- 11 Eylül 2023
- 1.905
- 3.301
- 53
- 30
Kuzum 3430 doğdu benimkiKuzum benim bebek de 3 aylık da 6680'di 110 gram fark var aramızdaKız Senin bebek kaç kilo doğmuştu benimkine yetişmişsin Bir de benimki 4 kilo 100 gram doğdu sözde ahahahs kıyaslayan anneler gibi oldum da kıyaslamak için sormadım Benimki az mı alıyor diye şüphelendim şu anda bu annelik delilik vallahi ya Hem şişman olması istiyorum Hem kiloyu az mı alıyor diye kendi kendime telaş yapıyorum Sen neden doktora gidiyorsun bugün daha 4 ay olmadı kakasını sormak için mi gidiyorsun yoksa 4 ay kontrolüne erken mi gidiyorsun
Ben ebebekte bezi denemedim hiç ama ıslak mendil vs değiştirdim 30 gun değişim 14 gun iade suresi varArkadaşlar aranızda ebebekten aldığı bişeyi değiştiren ya da iade eden var mı? Yani yapıyorlar mı acaba. 2 paket 3 nolu bez almıştık geçen hafta, sıkmaya başladı lastik izi oluşuyor kırmızı kırmızı ve daha birinci paketi yarılamadık. 4 no ile değiştirmek istesem yaparlar mı acaba? Bilginiz var mı
Ne maması ay zaten basta da mamayı kestirdi ya doktor sana yine de gerekirse baslar. 3 aydan sonra gala aynı sekilde kilo almıyo gunluk 15 20 gr beklenen diye biliyorum. Ki tartısan tartıya da degişir benim kızım da bu ay 15 gunde 300 gr almkş gorunuyo farklı bi hastanede ara kontrole gitmiştiKuzum 3430 doğdu benimki
Doğduktan sonra hani bebekler ödem atar ya %10 kilo kadar kaybeder benim kızım hiç kaybetmedi bence o yüzden fazla kilosu şuan
Yok kuzum 4 ay kontrolü değil kakayi sormak için gittim
Doktor baktı hiç gazı yok karnı yumuşacık dedi kime inanacagimi şaşırdım
İdrarı mi enfeksiyon acaba diye idrar istedi yapmasını bekliyorum şimdi
Of canım sıkıldı çünkü 3 aylıkken 6790 di, 3 ay 20 günlükken 7050 çıktı. Farklı tartı farklı hastane. Niye böyle az kilo aldı ya mama baslanir mi sizce 4 aylıkken. Tek düşüncem farklı hastane olması şuanZaten emmiyor doğru düzgün emzirme odasına girdim o kadar açti ama duvardaki resimlere bakmaktan bir dakika bile emmedi en sonunda çıktım eve geldim 45 dakikalık yol.
4 aylık kontrolde 5400 çıkan oğlumun ortama girişiKuzum benim bebek de 3 aylık da 6680'di 110 gram fark var aramızdaKız Senin bebek kaç kilo doğmuştu benimkine yetişmişsin Bir de benimki 4 kilo 100 gram doğdu sözde ahahahs kıyaslayan anneler gibi oldum da kıyaslamak için sormadım Benimki az mı alıyor diye şüphelendim şu anda bu annelik delilik vallahi ya Hem şişman olması istiyorum Hem kiloyu az mı alıyor diye kendi kendime telaş yapıyorum Sen neden doktora gidiyorsun bugün daha 4 ay olmadı kakasını sormak için mi gidiyorsun yoksa 4 ay kontrolüne erken mi gidiyorsun
İlk ay aşırı kilo almıştı mamayı direk kestiNe maması ay zaten basta da mamayı kestirdi ya doktor sana. 3 aydan sonra gala aynı sekilde kilo almıyo gunluk 15 20 gr beklenen diye biliyorum
Bende eşime söyledim, o ne ya bunlar eskide kalmadı mı nostalji mi yapacaksın diyooValla dün dedin aklıma girdin bende yaptıracağım şimdi mecbur
Kuzum bizim genetik bence, ben 178 eşim 1914 aylık kontrolde 5400 çıkan oğlumun ortama girişi
4 aylık bebelere bişeyler oluyor benimkide gündüz çok az emiyor gece iyi emiyor kilosu iyi bence mama başlanmaz, tartı farkı olabilir zaten bebelerin aldığı kilo ne kiKuzum 3430 doğdu benimki
Doğduktan sonra hani bebekler ödem atar ya %10 kilo kadar kaybeder benim kızım hiç kaybetmedi bence o yüzden fazla kilosu şuan
Yok kuzum 4 ay kontrolü değil kakayi sormak için gittim
Doktor baktı hiç gazı yok karnı yumuşacık dedi kime inanacagimi şaşırdım
İdrarı mi enfeksiyon acaba diye idrar istedi yapmasını bekliyorum şimdi
Of canım sıkıldı çünkü 3 aylıkken 6790 di, 3 ay 20 günlükken 7050 çıktı. Farklı tartı farklı hastane. Niye böyle az kilo aldı ya mama baslanir mi sizce 4 aylıkken. Tek düşüncem farklı hastane olması şuanZaten emmiyor doğru düzgün emzirme odasına girdim o kadar açti ama duvardaki resimlere bakmaktan bir dakika bile emmedi en sonunda çıktım eve geldim 45 dakikalık yol.
