2023 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    257
Bu mutluluk kisa surecek geliyor 4. Ay
Bizimki uyku gerilemesinde gece deliksiz uykusu yok.22 gibi deliksiz uykusu 1.5 saat sonra 30dk uyumadan uyanıyor sadece kucağımda uyumak istiyor Gündüz uykusu zaten yok gibi bazen 1 saat dışarda yürüyünce uyuyor o kadar diyorum bir bebek nasıl bu kadar uyumaz.Büyüme hormonu felan salgılanmıyordur bizde
İnan ol kalkmasın 9 a kadar kaldırmam acıkırsa uyanır boşver o yüzden
Kesinlikle bende öyle uyusa hayatta uyandırmam acıkınca zaten çığlık çığlığa ağlıyor illaki uyanır
Hayır o kadar kahrı çileyi çek çok sinir bozucu ben benzemeselerdi acayip bozulurdum ya
Bende ya genelde bana benzetiyorlar yoksa sıkıntıEşimin ailesinde babasına da çok benzetiyorlar ona bile bozuluyorum o zaman bende rahmetli kp çok benziyorum diyorum

Bizimkide gunduz hic uyumuyor ya ondaj gece o kadar uyuyor iste

Farklı olarak çilekli puding çilekli fuse tea içtim sanırım o yaptı
olabilir sen kendin anlarsın tabi
tabi canım 3 gün üste haşlanmış yumurta yedim 1 tane kusmadında bariz bir artış olmadı kakadaki mukusta öyle bir haftadır çok sulu yapıyor ama direk yumurtayada bağlamadım açıkcası çünkü 3 gün hiç sorun yoktu zaten ben tavuk etini sorunsuz tüketiyorum şubatın sonunda aşılarından 1 hafta sonra dana etini yine 3 gün deneyeceğim aşı huzursuzluğuyla karışsın istemiyorum net anlamak için

Canım kızlar şimdi ben mi çok abartıyorum. Bunları siz de yapıyor musunuz?
-Yere düşen oyuncağı tekrar vermiyorum ağzına aldığı için kaynar su döküp veriyorum.
- Ucu elime,koltuğa falan değen emziği tekrar vermiyorum.
-Dışarda bi yerde yiyip içerken Kuzey'i kucağıma alacak olursam ya da emziğini verecek falan olursam elime dezenfektan ya da kolonya sıkıyorum öyle müdahale ediyorum.
-Dışardan gelince telefonumu dezenfektan mendil ile siliyorum.
-Dışardan geldiğim kıyafetlerle koltuklara oturmuyorum. Ev henüz misafire açılmadığı için kimse oturmuyor yani.
-Hala avm gitmedik götürmüyorum. Kapalı alan mekana bile gitmedik.
- Her mama hazırlama öncesi elimi yıkıyorum. ( Bu en normali galiba )
Siz ne yapıyorsunuz bunun kaçta kaçısınız, ben çok yoruldum bu halimden. İki gün sonra emekleyecek bu çocuk zaten hep yerde olacak hiçbirini kontrol edemeyeceğim biliyorum. Bi gevşeyemedim.

Canım oğlunu korumak için yapıyorsun anlıyorum birkaçını hatta ben de yapıyorum ama bir süre sonra bu takıntı olmaya başlayacak sen de hamileyken bunun birazını yaşadım ben de ona sürekli bir şey geçecek korkusuyla çok korkuyordum ama bir süre sonra bu insana takıntı oluyor bir kere yıkıyorsun iki kere yıkıyorsun üç kere yetmiyor mesela elini ve bu seni çok yoracak yani dediğin gibi emeklemeye başlayınca her şeyi ağzına götürecek ben bu bu olayı çok dikkat etmiyorum açıkçası çünkü ne bulursa ağzına götürüyor ve Bağışıklığı için de bazı mikroplarla karşılaşması da lazım.
Bu dediklerinden ben de AVM'ye götürmüyorum benim oğlan zaten emzik kullanmıyor bendeki takıntı olayı insanların kucağına alıp öpmeye çalışması ellerine dokunması bu durumda herkesin el hijyenine dikkat ettiğini düşünmüyorum çünkü

