Aa çok geçmiş olsun canım. Kapalı ortam, soğuk hava derken hastalıklar başladı. Biz bir hasta olduk 2 hafta oluyor etkisi anca geçiyor ama bebekler daha kolay atlatıyor sanki hasta olursa da merak etme canım. Yavaş yavaş bağışıklık kazanacaklar.öyle bir halsizlik var ki anlatamam. Acile gittk. Bebeğedr bulaşır dedi maske ile emzir dedi. Enfeksiyon varmış. Resmen ağrıdan ağladım öğlen. Ateşte var. Ab filan verdi bi araştırcam
Sağol canım biranda nasıl oldu anlamadım ya kimseyle de görüşmedim.. öyle halsizim ki allahan hafta sonuna denk geldi eşim bakıyor. Doktor maske tak bebekle ilgilenirken dedi.Aa çok geçmiş olsun canım. Kapalı ortam, soğuk hava derken hastalıklar başladı. Biz bir hasta olduk 2 hafta oluyor etkisi anca geçiyor ama bebekler daha kolay atlatıyor sanki hasta olursa da merak etme canım. Yavaş yavaş bağışıklık kazanacaklar.
Ben evlendirmeyi bile düşünmüyorum sırf bu yüzden ahahaSöylemekle olmaz bu bence babalarından görmeleri lazım. Amq yinede biz her şeyi doğrusunu anlatalım tabi.. Benim eşim çoğu şeyde yardımcıdır çok şükürerkek anaları düzgün yetiştirin oğullarınızı da ilerde kızlarımızı üzmesinler valla ben kızımı cadı yetiştiricem lafını söylesin kv'sine ona göre
Doğumdan 40 gün sonra çağırıyorlar genelde. Sen yine git muhakkak kontroleKızlar çok değişik bir sorunla geldim. Epizyotomili normal doğum yapmıştım. Doğum sonrasında fazlasıyla dikişim vardı ilk 15 20 gün oturup kalkmak çok zordu. Doğum yaptığım günden beri dikişlerime bir kere bile bakamadım. Cesaret edemedim herhalde bilmiyorum. Bugün cesaretimi topladım ne var ne yok bi bakayım dedim. Ama bakmaz olaydım. Sanki dikilmesi gereken yer dikilmemiş gibi geldi bana. Yani tam anlayamadım ama doğumdan önceki haliyle şuanki hali çooook farklı. Normal doğumdan sonra bu kadar değişiklik olması normal mi, yoksa benim doktor dikilecek yeri dikmeyi mi unuttu. Doğumdan 5 gün sonra kontrole gittim sonra bir daha çağırmadı bende gitmedim. Böyle bir sorunu olan var mı? Sinirlerim çok bozuldu nedense
Salon Kadini @Mikyy38 @Tweetiy kızlar hatırladığım kadarıyla siz normal doğum yapmıştınız.
Aa çok şaşırdım canım verdiği tavsiyeleri kilo almasını mı sağlıyormuş bebeğin Biz de mi yapsak arada benden sana tavsiye avokado havuç ceviz bunları da her gün ye. Ben size demiştim bir kere süt arttırmak için kurumaya içmiştim ben 3 gün normal kocakarı tarifiydi O da pekmeze değil normal su ile yapıp içmiştim Demek ki doğruymuş bak Doktor da söylediğine göreKızlar gün geçmiyor, ben yine moral bozukluğuyla karşınızdayım. Kızımın bugün 2. Ay kontrolü vardı. Baş kilo boy ölçüleri şöyleydi kilo boy ve baş çevresi olarak.
Doğumda: 3230gram/50cm/34cm
1. Ay: 4400gram/54.5cm/37cm
2.Ay:5050gram/59cm/39cm
Doktorum bu Ay az kilo aldığını söyledi. Aslında gecede en az 3 saatte bir emziriyorum. 8 aralıkta 2. Ay aşılarımız var o gün yine tartılacak, eğer bugünden o güne kadar 150-200gram kilo almamış olursa mama takviyesi başlanacak
Doktorumuz bana şunları önerdi, 1 hafta boyunca bunları yapacağım.
-her gün 1 litre (5 su bardağı) süt veya süt ürünü( süt kefir yoğurt sütlaç puding vs gibi)
-her gün 100 gram helva
-bir fincan pekmezi mayalama sıcaklığına getirip içine 1 tatlı kaşığı toz kuru maya karıştırıp içeceğim. Günde 3 fincan içilecek.
İnşallah kilo almış oluruz 8 Aralık'a kadar. Resmen anksiyetem tutuyor
Eşinden geçmiş olabilir, kontrol için hastane falan derken olmuştur canım. Eşinin olması iyi olmuş.Sağol canım biranda nasıl oldu anlamadım ya kimseyle de görüşmedim.. öyle halsizim ki allahan hafta sonuna denk geldi eşim bakıyor. Doktor maske tak bebekle ilgilenirken dedi.
