2023 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    257
Tam 15 gün var minnoşların arasında
Vazgeçmeden her gün bir şeyler denetiyorum bakalım neyi severse
Gece uykusuna kaçta geçiyor gece uykuları nasıl kuzum
Canım bu grubun en uykusu iyi olmayan bebisi benim. Gündüz uykuları için geçerli bu durum. Gece uykumuz iyi mi kötü mü inan bir fikrim yok. Ortalama 22.15 gibi gece uykusuna geçiyor, gece 1.45 gibi uyanuyor. 2 de uyuyor.
5.30 gibi uyanuyor. 5.45 te uyuyor. 7 gibi uyanıyor.
Her gün böyle olmasa da günlük sirkadiyen ritmi bu şekilde olmaya başladı gibi.

Gece demekki derin uykuda uyuyor, normalde bebekler derin uykuydayken cis ya da kaka yapmazlar. Bir de kac kere besliyorsun ve beslerken uyuyorsa ondan yapmiyordur, uyaninca ciksin cisler kakalar
Evet cidden derin uyuyor uyanmıyor hiç ben zorla öpe öpe kaldırıyorum uyku saatini biliyorum uyumadan önce iyice emzirip mama veriyorum gazını alıp altını değiştikten sonra uyutuyorum, sabaha kadar uyuyor öyle tabi ben 5 6 saat uyuduktan sonra uyandırıp emziriyorum

Bu mesajını yeni gördüm yazmışsın kaç günlük olduğunu

Benim kızımın da sabah bezi çok dolu olmuyor sasiriyorum hatta bunca saat nasıl çok dolmadı diye. Gün içinde de dolu dolu alıyorum bezlerini. Derin uyuyor mu bilemem ama

Gündüz o kadar uykusuzluğa gece daha çok uyumasını beklerdim
Uykuyu sevmiyor galiba benim yeğenimin adı da Eylül o da hiç sevmezdi uyumayı cimcime şimdi büyüdü kocaman oldu
Bizim geçen haftaya kadar seninkiyle benzerdi 22.00 gibi uyur 2 gibi kalkar sonrası kısa uykular şeklindeydi
Şimdilerde gece 12 ye doğru uyuyor 5 te kalkıyor 6 gibi uyuyup 8 de kalkıyor ve gün başlıyor

Benim kızımın da sabah bezi çok dolu olmuyor sasiriyorum hatta bunca saat nasıl çok dolmadı diye. Gün içinde de dolu dolu alıyorum bezlerini. Derin uyuyor mu bilemem ama
Ee bak derin uyuyormuş işte ya da ben şey diyorum yediği içtiği kar kaldı ona kilo oldu

Teşekkür ederim canım
Evet bir gariplik var. Emiyor Süt yok sonra sızlamaya iki taraftan geliyor. Her gün bebeğe de bize de güncelleme geliyor yetişemiyorum
Ben gece almıyorum artık. Kaka yapmıyor uykusundan da uyanmıyor. Hiç uykusu kaçmasın diye ellemiyorum
8-10 u buluyordur belki fazlası da vardır kuzum çok dolmasını beklemiyorum rahatsız etmesin diye, gecede emzirmeden önce alıyorum altını
Gündüz ben de sık sık alıyorum ama o kadar olmuyordur. Bacaklarının açılmasını seviyor bazen sakinleşsin diye de alıyorum
Orayalama 6 7 benim... ama gece almıyorum altını bir süredir.. ama kendim rahatsız oluyorum o kadar uzun süre durmasından artık alcam galiba. Çünkü uzun uyumaya başladı artık.
Evet canım benim de o civarda ben de gece ortası alsam mı diye düşünüyorum. Bu seferde uykusu açılır mı bilmiyorum. Gece gece uyanınca gülüyor oynamaya çalışıyor
Anladım canım bu sütün sonradan gelmesi yeni güncelleme Süt ve taze taze çıkıyor

Benimki de altının açılmasına bayılıyor bıraksam öyle kalır uzun süre

Canım çok güzel yazmışsın teşekkür ederiz. Güzel fikirmiş bak yeni şeyler öğrendim senden bende gün içindeki aktivitelere eklemeliyim. Şu kukla parmağa takılandan mı Ben de ondan var hiç sevmiyor yani dikkatini çekmiyor Bim'den aldım diye dandik mi acaba? Pilates topunu doğumdan sonra indirmiştik eşime söyleyeyim şişirsin... Evet ben de çıplak bırakıyorum Ama ayak altına hiçbir şey değdirmiyordum bak çok mantıklı geldi avuçlarına yaptım ama ayaklarının altına yapmamıştım onu da yapmalıyım.. buzdolabı poşeti ve nohut da çok mantıklı Hemen onları daha önümüzdeki günlerde yapalım

Tummy time'ı kaç dakika yapmalıyız günde acaba? benimki hiç sevmiyor çok ağlıyor ağladığı zaman alıyorum nefret etmesin diye Sonra tekrar deniyorum ama bir şekilde sevdirmem lazım yastıklı ya da yastıksız sevmiyor.. 2 3 dak durursa şanslıyım

Benim kızım karın üstü zamanı seviyor genellikle emzirme yastığının üzerinde tutuyorum önüne siyah beyaz kart veys çıngırak diziyorum onlara bakıyor. Birkaö defa uzanmaua calıstı bazılarına.

