2023 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    257
Sabah uyanırken aynısını düşündüm. Uyku sersemi eşime bugün günlerden ne diye sordum. o kadar kalktık işe gittik halen perşembe yani dediğimi de hatırlıyorum
ayy cidden sabah ağlicaktım nerdeyse bugün de mi iş var diye, bu arada sabahın köründe uyanan ben artık zor uyanmaya başladım yaa hani analıq provaları yapıyordu vücut

ayy cidden sabah ağlicaktım nerdeyse bugün de mi iş var diye, bu arada sabahın köründe uyanan ben artık zor uyanmaya başladım yaa hani analıq provaları yapıyordu vücut
Benim kız bu gece tekme tekme uyku bırakmadı derimi ağrıttı valla şimdi de uyuyor tık yok ama ben dilekçe yazmalıyım kafamı toplayamıyorum

al benden de o kadar. Bu hafta sabahları uyanamıyorum. Hamileliğim boyunca da hafta sonu bile sabah en geç 8 de uyandım
İnşallah havalardandır

Vallahi her yeni iş günü işkenceye dönüşmeye başladı benim de izne ayrılmama 3 hafta kaldı tam 37.haftayı bitiriyorum ama dayanamayacağım. O yüzden yarın yıllık izin patlatıyorum 1 günlük her hafta 1 gün yıllık izin kullansam dayanırım gibi

Selam kızlar bende 3 4 takım hastane çıkışı aldım başka ne alcam bilmiyorum kaldım öyle.. Süt sağma makinesi biberon emzik aldım her ihtimale karşı İnşaAllah emer güzelce de hiç gerek kalmaz kızım hiç ememedi onun stresi hala üzerimde bakalım hakkımızda hayırlısı olsun dün hastane çantamızı biraz hazırladım kendim için sadece çamaşır almayı düşünüyorum pijama takımlarım var başka hiç Bişey yapamadım kapı süsü vs

Ben de sus ivir zıvır almadım. Pijamalarım vardı sadece emzirme icin kolaylık olsun diye gecelik ve pijama aldım göğsü acilabilen. Göğüs kremi aldım kendime catlak olmasin diye ve depend kilot bez.. Bezini alt açma bezini unutmayın ıslak mendil koyun ben bu kadar yaptım

Benim kız bu gece tekme tekme uyku bırakmadı derimi ağrıttı valla şimdi de uyuyor tık yok ama ben dilekçe yazmalıyım kafamı toplayamıyorum

ayy benimki benle uyuyor benle uyanıyor teyzesi zaten gece hiç rahat değilim sürekli wc ve rahat pozisyon bulamadığımdan dolayı bari bebe uyusun

al benden de o kadar. Bu hafta sabahları uyanamıyorum. Hamileliğim boyunca da hafta sonu bile sabah en geç 8 de uyandım
İnşallah havalardandır

valla ya her sabah 7 de dipçik gibi uyanırdım sanki 12 saat uyumuşum gibi bu haftaa hem geçmiyor hemde uyanamıyorum

benimde 3 hafta kaldı çabucak geçsin de son 3 hafta yavaş geçse de olur, yıllık izin olayı da mükemmel bir fikir bence

Yaa demi bıraksalarda uyusak analık provasına çok güldüm

öyleymiş ya bi ara burda hepimiz erkenden uyanır olduk vücut kendini erken kalkmalara hazırlıyormuş yazıklar olsun kısa sürdü

Bende aynı şekil de. Pijama takımlarım vardı ve penye gecelik önü düğmeli onları alıyorum yanıma da. Lohusa geceliği falan almadım. Hiç benlik şeyler değil. emzirme sutyeni ve hamile iç çamaşırı aldım. bir kaç adet daha almam lazım. Kapı süsü için malzeme aldım kendim yapmak istedim
ıslak mendil, kaşık biberon, bebek temizleme pamuğu, alt açma bezi. bolca müslin örtü, bir tane kalın örtü aldım ne olur ne olmaz soğuk olabilir.
Biberon emzik falan almadım. Almayı düşünmüyorum. emzik kullanmak istemiyorum en azından 25-30 gün. Emzik ortada olunca büyükler aaa emzik kullanılması lazım kafasına giriyorlar
crocs tarzı sabo terliklerden alacağım kendime hastane için. Benimde böyle şimdilik. Hediyelik işini de henüz karar vermedim.