İnşallah alırsınız canım bizim de aynıydı. Biraz mama kullandık.Kızlar gün geçmiyor, ben yine moral bozukluğuyla karşınızdayım. Kızımın bugün 2. Ay kontrolü vardı. Baş kilo boy ölçüleri şöyleydi kilo boy ve baş çevresi olarak.
Doktorum bu Ay az kilo aldığını söyledi. Aslında gecede en az 3 saatte bir emziriyorum. 8 aralıkta 2. Ay aşılarımız var o gün yine tartılacak, eğer bugünden o güne kadar 150-200gram kilo almamış olursa mama takviyesi başlanacak
-her gün 1 litre (5 su bardağı) süt veya süt ürünü( süt kefir yoğurt sütlaç puding vs gibi)
-her gün 100 gram helva
-bir fincan pekmezi mayalama sıcaklığına getirip içine 1 tatlı kaşığı toz kuru maya karıştırıp içeceğim. Günde 3 fincan içilecek.
Atak dönemlerinde cidden büyüme ağrıları yaşıyorlarmış ama bunun için ilaç vermezdim.Dedim acaba bi yeri mi ağrıyor acaba o yüzden verdim , valla calpol sayesine heralde uyuduevet benim eşimin ailesi beni çok sinir ediyor , bi tek annesi iyi , yani hiç bişeyle işi olmaz , ondan sonra hepsi sinir bozar
Ab nedir canim ilk kez duyuyorum?öyle bir halsizlik var ki anlatamam. Acile gittk. Bebeğedr bulaşır dedi maske ile emzir dedi. Enfeksiyon varmış. Resmen ağrıdan ağladım öğlen. Ateşte var. Ab filan verdi bi araştırcam
Uyuzdan çabuk kurtulmussunuz yalniz, cok sevindim aylarca surunuyor insanlar. Tuz gargarasi bilemedim simdi tuzun fazlasi bebekleri cok hasta ediyor bunu iyi biliyorum ama simdi gargara yuttugun birsey degil ama mesela bazi gargalarda emzirme ve gebelikte onerilmiyor.Kendim uyanmıyorum ki benim kız max 3 saate bir emiyor
Çok şükür canım uyuz geçti , çok yıprattı , evet canım gerçekten dediğin gibi ev onların ben misafirim sankikv iyi ama odama giriyor kapıyı çalmadan onu da sevmiyorum , ama genelde iyi bi kadın işi olmaz bişeyle allahtan , ya tuz gargarası zararlı ola bilir mi ? Ben hep yapıyorum ya
Tesekkur ederimCanım hiç bir fikrim yok ya , araştır internette burda iyi dr ların ismini
Önce terapiye başlama nedenin olan konuya uygun eğitim almış birini seçmen gerekir. Bazıları çocuk ve ergen üzerine yoğunlaşır, bazıları duygudurum bozukluklarına yoğunlaşır. Aldığı eğitimler kaliteli mi hangi konularda daha çok tecrübesi var bunlara özgeçmiş kısmından bakabilirsin.Bazıları davranışçı çalışır bazıları bilişsel davranışçıdır gibi gibi. Biraz bilgim varsormak istediğin bir şey olursa özelden de sorabilirsin
Pekmez ve maya olayini ilk kez duyuyorum, sut mu arttiriyormus yoksa sutu yagli ve proteinli mi yapiyormus???Kızlar gün geçmiyor, ben yine moral bozukluğuyla karşınızdayım. Kızımın bugün 2. Ay kontrolü vardı. Baş kilo boy ölçüleri şöyleydi kilo boy ve baş çevresi olarak.
-her gün 100 gram helva
Sizce antibiyotik içmeli miyim ya Doktor yazdı ama güvenemiyorum
Sağol kuzum tavsiyelerin için. Aynen verdikleri süt arttırıyormuş internetten baktım da. Şu son 1 ayda farklı farklı problemler yaşadım. Eşimle boşanmanın eşiğine geldik, ailemde sağlık problemleri oluştu. İster istemez çok yıprandım. Bu da sütümü etkilemiş demekki çok üzüldümAa çok şaşırdım canım verdiği tavsiyeleri kilo almasını mı sağlıyormuş bebeğin Biz de mi yapsak arada benden sana tavsiye avokado havuç ceviz bunları da her gün ye. Ben size demiştim bir kere süt arttırmak için kurumaya içmiştim ben 3 gün normal kocakarı tarifiydi O da pekmeze değil normal su ile yapıp içmiştim Demek ki doğruymuş bak Doktor da söylediğine göre
Canım bir de boza al boza da iç süt artmasını sağlıyor ya. E bebekten malt al iç.. bir de her gün Et ye bugünlerde o zaman Tavuk balık et türü şeyler ye ciğer ye .