Pilates topunu yeni şişirdim septembrmom gibi kullanmak için.

kitap okuyorum resimlerine bakıyor sonra resimlerden ilgisini ceken varsa ona geri dönüp üzerinde konuşuyorum.

bol bol konuşma ve şarkı var.

Farklı müzikler dinletmeye calısıyorum.

Oyun halısında vakit geçiriyor. Şimdi pinterestten siyah beyaz cıktı alıp küpler koydum onlara bakıypr epey.

Aynayla biz de oynuyoruz genelde yanına yatıp gösteriyorum veya boy aynalarına gidiyoruz.

Benim kızım grubun en küçüklerinden Teach_Mavi ile aynı gün doğurmuşuz ve gündüz uykuları olan bir bebek o yüzden saydım bitti bi anda

Yastıksız karın üstü zaman yaparken dönebiliyor tek tarafa.

Kahkaha atıyor ama sesi cok cıkmıyor veya sadece tek çığlık.

Ellerini yumruk yapıp emebiliyor.

Kafasını dik tutabiliyor.

Bizimle iletişime geçmek için sesler cıkarabiliyor.

Çıngırak sesinden pek hoşlanmıyor korkuyor biraz ama zürafa Sofie var onun sesine çok gülüyor. Bu oyuncakların içinde havalı bişry olur basınca ses cıkarır ya klasik, o sese yani.

Tanıdığı kimselere gülüyor baya.

Şimdi farklı kumaşlar ve nesnelerdrn bi dokun hisset panosu yapmak istiyorum ama malzemem yok.
Yine aynı sekilde beyaz bi keçenin üzerine siyah keçe ile desenler yapıp koyabilirim uzerine.

İnstagramda basarannisa var ve onun kitabı, oraya bakmaya calısıyorum.

Pinterestte sureyi gosteren gorseller var ama totalde mi tek seferde mi anlamadım. Ben 2 ay kontrolünde sordum doktora sıkılana kadsr dedi

Canım ele takılan kukla aldım ben bimden. Belki daha büyük olduğu için kızım seviyor. Tummy time 1 dakika bile olsa faydalı çünkü her saniye sırt kaslari güçleniyor. Gün içersinde sırt kaslarını güçlendiren başka bir hareket yok malesef hayatlarinda. Az çok demeden 30 saniye bile olsa dene mutlaka zamanla alisacaktir. Karşısına da sen geç dans et, ya da en sevdiği şeyleri koy. Benim kızım da şuan 4-5 dk duruyor en fazla

Ben hiç 30 milyon kelime kitabını aldım ama hala okumadım ne zaman okuyacağım bilmiyorum.. çocuktan vakit bulamıyorum ki okuyayım bu aralar okuman mı gerekiyor daha ileridedir diye düşünmüştüm ben onu yanlış mı düşündüm

2. Sorum: kelime kartları dediğin hangileri acaba link verebilir misin? Benim BİM'den aldığım kitaplar var ben de onlar üzerinden İngilizce çalışıyorum işte renkler hayvanlar şunlar bunlar

Benimki çıngarak tutturunca filan heyecan meycan yok, zorla tutturdun da ne oldu der gibi bakıyor benimki de sürekli basmak istiyor basıyor hatta ben zararlıysa diye basmasın diye uğraşıyorum

Bende alayım o kukladan vardı bimde küçük parmak olanlar ilgisini az çekiyor.. tummy time'a devam o zaman kaç saniyeyse o kadar kar demek

Bizim bebeler aynı rekoru biz kırmışız

Mekik dediğinde kafası dizlerine mi değiyor? Sırt üstü yatarken mi? Ay hayal edemedim.
Kahkaha atmaları çok tatlı değil mi

Dizini kitleyip ayağını basmak, düz yatarken böyle popoyu kaldırıyor o sanırım?

septembrmom . Canım şu ne zaman doğurduğunu işlesene profiline ya mesajların altında yazıyor kimin bebesi kaç günlük biliyoruz :)

Ben monti children sayfasından bir set aldım ay ay değişik şeyler var bir bakabilirsin. Minik yastıklar var farklı dokularda sana da fikir olsun.. aldığım setteki diğer oyuncaklarda baby gym diyorlar ya ahşap ona asılıyor.. şuan 2 ay olanı asmıştım 1 aydır ona bakıyor mavi kırmızı sarı küpler. Dönüyorlar rüzgarla filaz izliyor. Ben kahvaltı yaparken bebeği anakucağına koyup üstüne bunu koyuyorum :) uzanıp tutmaya çalışıyor bazende.

septembrmom . Canım bebişleri gün içinde düz zemine yatırmalıyız dimi gelişim için? Annem öyle diyorda hep kucakta yada anakucağında tutma şu çocuğu yere battaiiye ser üstüne yatır rahatlasın diyo

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…