2023 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    257
Kızlar bebekleriniz gece kalktığında her seferinde emzirmeyin. Biliyorsunuz nazenin de uyanıyordu kucağıma alıp pışpışlıyordum dalıyordu tekrar. Çünkü emzirdikçe tuvaleti geliyor doluyor bebek huzursuz uyuyor acıktığını anlamadığı için de emiyor şişiyor. Rahat uyuyamıyor. Böyle bir kısır döngü

Erkek annişleri, bebişlerinizi ne zaman sünnet ettireceksiniz? Bizim yarın randevumuz var şimdiden korku geldi bana Çabuk iyileşir ve büyüyünce travma olmasın diye yaptıralım dedik. İnşallah çok kolay atlatırız

Günlerimiz yakın muhtemelen 4.aydaki gerilemeyle alakalı ya başka açıklaması olamaz
Aynı şeklde yatırıyorum kaldırıyorum ama yok yani gündüz 45 dk uykuyu kabul ettm ama gece yatıyodum az da olsa
Benimki de en azından gece 3-4 saat yatıyordu hepten bozdu

Biz 3 hafta önce sünnet ettirdik vallahi. 2 haftada tamamen iyileşti. En güzelini yapıyorsunuz emin olun. Sünnet olurken bebemin elini tuttum bakamadım bile içim gitti ancak şimdi iyi ki yaptırdık diyorum. Bebeğim ağlamadı bile uykusundan uyanmadı operasyon olurken. Sonrasında da huysuzluğu neredeyse hiç olmadı. İçiniz rahat olsun.

Bunuda denedim ama yatmıyo yatmıyo yani

Ayy maşallah darısı bize inşallah sünnet öncesi uyuşturucu krem sürdürdüler mi jetex adında bi krem almamızı söylediler de iğneyi hissetmemesi içinmiş. Birde yarası çok kötü görünüyor muydu ben korkarım da bakmaya kaç aylıktı sizin bebiş sünnet olduğunda

Bizim sünnet alanının çevresine 3 iğne yaptılar ama uçları incecikti uyuşturucu krem değil de titreşimli bir alet vardı onu tuttular hissetmedi iğneler girerken. Bizim sünnet doktorumuz lazerle yaka yaka kestiğinden kan yoktu. İlk zamanlar kırmızı bir deri görüntüsü oluyor tabi ancak zamanla geçiyor. Biz bezine vazelin sürdük 2 hafta boyunca ve her alt açmasında pipisine de Altermed Panthenol vücut sütü boca ettik doktorumuzun önerisiyle. Bebeğimiz tam 3 aylıktı sünnet olduğunda.

Anladımm acaba bizimki nasıl bi yöntem onu da bilmiyorum sünnet sonrası 3 saat aralıklarla calpol/ dolven kullanacaksınız dediler. Siz kullandınız mı

Anladımm acaba bizimki nasıl bi yöntem onu da bilmiyorum sünnet sonrası 3 saat aralıklarla calpol/ dolven kullanacaksınız dediler. Siz kullandınız mı
Calpol aldık ve ne olur ne olmaz diye gün içinde 2 kere verdik evet. Sünnet olduğunda ve 4 saat sonrasında olmak üzere. Ağrısı acısı olur riske atmayalım dedik. Yarım ölçek (1 çay kaşığı) calpol verdik.

Normaldir diye düşünüyorum el emme gibi ben çoğu bebekte gördüm o hareketi ama nedenini hiç sorgulamadım normal diye düşünüyorum
Benimkinde de var alt dudağını emme bir haftadır hatta o şekilde ağzı kapalı agu diyor
Benim de 3 ay 20 günlük ve 3 ayı doldurduktan sonra kaka sıklığı bir anda 5 güne çıktı. Doktorla görüştünüz mü acaba ne dedi?
Bu konu benim de kabusum 2 ay sonra başlayacağım ben de işe. Aynı sizin gibi 4 gün çalışacağım ve sabah 6:30 ta çıkıp akşam 7 de geleceğim. Bebeğim 6 aylık olacak ama nasıl bir düzen kuracağım emmesi etkilenir mi annem bakabilecek mi yoksa bakıcı da tutmalı mıyım sütümü nasıl sağıp saklayacağım kafamda bu sorular dönüp duruyor İş hayatına dönen arkadaşlar tecrübelerini ve kurdukları düzeni paylaşırsa faydalı olabilir.

Bu arada sütünüzü sağarken ilk sağdığınızı poşetle buzdolabına koyup sonra gün boyu sağdıkça aynı poşetin üzerine ekleyip en son dondurucuya mı atıyorsunuz bu şekilde mi yapmak gerekiyor?

Anladım yanıtlarınız için çok teşekkür ederim. İnşallah kolay bi süreç olur bizim için de

Evet canım dün gittik, kaka sayısına çok normal dedi 10 gün 15 güne bir bile mümkün dedi.
Sütün çok yağlı dedi bana, neye dayanarak dedi bilmiyorum ama Ankara'nın iyi doktorlarından birine gittim güveniyorum. Sanırım az kaka yapmasından dolayı dedi.

Aman diyeyim aynı poşete eklemiyoruz. Her sağdığımızı ayrı ayrı kaplarda dolaba koyup en az 1-2 saat soğuttuktan sonra birleştirebiliriz. Yani aynı ısıya gelmeli birleşmesi için. Ben bebeğimi genelde en son sabah 6-7 gibi emziriyorum. İlk sağımımı 11de yapıyorum ve dolaba atıyorum. İkinci sağımı 3-3.30 gibi yapıyorum onu da ayrı bir kapta dolaba atıyorum. 7de evde oluyorum ve gelir gelmez emziriyorum. Sağdığım sütleri ertesi gün annem ister birleştirip ister ayrı ayrı veriyor.

Biz 2,5 aylıkken yaptıracaktık ancak doktor hafif bir eğrilik olduğu için 6. ayı beklememizi söyledi.

Sorun olmamasına sevindim
Tamamdır öyle yapayım çok teşekkürler detaylı cevap için

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…