Şimdi senin sorun üstüne tekrar sordum eşime, ev yapımı süt yapan yoğurt yapan yerler dediğin yerlerde çiğ süt alıp pastörize yapıp ondan sonra yoğurt mayalıyormuş. Ama onların sütü uygun derecede kaynatıp kaynatmadığını bilemezmişiz her partide. Yani güvenilir değil. (Bebek için). ama hazır pastörize aldığımız sütler kapalı şişede pastörize diye satılanlar kesin pastörize. gerekli ısıl işlemi almış olurlarmış kapalı ürünler olduğu için yani güvenilir..Ya şimdi bu yoğurt olayına bi açıklık getirelim, bulunduğum ilde %100 ev yapımı yoğurt satılıyor ben onlardan almayı düşünüyorum nasıl olur sizce? İlla yapmama gerek var mı hayatımda hiç yoğurt yapmadım daa
Kasım'da bile düşmedi kuzum ben o yüzden ümidi kaybedip aldım sonunda
Çiğ sütten yapıldığı için önerilmiyor.
Benim eşim gıda mühendisi ve Bizim olduğumuz yerde de %100 katı katkısız içinde sadece süt tozu olan bir yoğurt yapan yer var hamileyken ben bundan yedim Eşimden dolayı Çünkü sürekli analizlerini yaptırıyorlar oranın eşim Denetçi bu arada. Ama ben bebek için yine de güvenemeyeceğim açıkçası yani eşim oradan alırız dedi de ben güvenmeyeceğim bir kere yani 3-4 gün yeni yapıldığında 3-4 gün en fazla yedirin diyorlar oradan ikide bir de alamam orada alınacak küçük pozisyonlar daha pahalı Yani evde alıp kendim yapmak hem daha güvenilir hem de daha taze olacaktır
Anladım kızlar , o zaman ben yoğurt yapma videoları izleyimŞimdi senin sorun üstüne tekrar sordum eşime, ev yapımı süt yapan yoğurt yapan yerler dediğin yerlerde çiğ süt alıp pastörize yapıp ondan sonra yoğurt mayalıyormuş. Ama onların sütü uygun derecede kaynatıp kaynatmadığını bilemezmişiz her partide. Yani güvenilir değil. (Bebek için). ama hazır pastörize aldığımız sütler kapalı şişede pastörize diye satılanlar kesin pastörize. gerekli ısıl işlemi almış olurlarmış kapalı ürünler olduğu için yani güvenilir..
Weewell uygundu kuzu bak istersen ben kullanmaya başladım çok güzel.Anladım kızlar , o zaman ben yoğurt yapma videoları izleyim
İnek sütü ile mi yoksa günlük süt ile mi mayalayacaksın eğer günlük süt ise neden beni aydınlatırmısın kuzum ben genelde sütçü geliyor ondan alıp mayalıyorumBen yoğurdu takip edebileceğimi sanmıyorum. Ben normalde bile atıyorum 12'de açacaksam açmayı unutuyordum gece 2'de 3.00'te aklıma geliyordu falan şu an bebeği düşünürken hiç onu takip edebileceğimi sanmıyorum Yani o nedenle alacağım Bir de her seferinde tam kıvamında tutturamıyorum açıkçası işe giderken özellikle ayarlardım Mesela sabah açayım yoğurdu diye İşe gidince aklıma gelirdi hep unutturdum bu yüzden kendime güvenmiyorum Bir de kullanan Arkadaşım çok memnun birkaç tanesi zaten bebeği en fazla 2-3 gün yedirin diyorlar ya bir yaptığınız yoğurdu 3-4 günde diyor olabilirler O yüzden onunla yaparım yani Ben 3-4 günde bir yoğurt mayalamakla uğraşamam ben kendimi biliyorum
