- 3 Haziran 2023
- 309
- 321
- 33
- 32
Kıbrıs kocan çocuk gibi triplere girmiş Allah yardım etsin valla .Ola bilir canım ya , o gün bizim düğün şarkımız var çok şükür bin şükür seni bana vereneonu kızıma söyleyip öpüyordum , sonra baktım eşim yüzü asık gittim onuda öptüm dedim çok şükür seni de bana verene , dedi evet çocuğu benim önüme koyamazsın bende diyorum yardım et tamam hergün olsun ama herşeyin sorumluluğu bende enerji kalmıyor artık
Hep mi böyleydi kaç yıllık evlisinizOla bilir canım ya , o gün bizim düğün şarkımız var çok şükür bin şükür seni bana vereneonu kızıma söyleyip öpüyordum , sonra baktım eşim yüzü asık gittim onuda öptüm dedim çok şükür seni de bana verene , dedi evet çocuğu benim önüme koyamazsın bende diyorum yardım et tamam hergün olsun ama herşeyin sorumluluğu bende enerji kalmıyor artık
Annem bir melek diye bi kitap aldım oğluma, eşim ona okuyor, kitapta işte odamı oyuncaklarımı toplar koltuk kırlentlerini yerine koyarım gibi ibareler var eşimde diyorki oldu olacak yer de sil oğlum mutfaktan hemen çıktım dedim ne demek o , diyor ki ne bu ya kız gibi mi yetiştirecez çocuğu falan, bende bunun kız gibi olmakla ne alakası var dağıttığını toplayacak sorumluluk alacak gerekirse yardım da edecek tabi , sonra diyor ki evet haklısın sorumluluk almalı ….Ya ben cocuga bakmayıp evin işini paylaşmayıp sonra sürekli yakınlık beklenmesine sinir oluyorum, sanki bu cocugu kendim için yapmışım tek başıma yapmışım gibi. Mesela diyoruz ya cocuga bakarlarken evi topladık vs buna da sinir oluyorum, ben cocuga bakarken o toplamıyor mesela neden evi toplamak da cocuga bakmak da benim gorevim? Aşırı sinirleniyorum bu toplumsal cinsiyet rolleri meselesine biz de tartışıyoruz ara sıra ama şimdi detaya girsem iyice sinirlencemözetle teknik olarak meme vermek hariç her şeyi yapabilirler bebekle ilgili, evle ilgili de zaten öyle. Biz çocuklarımızı bu bilinçle yetiştirelim de bi de lohusa kızım kocasının arkasını toplamakla ugrasmasın
Hem nazenin uslu hem de sen adamı doğru duzgun goremiyomussun melike enerjin artar tabi
Valla kıskanıyor demeye dilim varmadı ama Kıbrıs’a nasıl düşkünse demekki ilgi azalınca triplere girmişKıbrıs kocan çocuk gibi triplere girmiş Allah yardım etsin valla .
Çok şaşırdım insan evladıni kıskanır mı
Yazdıklarını hep okudum ama hiç güzel değil huyunun değişmesi kaç yaşında eşin ?
Ben isterim ki kocam çocuğumu benden çok sevsin. Ve oda ister ben ondan daha çok seveyim anne baba olmak bunu gerektirir yaniliyomuyum arkadaşlar?
Evin isisina uygun giydirirseniz hic birsey olmaz. Benim kucuk kiza 1.7 tog icine sadece bebek bezi giydiriyorum ev 24 derece.Merhaba uyku tulumlarinda LCW de facto e bebek içleri hep elyaf dolgulu. Alıp kullananlarda bebeklerde polyester dolgu nedeniyle terletme sorunu oldu mu
Bugun sabah sen geldin aklima acaba buyuk iyilesti mi nasil oldu diye, demek sikintin varmis o yuzden gelmissin aklima.Kızlar 2 çocukla buraya pek giremiyorum geçen gün 2 ay aşımızı olduk.gitmişken spiralı sordum 2 hafta sonra beta baktırıp sonucunu götürücem öyle takacaklar.