Yere düşen oyuncağı tekrar vermiyorum ağzına aldığı için kaynar su döküp veriyorum
- Ucu elime,koltuğa falan değen emziği tekrar vermiyorum
-Dışarda bi yerde yiyip içerken Kuzey'i kucağıma alacak olursam ya da emziğini verecek falan olursam elime dezenfektan ya da kolonya sıkıyorum öyle müdahale ediyorum.
-Dışardan gelince telefonumu dezenfektan mendil ile siliyorum.
-Dışardan geldiğim kıyafetlerle koltuklara oturmuyorum. Ev henüz misafire açılmadığı için kimse oturmuyor yani. koltuğa yatırdığım zaman hep müslin örtüyorum
-Hala avm gitmedik götürmüyorum. Kapalı alan mekana bile gitmedik.
- Her mama hazırlama öncesi elimi yıkıyorum

atatalya benim için böyle. Çok çok değil ama bir şekilde frenlenmek lazım tabi

Aslında bu kadar ince düşünmen güzel ama bu seni çok yorar hatta bi süre sonra ilgilenmek bile istemeyebilirsin dediğin gibi emeklemeye başlayacak ne bulursa ağzına götürecek biraz serbest olmalısın çünkü ben kendi hayatımda da neye daha çok dikkat edersem hep birşey oluyor ben avm ye de götürüyorum her hafta sonu dışarı çıkıyorum doğduğundan bu güne kadar 1 kere bile hasta olmadı çok şükür
Üstelik kızım anne sütü de almıyor bende çok isterdim ama olmadı sen kendine alan aç herşeyden önce sende bi insansın bunu unutma

Süper vallahi çok sevindim inşallah biz de yakın zamanda adım atarız. Ben hala çok sıkı diyetteyim et tavuk kuruyemiş dahi hala yemiyorum 5. Ay sonunda tadım yaparız belki dedi dr inşallah
Yere düşen ve ağzına alacağı herşeyi yıkıyorum ama emzik mesela düştü hemen aldım yerden arıtmanın suyuna tutup veriyorum o kadar. Dezenfektan kullanmıyorum. Avm ye gittim defalarca. Hatta avm de emzirdim bile. Tabi ellerimi yıkadım. Dışardan gelince hemen kıyafet değişiyoruz. Eşimde öğretmen öğle arası gelince bile kıyafet değiştiriyor. Aslında bazı şeyleri yapıyorum ben de ama sen biraz gevşemeye çalış canım. Ne kadar uzak tutabileceksin ki önümüz yaz. Parka gideceğiiizzzz

Kendi evimdeysem düşen oyuncağı veriyorum, emzik biberon kullanmıyo bişe diyemicem dışarda genelde bebek arabasında kucağıma hiç almadım desem yeridir, ben çocuktan önce de evlenmeden önce de asla sokakta gezdiğim kıyafetle koltuklara oturmam ince çizgimdir eşim de öyle işteb geldiği gibi kapıda çıkartır günlük çorap ve üst kıyafetini direk kirlilere atar 2-3 günde bi pantolon değiştittiririm. Her hafta dışarı kıyafetlerini yıkarım. Bilgisayar çantası artık beni yıkama diye yalvarıyo ama üzgünüm yeni alınan bişeyi asla yıkamadan denemem bile bu ilk başlarda eşime ve ailesine tuhaf geliyodu etiket söküp giyiyolardı şok oluyodum sonra nişanlıyken işlemeye başladım artık eşim ve ailesi de öyle avmye 4-5 kere gittik hepsinde uyku saatine denk getirmeye çalıştık montunu çıkarttım üstüne ince puswt örtüsü örttüm üşümedi de terlemedi de. Biz de zatwn kahve alıp boş boş gezdik bişelwre ellemedik denemedik hava güzelse mutlaka gündüz dışarı çıkartıyorum yarım saat sonra temiz havadan bayılıyo zaten aktüel marketler çok var sırayla geziyoeum bana da değişiklik oluyo ben de alt açma öncesi sonrası ellerimi yıkıyorum ellerim mafoldu cildiyeye gittim yıkama diyo nası yıkamayayım dedim gloves in a bottle diye bişe önerdi yıkamayla çıkmjyomuş ama almadım

