- 2 Ocak 2022
- 3.048
- 4.488
- 83
Ben 2. Ayımd adet oldum bebeğimin kilo alımı da iyi aslındaKızlar bugün kadın doğumcuma muayene oldum rahmim epey inceymiş iyi emziriyorsun demekki dedi adet falan yok ufukta , emziriyorum ama sütüm çok yok dedim oda bu sütün az ve çokluğundan değil de iyi emzirmeyle alakalı dedi , ne kadar iyi emzirirsek o kadar geç adet oluyormuşuz zaten bende öyle biliyordum bilginize
Ya ne bileyim önüme ne koydularsa yedim iştahımda hep iyidirCanım bitanem hadi bir heves birini denedin hepsini niye ay ı gün yiyorsunneydi şu laf "mermiye kafa atmak" senin yaptığında bu
Acı yeme bu arada hem sütün tadını bozar hem üretimini azaltırmışYa ne bileyim önüme ne koydularsa yedim iştahımda hep iyidir
Bende geçen hafta regl oldum bence bu kişiden kişiye değişiyor genelde genetik oluyorAaaa deme kıZz öyle miymiş? Ee herkes emziriyor şuan bazıları adet oldu bile ama emziriyorlar ve bebekleri de kilo alıyorum.. Ayrıca niye Doktora gittin ki ben en son 40'ta gittim beni bir daha bir sene sonra gel dedi beni niye çağırmadı bir daha
Hahaa aynısını annemde demişti biz herşey yiyorduk diyodu aklımıza gelmezdi diyo gaz yapacağı bende anneme uydum uymaz olaydımAnnenin yediği bebeğe gaz yapmaz diyen Osman hocaya güvenerek dün misafirlikte kola içtim çiğköfte bulgur pilavı baharatlı leblebi yedim yani yapılmaması gereken her şeyi yaptım sabahtan beri bebişim gaz sancısı çekiyor banyo yaptırdım sakinleşti uyuduTövbe ettim ben ettim siz etmeyin baya yediklerimiz bebeğe gaz yapıyor işte neyin denemesini yapıyorsam
Ben genelde dikkat ederim ona rağmen gazlı ama bu sefer fena oldu benim düşüncesizliğimBaşından beri her şeyi yiyorum bende ya çok fazla olmamakla beraber benimkide gazlı ama zaten gazı olmayan bebek mi var
Aa öyle mi bana hep yeme diyorlardı ama onu da gazdan dolayı diyorlar sanıyordum.Acı yeme bu arada hem sütün tadını bozar hem üretimini azaltırmış
Ben akıllandım dersimi aldım çocuğu evin içinde kanguruyla gezdiriyorum şimdiHahaa aynısını annemde demişti biz herşey yiyorduk diyodu aklımıza gelmezdi diyo gaz yapacağı bende anneme uydum uymaz olaydım
Aklima sen geldin aciklamaya bak istersenKızlar bende şöyle bir şey oldu iki üç gündür. Bebegim emmeye başlıyor önce yutkunma sesi falan yok, 30-40 saniye sonra iki memede sızlıyor ve o şekilde dolmaya başlayıp yutkunma sesi geliyor cuk cuk. Eskiden emmeye başlar başlamaz geliyordu yutkunma sesi ve süt. Sütun saniyeler sonra gelmesi, bebeğin bir müddet etmmeye ihtiyaç duyması neden olabilir. @Salon Kadini
Hala adet olmayan ben mutlu olacak bı gerekçe bulduKızlar bugün kadın doğumcuma muayene oldum rahmim epey inceymiş iyi emziriyorsun demekki dedi adet falan yok ufukta , emziriyorum ama sütüm çok yok dedim oda bu sütün az ve çokluğundan değil de iyi emzirmeyle alakalı dedi , ne kadar iyi emzirirsek o kadar geç adet oluyormuşuz zaten bende öyle biliyordum bilginize
Canım eveeet tam bunu yaşıyorum teşekkür ederim aydinlandimAklima sen geldin aciklamaya bak istersen
Süt incisi dedikleri şey bu mu acabaEki Görüntüle 3345676 Kızlar yanaktaki bu beyaz sivilcemsi şeyler geçiyor mu? Biraz büyümüş gibi geldi bana da.
Bir de benim kızın hemen hemen her emzirme sonrası hıçkırığı oluyor emzirmeden geçmiyor sebebi ne acaba? Ebeye sordum ama tatmin edici bir cevap vermedi yaşayan var mı aranızda
Yok kuzum acı sütü bozuyor internette yaz bak.. hatta şöyle de bir ekran görütüsü almışım.. bunlar da azaltıyormuş.Aa öyle mi bana hep yeme diyorlardı ama onu da gazdan dolayı diyorlar sanıyordum.
