Aynen ya bendeDedim ya eve geldiğimde o muhasebeyi yaptım o yüzden de sorma fırsatım olmadıneyse bu hafta tekrar yükleneceğim ya balık hapına. Ya bu hamileliğini sıfır endişeyle geçirenlere çok özeniyorum ya
Sende ne çıktı?
Arttırıyorum gece 3.30 da uyandım sabah 7 ye kadar dolandım durdum evde. Bu gece uykusuzlukları çok sinir bozucu oluyorBende sabah ezanıyla uyanıp daha yatamayanlardanım mümkün değil bundan sonra rahat uyku zaten olamaz
Smart up balık hapı kullanıyordum o baya aldırıyormuş bebek kilosu düşük olursa doktorunuza bu tableti bir danış istersen
Ya benmki bu kadar öndeyken nasıl bu kadar az kilo aldı ona taktım aslında. Çünkü 2 hafta öndeydi bir balık hapını azaltmam bu kadar etki edemez herhalde
Peki balık hapını niye azalttın doktor mu istemiştiYa kızlar şöyle bi durum var biz 32+4 olduk ve dün kontrolümüz vardı bebek 1850 olmuş doktor gayet iyi dedi ama benm aklıma takılan şu; benim bebiş 2 hafta önden gidiyordu ben de balık hapını azalttım baya. 2 gün arayla almaya başladım. 2 hafta önce gittiğimde 1750 idi. Şuan 100 gram almış oluyor 2 haftada bana göre gayet az ne kadar balık hapını azaltmış olsam da. Eve geldiğimde bu muhasebeyi yaptım doktora da soramadım o yüzden. Doktorun cihazı da yanlış ölçmüş olabilir mi ya? Ah annelik ne endişe vericiymiş ya daha şimdiden ruh hastası oldum. Her şey bir vesvese :/
Ben normal doğum düşünüyordum bebek kilosu da fazla olunca doktor bunun zorlaşacağını söyledi ben de bu çareyi buldum kendimce. Kimine göre bilinçsizlik belki ama öyle çaresiz hissedliyor ki bazen belki de tam anlamıyla cahilce yöntemlere başvurabiliyoruz.Peki balık hapını niye azalttın doktor mu istemişti
Banada vermedi bi tane multivitamin verdi içinde omegada var ama yeterli geliyor mudur bilmiyorumDoktorum bana hiç balık yağı vermedi hiç kullanmadım
Ama sizin haftanizds uygulamaya göre tahmini kilosu 2000 kg gösteriyor . Verdikleri ultrason kağıdında ne kadar önde yads geride gittiği yazıyor zaten canım
Valla benim beybi de boylu boyunca uzanıyor hiç öyle doğum kanalına girme niyeti yok ben de zaten sezaryen istiyorum girmesin en azından bebek doğum kanalına girmedi ben de sezaryen oldum derimKızlar anlamadığım şey şu internette bakınca 32. Hafta civarından sonra bebekler doğum pozisyonunu alıyor diyorlar. Ama arkadaşların bebeleri de doğum pozisyonuna girdi diye vay efendim dikkat et. Ee bu bebeler ne zaman pozisyona girecek. Girmeye kızıyorlar girene kızıyorlar
Benim İlk bebeğm 39. Haftada bile kafasını kanala sokamamisti. O yüzden normal doguramadim.Kızlar anlamadığım şey şu internette bakınca 32. Hafta civarından sonra bebekler doğum pozisyonunu alıyor diyorlar. Ama arkadaşların bebeleri de doğum pozisyonuna girdi diye vay efendim dikkat et. Ee bu bebeler ne zaman pozisyona girecek. Girmeye kızıyorlar girene kızıyorlar