Bende korkuyorum işte takıntı olmasından Dediğin gibi mikroba da ihtiyacı var. Bende ellerine dokunmasına sinir oluyorum dışarda biriyle karşılaşıyoruz hemen elleri seviyorlar ya o el hep ağızda. Siliyorum hemen ıslak mendiliyle. Bunu düşünemiyorlar diye de ayrı gıcık oluyorum.
Eh böyle bakınca o kadar vahim değilmişim ☺ Yavaş yavaş bende tikleri düşürürüm umarım.
Bizim erken doğum olunca çok etkiledi beni. Başta dr korkuttu. Baby spa bile gitmemize izin vermedi mesela hiç gerek yok götürme dedi. AVM götürme dedi. Ama artık baya büyüdü biraz gevşemem lazım
Evet işte o park dönemleri hakim olamadığımız dönemler gelince bu sefer birden mikroplarla tanışacak daha kötü olacak diye de korkuyorum canım ya

Bunlardan sadece avm ye gitmiyorum kapalı alan hastalık olur diye...yere düşen herseey kızın ağzında dezenfektanida ben pandemi de bile kullanmadım mikroptan daha çok zararı olduğunu düşünüyorum...biraz rahat bırak kendini kuzum bu kadar steril yetiştirmek faydadan çok zararı olur bence
Bi ornek vereyim biz küçükken bizim mahallede kanalizasyon suyu karisan küçük dere gibi biyer vardi annem anlatır benim küçük kizkardesim günde iki üç kez gider oraya girermis annem getiriri yıkar üstünü değiştirmiş biraz sonra kardeşim yine kayıp yine gider o derede bulurmuş İnanır mısın kardeşim o kadar zor hasta olur ki her salgın onu es geçer hasta olsa bile çok kolay atlatır hepsi o dere sayesinde der hala ne kadar koruyup kollarsan o kadar gelip buluyor

Ah sende hassasmış ama sanırım senin direkt kişilik Kıyafet bende hep değişirdim işten geldiğim gibi duşa girerdim de bu kadar katı değildim istisnalar olurdu. Bebek arabasından kucağıma almak zorunda kalıyorum bazen bi coşuyor dışarda kucakta susuyor. Hele bi de etrafı izlemeyi çözdü ya kucak daha cazip geliyor Yeni aldığım kıyafeti bende giymem yıkamadan ya Denerim de sonrasında banyoya girerim. Benim eller de fena dediği kreme bi bakim Beni biraz pandemi bozdu üstüne erken doğum tuz biber oldu Pandemide marketten aldığım herşeyi dezenfekte ederdim. Düğünümde pandemi de oldum iyice stres oldum gelen öpüyor giden öpüyor arkadaş pandemi var öpmeyin diyemiyorum En sonu aman siz düşünmüyorsunuz ben mi düşünücem gelin ulen öpücem moduna girdim

iyiyiz canım sen nasılsın. Benim de eşim kızım hasta biz de aynı moddayiz evde kızım ama yine buluyor bizi de
Bizde idare ediyoruz kuzum valla ne olsun dun bir bugün iki okul açıldı geniz akintisi başladı oglanda...Bu sene salgın bi değişik iyileşmiyor hasta olan şu kışı bi atlatsak yazın rahatız inşallah bebeleri de atarız bağa bahceye

Az kaldı inşAllah en yakın zamanda biter bu süreç çok zorluyor çünkü

Aynen öyle bende hemen ıslak mendille siliyorum ama bu seferde biri onunla ilgilendiğinde tetikte radar gibi oluyorum o çok yoruyor beni bu arada bence kesinlikle erken doğması seni çok etkiledi haliyle daha dikkatli davrandın

Ah kuzum işte bende ondan korkuyorum onu düşünürken acaba tam tersini mi yapıyorum diye O kadar dikkat ederken biz de covid yaptık ya çocuğu zaten Biraz etrafımdakileri görmezden gelmeye çalışıyorum öyle öyle inşallah bende gevşerim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…