Gündüz emzirmekle ve alt değiştirmeyle geçiyor.büyüğünde bezi olduğu için kardeşini ne zaman bezlesem o da hemen yapıp yanıma gelip çiş diyor
İkisini aynı anda uyutunca 1 ya da 2 saatim oluyor onda da uzanıp dinleniyorum yemek yiyorum evi toplayamıyorum.dün kv geldi evi topladı süpürdü eşim hemen onun yanında annem eve düzen getirdi diye bana laf vuruyor onunda hoşuna gidiyor neyse dedim sustum.aşı kartını arıyordum eşim yine laf vurdu.kv çantandan çıkarmasan kaybolmaz dedi neyse ona da sustum. Eşim yine bir şeye laf vurdu ben gün içinde aç karnımı zor doyuruyorum dedim.kv ordan şu.. kadın 3 çocukla nasıl da her işini hallediyor dedi.dayanamadım açtım ağzımı yumdum gözümü millette ne karılık var biz yapamıyoruz hem onun annesi geliyordur benim burda kimim kimsem yok sen kırk yılın başı geliyorsun dedim dayanamadım ağladım ordan demesin mi bunda ağlıcak ne var diye.sinirimden gözümün yaşını sildim bundan sonra sen gelmeden evi toplar öyle çağırırım kimseden yardım istemem dedim.evinize gelmem diye tehdit etmeye başladı iyi ben de sana gelmem dedim. yalnız olmak zaten zor.biri kucaktayken diğerine yemek yapmak, emzirirken diğerine yedirmek, birini uyutmaya çalışırken diğerini pışpışlamak zaten zor bir de bunlar tuzu biberi oluyor.keşke anlayışlı insanlar olsa etrafımda.eşime bir daha ananın yanında böyle konuşursan defol git onun evine dedim.yatıp uyuyamadım da kızım 24 ay uyku gerilemesi yaşıyor gece 1 e kadar oturmaya başladı bir de onla uğraşıyorum.neyse işte içimi döktüm biraz. 2.çocuk düşünenler yardımcı olacak insan varsa düşünsün ama böyle laf vuracak insanlarsa hiç düşünmeyin
Canim her bebek farkli biliyorsun, doktorlarin bu cocuk kilo almamis ya da az kilo almis deme siniri gunluk 20 gr. Bu limitin altina dusmedikce sadece minyon ya da zayif bir cocuk sayiyorlar, sen de uzulme, saglikliysa sagliklidir herkes tombis olmak zorunda degil@YaseliiSalon Kadini
Bende bugün kontrole gittim.
Bebek bu ay sadece 550 gram almış.
6 kilo..
Ve sadece 1 cm uzamış
Baş çevresi geçen ay 38.5 di Bu ay 40..
Sadece bunlara bakıldı. Bıngıldak kontrol edildi. Eve geldik.
Üzüldüm ama oysa ki aynı duzende emiyo bebek . Sütüm de var.
Niye yarım aldı anlamadım
Bizimkinin de uyku rutini basladi ama bu sefer de gunduz uykusu gitti niyeyse. Nasil toparlayacagiz diyecegim ama biz de sorun 2 cocuk olmasi, anlasmislar gibi birbirlerinin uykusunu sabote ediyorlar.Vallahi bisey yapmiyorm sadece her gunaynisaatte besigine yatiriyorum 22 30 da uyuyor tek rutinimiz aynı saatte ondan önce alttemizligi iki memeyi emzirme kapanisdisarda olsak bile uyku saatini kaçırmamak için eve dödönüyo
Allah sabir versin de kaynin niye geliyor, bekar degil miydi o?Kızlar yarın kv ve kp ve kaynım geliyorbilmiyorum ne kadar kalacaklar ,
Tarif ettigin aglama kolik aglamasi ama kolik baslamasi icin cok gec, 5.haftada falan baslamaliydi.Eki Görüntüle 3344581
Kızım 3-4 gündür akşam 18 de başlayıp 2-3 saat sonra ağlama nöbetleri yaşıyor kızlar. Normalde aglak bir bebek ama meme de falan geri susar, ama asla susmayan bir ağlama krizi yasiyoruz. Bugün de akşam 18.30 dan itibaren inanılmaz bir kriz yaşadık vücudunu soyup baktım bir şey mi battı bir yarası mi var diye yok. Sesi kısıldı ağlamaktan yemin ederim kulağım ağrıyor ağlama sesinden. Atak haftasında olduğumuz yazıyor ama ben böyle bir şey görmedim sizce bu yaşadığımız atak mi? Acile giderim diyorum eşime her yer hastalık diye istemiyor bu ağlamanin bir açıklaması olamaz ama bu nedir ya. Bir de aşırı salyasi akıyor cenesinden akıyor artık ve elinu kolunu bu üç dört gündür daha çok emiyor elinden gelse ağzına sokacak elini. Diş mi çıkarıyor acaba ya da bir ağrısı mi var of
Canım aynısını geçen hafta yazdım 2 gün süren ağlama krizleri bizde acile gidecektik nerdeyse , 8 eylül sanırım 12 hafta oluyor ve 12.hafta atağı yaşıyorsunuz sizde bizim gibiEki Görüntüle 3344581
Kızım 3-4 gündür akşam 18 de başlayıp 2-3 saat sonra ağlama nöbetleri yaşıyor kızlar. Normalde aglak bir bebek ama meme de falan geri susar, ama asla susmayan bir ağlama krizi yasiyoruz. Bugün de akşam 18.30 dan itibaren inanılmaz bir kriz yaşadık vücudunu soyup baktım bir şey mi battı bir yarası mi var diye yok. Sesi kısıldı ağlamaktan yemin ederim kulağım ağrıyor ağlama sesinden. Atak haftasında olduğumuz yazıyor ama ben böyle bir şey görmedim sizce bu yaşadığımız atak mi? Acile giderim diyorum eşime her yer hastalık diye istemiyor bu ağlamanin bir açıklaması olamaz ama bu nedir ya. Bir de aşırı salyasi akıyor cenesinden akıyor artık ve elinu kolunu bu üç dört gündür daha çok emiyor elinden gelse ağzına sokacak elini. Diş mi çıkarıyor acaba ya da bir ağrısı mi var of
Benim ‘ de uykumu kaçırıyorArkadaşlar ilişki benim enerjimi arttırıyor ya siz neden öyle diyorsunuz
Kızım kolik gibi değildi ama aşırı gazliydi çok şükür azaldı iyice derken bu üç gündür ne yaşıyoruz diye düşünüyorum .Tarif ettigin aglama kolik aglamasi ama kolik baslamasi icin cok gec, 5.haftada falan baslamaliydi.
