2023 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    257
Gerçekten fiyatlar çok uçmuş yaa

Bir kaşık dedi ama neye göre dedi bilmiyorum doktor belirtmedi kabızlık artı çok karın kasık ağrısı ve gaz problemi yaşıyorum

Bir kaşık dedi ama neye göre dedi bilmiyorum doktor belirtmedi kabızlık artı çok karın kasık ağrısı ve gaz problemi yaşıyorum
kabızlık için vermişse 1 çay kaşığı çok az gelir, dediğim gibi biz 2 3 ölçek veriyorduk hastalara sen en azından yarım ölçek kullanabilirsin

Kabızlık çekenlere bir doktorun tarifini veriyorum sizde işe yarar yaramaz bilmiyorum, ikiz hamile olan bir arkadaşım hep bunu yapmıştı dr tavsiyesiyle.. Sabah aç karnına 1 kase yoğurt içine , 1 armut ve biraz zeytinyağı.. ister robottan çekin, ister rendeleyip karıştırın.. Kabızlık derdi olanlar bir hafta deneyip bir baksın arkadaşlar. Benim arkadaşın tek çözümü bu olmuştu.

güzel tarif valla yoğurt probiyotik, armut ve ve zeytinyağı da bağırsak yumuşatıcı , süper 3 lü olmuş, bende düzenli kuru kayısı yiyorum 1 gün yemesem direk kabızım ya

Teşekkürler denicem mutlaka

güzel tarif valla yoğurt probiyotik, armut ve ve zeytinyağı da bağırsak yumuşatıcı , süper 3 lü olmuş, bende düzenli kuru kayısı yiyorum 1 gün yemesem direk kabızım ya
Kuru kayısı incir hiç biri bana etki etmiyor ya sadece bu magnezyum iyi geliyor bide 2 kalık sadece zeytin yağı içiyorum oda çok kötü içmesi o iyi geliyor

Tiroid için hangi değere bakılıyor acaba, benim TSH 5.04 yüksek görünüyor, Serbest T4 1.44 normal değer aralığında. Haftaya kontrolüm var da merak ettim, acaba benim ki de normal mi diye
Tsh a bakılıyor. Dahiliye doktoruyla ilerlemenizi tavsiye ederim. İlacınızı ayarlayacaktır 5.04 olduğu için. Ben hem 20yi hem 0ı bile gördüğüm için oynak değerlerimin hepsini normal karşılamaya alıştım. İnşallah hamileliğimizde düzenli gideriz.

Arkadaşlar aranızda benim gibi sol kulağında nabız atışı duyan var'mı, çok rahatsız ediyor beni artık neden olur'ki? Tansiyonumda yüksek değil, doğuma kadar çekenler varmış bu beni korkuttu doğrusu

Günaydın kızlar, bugün biraz moralim bozuk. Boyum 1.70 ve 72 kilo ile hamile kaldım. şu an 17+4üm ve sabah tartıldığımda 77yi gördüm. Yani 5 kilo almışım. Dün de ailem çok hızlı kilo aldığımı dikkat etmemi söylediler. Ben de farkındayım zaten ancak anlayamıyorum nasıl hemen aldığımı. Dikkat edemiyorum demek ki. Benim gibi olan var mı? Diyetisyene gitmeyi düşünüyorum. Şimdiden 5 kilo alırsam doğuma 100lerle gitmekten korkuyorum.

Ben de 1.72 boy 69 kilo ile hamile kaldım. Şu an 74-75 arasıyım.hafta 16+4. Meyveyi,şekeri ve karbonhidratı azaltarak devam etmeye çalışıyorum. Bi ayda iki kg den fazla alırsam diyetisyen desteği düşünüyorum. Sizin moralinizi bozuyorsa hızlı kilo alışı bence başlayın diyetisyene.

Canım ben 15 haftadayım ve 6 kilo aldım , bence sen çok kilo almamışsın yani, zaten her aya 1 kilo almak normal,

Kızlar cok kilo almasanız da diyetisyene gidin devlet hastanelerinde kadın doğumcuya söylerseniz yönlendiriyor hemen boy kilo ve bebeğin haftasına göre liste veriyor. Ben cok kilo almadım ama diyetisyenin verdiği listeye gore ilerliyorum bebeğin gelişimi gayet güzel. Nefsinize sahip olabilecekseniz bence gidin cok guzel yönlendiriyorlar. Her ay gideceğim mesela takip de edince insan çekiniyor mecbur yemiyor

Ben de öyle bir durum yok yalnız tıkanma var anlayamadım sağ kulağım duymuyor gibi

Ben de bugünden itibaren dikkat etmeye başlayacağım. Şirket yemekleri etli olduğu için (sulu et yemeği yiyemiyorum) pilav yiyordum. Tatlı zaten canım çekmiyor. Ofise ara öğün için bol bol süt ve kefir depolayacağım. Karbonhidratı azaltmayı planlıyorum. Yürüyüş yapmak lazım ancak aşırı yorgun hissediyorum. Bunu da çözerim umarım. Bu şekilde 2 hafta dikkat edip hala kilo alırsam diyetisyene kesinlikle gideceğim.

Canım benimde boyum 170 , heep 69 70 kg'dım. Hamile kalmadan önce sözde sağlıklı olayım diye ballar meyveler cevzler derken 76 ile hamile kaldım :) Sonra hmen diyetisyene başladım. İlk 3 kg verdim. Şimdi bugün tekrar 76 olmuşum yani verdiğimi geri aldım başladığım kilodayım. Bu ay az buçuk dikkat etmeme rağmen her hafta 450 grm 500 gram aldım valla

B12 niz dusuk olabilir yorgun hissediyorsanız ona da baktırın isterseniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…