Kusura bakma İlay Hanım O kilo alınacak
Süt arttırıyor galiba canım internette böyle buldum aynı tarifiAb nedir canim ilk kez duyuyorum?
Uyuzdan çabuk kurtulmussunuz yalniz, cok sevindim aylarca surunuyor insanlar. Tuz gargarasi bilemedim simdi tuzun fazlasi bebekleri cok hasta ediyor bunu iyi biliyorum ama simdi gargara yuttugun birsey degil ama mesela bazi gargalarda emzirme ve gebelikte onerilmiyor.
Melikeben buralardaysa ona bir danis sanirim o saglik calisaniydi.
Tesekkur ederim
ahshhshs baslama nedenim olan konu oyle cok ki. Hangi birine uygun doktor sececegimi sasirdim. Simdi ben bi doktor buldum hem cocuk hem aile hem de bireysel terapi yapiyormus. Mesela bu ucunu birden yapmak mumkun mu? Yani ucunde birden uzman olabilir mi?
Ya dur ben simdi bi misafirligie gidiyorum kafami ilk topladigim anda sana sebeplerimi sayan bir dm atayim böyle olmayacak canim, tesekkur ederim.
Pekmez ve maya olayini ilk kez duyuyorum, sut mu arttiriyormus yoksa sutu yagli ve proteinli mi yapiyormus???
Prospektuse bak hemen :) doktora emzirdigini söyledin mi??
Canım bebek günde 20 ile 50 gram alır , bebekten bebeğe değişir , senin bebeğin günde 20 gram almış zaten niye dr böyle söylemişKızlar gün geçmiyor, ben yine moral bozukluğuyla karşınızdayım. Kızımın bugün 2. Ay kontrolü vardı. Baş kilo boy ölçüleri şöyleydi kilo boy ve baş çevresi olarak.
-her gün 100 gram helva
İlaçtan sonra 3 saat emzirmeyin diye okumuştum , ama doğumdan sonrada antibiyotik içtik emzirme dönemindeSizce antibiyotik içmeli miyim ya Doktor yazdı ama güvenemiyorum
Önceki ay 1200gram almıştı neredeyse. Bu geçen ay aldığının yarısını aldığı için doktor böyle dedi inşallah düzelirizCanım bebek günde 20 ile 50 gram alır , bebekten bebeğe değişir , senin bebeğin günde 20 gram almış zaten niye dr böyle söylemiş
Yok ben yutmuyorum sadece gargara yapıyorum,evet canım çok şükür ama ben mahv oldum temizlik yapmaktan , halıları topladım , odada yaşadık bi süre ve hergün çarşafları kaynattım ve değiştim ve ütüledimAb nedir canim ilk kez duyuyorum?
Uyuzdan çabuk kurtulmussunuz yalniz, cok sevindim aylarca surunuyor insanlar. Tuz gargarasi bilemedim simdi tuzun fazlasi bebekleri cok hasta ediyor bunu iyi biliyorum ama simdi gargara yuttugun birsey degil ama mesela bazi gargalarda emzirme ve gebelikte onerilmiyor.
Tesekkur ederim
ahshhshs baslama nedenim olan konu oyle cok ki. Hangi birine uygun doktor sececegimi sasirdim. Simdi ben bi doktor buldum hem cocuk hem aile hem de bireysel terapi yapiyormus. Mesela bu ucunu birden yapmak mumkun mu? Yani ucunde birden uzman olabilir mi?
Ya dur ben simdi bi misafirligie gidiyorum kafami ilk topladigim anda sana sebeplerimi sayan bir dm atayim böyle olmayacak canim, tesekkur ederim.
Pekmez ve maya olayini ilk kez duyuyorum, sut mu arttiriyormus yoksa sutu yagli ve proteinli mi yapiyormus???
Evet öyle olmuş ama yine normal endişenme yaniÖnceki ay 1200gram almıştı neredeyse. Bu geçen ay aldığının yarısını aldığı için doktor böyle dedi inşallah düzeliriz
Olabilir tabiAb nedir canim ilk kez duyuyorum?
Tesekkur ederim
Benim de boğazım ağrıdığı için tuzlu suyla gargara yapıyorum. Hastalığın en zor yani bebeği öpememekYok ben yutmuyorum sadece gargara yapıyorum,evet canım çok şükür ama ben mahv oldum temizlik yapmaktan , halıları topladım , odada yaşadık bi süre ve hergün çarşafları kaynattım ve değiştim ve ütüledimkafayı yiyecektim
Valla ben cok korkuyorum uyuz wilkinson kremi diye bir krem varmis kesin cozummus, yine tekrar ederse aklinda olsunYok ben yutmuyorum sadece gargara yapıyorum,evet canım çok şükür ama ben mahv oldum temizlik yapmaktan , halıları topladım , odada yaşadık bi süre ve hergün çarşafları kaynattım ve değiştim ve ütüledimkafayı yiyecektim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?