- 29 Aralık 2020
- 4.633
- 5.238
- 108
Ben bir aydır yere yatırıyorum altına battaniye serip daha iyi tepinip daha güzel gündüz uykusuna yatıyor .ana kucağını artık sadece mutfakta isim olunca yemek yerken falan kullanıyorumseptembrmom . Canım bebişleri gün içinde düz zemine yatırmalıyız dimi gelişim için? Annem öyle diyorda hep kucakta yada anakucağında tutma şu çocuğu yere battaiiye ser üstüne yatır rahatlasın diyo
Evet haftaya bitiyor kendi dr um verecek 45 gün alacağım heyet raporu istersen bitiminde uzatadabilirsinCanım doğum iznin bitiyor mu rapor aldığına göre? Rapor veriyor mu kadın doğum doktorları max kaç gün veriyorlar?
Canım baya yavaş geliyor içindenBende var nazenin ilk sarılık olduğunda mamayı bunla verdim birkaç kez. Gayet içiyordu. Şimdi su veriyorum bununla meme gibi emmiyor ağzında geveliyor sıkıştırıyor falan hem oyalanıyoruz hem su içiriyorum kaynatıyorum haftada bir bir şey olmadı.
Yaptım canım çok sağolCanım forum seçeneklerinden
"Başkalarının mesaj altındaki imzalarını görüntüle" seçeneğini seçmen gerekiyor, yoksa bizimkileri göremezsin
Canım benimde bebeğim 95 günlükKızlar bebeklere 3. Ayda 4. Ayda ne gibi aktivite, hareket, eğitim öğretim yapıyorsunuz. İnternetten araştırmaya vakit olmuyor bazen. Hepimiz yaptıklarımızı yazsak birbirimizden görerek hepimiz yaptırırız. Bebişler de geri kalmaz ne dersiniz? Sadece bu ay için değil hep yazalım. Bir de bebekler neler yapıyor onları da yazalım bebeğimizi o konuda eğitiriz. Çoğumuz ilk anne olunca hangi ayda bebek ne yapabilir ne yapamaz bilmiyoruz çünkü.
Ben yaptıklarımı yazıyorum. Hepsi her gün değil ama kafama göre.
Zeka kartı tarzı şeyleri karşısına koyuyorum inceyor.
Piyanolu halı az bucuk duruyor aynaya bakıyor genelde.
Anakucağında üstüne astığım oyuncak var eliyle filan tutuyor.
Kitap okumaya çalışıyorum pek umru değil
Anakucağı yada dizlerimi çekmiş otururken bebeğimi ayaklarımda eğimli otutuyorum. Kalkmak istiyor bende kollarından tutum hafif çekiyorum o da kendini kaldırmaya çalışıyor. (Kolları başı filan çalışıyor)
Kucağımdayken ayakarıyla haff basmasına izin veriyorum. (Bacakları gelişsin)
Yerde yatarken dönmesine yardım ederek dönmek çalışması. Yan dönüyor devamı da gelir inş. O kolu alttan bir kurtarabilse :)
Yüzüne bakıp bol bol her yaptığımız şeyde konuşmak. Yemek yerken beni izlemesini sağlamak.
Eliyle oyuncaklarını tutup almasını öğrettim. Çok harika tutmuyor tabi o minik parmakları yerim.
Biraz karın üstü ondan nefret ediyor maalesef. Sulu şeyde 3 dakka durmadı bile
30 milyon kelime kitabina hamileyken baslamistim, anca bitirebildim o arada 5 kitap bitirmisimdir. Hap bilgiden ziyade arastirmalar deneyler ile destekledigi icin biraz sıkıldım.Ben hiç 30 milyon kelime kitabını aldım ama hala okumadım ne zaman okuyacağım bilmiyorum.. çocuktan vakit bulamıyorum ki okuyayım bu aralar okuman mı gerekiyor daha ileridedir diye düşünmüştüm ben onu yanlış mı düşündüm
2. Sorum: kelime kartları dediğin hangileri acaba link verebilir misin? Benim BİM'den aldığım kitaplar var ben de onlar üzerinden İngilizce çalışıyorum işte renkler hayvanlar şunlar bunlar
Biz şuan 77 günlüğüzKafasını çevirmekte zorlanıyor olabilir mi? Benimki ikinci atak döneminde öğrenmişti kafa çevirmeyi, yaklaşık 8 haftalıkken. Seninki ne kadar oldu?