Yok o meme ucunda oluyor diye biliyorum benSüt incisi dedikleri şey bu mu acaba
Senin bu anlattığın dün gibi aklımda, o yüzden bebeğimi bir kere bile yatarak emzirmedim. Alismasin diye ayakta da hiç emzirmiyorumKuzum moralini bozmak istemem ama bir olay anlatacağım.. hastanede emzirme odasında bir anne ile karşılaştım aynen senin dediğin gibi bebek uyumuyor diye yatarak emzirmeye başlamış çocuk Şu an bir buçuk yaşında ve sadece yatarak emiyormuş bebekliğinden beri böyle emziriyorum alıştığı için dedi.. kadın emzirme odasındaki alt açma yerine bebeği yatırdı kadın ayakta dururken üstten eğilerek bebeğin ağzına memeyi verdi dakikalarca 2 büklüm öyle emzirdi.. benim şahsi tavsiyem Bunu sadece zorda kalınca yap. Ben kadının o halini görünce üzülmüştüm çünkü zor yani..sana da söylemeden geçemedim.
Canım öncelikle teşekkür ederim ama bana göre alışma kısmı tamamen şans mesela o arkadaşımda alışkanlık kazanmadı. Ve zaten zor durumda kaldığım zamanlarda yapıyorum uyutmak için mesela şimdi bi daha emzirdim bu kez yatmadan emzirdimKuzum moralini bozmak istemem ama bir olay anlatacağım.. hastanede emzirme odasında bir anne ile karşılaştım aynen senin dediğin gibi bebek uyumuyor diye yatarak emzirmeye başlamış çocuk Şu an bir buçuk yaşında ve sadece yatarak emiyormuş bebekliğinden beri böyle emziriyorum alıştığı için dedi.. kadın emzirme odasındaki alt açma yerine bebeği yatırdı kadın ayakta dururken üstten eğilerek bebeğin ağzına memeyi verdi dakikalarca 2 büklüm öyle emzirdi.. benim şahsi tavsiyem Bunu sadece zorda kalınca yap. Ben kadının o halini görünce üzülmüştüm çünkü zor yani..sana da söylemeden geçemedim.
Bunu sen yazmasan canım ben yazacaktım. Bu emzirme işi bende takıntı oldu sürekli kendimde buluyorum suçu. Belki daha önce bahsetmişimdir. Benim sütüm hamileliğin 20. haftasından beri geliyordu. İlk ay da iyiydi 2. Aydan sonra sıkıntı yaşamaya başladım biraz düzelmişti. Bir haftadır da bunu yaşıyorum. Olan sütü bile bitirdin diyorum kendi kendimeKızlar bende şöyle bir şey oldu iki üç gündür. Bebegim emmeye başlıyor önce yutkunma sesi falan yok, 30-40 saniye sonra iki memede sızlıyor ve o şekilde dolmaya başlayıp yutkunma sesi geliyor cuk cuk. Eskiden emmeye başlar başlamaz geliyordu yutkunma sesi ve süt. Sütun saniyeler sonra gelmesi, bebeğin bir müddet etmmeye ihtiyaç duyması neden olabilir. @Salon Kadini
Sana o kadar teşekkür ederim ki bu biraz yaşananları açıklıyor. Görünce içim rahatladı. Emerken dikkati dağılıyor çevreye çok bakıyor, her şeyi dinliyor, yüzüme bakıyor ve sık sık elini emmeye çalışıyorAklima sen geldin aciklamaya bak istersen
Ya ben hiç gitmemiştim hem rapor almak hemde gitmişken bi muayene olayım dedim, muayene sırasında direk kendi dedi iyi emziriyorsun demekki diye , hormonal tarafı da vardır muhakkak ki zaten emziren anne korunmuşta oluyor gebeliktenAaaa deme kıZz öyle miymiş? Ee herkes emziriyor şuan bazıları adet oldu bile ama emziriyorlar ve bebekleri de kilo alıyorum.. Ayrıca niye Doktora gittin ki ben en son 40'ta gittim beni bir daha bir sene sonra gel dedi beni niye çağırmadı bir daha
Bende yemiyordum başlarda ama inan gelenler hep nasıl alıştırrsan öyle gider her şeyi ye dediler bende yemeye başladımGaz yapan hiçbir şeyi yemiyorum hala yemedim. Hem de bilinmeyen o kadar çok şey gaz yapıyor ki. mesela üzüm internette bakıyorum gaz yapar diyor yemiyorum. Bebeğim artık gazlı değil ama ben gaz yapan yiyecek yemiyorum diye belki gazlı değildir diye düşünüp korkuyorum yiyemiyorumPerşembe 3 ay kontrolümüz var orada bir doktora soracağım..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?