 11'de yaptırdı ben doktora gitmiştim. Sonra çocuğun düzen şaştı. Akşam 7 de 2 saat uyudu uyandı derken gece 2'de geçti uykuya. Bizim düzene zorlamamız için erken ama bazen kendileri bi düzene sokuyor bence. O şaşınca da komple gün şaşıyor. Gidecekler az kaldı sabret biraz daha. Annemin bana faydası da çok ama bazen tartışıyoruz da bu yüzden. Özellikle yemek konusunda iyilik yapmıyorsun diyorum. Büyükler bizim gibi düşünmüyor maalesef.Uzun zamandır böyle düzenli bir uykumuz var. O yüzden rutini oluşturduk gibi düşündüm ama haklısın, belki de daha erken olabilir bunun için.
Evet Gupse nin filmi eğlenceli olurOcak ayında sinemalara " Lohusa" diye bir film gelecekmiş. Bir anne ve babanın doğumdan itibaren 40 gününü anlatıyormuş. Komedi filmi herhalde..hahaha tam bizlere göre
Geçen meksika açmazı diye bir film geldi sinemaya, benim çok sevdiğim bir radyocunun filmiydi. Eşim ısrar etti eve 500 metre uzaklıkta avm’de sinema var git izle ben iki saat idare ederim sütünü sağıp bırakırsın diye ama gidemedim. Henüz hazır değilim galiba aklım kalır bıraksam. Bazen akşamüstü alıyor eşim çıkıyorlar yarım saat bebek arabasıyla yürüyüş yapıyorlar onda bile üç kere arıyorum.Evet Gupse nin filmi eğlenceli olurTabi biz sinemaya gidecek fırsat bulursak
Annem bakıyor arada ben çıkıyorum. Doktor işi,alışveriş vs için kameradan izliyorum bendeGeçen meksika açmazı diye bir film geldi sinemaya, benim çok sevdiğim bir radyocunun filmiydi. Eşim ısrar etti eve 500 metre uzaklıkta avm’de sinema var git izle ben iki saat idare ederim sütünü sağıp bırakırsın diye ama gidemedim. Henüz hazır değilim galiba aklım kalır bıraksam. Bazen akşamüstü alıyor eşim çıkıyorlar yarım saat bebek arabasıyla yürüyüş yapıyorlar onda bile üç kere arıyorum.
İkinci ay biterken annem hadi gel bi spa yapalım seninle masaj da yaptırırz dedi. Bi yükseldim, hamileliğin son ayı ve lohusalıkta da dikiş sancısı bel ağrısı derken şöyle sağlam bir kese yapmayalı bayaa olmuştu. Akşamdan sütleri sağdım biberonu dezenfekte ettim çantamı hazırladım falan her şey tamam. Gece rüyamda bebeğimi mi çalmadılar, depremler mi olmadı neler neler. Sabahı zor ettim, aradım annemi dedim yok, üçüncü ayda bir daha denerim çıkmayıAnnem bakıyor arada ben çıkıyorum. Doktor işi,alışveriş vs için kameradan izliyorum bendeAma arada kaçamak yapmak iyi geliyor bence kısa kısa başla ☺
Oy sen benden fenasınİkinci ay biterken annem hadi gel bi spa yapalım seninle masaj da yaptırırz dedi. Bi yükseldim, hamileliğin son ayı ve lohusalıkta da dikiş sancısı bel ağrısı derken şöyle sağlam bir kese yapmayalı bayaa olmuştu. Akşamdan sütleri sağdım biberonu dezenfekte ettim çantamı hazırladım falan her şey tamam. Gece rüyamda bebeğimi mi çalmadılar, depremler mi olmadı neler neler. Sabahı zor ettim, aradım annemi dedim yok, üçüncü ayda bir daha denerim çıkmayıama artık bi ufaktan çıkmam lazım delirmiş bi anne hiçbir bebeğin işine yaramaz
Ayy o da anne olmuş, birisi ona yavrunu alıcam gidicem dese nasıl hissederdi acaba ya da kendi kv'sinden öyle mi görmüş acaba? Böyle sözler ya da davranışlar bilhassa üzmeye yönelik gibi geliyor bana.Haketmiş az söylemişsin. Kırılıp bozulmaya da yer aramasınlar. Kendileri yapıp sonra bir de bozulmuyorlar mı sinir oluyorum. Benimkini allahtan eşim eve pek sokmuyor da huyunu bildiğinden. Ne zaman görüşsek el kadar bebeğimi ayı gibi sallıyor. Yanaklarını şap şup öpüyor. Ben kızımın mahremiyetine çok önem veriyorum. Narin bir çiçek sever gibi seviyorum onu. Herkesin evlat sevme şekli farklı demek ki ne diyeyim. Bir de kızımı severken “yazın ben seni alıp yazlığa yatıya götürücem. Koynumda yatırıcam annene vermiycem” diyo. El kadar bebeye bunu diyen yarın öbür gün anlayacak kadar büyüdüğünde neler diyecek acaba?
