- 11 Ocak 2023
- 448
- 634
- 33
Benimkide tutuyo başını kucağımda oturtup gaz çıkarma pozisyonunda oturtuyorum arada tabi halası babannesi tehlikeli oturtma desedeBen destekli oturtmaya başladım doktor kafasını güzel tutuyor dedi kucağımda oturtuyorum.
Yok fisher price in sabit yere hoppalası var. Boy ayarı var 1de parmak uçları değiyor şuan hafif atıyor kendini. Ben o tavandakilere güvenemiyorum ya düşer gibi sanki
Gece demekki derin uykuda uyuyor, normalde bebekler derin uykuydayken cis ya da kaka yapmazlar. Bir de kac kere besliyorsun ve beslerken uyuyorsa ondan yapmiyordur, uyaninca ciksin cisler kakalarGündüz sleepy gece yatmadan prima takıyorum benilginçtir iyice doyurup uyutmama ve bezin uzun kalmasına rağmen sabah değiştirdiğimde çokta dolu olmuyor bez uyanık olunca daha fazla çiş yapıyor
Çok şükür canım dikkat et tam iyileş dinlenmeye bak bebiş uyursa sende uyuİyiyim canım ateş düştü şükür. Ses boğaz öksürük berbat qma ateş düştü ya en azından hareket edebiliyorum.
Bende çoktan böyle , hatta ilk baştan , önden azıcık süt gelir sonra yoğun süt gelirKızlar bende şöyle bir şey oldu iki üç gündür. Bebegim emmeye başlıyor önce yutkunma sesi falan yok, 30-40 saniye sonra iki memede sızlıyor ve o şekilde dolmaya başlayıp yutkunma sesi geliyor cuk cuk. Eskiden emmeye başlar başlamaz geliyordu yutkunma sesi ve süt. Sütun saniyeler sonra gelmesi, bebeğin bir müddet etmmeye ihtiyaç duyması neden olabilir. @Salon Kadini
Bende senin gibiyim artık bebeği 2,3 günde bir annemi verip gelip evi temizliyorumKızlar selam, siz her şeye tek başınıza nasıl yetişiyorsunuz, kiminiz 2 çocukla hem de…
Bende son zamanlarda yetememe hissi başladı. Bebekle ilgilenmekten evde çöp bile kaldıramıyorum. Bizimkinin uykuları çok düzensiz gündüz o uyuduğunda da pestilim çıkmış oluyor hiçbir şey yapamıyorum. Ev aldı başını gidiyor. Eşim çalıştığından bi geceleri yardımcı oluyor.
Ben annelik işini beceremedim
Güzel fikir, ben bir fizyoterapist gözüyle neler yaptığımı yazayım:Kızlar bebeklere 3. Ayda 4. Ayda ne gibi aktivite, hareket, eğitim öğretim yapıyorsunuz. İnternetten araştırmaya vakit olmuyor bazen. Hepimiz yaptıklarımızı yazsak birbirimizden görerek hepimiz yaptırırız. Bebişler de geri kalmaz ne dersiniz? Sadece bu ay için değil hep yazalım. Bir de bebekler neler yapıyor onları da yazalım bebeğimizi o konuda eğitiriz. Çoğumuz ilk anne olunca hangi ayda bebek ne yapabilir ne yapamaz bilmiyoruz çünkü.
Ben yaptıklarımı yazıyorum. Hepsi her gün değil ama kafama göre.
Zeka kartı tarzı şeyleri karşısına koyuyorum inceyor.
Piyanolu halı az bucuk duruyor aynaya bakıyor genelde.
Anakucağında üstüne astığım oyuncak var eliyle filan tutuyor.
