- 28 Aralık 2022
- 1.422
- 3.343
- 53
Ben daha 15 günlükken kanatmıştım elini tırnak keserken. Çokta ağlamıştım. Bazen böyle kazalar oluyor.Dün bugün yanlışlıkla çocuğuma zarar verdim ağlıyorum şuanda galiba kötü bir anneyim ya yazık evladımadün tırnağını keserken hafiften etine değdi ağladı azıcık kanadı.. bugünde geçerken kapıya ayağım çarptı bebeğinde koluna değdi galiba kapı. Çok ağladı bu sefer. O ağladı ben ağladım o sustu ben hala ağlıyorum
Kız benimki de yalandan öyle diyo sırf çocuğu ona vermemem içinCanım benim eşim bebek ağlıyor ya sen bilmiyorsun diyor , iyi senin ki seni övüyor
Canım biraz anlatmıştın sanırım sen onunla ilgilenemedğin için böyle yapıyor bunun hep böyle olacağını sanıyor heralde, bunu söylemek bile çok saçma ama bu durumun geçici olacağını söyle istersenvallahi canım sürekli o telefonu bırak diyorum , sinirleniyor ve bağırıyor ya , bebekten sonra benim eşim çok değişti , herkes evlendikten sonra değişir diyorlar benim eşim çocuktan sonra değişti , herşeye sinirlenen hiç bişeye tahammülü olmayan , benimle artık çok az konuşan biri oldu , eskiden hep sohbet ederdik , şimdi artık nerdeyse hiç konuşmuyor
Evet canım ola bilir , ama yoruluyorum canım yaKuzum merak ettiğim için soruyorum cevaplamak zorunda degilsin, evliliğinin idamesi için özel hayat önemli, o konudan mi muzdarip, bebekten fırsat bulamamaktan. Eğer öyleyse o sorun çözülürse sevgi saygı bağı da devamında gelecektir. Seni anneliğe çok odaklanmış ve kendini geri planda gibi görüyor bence.
Valla sinirlendim bizim hayatımız artık bu dedim , alııışCanım biraz anlatmıştın sanırım sen onunla ilgilenemedğin için böyle yapıyor bunun hep böyle olacağını sanıyor heralde, bunu söylemek bile çok saçma ama bu durumun geçici olacağını söyle istersen
Kahkaha attım ahahahahValla sinirlendim bizim hayatımız artık bu dedim , alııışne sanıyordun dedim çocuk çocuk diye kafamın etine yedin al sana çocuk
Her gün mü hey maşallahEvet canım ola bilir , ama yoruluyorum canım yaher gün her gün olmaz ki , her gün benim yanıma gel diyor , bende yoruluyorum dedim artık ne bu ya her gün her gün olur mu
Evet yaHer gün mü hey maşallah
Ben düzeni çok severim ama olamıyorum şuan :) hepsi heran lazım olabiliyor napayımAnnem burdayken bana kızdı, çünkü salonum çok daginikti. Bebek alt değiştirme çantası, bir tas su, piyanolu halı, emzirme yastığı, üç battaniye, ayakta sallama yastığı, kitaplar her şey ortadaydı geldi evimi çekip çevirdi bugün gitti yine aynıyım. Fıtratım böyle aslan burcu olarak düzeni sevmem
Kız nee her gün müüü ? Maaşallah enerjineEvet canım ola bilir , ama yoruluyorum canım yaher gün her gün olmaz ki , her gün benim yanıma gel diyor , bende yoruluyorum dedim artık ne bu ya her gün her gün olur mu
vallahi canım sürekli o telefonu bırak diyorum , sinirleniyor ve bağırıyor ya , bebekten sonra benim eşim çok değişti , herkes evlendikten sonra değişir diyorlar benim eşim çocuktan sonra değişti , herşeye sinirlenen hiç bişeye tahammülü olmayan , benimle artık çok az konuşan biri oldu , eskiden hep sohbet ederdik , şimdi artık nerdeyse hiç konuşmuyor
Ay madem her gün yanında istiyo o zaman gönlünü almayı bilsin, cocugu uyutsun bişey yapsın da ne istiyosa öyle olsun.İnşallah canım , eşim evrim geçirdi valla , eskiden beni el üstünde tutardı , ama o kadar değişti ki , bazen acaba sıkılıp başka biri mi var diye düşünüyorum , ama telefonunda da bişey bulamıyorumkafamda deli sorular
Vallahi deli oldum ya , adama sarılamıyorum bile çünkü hemen yanlış anlıyorKız nee her gün müüü ? Maaşallah enerjineAyy yazık benim adama o zaman yalvarıp duruyor
Bende o gün boğazım ağrıyordu hemen kalktım tuz gargarası yaptım kendime , bi kaş defa yaptım geçti , dene istersen bide ballı süt iyi gelir sıcak amaKızlar bende çok fena öksürük vqr bugün ya sabah boğaz ağrısı ile kalktımöksürükte arttı .dışarı çıkmadım üşüteyim soğuk içmem
Ola bilir canım ya , o gün bizim düğün şarkımız var çok şükür bin şükür seni bana vereneAy madem her gün yanında istiyo o zaman gönlünü almayı bilsin, cocugu uyutsun bişey yapsın da ne istiyosa öyle olsun.