Bende dr brown ın kullanıyorum bizimkide çok yavaş akışlı , emzik kısmı değişebiliyor ama ben değişmedim kolayına gelmesin meme reddi yapmasın diyeCanım baya yavaş geliyor içindençocuk diğer biberonla 3 dakikada içtiği sütü bunda 7.8 dk emdi. En son yoruldu ve kalanı içmedi
Mantıklı ya benimkide ya ana kucağında ya da reflü yatağında, yarın bende yere batanniye serip salayımBen bir aydır yere yatırıyorum altına battaniye serip daha iyi tepinip daha güzel gündüz uykusuna yatıyor .ana kucağını artık sadece mutfakta isim olunca yemek yerken falan kullanıyorum
Benimkinde denedim az önce o da bakmadıBiz şuan 77 günlüğüz
Kafasını tutuyor sağa sola bakıyor evde gezerken ama seslenince sesin geldiği yöne bakmıyor
Bende goremiyorum, forum seceneklerinin altindada goremedimYaptım canım çok sağol
Sağol canım hepsi için.30 milyon kelime kitabina hamileyken baslamistim, anca bitirebildim o arada 5 kitap bitirmisimdir. Hap bilgiden ziyade arastirmalar deneyler ile destekledigi icin biraz sıkıldım.
Bu aralar okumak yararli olabilir hergun konusuyoruz bebislerle bu teknikle konusmak onun beynini gelistirecektir. Hatta gecen link paylasmistim 30 milyon kelime teknigi ile yazilmis kitaplar var simdi onlari siparis ettim. Yine paylasiyim asagida.
Sozcuk kartlari dedigim bime mini kitaplar gelmisti 12 taneydi toplamda hepsinden aldim ve birde ilk 100 sozcuk karti var onlarinda linkleri asagida
Otuz Milyon Kelime Prensipleriyle Yazılmış Çocuk Kitapları Seti
Otuz Milyon Kelime Prensipleriyle Yazılmış Çocuk Kitapları Setiwww.buzdagikitabevi.com Eğitici Kartlar İlk 100 Sözcük
https://www.e-bebek.com/diytoy-egitici-kartlar-ilk-100-sozcuk-p-diy-iys1758
Bizimkinin totosu aman yer görmesin kucak kuşu resmenMantıklı ya benimkide ya ana kucağında ya da reflü yatağında, yarın bende yere batanniye serip salayım
Ben oyalamak için kullanıyorum hem serinlik versin hem ağzı temizlensin diye.. açıkçası hızını bilmiyorum yarısı akıyor ağzından zaten bizimkininCanım baya yavaş geliyor içindençocuk diğer biberonla 3 dakikada içtiği sütü bunda 7.8 dk emdi. En son yoruldu ve kalanı içmedi
Canım basarannisa'nın oynasında büyüsün kitabı mı?Benim kızım karın üstü zamanı seviyor genellikle emzirme yastığının üzerinde tutuyorum önüne siyah beyaz kart veys çıngırak diziyorum onlara bakıyor. Birkaö defa uzanmaua calıstı bazılarına.
Pilates topunu yeni şişirdimseptembrmom gibi kullanmak için.
kitap okuyorum resimlerine bakıyor sonra resimlerden ilgisini ceken varsa ona geri dönüp üzerinde konuşuyorum.
bol bol konuşma ve şarkı var.
Farklı müzikler dinletmeye calısıyorum.
Oyun halısında vakit geçiriyor. Şimdi pinterestten siyah beyaz cıktı alıp küpler koydum onlara bakıypr epey.
Aynayla biz de oynuyoruz genelde yanına yatıp gösteriyorum veya boy aynalarına gidiyoruz.
Benim kızım grubun en küçüklerindenTeach_Mavi ile aynı gün doğurmuşuz ve gündüz uykuları olan bir bebek o yüzden saydım bitti bi anda
Yastıksız karın üstü zaman yaparken dönebiliyor tek tarafa.
Kahkaha atıyor ama sesi cok cıkmıyor veya sadece tek çığlık.
Ellerini yumruk yapıp emebiliyor.
Kafasını dik tutabiliyor.
Bizimle iletişime geçmek için sesler cıkarabiliyor.
Çıngırak sesinden pek hoşlanmıyor korkuyor biraz ama zürafa Sofie var onun sesine çok gülüyor. Bu oyuncakların içinde havalı bişry olur basınca ses cıkarır ya klasik, o sese yani.
Tanıdığı kimselere gülüyor baya.
Şimdi farklı kumaşlar ve nesnelerdrn bi dokun hisset panosu yapmak istiyorum ama malzemem yok.
Yine aynı sekilde beyaz bi keçenin üzerine siyah keçe ile desenler yapıp koyabilirim uzerine.
İnstagramda basarannisa var ve onun kitabı, oraya bakmaya calısıyorum.
Sen nerdesin bu gece kocan evde dimiBen oyalamak için kullanıyorum hem serinlik versin hem ağzı temizlensin diye.. açıkçası hızını bilmiyorum yarısı akıyor ağzından zaten bizimkinin
E bizim daha kötü her yarım saate uyanıyorKız buna da şükür, happy kids uygulamasında konuşuyorlar bebeleri her saat uyanan var
Gece 3-4* saatte bir uyanuyor benimki, seninki?E bizim daha kötü her yarım saate uyanıyor
Yok canım nerdee kocaSen nerdesin bu gece kocan evde dimi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?