Canım bir iki bişey alınabilir benceGünaydın tatliş annelerdemin alışveriş sitesinde hastane çıkışı bakıyordum ayyy zor tutuyorum kendimi elbise almamak için sizler naptınız başladınızmı alışverişe bi yanım 6 ayı bekle diyo bi yanımda al Allah'ın izniyle bişey olmaz diyo arada kaldım
Merhaba canım, benim kanamam olduğum için önerilmiyor bana , olmasa da tutmayacaktım sonuçta bir müsaade var. Kendinde o gücü buluyorsan bebeğin suyu saglığın yerindeyse ve istiyorsan tutabilirsin. Benim anladıgım buydu doktor görüşlerinden.Kızlar merhaba oruç tutabiliyor musunuz? Tutmalımıyız?dinen fetvası var ama gebe iken tutmak ne kadar mantıklı 13+4 oldum ben . İki gün oldu tutuyorum ikinci gün basım çok agrıdı. Bana dediler ki kendini dene yapabilir sen tut yapamazsan ara ara ya da hiç tutma dediler. Ama doktorla hiç konuşamadım. Yeni dördüncü ayıma girdim bebek etkilenmez diye düşünüyorum
bende tutmak istiyorum ama dr um önermedi daha sonra tut dedi, zaten biz Eylül anneleri olarak tutabilecek dönemdeyiz ama 9 saatten fazla aç kalmamamız ve yeteri kadar su almamız gerekiyor, baş ağrınız toksinlerin atılması ve susuzluktan olabilir, benim hali hazırda migrenim azmış durumda bu yüzden de bana önermedi aslında daha da artar diye, siz ara vererekte tutabilirsiniz baş ağrınız fazla olursaKızlar merhaba oruç tutabiliyor musunuz? Tutmalımıyız?dinen fetvası var ama gebe iken tutmak ne kadar mantıklı 13+4 oldum ben . İki gün oldu tutuyorum ikinci gün basım çok agrıdı. Bana dediler ki kendini dene yapabilir sen tut yapamazsan ara ara ya da hiç tutma dediler. Ama doktorla hiç konuşamadım. Yeni dördüncü ayıma girdim bebek etkilenmez diye düşünüyorum
Sen zayıf hamile kalmışsın canım, sanırım zayiflar almaya daha meyilli oluyor, daha sağlıklı beslenirken daha iyi olur tabii, az az atıştır. Kurulardan yemeye calış tutar seni elma kurusu kaysi kurusu erik, üzüm, incir vsKızlar 12+4 deyim ve karnım çıktı.
Hatta ben fazla kilo aldım.
Tam 4 kilo
1.67 boy - 47 kilo ile hamile kaldım.
Şuan 51 kilo geliyorum.
Hiç 50+ görmemiştim tartıda şimdiye kadar. Gebeliğe bağlı olduğuna eminim o yüzden.
Yalnız 3 ayda böyle aldıysam, 7 aydan sonra felaket kilo alırım, bu kadar almak sağlıklı değil. Bu nedenle artık dikkat etsem iyi olacak. Gece gündüz sürekli yiyorum. En azından gece yemek yemek yerine meyve falan yemeliyim, yürüyüş yapmalıyım vs.
Başka önerileriniz var mı ?
Allah korusun gebeliğe bağlı şeker vs olabiliyormuş.
ben hala almadım ama teyzelerini durduramıyorum bi nevresim takımımız ve hastane çıkışımız oldu bileGünaydın tatliş annelerdemin alışveriş sitesinde hastane çıkışı bakıyordum ayyy zor tutuyorum kendimi elbise almamak için sizler naptınız başladınızmı alışverişe bi yanım 6 ayı bekle diyo bi yanımda al Allah'ın izniyle bişey olmaz diyo arada kaldım
Ben oruçtan önce de sabahları aç olduğum için baygınlık geçirdim birkaç kere ya şekerim ya tansiyonum düşüyor. O yüzden tutmaya cesaret edemedim sabahları kötü halde uyanıyorum açlığa bağlı olarak. Tutsam da bozulurdu sanırım riske atamadım. Alo fetvayı arayıp durumu anlatıp sordum doğumdan ve emzirme döneminden sonra tutarsın dedi hoca.Kızlar merhaba oruç tutabiliyor musunuz? Tutmalımıyız?dinen fetvası var ama gebe iken tutmak ne kadar mantıklı 13+4 oldum ben . İki gün oldu tutuyorum ikinci gün basım çok agrıdı. Bana dediler ki kendini dene yapabilir sen tut yapamazsan ara ara ya da hiç tutma dediler. Ama doktorla hiç konuşamadım. Yeni dördüncü ayıma girdim bebek etkilenmez diye düşünüyorum
Ben şuan 16+2yim ilk 12 haftamda gecelerini peynir ve ekmek yemeden gözüme uyku girmiyodu. 3. Ay biter bitmez gece yemelerimde kesildi o kana susamışlık resmen tükendi yani bedenimde. Şimdi yediklerime çok rahat dikkat edebiliyorum ve bende ilk 3 ayda 4 kilo aldım bu ayımda ise kilom aynı kaldı bende senin gibi rahatsız oldum yediklerimin hepsini filtrelemeye başladım ve tartıya haftada 1 anca çıkıyorum şimdi kafam rahatladı açıkçası
%85 kız denildi bende beğendiğim birkaç parça çok tatlış kıyafetleri aldım tutamıyorum kendimiGünaydın tatliş annelerdemin alışveriş sitesinde hastane çıkışı bakıyordum ayyy zor tutuyorum kendimi elbise almamak için sizler naptınız başladınızmı alışverişe bi yanım 6 ayı bekle diyo bi yanımda al Allah'ın izniyle bişey olmaz diyo arada kaldım
bende aynı durumdayım iştahım inanılmaz artmış durumda , bi de demezler mi hamilelerin alması gereken kalori günlük 200 diye külliyen yalan, kesinlikle her gebe aynı değil, yıllardır aynı kilodayım ama 8.haftadan sonra inanılmaz iştah artışı ve tabiki kilo artışı oldu bende deKızlar 12+4 deyim ve karnım çıktı.
