2023 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    257
Canım tek memeyi emmiyorsa onu ters pozisyonda emzir diğer meme sanıyormuş o zaman alıyor. Bir de her emzirme önce burnunu temizle nezle ya belki o tarafı emerken daha çok tıkanıyordur
Öyle de denedim canim sagol suan burnundan dolayı hıç uyuyamıyor uzun bir gece bekliyor bizi

Bu arada nasıl oldun canım

Bende boğaz ağrısı başladı grip oldum miniğimde hapşırıp arada öksürüyo kış gelmeden hastalıklar geldi
Sanada geçmiş olsun inşallah bian önce toparlarız
Aman kuzum size de mi geldi ya inşallah hafif atlatırsınız ateş filan olmasın. Çok geçmiş olsun canm size de.. Benim minikte de öksürük hapşırak var ama genel durumu iyi şükür bu kadarla geçer inş.

Öyle de denedim canim sagol suan burnundan dolayı hıç uyuyamıyor uzun bir gece bekliyor bizi
Geçmiş olsun canın bu gece zorlar yarın iyileşir inşallah minik çabucak atlasın da. Ayakta gezerken o da kucağım da dik şekilde memede durarak emdi benim bebek bir ara. (Benimki de emmiyordu da bi ara) öyle tutturum memeyi hopladım zıpladım yüksek sesle ninni söyledim zorla tutturdum söylene söylene emdi evde gezindim dans eder gibi tutuna da.. ben de taktikler bu kadar inş çöÜm bulursun kuzum

He bir de çok açken sinirliyken almadığı memeyi verme demişti hemşire biraz aldığı memeyi ver sakinlesin sonra o memeye geçer ters şekilde demişti. (Tabi o meme çok sertse azcık sağ )

Kızlar bende şöyle bir şey oldu iki üç gündür. Bebegim emmeye başlıyor önce yutkunma sesi falan yok, 30-40 saniye sonra iki memede sızlıyor ve o şekilde dolmaya başlayıp yutkunma sesi geliyor cuk cuk. Eskiden emmeye başlar başlamaz geliyordu yutkunma sesi ve süt. Sütun saniyeler sonra gelmesi, bebeğin bir müddet etmmeye ihtiyaç duyması neden olabilir. Salon Kadini

Ay niye öyle diyosunuz ya aslında su an tek gorevimiz bebeklerimize iyi bakmak su ev işini kim bize yıktı bi bulsam davacı olcam kendisinden. Emzirmek zayen baslı baslına bi mesai, bi arastırma yapılmıs full time calısan birinin 1 yıllık izinler dahil calısma suresi ile 1 yıllık emzirme süresi birbirine cok yakınmıs. Bunun yanında ozellikle de ilk cocuksa mental yuk cok fazla, ikinci cocuksa bir de denge bulmak yoruyor. Uykusuydu beziydi kucagıydı fiziksel yük de var. Ne zaman bir de ev işi ekleniyor o zaman yetememe geliyor. Ben kızımı aglatmadan işk sinyalleri verdiginde besliyorum ya da kaldırıyorum ya da bezini değiştiriyorum. Eger bulasıgı bitireyim dersem aglıyor bana ilki daha onemliymiş gibi geliyor acıkcası oteki turlu i terslik var bunda diyorum. Ya da oyalanırken camasır vs toplarım ama aynı odada olalım konusalım istiyorum komple işe girşşmiyorum. Ben de robot annem arada eşim iki haftada bir yardımcı abla derken oyle şdare ediyorum evi. Uyanık oldugu zamanları bos gecirmemeye calısıyorum kitap oyun tummy time vs. E zaten uyutmak fa bi mesai. Dısarı cıkarsam ev işi yine kalıyor, yemekleri aksam yapayım dedimmuyudu etti saat 9 bucuktan sonra yemek yapasım gelmiyor bugun 10da yatmısım mesela. Ozetle bence tum bunlar varken gayet de güzel yetiyoruz her seye. Ev de dağınık kalsıj o erkekler de bu evde yasıyor bunu da onlar dusunsun ya da cocugu o uyutsun beslesin nitelikli etkinlik yapsın vakit gecirsin biz yapalım işi. Onların hiç böyle yetememe kaygısı falan yok. Bak daha ustune kilomuzla ugrasıyoruz spor yapmaya calısıyoruz yaralarımızın izleri var vs vs. Tüm babalara catasım geliyo valla bazen

Ne güzel yazmışsın
Vallahi baba olmak kolay analık zor.. saolsun eşim yardımcı olmaya çalıştığı halde gözüme batıyor niye daha çok şey yapamıyor ki hayıflanıyorum o bebeğe baksın ben işe gideyim istiyorum bazen