Kitap okumaya çalışıyorum pek umru değil
Anakucağı yada dizlerimi çekmiş otururken bebeğimi ayaklarımda eğimli otutuyorum. Kalkmak istiyor bende kollarından tutum hafif çekiyorum o da kendini kaldırmaya çalışıyor. (Kolları başı filan çalışıyor)
Kucağımdayken ayakarıyla haff basmasına izin veriyorum. (Bacakları gelişsin)
Yerde yatarken dönmesine yardım ederek dönmek çalışması. Yan dönüyor devamı da gelir inş. O kolu alttan bir kurtarabilse :)
Yüzüne bakıp bol bol her yaptığımız şeyde konuşmak. Yemek yerken beni izlemesini sağlamak.
Eliyle oyuncaklarını tutup almasını öğrettim. Çok harika tutmuyor tabi o minik parmakları yerim.
Biraz karın üstü ondan nefret ediyor maalesef. Sulu şeyde 3 dakka durmadı bile
Benim kizim 2 ay 13 gunluk, sabahlari camdan ya da balkondan disari bakarak araba agac kedi kopek vb seyler hakkinda konusuyorum. Aa kedi gecti kedi gri renk 4 ayagi var vb sekilde 30 milyon kelime teknigiyle,Kızlar bebeklere 3. Ayda 4. Ayda ne gibi aktivite, hareket, eğitim öğretim yapıyorsunuz. İnternetten araştırmaya vakit olmuyor bazen. Hepimiz yaptıklarımızı yazsak birbirimizden görerek hepimiz yaptırırız. Bebişler de geri kalmaz ne dersiniz? Sadece bu ay için değil hep yazalım. Bir de bebekler neler yapıyor onları da yazalım bebeğimizi o konuda eğitiriz. Çoğumuz ilk anne olunca hangi ayda bebek ne yapabilir ne yapamaz bilmiyoruz çünkü.
Anakucağı yada dizlerimi çekmiş otururken bebeğimi ayaklarımda eğimli otutuyorum. Kalkmak istiyor bende kollarından tutum hafif çekiyorum o da kendini kaldırmaya çalışıyor. (Kolları başı filan çalışıyor)
Yerde yatarken dönmesine yardım ederek dönmek çalışması. Yan dönüyor devamı da gelir inş. O kolu alttan bir kurtarabilse :)
Yüzüne bakıp bol bol her yaptığımız şeyde konuşmak. Yemek yerken beni izlemesini sağlamak.
Eliyle oyuncaklarını tutup almasını öğrettim. Çok harika tutmuyor tabi o minik parmakları yerim.
Aynı dediklerini yapıyorum canım , benim kız da karın üstü sevmiyor dönmüyor hep oturmak istiyor kartlardan aldım görsel olan onlara bakmıyor , kucağımda hoplatıyorum ayaklarını bassın diye piyanolu oyun matına koyuyorum biraz oyalanıyor ellerinden tutuyorum kalkıyor yardımla , dönmesine yardımcı oluyorum ama pek dönemye niyeti yokKızlar bebeklere 3. Ayda 4. Ayda ne gibi aktivite, hareket, eğitim öğretim yapıyorsunuz. İnternetten araştırmaya vakit olmuyor bazen. Hepimiz yaptıklarımızı yazsak birbirimizden görerek hepimiz yaptırırız. Bebişler de geri kalmaz ne dersiniz? Sadece bu ay için değil hep yazalım. Bir de bebekler neler yapıyor onları da yazalım bebeğimizi o konuda eğitiriz. Çoğumuz ilk anne olunca hangi ayda bebek ne yapabilir ne yapamaz bilmiyoruz çünkü.
Maya kuvetten ve kuvet filesinden nefret ediyordu cozumu soyle bulduk; esim deniz sortunu giyip tabureye oturuyor mayayi ya kucaginda dik tutuyor ya da bacagina yatiriyor o sekilde sarki soyleyerek yikiyoruz. Kafasini genelde bacakta yuzustu yatarken yikiyoruz anlamiyor bileGüzel fikir, ben bir fizyoterapist gözüyle neler yaptığımı yazayım:
En öncelikli sözlü iletişim. Hiç bir şey yapmasak sözlü iletişim bile yeter şu dönemde. Her şeyi anlatıyorum tane tane abartılı ses tonu ile. Az önce bulaşık bosaltirken bardakları tabakları teker teker saydim öyle yerleştirdim.