Yok canım pastörize günlük süt alacağız marketten onunla yapacağız senin sütçüden aldığının içinde antibiyotik olabilir hastalık olabilir mesela Burucella falan.. bunlar çok sıkıntılı bebek için. sen kaynatıyorsun ama az kaynatırsan bu mikroplar ölmez çok kaynatırsan da Sütün içindeki değerler kaybolur proteinler vesaire bunu ayarlamak çok zor. Hazır pastörize sütler özel makinelerde el değmeden atıyorum 90 derecede 3 dakka kaynaması gerekiyorsa o kadar kaynatıyorlar.. ama biz evde bunu ayarlayamayız.. markette günlük pastörize süt diye satılan genelde cam şişede oluyor onlardan alacağız sadece mayalamak için ısıtacağız kaynatmaya falan gerek yok mayalama sıcaklığına getirip mayalayacağız Bu kadar yani onu direkt içedebilirsin o sütü Mesela ben hamileyken pastörize alıp içiyordum soğuk içiyordum yani pişmiş süt onlar.. BİM'de altın sütü var mesela çok güzel oİnek sütü ile mi yoksa günlük süt ile mi mayalayacaksın eğer günlük süt ise neden beni aydınlatırmısın kuzum ben genelde sütçü geliyor ondan alıp mayalıyorum
Weewell'den çok memnunlar.. içine bazı borcamlar da oluyormuş Ama e bebekte bir marka varmış onun içine Sadece kendi kavanozları oluyormuş ekstra başka bir kap sığmıyormuş bilginiz olsun Eğer makine alacaksan...Anladım kızlar , o zaman ben yoğurt yapma videoları izleyim
Jersey inek sütünün yoğurdu çok güzel oluyormuş ne düşünüyorsun bu konu hakkındaYok canım pastörize günlük süt alacağız marketten onunla yapacağız senin sütçüden aldığının içinde antibiyotik olabilir hastalık olabilir mesela Burucella falan.. bunlar çok sıkıntılı bebek için. sen kaynatıyorsun ama az kaynatırsan bu mikroplar ölmez çok kaynatırsan da Sütün içindeki değerler kaybolur proteinler vesaire bunu ayarlamak çok zor. Hazır pastörize sütler özel makinelerde el değmeden atıyorum 90 derecede 3 dakka kaynaması gerekiyorsa o kadar kaynatıyorlar.. ama biz evde bunu ayarlayamayız.. markette günlük pastörize süt diye satılan genelde cam şişede oluyor onlardan alacağız sadece mayalamak için ısıtacağız kaynatmaya falan gerek yok mayalama sıcaklığına getirip mayalayacağız Bu kadar yani onu direkt içedebilirsin o sütü Mesela ben hamileyken pastörize alıp içiyordum soğuk içiyordum yani pişmiş süt onlar.. BİM'de altın sütü var mesela çok güzel o
Canım sen tavuk ve yumurta olayını nasıl hallediceksin veteriner olduğun için sormak istedimBenim eşim gıda mühendisi ve Bizim olduğumuz yerde de %100 katı katkısız içinde sadece süt tozu olan bir yoğurt yapan yer var hamileyken ben bundan yedim Eşimden dolayı Çünkü sürekli analizlerini yaptırıyorlar oranın eşim Denetçi bu arada. Ama ben bebek için yine de güvenemeyeceğim açıkçası yani eşim oradan alırız dedi de ben güvenmeyeceğim bir kere yani 3-4 gün yeni yapıldığında 3-4 gün en fazla yedirin diyorlar oradan ikide bir de alamam orada alınacak küçük pozisyonlar daha pahalı Yani evde alıp kendim yapmak hem daha güvenilir hem de daha taze olacaktır
AaCanım sen tavuk ve yumurta olayını nasıl hallediceksin veteriner olduğun için sormak istedim
İlay nasıl oldu ?AaNewMamaa sen veteriner misin, o zaman su soruya +1
Hatta marka onerebilirsin belki?
Bir de 24 ay uzeri cig sut olayina cevap pls.