Göğüslerin terbiye olmuştur ve cocuk emince süt geliyodur, bebeğin de bu mekanizmayı calıstırmak için emiyo zaten. Bebeğim sen her seyi cok asırı düşünüyosun gecen dr yazmıstın mukemmelliyetciyim diye oncesinde de kendin için fikir istemiştin cok dahil olmak istemedim ama gordugum kadsrıyla bu mukemmelliyetcilil medeniyle rn ufak seyi bile kafana cok takıyorsun. Uyku sorunu ciddi ona bişey demiyorum ama kaç kez yazdın mesrla uyku eğitimi sorusunu. Ya da bi ara kaka yapamamıstı fitil kullanmıstın ilk kullanısta ya bagımlı olursa diye uzuldun. Sein ekstra dusunce ve uzuntuye yerin yok zaten o sehirde yalnızsın. İyi bi annesin her cocugun annesi kendisi için iyi. Mukemmel olmana gerek yok yeterince iyi olsan ya da buna cabalasan yeter. Nolur artık en ufak seyi bile kendine dert edip beynine ekstra iş yuku cıkarma

Kızlar geçen gece ateşlendikten sonra dilimde yara oldu yan tarafa doğru şişlik şeklinde boğazım da hala acıyor şişliği geçmedi
İlk defa böyle dilim yara oluyor daha önce yaşayan var mı
Karbonatlı su sürdüm şeker koydum ama geçmedi su içerken bile acıyor aşırı fena

Ben bi zaman bunu teklif etmiştim daha ortada cocuk yokken kendisine kufretmişim gibi tepki vermişti emzirmek haric her seyi yapabilirler bebekle ilgili onda da süt ısıtıp verebilir mama hazırlayabilir. Ev işlerinde de her seyi yapabilir. Baslıcam ataerkil tavırlarına artık babaların.

Eşim elinden geleni yaptıgını soyluyor mesela gercekten makinedeki camasırı gormek ve asmak elinden gelmiyo mu fiye kızıyorum bazen içimden bazen yuzune. Kendimizi de gazlamak istemiyorum cunku eslerimiz değişmiyor boyle gormusler değişince bişey olcak sanıyorlar fslan ama biraz da gercekler ya.

Bi arastırma yapılmış annelerin beyninde bebek dogunca bi kısım aktive oluyor. Ne zaman bans annelik iite senin beynin vs dese baska bi arastırmayı yapıstırıyorum valla. O arastırma da gay ciftler uzerinde yapılmıs hangisi cocugun ana bakımından sorumluysa aynı bolge onda da aktif oluyomus. Yani kadınlıkla analıkla ilgisi yok. Kocalarımız burda bizim konustuklarımızı ya ds işte yetebilme kaygısını ya da işte su ek gıda için bu temcere lazım olur gibi bir şeyi asla düşünmüyor en iyisi de belki iyi bi baba olur muyum diyor. Olaya burdan bakınca kendimize yuklendiğimşzde hem onlara kızıyor hem de bize üzülüyorum

Yara var mı yoksa şişlik mi sadece? Bende alerji oldugu için ilk aklıma bu geliyor eger inmeyen şişlikse boyle vişry de olabilir gerci o su içince acımaz ama aklında bulunsun

Fena fikir değil aslında ben çalışırken bu kadar yorulmuyordum

Erkeklerin çoğu bir şey demeden yapmıyor ille onlara direktif vericez şunu yap bunu yap diye.. halbuki ben düşünebiliyorsam o da düşünmeli. Çamaşır makinası bittiyse as çöp doluysa boşalt bulaşık makinası bittiyse yerleştir illa demek gerekmiyor
Benim eşim ben demeden bir şey yapmazdı yavaş yavaş onu kırdık artık daha çok sorumluluk alıyor ben demeden yapıyor ama nedense bana yetmiyor hep daha fazlasını yapmasını istiyorum çünkü kendimin daha çok yorulduğunu düşünüyorum

Dediğin araştırma çok doğru bence bebek bakımını biraz daha üstlenseler o beyinlerindeki bölüm daha da aktifleşecek
Bir haftadır hastaydı diye hep uzaktan sevdi kucağına almayı unutmuş adam,iğreti tutuyor bir kaç güne alışır
Ben 39 derece ateşle bebeyle ilgilenmeye emzirmeye devam ama babalar hastayken diğer odada karantinada dinlenme de of bak aklıma geldi yine sinirlendim

Yara var mı yoksa şişlik mi sadece? Bende alerji oldugu için ilk aklıma bu geliyor eger inmeyen şişlikse boyle vişry de olabilir gerci o su içince acımaz ama aklında bulunsun
İkisi de var gibi bakıyım geçmezse doktora gideyim
Boğazımın ağrısı da geçmedi hala

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…