Ya bilmiyorum kuzum gece bile bakıp bakıp duruyor o alacakaranlıkta ne görmeyi düşünüyorsa etrafında, eskiden cuk cuk emen bebeler nazla emmeye başladı4 aylık bebelere bişeyler oluyor benimkide gündüz çok az emiyor gece iyi emiyor kilosu iyi bence mama başlanmaz, tartı farkı olabilir zaten bebelerin aldığı kilo ne ki
Canım banada 10 15 dk olacak şekilde oturtabilirsin dedi ki bizimki uzun durmuyor, meraklı melahat kendini dikeltip etrafa bakıyor hepİlk ay aşırı kilo almıştı mamayı direk kesti
Sonraki aylarda da güzel kilo aldı
Ama bu ay az almış gibi bakalım 4 ay kontrolünü takipli olduğumuz boludaki hastanede yaptircam aynı tartıda tartilcak
Doktor kilo en son takacağin şey, bir bebeğin 6 aylıkken 7300 olmasını isteriz seninki şimdi 7050 dedi ama eskiye nazaran kilo alımı az 20 günde 260 Gr
Bu arada kucağında oturtmaya baslayabilirsin dedi
Oy maşallah, benim tarafta da en kısa benim hepsi uzun ( ben 167 cm ) , zaten eşime size çekmiş diyorum nazlı nazlı emiyo aynı halaları gibi diyorum 3 ü minyon ve 45 kilolar biri uzun ama oda çok zayıfKuzum bizim genetik bence, ben 178 eşim 191
E kilolar da iyi iri yarı bir aileyiz ablamlar falan 178-180
O yüzden bence kilosu iyi. Genetik etkili
Geçici bi durum diyorlar inşallah öyledirYa bilmiyorum kuzum gece bile bakıp bakıp duruyor o alacakaranlıkta ne görmeyi düşünüyorsa etrafında, eskiden cuk cuk emen bebeler nazla emmeye başladı
Ben daha söylemedim yaptırdıktan sonra emrivaki olacakBende eşime söyledim, o ne ya bunlar eskide kalmadı mı nostalji mi yapacaksın diyoo
Tek seferde 10 15 dakika mı yoksa 1 gunde toplam mı acabaCanım banada 10 15 dk olacak şekilde oturtabilirsin dedi ki bizimki uzun durmuyor, meraklı melahat kendini dikeltip etrafa bakıyor hep
Görünce sevinecektir, sevmemek mümkün mü evladın foto albümü sonuçtaBen daha söylemedim yaptırdıktan sonra emrivaki olacak
Ya onu sormadım sonradan benimde aklıma geldiTek seferde 10 15 dakika mı yoksa 1 gunde toplam mı acaba
E canım öyleyse kilosu gayet iyi, ilk ay bizimki 1 kilo 600 gram almıştı öyle öyle bı hale geldiOy maşallah, benim tarafta da en kısa benim hepsi uzun ( ben 167 cm ) , zaten eşime size çekmiş diyorum nazlı nazlı emiyo aynı halaları gibi diyorum 3 ü minyon ve 45 kilolar biri uzun ama oda çok zayıfkontrolde dr a persentil değerinin altında dedim kilosuna ama dr hayır değil her şeyi normal dedi zaten biz ilk ay neredeyse hiç kilo alamadık allahım kabus gibiydi ilk ay uzamış sarılığı vardı asla uyandıramıyordum 1.5 aydan sonra mamaya başladık öyle kilo almaya başladı
Evet çok şükür iyi şuan 4.ayda doğum kilosu 2 katına çıkması bekleniyor bizimde tan 2 katına çıkmıştıE canım öyleyse kilosu gayet iyi, ilk ay bizimki 1 kilo 600 gram almıştı öyle öyle bı hale geldi
Bulaşmaz inş kuzum sen maske tak mutlaka kucağına da alabildiğin kadar az al mümkünse bol el yıkama filan derken korursun inşKızlar biliyorsunuz benim kızda hastaydı. Çok bilmiş kaynanamdan bulaştığını söylemiştim ama o ısrarla avmde bulaştığını iddia ediyordu. Kaynanam doktora gitmişti doktor ona bu bakteriyel birşey diyip antibiyotik vermiş ve kimseye bulaşmaz merak etme demiş. Kaynanam 1 kutu 1000lik antibiyotik bitirmiş ve hala düzelmemiş acaba neden. Çünkü virütikti ve kızıma bulaştırdı(doktor bulaşmaz dediği için çocuğa yanaştı yanaşma dedim dinlemedi, 1 maske bile takmak zor geldi)
Şimdi bende grip gibiyim banada kızımdan geçti sanırım çünkü evden dışarı çıkmadık bi daha bendede dün başladı semptomlar. Benden tekrar kızıma bulaşma ihtimali var mı acaba,?(ondan bana bulaşmasına rağmen)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?