Elini ayağını keşfetmesine izin veriyorum. Her alt değiştirmede 10 dakika çıplak kalıyor altı, hem havalanıyor 2-3 saat kapalı olan yerler, hem ayağı bacağı ciplakken bol bol dokunup opup, eliyle dokundurup uyarı veriyorum. Ayağının altına yumoş battaniye, ya da sert koltuk kumaşı degdiriyorum hissetmesi için, dizini kırıp ayak tabanını zemine bastırıp poposunu kaldırıyorum hoşuna gidiyor.
Zeka kartları olmazsa olmazimizhep yüzüstü gösteriyorum onları karşısına üç beş tane koyuyorum, bazen düz zeminde yüz üstü yatırıp, bazen emzirme yastığı ile destekleyip her gün mutlaka sırt kaslarını kuvvetlendiriyor um. Bu ilerdeki yapmasını beklediğimiz tüm motor beceriler icin zemin hazırlıyor.
Mutfakta eline temiz buzdolabı poşeti veriyorum sesi çok hoşuna gidiyor eliyle kavrıyor güzelce ve onu oyalıyor.
Piyanolu oyun halısı var ama ona bilinçli basmıyor bence, ama yine de ondan da eksik kalmasın yavrum diye koyuyorum tabi
Kitap sabah okuyorum sallanan sandalye almıştım hamileyken hep orda oturup kitap okumayı hayal etmiştim, öyle de yapıyorum bakıyor resimlere dikkatini çekiyor ama Max 5 dk
El kuklamiz var maymun, her gün onu elime takip maymun masallari okuyorum nedense hoşuna gidiyor en sevdiği şey olabilir.
Geçenlerde bir tabağa kuru nohut döktüm ellerini daldırdım içine oynattim bol bol sesi falan hoşuna gitti ( tabi mutlaka kucağımda gozetimimde)
Banyodan nefret ediyor, alıştırmak için her yolu denedim başardım. Tam yatırmiyorum başı yukarda olcak şekilde yarım yatirip sürekli ellerim tombik tombik kirlenince çok komik şarkısını söylüyorum o bizim banyo şarkımız oldu.
Sırtüstü dönme alıştırmaları yapıyorum her gün, elini kolunu kendi kurtarmasını bekliyorum.
Pilates topum var, güzelce bir örtü serip yüzüstü yatırıp duyu girdisini artırmak için pıt pıt ziplatiyorum başını müthiş kaldırıyor kesinlikle en güzel tummy time pilates topunda yapılan. Sağa sola ileri geri götürüyorum topu çok hoşuna gidiyor.
TV açmamaya çalışıyorum, Türkçe pop 90 lar açıyorum kucağıma alıp dans ediyorum.
Kıyafet giydirme ve cikarmalarimiz çok zor onu sevdirecek bir şey bulamadım henüz
Ha ben bu arada emzirirken konuşmuyorum, ama hep ellerine dokunuyorum. Nedense dikkati dağılacak gibi geliyor.
Bir fizyoterapist olarak, bebeğimin ayına uygun gelişimini takip ederek yaptığım aktiviteler bunlar. Hiç birini zorlamadan yapıyorum ve ağlayınca kucağıma alıyorum ki o işten sıkılmasın.