Demek ki bu nesil hep aynı ya. Yedir uyut şeklinde çocuk büyütmüşler. Biz de mükemmel yetiştiriyoruz diyemem, hiç iddialı değilim bu konuda ama yine de okuyorum, araştırıyorum, en doğrusunu bulmaya ve onu da uygulamaya kendimce gayret ediyorum. Sadece bu gayretime biraz saygı istiyorum o kadar.Canım valla bende anneme bırakıp bi yere gittiğimde kameraya bakıyorum ya mama yiyo ya uyuyor çocuğum. Yapma anne diyorum ama ağlıyor susmuyor diyor. Normalde Kuzey'in öğleden sonra 3-4 gibi 2-3 saatlik uykusu var. Annem onu dün öğlen 11'de yaptırdı ben doktora gitmiştim. Sonra çocuğun düzen şaştı. Akşam 7 de 2 saat uyudu uyandı derken gece 2'de geçti uykuya. Bizim düzene zorlamamız için erken ama bazen kendileri bi düzene sokuyor bence. O şaşınca da komple gün şaşıyor. Gidecekler az kaldı sabret biraz daha. Annemin bana faydası da çok ama bazen tartışıyoruz da bu yüzden. Özellikle yemek konusunda iyilik yapmıyorsun diyorum. Büyükler bizim gibi düşünmüyor maalesef.
Ama herşeyi sineye mi çekmek bunun çözümü?Aman kızlar ölümlü dünya bu kadar sert olmaya kırıp dökmeye değmez yani
Valla doyurup bir saat arada supermarkete bile gitmek çok iyi geliyor ya. Geçen hafta bi yeni yıl hediye alışverişine gidip geldim, normal insan gibi bi güzel bi güzel hissettimOy sen benden fenasınBenimde aklım kalıyor ama psikiyatri OKB dedi ve arada kendine zaman ayırıyor musun diye özellikle sordu. Çıkmak da fayda var, hamama gidip kesemi de yaptırdım gayet iyi geliyor
Herseyi çekin demiyorum ki uyku meselesi için de bu kadar ileri gitmem yani düşünüyorum eşim yapsa benim aileme çok üzülürüm net yani benim bakış acima göre abartılı bir tepki daha ileri boyutta sıkıntınız varsa bilememAma herşeyi sineye mi çekmek bunun çözümü?
Keseye gitmeye utanirum durum vahimOy sen benden fenasınBenimde aklım kalıyor ama psikiyatri OKB dedi ve arada kendine zaman ayırıyor musun diye özellikle sordu. Çıkmak da fayda var, hamama gidip kesemi de yaptırdım gayet iyi geliyor
Ay valla söylemesi ayıp bahşiş verdim kadının emeği büyük diyeKeseye gitmeye utanirum durum vahim
Katılıyorum. Sağlıgıyla ilgili 1 durum yoksa mesela ‘ilerki dönemler için verilmemesi gereken balın verilmesi gibi’ ben de kırmama taraftarıyım. Misafirler ne de olsa. Sürekli bir arada yaşamıyoruz çoğumuz. 1 kaç gün uykusuz kalınır, 1 kaç gün düzen bozulur. Bebekler hemen uyum sağlar zaten her şeye.Herseyi çekin demiyorum ki uyku meselesi için de bu kadar ileri gitmem yani düşünüyorum eşim yapsa benim aileme çok üzülürüm net yani benim bakış acima göre abartılı bir tepki daha ileri boyutta sıkıntınız varsa bilemem
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?