Canım tabiki hormonlar da etkilidir bu durumdaBen 2. Ayımd adet oldum bebeğimin kilo alımı da iyi aslında
Sen sanki birazcık abartmışsınBen genelde dikkat ederim ona rağmen gazlı ama bu sefer fena oldu benim düşüncesizliğim
Birebir aynılarını yaşıyorum bende , gündüz yine iyi de akşamları emzirmek işkence oluyor memede ağlıyor kendini patlarcasına sıkıyor ve bunu açken yapıyor bende ayakta gezdirip sakinleştikten sonra oturuyorum biraz pış pışla emmeye devam ediyor ama her gün aynıAklima sen geldin aciklamaya bak istersen
4 5 defa canımKızlar günün sabah 6 da başladığını kabul edersek gece 12 ye kadar ortalama kaç bez değiştiriyorsunuz?
Dün emmedi yine parçaladı kendini ve mememde doluydu bende sağayım bari dedim , normalde masaj kısmında bile süt gelmeye başlardı ama ilk 3 dk çok az gelince moralim bozuldu bıraktım sağmayı , demekki sebebi buymuş ya süt geç geliyormuşBunu sen yazmasan canım ben yazacaktım. Bu emzirme işi bende takıntı oldu sürekli kendimde buluyorum suçu. Belki daha önce bahsetmişimdir. Benim sütüm hamileliğin 20. haftasından beri geliyordu. İlk ay da iyiydi 2. Aydan sonra sıkıntı yaşamaya başladım biraz düzelmişti. Bir haftadır da bunu yaşıyorum. Olan sütü bile bitirdin diyorum kendi kendimedüzensiz beslediğimi düşünüyorum. Bu durumun aynısını yaşıyorum. Bebeğim boş memeyi emiyor sanki Süt var belli ama gelmiyor birkaç dakika sonra geliyor. Biliyorum göğüslerin terbiye olduğunu ama yüne de içim rahat etmiyordu. Derinmavinin paylaştığı yaşadıklarıma uyuyır
Sana o kadar teşekkür ederim ki bu biraz yaşananları açıklıyor. Görünce içim rahatladı. Emerken dikkati dağılıyor çevreye çok bakıyor, her şeyi dinliyor, yüzüme bakıyor ve sık sık elini emmeye çalışıyor
Tabiki bebeğe bağlıdır kuzum ama ben gördüğümü aktarmak istedimCanım öncelikle teşekkür ederim ama bana göre alışma kısmı tamamen şans mesela o arkadaşımda alışkanlık kazanmadı. Ve zaten zor durumda kaldığım zamanlarda yapıyorum uyutmak için mesela şimdi bi daha emzirdim bu kez yatmadan emzirdim
Sen ona güvenme kızzz o doğru değil bakYa ben hiç gitmemiştim hem rapor almak hemde gitmişken bi muayene olayım dedim, muayene sırasında direk kendi dedi iyi emziriyorsun demekki diye , hormonal tarafı da vardır muhakkak ki zaten emziren anne korunmuşta oluyor gebelikten
Her gün blraz daha büyüdüğünü görmek muhteşem bir duyguKızlar iki gündür bebeğim yan dönüyor ya çok mutluyum resmen büyüdüğünü hissetme artık Çok duygulandım
Onun linki yok telefon numaraları var isteyen olursa veririm buyrun evimde ikram edeyim bunun aslında çöreği çok güzel oluyor da işte ahh ahhLink alalımhayatımda haşhaş yemedim desem
Haha evet güvendiğimden değil de öyle bişey de varSen ona güvenme kızzz o doğru değil bak
Ben destekli oturtmaya başladım doktor kafasını güzel tutuyor dedi kucağımda oturtuyorum.MâşâAllah canım tavana aslandan mı benimde kızımdan kalma pregola var ama henüz ayakları yere değmez bide destekli oturmaya başlamadan düşünmüyorum
Evet kuzum emzirme uzun bir süreç ama bebekler daha çok ilk 3 ay gazlı oluyorlar bağırsakları yeni geliştiği için. benim bebeğim çok gazlıydı Mesela yani onun o kıvranmalarını görmek yerine yemeyi tercih ettim Daha doğrusu doktor yasakladı Kuru fasulyeyi geç daha taze fasulye bile yemedim doğurduğumdan beriBende yemiyordum başlarda ama inan gelenler hep nasıl alıştırrsan öyle gider her şeyi ye dediler bende yemeye başladımzaten kuru fasulye ayda bir , bulgur pilavı desen hem süt yapıyor hemde gaz , karnabahargillerde ben kimyonla yiyorum bi nevi nötrlesin diye , kola eşim çok içiyor benim pek aram yok 1 bardağı zor bitiririrm , öyle aman aman internetten araştırıp ne gaz yapıyor diye bakmadım valla emzirme uzun bi süreç ne yesek süte karışıyor o yüzden bende alışssın diye büyükleri dinledim
Tanzik kısmını sagincada alır . ön süt fazla olunca bebekler reddediyor ama hher seferinde sağmak da zor geliyor açıkçası .ben yan yatırarak çözüm buldum .benim de sağ meme de bu durum varEvet öyle denedim almadı, biraz elimle sağdım sonra aldı. Şimdi de hapşurup duruyor, burnu da akıyor, 3. Kez nezle olduailecek hastayiz bu arada.
Doktorun iddiasını çürütmeye geldim 40ım çıktıktan sonra regl oldum 2 kere bu ay da bekliyorum bakalım. Emzirmem bebeğimin kilo alımı da gayet iyiKızlar bugün kadın doğumcuma muayene oldum rahmim epey inceymiş iyi emziriyorsun demekki dedi adet falan yok ufukta , emziriyorum ama sütüm çok yok dedim oda bu sütün az ve çokluğundan değil de iyi emzirmeyle alakalı dedi , ne kadar iyi emzirirsek o kadar geç adet oluyormuşuz zaten bende öyle biliyordum bilginize
10 kere rahat fazlası vardır. Ama bezelye kadar bile kaka görsem alıyorum bazen pırtlarken kaçırıyor altını açıyorum bir damla çiş olsa da tekrar aynı bezi bağlamıyorum. Gece de her uyandığında hemen hemen bazen 2 bazen 3 kere değiştiriyorum.Kızlar günün sabah 6 da başladığını kabul edersek gece 12 ye kadar ortalama kaç bez değiştiriyorsunuz?
Sorma ya yarım saat sonra yine aynı temizle temizle nereye kadarBenimde aynı gittim vermedi burun temizle diyor oda pek işe yaramıyo
Evet bir çok kişiden duydum emzirme döneminde önceden olmayan şeyler olmuş sömürüyor bizi bu bebelerCanım hayatimda ilk kez gözümde arpacık çıktı emzirme döneminde. Bağışıklık düşüyor o yüzden vitamin demir falan veriyorlar zaten. Olabilir böyle şeyler geçer zamanla
Ne zamandır var canım?Tanzik kısmını sagincada alır . ön süt fazla olunca bebekler reddediyor ama hher seferinde sağmak da zor geliyor açıkçası .ben yan yatırarak çözüm buldum .benim de sağ meme de bu durum var
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?