Tam 4 kilo
Şuan 51 kilo geliyorum.
Hiç 50+ görmemiştim tartıda şimdiye kadar. Gebeliğe bağlı olduğuna eminim o yüzden.
Yalnız 3 ayda böyle aldıysam, 7 aydan sonra felaket kilo alırım, bu kadar almak sağlıklı değil. Bu nedenle artık dikkat etsem iyi olacak. Gece gündüz sürekli yiyorum. En azından gece yemek yemek yerine meyve falan yemeliyim, yürüyüş yapmalıyım vs.
Günaydın tatliş annelerdemin alışveriş sitesinde hastane çıkışı bakıyordum ayyy zor tutuyorum kendimi elbise almamak için sizler naptınız başladınızmı alışverişe bi yanım 6 ayı bekle diyo bi yanımda al Allah'ın izniyle bişey olmaz diyo arada kaldım
Su ve meyve tüketimini arttıracağım.bende aynı durumdayım iştahım inanılmaz artmış durumda , bi de demezler mi hamilelerin alması gereken kalori günlük 200 diye külliyen yalan, kesinlikle her gebe aynı değil, yıllardır aynı kilodayım ama 8.haftadan sonra inanılmaz iştah artışı ve tabiki kilo artışı oldu bende degündüz gene iyiyim gece durduramıyorum kendimi, bende günlük yürüyüşlere başladım en azından burdan kalori açığı vereyim napim
her gün olmasa da haftada 4 5 defa çok iyi olur, bende abur cuburu bıraktım ( hamile kalmadan önce asla yemezdim ) onun yerine kuru meyveler badem ceviz falan yiyorum çayın yanınaSu ve meyve tüketimini arttıracağım.
Gece yemelerinin önüne geçmeye çalışacağım.
Yürüyüş bende düşünüyorum. Düzenli her gün olur mu bilmiyorum ama
Evet su çok önemli doktorum her gün 2-3 lt tüketmelisin diyor içmeye çalışıyorum ama bazen midem almıyorBen tutamıyorum çünkü acıkınca elim ayağım titriyor bide şu çok tüketmemiz gerekiyor enfeksiyondan olmamak için o yüzden ben tutmuyorum
O zaman kan değerin düşük o yüzden yazmış magnezyum ben düşük mü bilmiyorum ama içiyorum kasık ağrılarıma çok iyi geliyorMagnezyum ve kan ilaci digerleri. Ferritin,d vitamini ve magnzeyum düşükmüş.
Olsun meyveden açık çaydan meyve suyundan da ala bilirsin o suyuEvet su çok önemli doktorum her gün 2-3 lt tüketmelisin diyor içmeye çalışıyorum ama bazen midem almıyor
Kızımda tutmamıştım ama şimdi kendimi iyi hissettikçe tutucam inşallah.dün midem ağrıdı tutamadım bugün tuttum ama hiçbir iş yapmıyorum başım dönmesin diye.pazartesi doktora giderken de tutmucam bir şeyler yiyip giricemKızlar merhaba oruç tutabiliyor musunuz? Tutmalımıyız?dinen fetvası var ama gebe iken tutmak ne kadar mantıklı 13+4 oldum ben . İki gün oldu tutuyorum ikinci gün basım çok agrıdı. Bana dediler ki kendini dene yapabilir sen tut yapamazsan ara ara ya da hiç tutma dediler. Ama doktorla hiç konuşamadım. Yeni dördüncü ayıma girdim bebek etkilenmez diye düşünüyorum
15 kg a kadar normal diye biliyorum.kızımda 56 ile hamile kalıp 70 olmuştum hepsi bir anda gidiyor rahat ol.şimdi de bir gram iştahım yok ama 4 kilo almışımdır nasıl oldysaKızlar 12+4 deyim ve karnım çıktı.
Tam 4 kilo
Şuan 51 kilo geliyorum.
İlk 3 ayda 4 kilo alan biri, kalan 6 ayda 11 kilodan daha fazla almaz mı ?15 kg a kadar normal diye biliyorum.kızımda 56 ile hamile kalıp 70 olmuştum hepsi bir anda gidiyor rahat ol.şimdi de bir gram iştahım yok ama 4 kilo almışımdır nasıl oldysa
Yok yok alınmıyor.bu iştah her ay aynı olmuyor ki.o kadar alan çevremde hiç görmedim.zayıflarda kilo çabuk veriyor zaten :) doğumdan sonra yarısı gitse emzirirken diğer yarısı gider.arkadaşın dediği gibi sık sık hamurişi yemediğinden sürece no problemİlk 3 ayda 4 kilo alan biri, kalan 6 ayda 11 kilodan daha fazla almaz mı ?
Özellikle 6-7 ay sonrasında çok kilo alınıyor diye duydum. Endişem o yüzden.
25 kilo falan alırsam toplamda
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?