Ama aslında bunu yazmaya gelmedimcok muhtemelen büyütülme şekli ile de ilgili olarak ilgi kendisinden başkasına kaydığında huysuzlaşıyor diyecektim. Belki de bebeğinizi içte bir yerde ilgisini çalan bir rakip olarak görüyor ve o nedenle kendi de cocuklasıyor, bakım konusunda üzerine düşeni yapmıyor ve ilginin hala kendisinde oldugunu hissetmek için de seni yanında istiyordur.
Arkadaşlar ilişki benim enerjimi arttırıyor ya siz neden öyle diyorsunuzOla bilir canım ya , o gün bizim düğün şarkımız var çok şükür bin şükür seni bana vereneonu kızıma söyleyip öpüyordum , sonra baktım eşim yüzü asık gittim onuda öptüm dedim çok şükür seni de bana verene , dedi evet çocuğu benim önüme koyamazsın bende diyorum yardım et tamam hergün olsun ama herşeyin sorumluluğu bende enerji kalmıyor artık
Ya ben cocuga bakmayıp evin işini paylaşmayıp sonra sürekli yakınlık beklenmesine sinir oluyorum, sanki bu cocugu kendim için yapmışım tek başıma yapmışım gibi. Mesela diyoruz ya cocuga bakarlarken evi topladık vs buna da sinir oluyorum, ben cocuga bakarken o toplamıyor mesela neden evi toplamak da cocuga bakmak da benim gorevim? Aşırı sinirleniyorum bu toplumsal cinsiyet rolleri meselesine biz de tartışıyoruz ara sıra ama şimdi detaya girsem iyice sinirlencemOla bilir canım ya , o gün bizim düğün şarkımız var çok şükür bin şükür seni bana vereneonu kızıma söyleyip öpüyordum , sonra baktım eşim yüzü asık gittim onuda öptüm dedim çok şükür seni de bana verene , dedi evet çocuğu benim önüme koyamazsın bende diyorum yardım et tamam hergün olsun ama herşeyin sorumluluğu bende enerji kalmıyor artık
Hem nazenin uslu hem de sen adamı doğru duzgun goremiyomussun melike enerjin artar tabiArkadaşlar ilişki benim enerjimi arttırıyor ya siz neden öyle diyorsunuz
Gerçekten öyle.acıyınca acınacak hale düşülüyorErkeklere acımamak gerek
Ne güzel yapabiliyorsun helal olsun.inşallah oğlunda kardeşine alışırCanım bende dağınik bı insandim.
Bebekten sonra daha da dağınık oldum baktım ipin ucunu bırakıyorum.
Sonra kendimi toparladım.
Çünkü bu iş böyle olmaz dedim.
1 saat uyksuu varsa . Yarım saatini evi toplamaya yarım saatini kendime ayırdım.
İkinci uykusunda yarım saatimi mutfağa yarım saatini kendi uykuma ayırdım. Örnek olarak söylüyorum..