Bebeğin baş aşağı pozisyonu normal ama çok aşağı inince sıkıntı oluyor , benimki çok çok aşağıda , yani dr tam dipte dedi , bundan aşağı doğummuş zaten , yani bundan daha aşağı inmemesi gerekiyor , yani benimkinin kafası tam ortada ve kasığımın hizasındaKızlar anlamadığım şey şu internette bakınca 32. Hafta civarından sonra bebekler doğum pozisyonunu alıyor diyorlar. Ama arkadaşların bebeleri de doğum pozisyonuna girdi diye vay efendim dikkat et. Ee bu bebeler ne zaman pozisyona girecek. Girmeye kızıyorlar girene kızıyorlar
Dinleniyorsun değil mi kuzum?Bebeğin baş aşağı pozisyonu normal ama çok aşağı inince sıkıntı oluyor , benimki çok çok aşağıda , yani dr tam dipte dedi , bundan aşağı doğummuş zaten , yani bundan daha aşağı inmemesi gerekiyor , yani benimkinin kafası tam ortada ve kasığımın hizasında
Al bendende o kadar iyi bişey gibi geliyo ilk kulağıma ama doktor diyo yatcan hareket etmicen. Yani bilgisizce konuşuyorum ama sanki bu arkadaşlarımız daha rahat doğum yapacaklarKızlar anlamadığım şey şu internette bakınca 32. Hafta civarından sonra bebekler doğum pozisyonunu alıyor diyorlar. Ama arkadaşların bebeleri de doğum pozisyonuna girdi diye vay efendim dikkat et. Ee bu bebeler ne zaman pozisyona girecek. Girmeye kızıyorlar girene kızıyorlar
Ay canım sen kendi kafana göre kesmeseydin ya bi doktora danışsaydınBen normal doğum düşünüyordum bebek kilosu da fazla olunca doktor bunun zorlaşacağını söyledi ben de bu çareyi buldum kendimce. Kimine göre bilinçsizlik belki ama öyle çaresiz hissedliyor ki bazen belki de tam anlamıyla cahilce yöntemlere başvurabiliyoruz.
anladım şimdi canım baş aşağı olması sorun değil. daha da aşağıda olması sorun.Dogum pozisyonu, bebegin artik yeri azaldigi ve rahat donemeyecegi icin birkac hafta onceden kendini bas asagi dondurmesidir.
Kanala girmek, bas asagi olan bebegin, cikis yoluna girisi yani artik pelvik tabana baski yapar hale gelmesidir. Dogum kanalina erken giren bebek, dogumu baslatmasin diye anne dinlendirilir.
Kibris'in bebesi dogum pozisyonunda ve kanal agzinda bekliyor anladigim kadariyla, bu kadar erken haftada girip dogumu tetiklemesin diye de doktoru dinlenmesini söylemiş.
anladım şimdi canım baş aşağı olması sorun değil. daha da aşağıda olması sorun.
kibrisss sen ayaklarını yukarı dikerek mi dursan acaba bebiş kanala ilerleyemesin geri gelsin
( şaka şaka sakın yapma kız salladım ben espri olsun diye)
Ben aşağıda baskı hissediyorum dedim. Bazen idrar torbam patlıcak gibi hissediyorum. Oda gel bi bakalım dedi. Kanala girmiş ama rahim Ağzı uzunluğu iyi dedi. Yinede dikkat et dedi.
yok kanala girmemiş ama kanalın ucundaymış benim anladığımDoktor,kibrisss a dogum kanalina girmis mi demis? Ben orayi kacirmisim.
Eskiler yatirip pelvik bolgeden sagli sollu yukari dogru masaj yaparmis bebe dusmesin diye. Tabi ne kadar mantikli bilmiyorum. Kocakari fikirleri bunlar...
Anladım canım bayağı hissettirmiş sana idrar torbasından. Gerçekten bu dönem vücudumuzu dinlememiz gerekli çok iyi yapmışsın doktoruna söyleyerek ben mesela belki derdim ki bebek büyüdü normal baskı yapıyo falanBen aşağıda baskı hissediyorum dedim. Bazen idrar torbam patlıcak gibi hissediyorum. Oda gel bi bakalım dedi. Kanala girmiş ama rahim Ağzı uzunluğu iyi dedi. Yinede dikkat et dedi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?