Ay bir de bu atak hesaplamasini nerde yaptin?
Bende bu duruma sinir oluyorum ama sonuç yine aynı herşeyi yapan yine bizizYa ben cocuga bakmayıp evin işini paylaşmayıp sonra sürekli yakınlık beklenmesine sinir oluyorum, sanki bu cocugu kendim için yapmışım tek başıma yapmışım gibi. Mesela diyoruz ya cocuga bakarlarken evi topladık vs buna da sinir oluyorum, ben cocuga bakarken o toplamıyor mesela neden evi toplamak da cocuga bakmak da benim gorevim? Aşırı sinirleniyorum bu toplumsal cinsiyet rolleri meselesine biz de tartışıyoruz ara sıra ama şimdi detaya girsem iyice sinirlencemözetle teknik olarak meme vermek hariç her şeyi yapabilirler bebekle ilgili, evle ilgili de zaten öyle. Biz çocuklarımızı bu bilinçle yetiştirelim de bi de lohusa kızım kocasının arkasını toplamakla ugrasmasın
Kızım kolik gibi değildi ama aşırı gazliydi çok şükür azaldı iyice derken bu üç gündür ne yaşıyoruz diye düşünüyorum .
Surdan yaptım
Bebek Atak Haftası Hesaplama - Bebeklerde Atak Haftaları
Bebeklerde büyüme atağı nedir? Bebek atak takvimi ve bebek atak haftası hesaplama aracı ile bebeğinizin büyüme ataklarını hesaplayabilirsiniz.hesapliyor.com
Canım senin bebeğinle benim ki aynıEki Görüntüle 3344581
Atak canım sabret, beyaz gürültü aç olmadı sar battaniyeye kapının önüne çıkar birazEki Görüntüle 3344581
@Alparslan tam 3 aylık oldu , 2 gündür bir ağlama tutuyor çok zor sakinleştiriyorum , altına bakıyorum temiz karnı tok gazı zaten hep olan bişeydi ama hiç bu kadar ağlamazdı etini sıkıyorlar sanki ya3.ay atağı mıdır nedir anlamadım
Evet canım 12. hafta atağı, biz atlattık. En zoru buydu ama geçiyor, sabır
Su an benim minikte atak haftasinda bugun toplam 3 kere 30'ar dk uyudu. Dun de oyleydi. Simdi babasinin kiyafetine sıkı sıkıya sarilmis ninniyle dolasiyorlar evin icinde, boyle gezmezlerse agliyor. Birazdan banyo, banyo sonrası masajla rahatlar diye umuyoruz.Atak canım sabret, beyaz gürültü aç olmadı sar battaniyeye kapının önüne çıkar biraz
Ne güzel bir baba maşaAllahSu an benim minikte atak haftasinda bugun toplam 3 kere 30'ar dk uyudu. Dun de oyleydi. Simdi babasinin kiyafetine sıkı sıkıya sarilmis ninniyle dolasiyorlar evin icinde, boyle gezmezlerse agliyor. Birazdan banyo, banyo sonrası masajla rahatlar diye umuyoruz.
Ay tesekkur ediyoruz, esim iyi bir babadir, Allah kizlarimdan ayri koymasin babalarini.Ne güzel bir baba maşaAllah
Qayy biz şokArkadaşlar ilişki benim enerjimi arttırıyor ya siz neden öyle diyorsunuz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?