2023 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    257
öyle bir halsizlik var ki anlatamam. Acile gittk. Bebeğedr bulaşır dedi maske ile emzir dedi. Enfeksiyon varmış. Resmen ağrıdan ağladım öğlen. Ateşte var. Ab filan verdi bi araştırcam
Aa çok geçmiş olsun canım. Kapalı ortam, soğuk hava derken hastalıklar başladı. Biz bir hasta olduk 2 hafta oluyor etkisi anca geçiyor ama bebekler daha kolay atlatıyor sanki hasta olursa da merak etme canım. Yavaş yavaş bağışıklık kazanacaklar.

Sağol canım biranda nasıl oldu anlamadım ya kimseyle de görüşmedim.. öyle halsizim ki allahan hafta sonuna denk geldi eşim bakıyor. Doktor maske tak bebekle ilgilenirken dedi.

Ben evlendirmeyi bile düşünmüyorum sırf bu yüzden ahaha

Doğumdan 40 gün sonra çağırıyorlar genelde. Sen yine git muhakkak kontrole

Kızlar gün geçmiyor, ben yine moral bozukluğuyla karşınızdayım. Kızımın bugün 2. Ay kontrolü vardı. Baş kilo boy ölçüleri şöyleydi kilo boy ve baş çevresi olarak.
Doğumda: 3230gram/50cm/34cm
1. Ay: 4400gram/54.5cm/37cm
2.Ay:5050gram/59cm/39cm

Doktorum bu Ay az kilo aldığını söyledi. Aslında gecede en az 3 saatte bir emziriyorum. 8 aralıkta 2. Ay aşılarımız var o gün yine tartılacak, eğer bugünden o güne kadar 150-200gram kilo almamış olursa mama takviyesi başlanacak

Doktorumuz bana şunları önerdi, 1 hafta boyunca bunları yapacağım.

-her gün 1 litre (5 su bardağı) süt veya süt ürünü( süt kefir yoğurt sütlaç puding vs gibi)
-her gün 100 gram helva
-bir fincan pekmezi mayalama sıcaklığına getirip içine 1 tatlı kaşığı toz kuru maya karıştırıp içeceğim. Günde 3 fincan içilecek.

İnşallah kilo almış oluruz 8 Aralık'a kadar. Resmen anksiyetem tutuyor

Aa çok şaşırdım canım verdiği tavsiyeleri kilo almasını mı sağlıyormuş bebeğin Biz de mi yapsak arada benden sana tavsiye avokado havuç ceviz bunları da her gün ye. Ben size demiştim bir kere süt arttırmak için kurumaya içmiştim ben 3 gün normal kocakarı tarifiydi O da pekmeze değil normal su ile yapıp içmiştim Demek ki doğruymuş bak Doktor da söylediğine göre
Canım bir de boza al boza da iç süt artmasını sağlıyor ya. E bebekten malt al iç.. bir de her gün Et ye bugünlerde o zaman Tavuk balık et türü şeyler ye ciğer ye .

Kusura bakma İlay Hanım O kilo alınacak

Sağol canım biranda nasıl oldu anlamadım ya kimseyle de görüşmedim.. öyle halsizim ki allahan hafta sonuna denk geldi eşim bakıyor. Doktor maske tak bebekle ilgilenirken dedi.
Eşinden geçmiş olabilir, kontrol için hastane falan derken olmuştur canım. Eşinin olması iyi olmuş.
İnşallah alırsınız canım bizim de aynıydı. Biraz mama kullandık.
Tarife çok şaşırdım. Pekmeze kuru maya koymak çok ilginç bunu duymamıştım. Araştıracağım

Dedim acaba bi yeri mi ağrıyor acaba o yüzden verdim , valla calpol sayesine heralde uyudu evet benim eşimin ailesi beni çok sinir ediyor , bi tek annesi iyi , yani hiç bişeyle işi olmaz , ondan sonra hepsi sinir bozar
Atak dönemlerinde cidden büyüme ağrıları yaşıyorlarmış ama bunun için ilaç vermezdim.

öyle bir halsizlik var ki anlatamam. Acile gittk. Bebeğedr bulaşır dedi maske ile emzir dedi. Enfeksiyon varmış. Resmen ağrıdan ağladım öğlen. Ateşte var. Ab filan verdi bi araştırcam
Ab nedir canim ilk kez duyuyorum?
Uyuzdan çabuk kurtulmussunuz yalniz, cok sevindim aylarca surunuyor insanlar. Tuz gargarasi bilemedim simdi tuzun fazlasi bebekleri cok hasta ediyor bunu iyi biliyorum ama simdi gargara yuttugun birsey degil ama mesela bazi gargalarda emzirme ve gebelikte onerilmiyor.

Melikeben buralardaysa ona bir danis sanirim o saglik calisaniydi.
Canım hiç bir fikrim yok ya , araştır internette burda iyi dr ların ismini
Tesekkur ederim

ahshhshs baslama nedenim olan konu oyle cok ki. Hangi birine uygun doktor sececegimi sasirdim. Simdi ben bi doktor buldum hem cocuk hem aile hem de bireysel terapi yapiyormus. Mesela bu ucunu birden yapmak mumkun mu? Yani ucunde birden uzman olabilir mi?

Ya dur ben simdi bi misafirligie gidiyorum kafami ilk topladigim anda sana sebeplerimi sayan bir dm atayim böyle olmayacak canim, tesekkur ederim.
Pekmez ve maya olayini ilk kez duyuyorum, sut mu arttiriyormus yoksa sutu yagli ve proteinli mi yapiyormus???
Sizce antibiyotik içmeli miyim ya Doktor yazdı ama güvenemiyorum

Prospektuse bak hemen :) doktora emzirdigini söyledin mi??

Sağol kuzum tavsiyelerin için. Aynen verdikleri süt arttırıyormuş internetten baktım da. Şu son 1 ayda farklı farklı problemler yaşadım. Eşimle boşanmanın eşiğine geldik, ailemde sağlık problemleri oluştu. İster istemez çok yıprandım. Bu da sütümü etkilemiş demekki çok üzüldüm

Süt arttırıyor galiba canım internette böyle buldum aynı tarifi

Canım bebek günde 20 ile 50 gram alır , bebekten bebeğe değişir , senin bebeğin günde 20 gram almış zaten niye dr böyle söylemiş

Yok ben yutmuyorum sadece gargara yapıyorum,evet canım çok şükür ama ben mahv oldum temizlik yapmaktan , halıları topladım , odada yaşadık bi süre ve hergün çarşafları kaynattım ve değiştim ve ütüledim kafayı yiyecektim

Olabilir tabi sen müsait olduğunda atarsın

Benim de boğazım ağrıdığı için tuzlu suyla gargara yapıyorum. Hastalığın en zor yani bebeği öpememek

Süt arttırıyor galiba canım internette böyle buldum aynı tarifi

Valla ben cok korkuyorum uyuz wilkinson kremi diye bir krem varmis kesin cozummus, yine tekrar ederse aklinda olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…