Teşekkür ederim bebeğim uzun uzun anlatmışsınYok canım pastörize günlük süt alacağız marketten onunla yapacağız senin sütçüden aldığının içinde antibiyotik olabilir hastalık olabilir mesela Burucella falan.. bunlar çok sıkıntılı bebek için. sen kaynatıyorsun ama az kaynatırsan bu mikroplar ölmez çok kaynatırsan da Sütün içindeki değerler kaybolur proteinler vesaire bunu ayarlamak çok zor. Hazır pastörize sütler özel makinelerde el değmeden atıyorum 90 derecede 3 dakka kaynaması gerekiyorsa o kadar kaynatıyorlar.. ama biz evde bunu ayarlayamayız.. markette günlük pastörize süt diye satılan genelde cam şişede oluyor onlardan alacağız sadece mayalamak için ısıtacağız kaynatmaya falan gerek yok mayalama sıcaklığına getirip mayalayacağız Bu kadar yani onu direkt içedebilirsin o sütü Mesela ben hamileyken pastörize alıp içiyordum soğuk içiyordum yani pişmiş süt onlar.. BİM'de altın sütü var mesela çok güzel o
Şöyle , marketlerde satılan organiklerden alacağım.. memlekette olsam eğer bildiğim çiftçiden köy yumurtası alırdım.. ama İstanbuldayım burda kimseye güvenmem.. pazarda satılana hiç güvenmem. Çünkü köy yumurtası mı bilinmez (marketten alıp samana bulayıp daha pahalıya satanlar bile var) sıcakta bekletti mi bilinmez hayvanda hastalık var mı bilinmez.. ama marketten etiketli şekilde satılan üzerinde üretim yeri vs olanlar denetimlerden geçiyor ve numune alınıyor o nedenle öyle paketli alırım . Tavuk köy tavuğu bulsam keşke ama bulamam marketten organik yazanı alırım. Memlekete gittikçe annemlere aldırırım köylülerden belki. Bir süre böyle gider ne zaman bütçe zorlar bilmemCanım sen tavuk ve yumurta olayını nasıl hallediceksin veteriner olduğun için sormak istedim
Evwt Jersey daha yağlı oluyor daha kaymaklı filan.. ama illa şart değil bulursan alırsınJersey inek sütünün yoğurdu çok güzel oluyormuş ne düşünüyorsun bu konu hakkındaama pahalıymış ve her yerde bulunmuyormuş
24 ay 5 yaş fark etmez riskler hep aynı. Sen göze alıyorsan. Miniklerde insan daha çok korkuyor tabi.. Bize de aynı risk var yoksa.. Brusella riskli bir hastalık mesela. Ama kendime yaparken ben çok kaynatırdım. Yararlı kısmı ölse de nolacak kaç yaşındayım yeterki bakteriler ölsün.. ama çocuk konu olunca sütün yararlı kısmı lazım.. şöyle de yapabilirsin sıcaklık ölçen derece alıp kaynarken içinde tutup uygun sıcaklıkta uygun dakikada kaynatıp kapatırsan olur.AaNewMamaa sen veteriner misin, o zaman su soruya +1
Hatta marka onerebilirsin belki?
Bir de 24 ay uzeri cig sut olayina cevap pls.
Kimse bilmezdi ki böyle olcak.olsun belki de daha güzeli olucaktır zamanını bekliyordurAy ne guzel siz evinizi alabilmissiniz. Ben o konuda serserilik yaptim simdi de cok pismanim acikcasi. Ailem buyudugum daireyi satarlarken biz yeni evliydik, esim alalim demisti, hem hatiralarini korursun hem de ev guzel cocuklar da orada buyur diye salık vermisti. Ben istememistim, simdiye kredisi bitmisti bile. Ne bileyim ben bu yabancilar yuzunden ev fiyatlarinin uçup gidecegini, ekonominin alt ust olacağını. Ongorusuzlugum yuzunden kirada surunuyoruz. :)
Öyle valla devir stoklama devri oldu.1 ayda bile fiyatlar uçuyorAhh balım 2ç çocukta biz de öyle oluruz merak etme. Bej de geçen sene almışım iyi ki diyorum şuankş fiyatlar iyice uçmuş
Tavuğu fileden yumurtayı da BİMde satılan organik yumurtadan alıyım o zaman bir süreŞöyle , marketlerde satılan organiklerden alacağım.. memlekette olsam eğer bildiğim çiftçiden köy yumurtası alırdım.. ama İstanbuldayım burda kimseye güvenmem.. pazarda satılana hiç güvenmem. Çünkü köy yumurtası mı bilinmez (marketten alıp samana bulayıp daha pahalıya satanlar bile var) sıcakta bekletti mi bilinmez hayvanda hastalık var mı bilinmez.. ama marketten etiketli şekilde satılan üzerinde üretim yeri vs olanlar denetimlerden geçiyor ve numune alınıyor o nedenle öyle paketli alırım . Tavuk köy tavuğu bulsam keşke ama bulamam marketten organik yazanı alırım. Memlekete gittikçe annemlere aldırırım köylülerden belki. Bir süre böyle gider ne zaman bütçe zorlar bilmemben kendime hep bimden alıyorum valla şuana kadar yumurta bilmiyorum ama tavuk hamileyken bolez almıştım fileden
Tavuk için fileye gitmişken yumurta da vardır kız :) bilmiyorum ama organik yazan uygun fiyatlıyı alırız. O vakit gelsin yüne paslaşırız hepimiz buradaTavuğu fileden yumurtayı da BİMde satılan organik yumurtadan alıyım o zaman bir süre
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?