Bizim bebeler zaten Eylül de doğacak benimki nerede ise sonu
1 ayda yaptırsam Ekim sonu oluyor havalar yavaştan seinlemeye başlar bunalmaz ilk günler biraz disimizi sıkarız sonrası rahat bir kafa
Benimde Eylül sonu inşallah, aynı düşünüyorum bende seninle kuzu

Sorarız mutlaka kuzum

Kapı süsü istiyorsan trendyolda vs 1 haftada kargolayanlar var inceleyebilirsin.

Benimde listemde de kendim için;
Gecelik, sabahlık ve pijama takımı
Terlik
Çorap
Depend
Havlu
Taburcu günü kıyafetleri
2şer emzirme sutyeni ve külot
Göğüs ucu kremi
Pompa
Göğüs pedi
Gümüş kapak
Kirli torbası

Bebek için;

Hemşireye verilecek takım(içine bez, battaniye felanda koydum)
3 yedek takım
Ağız mendili ve diğer yedekler(eldiven vs)
Müslin, penye ve kalın battaniye
Alt değiştirme örtüsü
Bebek bezi
Islak mendil
Pamuk
Pişik kremi
Kaşık biberon, şırınga, kaşık
Puset
Kapı süsü

Bunlara ek kişisel koyacağım eşyalarda var. (Tarak, cüzdan vs) Eşimde inşallah yetişirse doğuma onun içinde eşofman koyacağım.
Hediyelik yaptırmıyorum ama o gün ailem 1 kutu tatlı alır, hastane çalışanlarınada verilir.
İlk gebelik ne yaşarım bilmiyorum kendimce lazım olabileceğini düşündüklerimle böyle hazırladım.

Selam kızlar
Bugün kontrolüm vardı hemde iş için çalışabilir alıcaktım 32+0 oldum bugün
2 hafta evel gittiğimde 1425 gr çıkmştı bebek karın çevresi 1 hafta geriydi tam 2 hafta oldu 1640 gr olmuş karın çevresi 29+5 görünüyor plesantada biraz kireçlenme varmış zaten tüp bebek olduğundan kan sulandırıcı iğne ilaç kullanıyorum plesantadan beslenmede ufak sorun var gibi görünüyor
Şimdilik büyüme devam ettiğinden ve suyum kalp atışı kordondaki kan akışı iyi çıktığından takip edilecek haftaya cuma gidicem tekrar gdşata bakılcak sola yatarak dinlen dedi olabildiğince kan akışının artması için
Biraz canım sıkıldı beslenemediği noktada erken doğum ihtimali oluşacak inş hyırlısıyla haftasında doğar sağlıkla

Bence doğum iznini hakkıyla kullanman gerekir. Kendine ve bebeğine zaman ayırman en kıymetli şey. Zaten ömür boyu çalışacaksın bari üç beş ay sadece kendine ve bebeğine odaklansan ne kadar güzel olur.
Hele ki doğum sonrası senden iş yapmanı bekleyen insanlarla çalışıyorsan gerçekten sabır dilerim.
Ve inan haketmezler senin iyi niyetini. Sırf onlara zorluk olmasın diye kendine stres yaratma derim.
Zaman geçtikten sonra fark ediyor insan , keşke o dönemin kıymetini bilseydim diyor. Şirketimdeki bir çok anneden duyduğum hep aynı şey çünkü. Keşke daha uzun izin alsaydım keşke hiç pc yi açmasaydım vb.
Bir aksilik olmaz ise 37. Hafta itibariyle ayrılacağım izne ve tüm yasal haklarımı kullanıp mümkün olan en uzun süre işten uzak kafamı dinleyeceğim :))

Vallahi bunu farketmem benim de yarım saatimi falan aldı. Minimum düzeyde yardım edeceğim o da şu şekilde olacak diğer arkadaşlarımın İngilizce dil bilgileri yok anca maillere dönerim diye düşünüyorum :)

1 hafta çok normal değil mi? kilosu da gayet iyi bence.
Sen bol bol dinlenip doktorunun söylediklerini yapmaya çalış 2 3 haftayı daha atlatırsak sonrası zaten çok daha rahat olacak.

seninle aynı anda izne ayrılacağız 1 gün var aramızda , bensiz işe başlama sakın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…