Gündüz uykuları hemen hemen hiç olmayan bir yavru kuşunuz varsa, bol bol aktivite bulmak zorunda kalmanız kaçınılmaz :)
Ayy çıkmamak için ağlamak mi, o seviyeye gelir miyiz kiMaya kuvetten ve kuvet filesinden nefret ediyordu cozumu soyle bulduk; esim deniz sortunu giyip tabureye oturuyor mayayi ya kucaginda dik tutuyor ya da bacagina yatiriyor o sekilde sarki soyleyerek yikiyoruz. Kafasini genelde bacakta yuzustu yatarken yikiyoruz anlamiyor biletek sorun su simdi de cikmamak icin agliyor sukusu
Diğer odaları arada açıyorum ya da bebeyi diğer odaya götürüp oturduğumuz odayı açıyorum ama yarım saat sonra gene aynıAklında olsun avil kullanılabiliyor emzirirken doktorum oyle soyledi
Cam acmaktan baska caresi yok onun ya
Zararlı mıymış aa bilmiyordumEvet bizde de var gecenlerde burda biri yazdi onlar zararli diye o zamandan beri kaldirdim bende
Canım maşallah sen baya verimli geçiriyorsun günleri benim bebe hevesimi kırıyor ne yaptırmaya çalışsam bir kaç dakika sonra ağlamalar başlıyor hemen,sakinleştirmek için kucağıma alıyorumArkadaşlar size tavsiyem, bebeğinizin bir sonraki gelişim basamağı ne ise onu çalışmanız. Mesela dönmesini bekleyeceğiz artık bebeklerimizin. Dönme çalışması hafiften yapabilirsiniz, ha yapmasanız da olur er ya da geç dönecekler inşallah ama ben mutlaka üzerine düşüyorum. Şuan oturmak ya da yürüyemek sonraki gelişim basamakları onlar üzerinde pek durmayalım, oturtmaya çalışmak veya ayak üstünde çok durdurmak gibi. Her kasın aktive olacağı günler gelecek, o kaslara o zaman yuklenelim
2 ay 26 günlük canım, kızım maymun hariç hiç birini doğru düzgün sevmez. Ama ben bir gün 2 dakika ertesi gün 3 dakika yapa yapa alışmasını istiyorum yoksa vakit geçmiyor anacım tüm gün kırmızı balıklaCanım maşallah sen baya verimli geçiriyorsun günleri benim bebe hevesimi kırıyor ne yaptırmaya çalışsam bir kaç dakika sonra ağlamalar başlıyor hemen,sakinleştirmek için kucağıma alıyorum
Yüz üstü çalışmaları her gün denetiyorum ama hala sevemedi nefret ediyor resmen
Senin bebe kaç günlük oldu gruptaki en küçük bebelerden biri benimki galiba
Bizimkide aynayı seviyorYaa aynayı nasıl unuttum, öyle tummy time aynası falan değil. Antredeki büyük aynaya götürüyorum, mimik yapıyorum ya beni izliyor ya kendisine bakıyor şaşırarak bu kim der gibi. Akşam özellikle o aynada epey vakit harcıyoruz
Tam 15 gün var minnoşların arasında2 ay 26 günlük canım, kızım maymun hariç hiç birini doğru düzgün sevmez. Ama ben bir gün 2 dakika ertesi gün 3 dakika yapa yapa alışmasını istiyorum yoksa vakit geçmiyor anacım tüm gün kırmızı balıkla
Çok çok iyi düşünmüşsün bugün benimde aklıma geldi başka napabilirim diye, saydıklarının hepsini yaptırıyorum bende kitap okuma çok ilgisini çekiyor resimleri tutup gösteriyorum ( anlıyormuş gibi yapıyorKızlar bebeklere 3. Ayda 4. Ayda ne gibi aktivite, hareket, eğitim öğretim yapıyorsunuz. İnternetten araştırmaya vakit olmuyor bazen. Hepimiz yaptıklarımızı yazsak birbirimizden görerek hepimiz yaptırırız. Bebişler de geri kalmaz ne dersiniz? Sadece bu ay için değil hep yazalım. Bir de bebekler neler yapıyor onları da yazalım bebeğimizi o konuda eğitiriz. Çoğumuz ilk anne olunca hangi ayda bebek ne yapabilir ne yapamaz bilmiyoruz çünkü.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?