Son 1 hafta kaldı desene artık göbek değil bebek demeyemutlaka buyuyor suan portakal buyuklugunde rahım bebıs daha mınık olsada ıcınde rahım buyuyor 12.haftadan sonra net bellı olur o haftada gobek delıgımız hızasında oluyor ve sonra artık buyudukce yukarı cıkıyorve kesınlıkle kısıden kısıye degısır.hatta hamıslıkten hamıslıge oglumda ben her hafta foto cekıldım bı albumum var oyle bakıyorum suan 16 haftalık karnım suan bu meleğımde var o haftalara kadar cop gıbıymısım
Mantıklı aklımda olsun benim deben bıldıgın sac tokası kullanıyorum bunun ıcın tesetturlu oldugum ıcın zaten uzun gıyıyorum lastıgı ıkıye katlayıp delıkten gecırıp dugmeye takıyorum rahat 5-8 cm genıslıyor bel kısmı
Bende hunharca kilo almanın üstüne hamile kaldım. Tam diyodum spora yazılıcam bu ay. Bebişim kıyamadı zaaar annesinemutlaka buyuyor suan portakal buyuklugunde rahım bebıs daha mınık olsada ıcınde rahım buyuyor 12.haftadan sonra net bellı olur o haftada gobek delıgımız hızasında oluyor ve sonra artık buyudukce yukarı cıkıyorve kesınlıkle kısıden kısıye degısır.hatta hamıslıkten hamıslıge oglumda ben her hafta foto cekıldım bı albumum var oyle bakıyorum suan 16 haftalık karnım suan bu meleğımde var o haftalara kadar cop gıbıymısım
bende hunharca kılo aldım spora basladım dıyete basladım goya sonra hastalık gecırdım uzun surdu epey pesıne hamıle oldugumu ogrendımBende hunharca kilo almanın üstüne hamile kaldım. Tam diyodum spora yazılıcam bu ay. Bebişim kıyamadı zaaar annesine
Çok sağol papatyamavisim rabbime şükürler olsun hepimize sağlıcakla kucağımiza alalım inşallahkııızzz gozlerım doldu ıcıme ıcıme agladım resmen ıs yerınde ortamda okurken cok sukur Rabbım sana hedıyenı vermıs sana nasıp etmıs , hersey O'ndan başlıyor , O2ndan geçiyor O'nla son buluyor.Rabbım bızleree bu duygulerı ılkkez ıkıncı kez ve hatta ucuncu kez tattırdığı için O'na çok şükürler olsun
Amın amın kuzucum hhayırlısı ıle sağlıklısı ile inşallah aminnÇok sağol papatyamavisim rabbime şükürler olsun hepimize sağlıcakla kucağımiza alalım inşallah
Anaa bende öyle yapayım bende tesettürlüyümben bıldıgın sac tokası kullanıyorum bunun ıcın tesetturlu oldugum ıcın zaten uzun gıyıyorum lastıgı ıkıye katlayıp delıkten gecırıp dugmeye takıyorum rahat 5-8 cm genıslıyor bel kısmı
Yaaaaa bana da öyle diyobende hunharca kılo aldım spora basladım dıyete basladım goya sonra hastalık gecırdım uzun surdu epey pesıne hamıle oldugumu ogrendımcok takılmıyorum sonrasında verırız napalım onlar saglıklı olsun yeterkı sımdı hıcbısey yıyemıyorum ya esım dıyor Allahınn sevıdıgı kuluymussun bak daha da kılo alma dıye bebıs hıcbısey ıstemıyor dıyor
Ortalama yazmıştım zaten bulantısı olup beslenemeyenler de oluyor ama genel itibariyle 9 ila 11 kilo alımı oluyor. Anne yeterince beslenemeyince bebek de etkileniyor ben doktorun dediğini saçma bulamadım o yüzden şimdi 3 ay oluyor herkes kilo alımı olmazsa anne beslenemiyor mu diye sorgulaması çok normal üstelik bu alım annenin kilo oranına göre karar veriliyor az kilo da olanların alımı daha esnek kalori olarak hesaplamaz genelde kimse içeriğinin zengin olması lazım bunlar benim fikrim tabu kiBenim okuduğum her yerde ilk trimesterda kilo alımı 1-2 kg hatta alınmayabilir yazıyor zaten her ay 1 kg almak zor son aylarda da ekstra fazla kilo ve ödem oluyormuş zaten.
Hatta ilk trimesterda ekstra bir kaloriye gerek yok, 2. Trimesterda günlük ek olarak 300 kalori 3. Trimesterda ise günlük ek olarak 450 kalori ihtiyacı oluyormuş.
Bence bebişlerin gelişimi iyi olsun da kilo ikinci trimesterdan sonra alınmaya başlanıyor genellikle çevremde hep öyle duydum.
ay anlatabıldım ınsallah ya valla kurtarıcı oluyo bazı durumlarda :)Anaa bende öyle yapayım bende tesettürlüyüm
o aşikar zaten açarızYaaaaa bana da öyle diyo
Aman sağlığımız daim olsun dediğin gibi, olmado ilerleyen dönemler de bir de kilo verme grubu açarız artık
valla bende agrılar dınmedı sekıl degıstırıp degıstırıp aralıklarla oluyor unutturmadı hıc kendını yanı bazen cok keskın bıcak saplanır gıbı bazen karın agrısı kasık agrısı , dınlenınce genelde gecıyor ertesı gune :)Kızlar bugün ilk defa adet olacakmışım gibi ağrım var ama kasıklarda değil göbek deliğimin altında sizde de oluyor mu
BEN bu ağrılar için bugün idrar kültürü vereceğim. Toxo testi ben de yaptırmadım ve evde kedim varvalla bende agrılar dınmedı sekıl degıstırıp degıstırıp aralıklarla oluyor unutturmadı hıc kendını yanı bazen cok keskın bıcak saplanır gıbı bazen karın agrısı kasık agrısı , dınlenınce genelde gecıyor ertesı gune :)
az az lokosıt goruldu cıkar en fazla baska da bısey cıkmaz bence ıdrarda yanma yoksa :) olabılıyor agrı sızı sonucta ıcımızde bı canlı buyuyorBEN bu ağrılar için bugün idrar kültürü vereceğim. Toxo testi ben de yaptırmadım ve evde kedim varbir şey olmaz inş diye düşünüyorum
bio oil ben de sipariş ettim henüz kullanmadım ama iyi olduğunu duymuştum . 3. Aydan sonra kullanmayı düşünüyorumVala ben kullanmadım canım pişman mıyım evet çatlaklarım oldu. bu bide genetik oluyor annemde de kız kardeşimde de var çatlak. Ama bio-oil diye bişey duydum iyi diyorlar bu hamileliğimde sürekli nemlendirici uygulamayı düşünüyorum bide Bi araştırayım bakayım işine yarayan olduysa tekrar yazarım buraya. Cilt kuruluğu için doktorum her banyo sonrası bebe yapı kullan demişti denemek istersen.
baska varmı ultrason 6-7 haftalık :)Dün kontrolüm vardı kızlar 9+6 olduk bugün nasipse cinsiyet tahmini bekliyorum
Papatyamaviss bakarmisin canım
alaylı olaraktan evet edıyorumEki Görüntüle 3218856
Papatyamaviss merhaba benım 6 haftalıkken çekildi bu cinsiyet mı tahmın edıyorsunuz benım ıkıncı gebelık bu tahmınınız var mı:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?