Benimde kv iki de Bir şey diyo. Bilmem Kimin kızı polis eşi bilmem nerede görev de bebeğini tek başına büyütuyo.
Biz b.klu bezleri elimizde yıkardik. 4 çocuğa şöyle bakardım böyle yapardım. Biri sırtımda biri kucağımda biri elimde yine de yapardım.
Ama benim en büyük darbecim annemm.
Çünkü gelir evi toparlar yapar eder siler süpürür. Ama bin Bir tane laf eder. Uyurken şunu yapsan eline mı yapişir derdi. Bende söyletmemek adına gerekirse bir gün bir odayi topladım ertesi gün balkonu hallettim. Bı yandan müziğimi açtım bı yandan kahvemi aldım. Biliyorum kendimi bıraksam bı çuval çamur Gibi lops diye düşeceğim bı yere ve hiç bişey yapmayacağım. Bide o kadar tembelim ki kendimin farkındayım ama buna müsaade etmiyorum. Geçen gün alt komşumu ziyaret ettim 80 yaşında. Kadın adını unutuyor bazen zor yürüyor. Bı baktım evini siliyo. İki çeşit yemek yapmis. Kendime çok kızdım gençliğim varken gücüm varken bişeyleri yapmak zorundayım. Evet yorgunluk uykusuzluk benimde iki çocuğum var diğerinin ödevi dersi. Ayrıca büyük çocuğum son iki haftadır altına büyük tuvaletini yapmaya başladı 7 yaşında. Ama psikologla görüştüm. Tamamen kardeşiyle alakalı dedi. Bende çok zorlanıyorum ama bunun üstesinden gelecek gücün içimde olduğunu biliyorum. Üstesinden gelebilirim biliyorum. Çok şükür sağlığım yerinde evlatlarım sağlıklı bununla motive oluyorum.
Eş konusunda ise bazen eşime de hak veriyorum en son inanilmaz bı dağıniklik vardı evde eşim işten yorgun geldi. Adam ayağını nereye atsa bişey takılıyor. Kirli sepeti dolu. Mutfakta bardak koyacak yer kalmamış. Adam oflamaya başladı içi sıkıldı. Bı yandanda toplamaya çalışıyor. Neyse attım bebeği kucağına. Bı giriştim 2 saatte ev çiçek. ( En azından derin temizlik olmasa da ortalık baya ferahladi. Bide bi kahve yaptim. İnan ki ikimizde huzur bulduk Sanki.
Yanlış anlama bunu senin konun üzerine yazdım ama ben burda herkese genel rutinimi anlatmak istedim.
Şimdi kim ne derse he diyip geçiyorum. Sonra canım istediği zaman bütün işleri yapıyorum.
Çok zor çnm işin. Yapilmio gerçekten bende hiç bir şey yapmıyorum yapabilene helal olsun kendimi çocuğuma ayırdımGerçekten öyle.acıyınca acınacak hale düşülüyor
Ne güzel yapabiliyorsun helal olsun.inşallah oğlunda kardeşine alışırben mutfağı tuvaleti banyoyu hep temiz tutarım pırıl pırıldır.ama oturma odası oyuncak. Toplasam da 1 saat sonra aynı oluyor.her gün çamaşır makinesi çalışır çamaşırlar dağ oluyor.onları katlatıp yerleştirmek zor geliyor.çünkü hiç enerjim yok.sürekli emzirmekten herhalde bütün enerjimi alıyor.yemek de çok yiyemiyorum enerjim kalmıyor.
Senin bir oğlun biraz laftan anlar büyümüş benimki 2 yaşında laf anlıcak yaşta değil yalnız bırakınca kardeşine bir şey yedirmeye çalışıyor ya da düşürür diye bırakıyorum.bazen çizgi film açıyorum yemeğini öyle yapıyorum.ufak oğlan da 2.ay atak haftasında mı bilmem gündüz 10dk uyuyor kalkıyor bu aralık da bir şey yapmam da mümkün değil. Anca eşim gelince yemek yapıp kızın karnını oğlanın karnını sonrada kendi karnımı doyurup sofrayı kaldırıp mutfağı toplayıp yapıcam artık mecbur. Ya da eşime yaptırıcam bakalım :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?