2023 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    257
İçeriğine bi bak istersen günlük idame dozlar ne kadar bi de bu ara bol c ve d vit al daha çabuk atlatırsın inşallah bir de tabi vitaminler %100 karşılamaz beslnemene de dikkat etmen gerekiyor canım
Aslında iyi beslendiğimi düşünüyorum ama bağışıklığım düştü büyük ihtimal
E evde biri hasta oldu mu herkesi dolaşmadan gitmiyor
Galiba bebeye de bulaştı hapşırığın yanında hafif öksürük başladı

Benimde aynı gittim vermedi burun temizle diyor oda pek işe yaramıyo
Serum fizyolojik kullaniyorsunuz ve tekrar tekrar olusuyor degil mi?

Bizde de oluyor hatta 4 kisilik cekirdek ailemin tamami bundan muzdarip, sebebi asiri sicak ve nemli olan evimiz.

Biz bunu cozmek icin evi sogutuyoruz, asiri sicak gunlerde gece camlardan birini ters aciyorum, sabaha karsi uyanip kapatiyorum. Yaz aylarinda zaten tum camlar acik yatiyoruz. Eger kisin hava asiri soguk oldugu gunlerdeyse bebeler uyurken onlarin yatmadigi yerleri sabah 6-8 arasi aciyor havalandiriyorum, cunku evimin isisi kaloriferleri kapatinca bile dusmuyor.

Benim evimin derecesi en cok 24e iniyor, annemlerin evi cok buyuk onlarda isi max 23 olabiliyor o yuzden, cocuklarin oradaki odasini 22ye sabitledik, orada burunlari dolmuyor. Bazen asiri soguk ve sicaklari ailemin evinde geciriyoruz o yuzden.

Acısını çıkarmışsın yemediğin günlerin galiba
Osman hocanın ben de o paylaşımına inanmadım çünkü bariz şekilde gaz yapıyor hepimiz denedik gördük az çok

Çok geçmiş olsun nasıl dayanıyorsun allah yardımcın olsun vücudunda da çıkıyor mu
Ben bu yıl tanıştım ürtiker illetiyle ve ne tetikledi hiç bilmiyorum normal bir yaşantım içinde yakaladı beni kaşınıyor kızarıyor kayboluyordu ama delirme derecesine getiriyor insanı bir ay çektim çok korktum kronik olcak diye kullanmadığım ilaç kalmadı en son allerset iyi geldi ama oda iştah açıp uyku yapıyordu bu ilacı kullandığım ay hamileymişim haberim yokmuş çok şükür bi poblem olmadı

Doktorun iddiasını çürütmeye geldim 40ım çıktıktan sonra regl oldum 2 kere bu ay da bekliyorum bakalım. Emzirmem bebeğimin kilo alımı da gayet iyi
Ya şimdi bunun bilimsel açıklaması şöyle prolaktin süt salgılanması yapan hormon e bizde emziriyoruz ve bu hormon yüksek olunca adet görmüyor kadınlar, normalde de adet görmeyen kadınların hormonlarına bakılır prolaktin yüksek çıkınca düşürmeye çalışır dr lar , demekki siz adet görenlerin diğer hormonlar daha baskın çıkmış bu da güzel bişey aslında ama emziren annenin adetinin gecikmesi de bi gerçek

Bende de düğün öncesi aşırı stresten ürtiker oluştu 2 ay kadar çektim hatta düğün öncesi ağda yaptırmıştım yaptırmaz olaydım her yerim döküntü oldu bende de çok zor geçti kortizon kullanmama rağmen , neyse ki 2 ay sonra bi daha tekrarlanmadı bende o sıra leviset kullanıyordum o biraz iyi geliyordu ve allerseti alerjik rinitim olduğu için hamileyken bile kullandım çünkü hapşırmaktan karnıma ağrılar giriyordu hamile hamile son aylarda bıraktım tekrar

Kızlar günün sabah 6 da başladığını kabul edersek gece 12 ye kadar ortalama kaç bez değiştiriyorsunuz?
Orayalama 6 7 benim... ama gece almıyorum altını bir süredir.. ama kendim rahatsız oluyorum o kadar uzun süre durmasından artık alcam galiba. Çünkü uzun uyumaya başladı artık.

Bence şöyle o, gaz yapıcı etken madde bebeği de etkiliyor fakat sen üşüttün gazın var o geçmiyor en son boyle anladım ben onu cunku baska acıklaması olamaz
Ben de eger uykuya dalamıyorsa ya da benim dr cok uykum varsa sonrasında yanında yatacaksam (yinr uykuya dalamazsa oyle yapıyorum) yatırarak emziriyorum henüz alıskanlık kazanmadı
Kızlar günün sabah 6 da başladığını kabul edersek gece 12 ye kadar ortalama kaç bez değiştiriyorsunuz?
2 ay 10 gunluk falan kızım en az 8 vardır bence
Fisher price kadın ya
Vücudumda urtiker oluyor bazen hu dediğim anjşyoodemle birlikte oluyor 8 yıldır var o yuzden alıştım ama bu ara cidden cok zorluyor hormonlar değiştiği için galiba, 1 bucuk aydır falan her gun var. Benimki kronik oldugu için xolair adında bir aşısı var onu vuruldum 1 2 yıl, 2020den beri görece kontrol altında yani atak dönemleri oluyor bazen ama eskiye kıyasla daha iyi. Bir ara her 15 gunde bir acillik oluyordum
Valla sen yine de korunmayı ihmal etme

Dr. Banu Çiftçi'den bilgiler ile geldim. dikloron Melikeben
Herkesin vücudu farklı. Herkes farklı dönemde adet olacak. Ama süt gebeliği engellemez aman güvenmeyin. O tamamen hurafe.

"Adet kanaması en erken doğumdan 6-8 hafta sonra başlayabilir. Yumurtlama ise ortalama doğum sonrası 6. Haftada geri gelir. Eğer emziriyorsanız, emzirdiğiniz sürece adet kanaması olmayabilir. Emziren annelerde adet kanaması ilk 2. Ay kadar erken görülebilirken, doğum sonrası 18. Aya kadar uzayabilir. Ama yine de doğum yapalı 1 yılı geçti ve hala adet görmediyseniz bir doktor kontrolünde fayda vardır.

Normal adet kanamalarının başlaması, yumurtlamanın başladığının bir belirtisidir. Her gün en az 7 defa ve ortalama 15 dk emziren annelerde yumurtlamanın geri gelmesi gecikebilir. Yumurtlama siz daha adet kanaması görmeden gerçekleşebilir. Bu durumda istenmeyen, kaza gebeliklere rastlayabiliyoruz. Anne ilk yumurtlaması olduğunda hemen gebe kalırsa, adet göremeden gebelik başlamış olur. Hala adet görmedim diye algılayabileceğiniz için, yeni bir gebeliği çok geç fark edebilirsiniz. Bu nedenle önemli olan, doğum sonrası 6. Haftada doktor muayenenizde doğum kontrol yöntemlerini ve size en uygun olanı kararlaştırıp, uygulamaya başlamanızdır. Sütün koruyuculuğu kavramına güvenmemelisiniz.""

Serum fizyolojik pek yaramıyor gibi ailecek grip olduk miniğim de öksürüyo hapşırıyo ateş kontrolu yapıyorum çok şükür şimdilik o yok ama nasıl iyileşecek bilmiyorum benim evde 23/24 derece

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…