2023 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    257
Benim hastanede 35 bin olmuş

Doktorum 15 bin, hastanede 12 o da şu an ki fiyat.. toplam 30 bin gözden çikti
Var mi artiran
(ins yoktur )

Genelde hastanelere disardan dr getirdiginde zaten extra dr.na ücret ödüyorsun. Yoksa hastane doktorlarinda 12-13 verip de dogum yapabiliyorsun.. ama benim doktor Allah ondan razi olsun on numara bi kadin ona feda olsun.. Bugun nst icin gittigimde koridorda denk geldik, tuttu ellerimden lobiye gectik, yanima oturdu dakikalarini ayirdi bana muayenesi yokken, ben biraz duygusallastim, biraz dinlen kendine gel dedi, sana cay söyleyecegim dedi. Bi baktim eşime demli sekerli çay söylemis, banada şekerim var ve koyu çay çarpinti yapiyor diye şekersiz açık çay söylemiş yardimcisina
Şeker niyetine doktorumdan kıtla çaya at (erzurumlu kendisi)

Anne sütü evet kızlar çok önemli ve dediğiniz gibi emzirdikçe ya da sağdıkça kesinlikle çoğalıyor sadece en fazla 3 saat ara ile göğüsleri boşaltmak gerekiyor. Bir de dediğiniz gibi ilk zamanlarda o azcık bir süt bile yeterli oluyor bebişler için zaten. Benim bebiş şu an 1300 gr oldu verilen süt şu şekilde 3 saatte bir 14ml civarı veriliyor günlük 120 ml yeterli geliyor şu an için. Zaten ilk günler az geliyor ama 2. Günden sonra benim 3 saatte bir sağdığımda zaten bir seferde 120 ml civarı gelmeye başladı yani sütün sağdığın sürece çok rahat yetiyor bebişe hatta fazla geldiği için de mastit olmamak adına pompa ile göğsü boşaltmak gerekiyor. Benim 1 aylık sürede edindiğim tecrübe bu şekilde

Var mi artiran
(ins yoktur )
Bende gebeliğin ilk ayı toplam 17000 ödeyerek doğum paketi aldım şimdi iyiki almışım diyorum içinde herşey dahil
10 muayene
Tüm tahliller
Detaylı ultrason
İkili üçlü dörtlü tarama
Şeker yüklemesi
Doğum
Diyestisyen
Bebek ilk muaynee tetkik ve aşısı
Nst
Emzirme danışmanlığı

Var mi artiran
(ins yoktur )
Benim hastsnem 31.000 di
Temmuzda zam gelmiş yeni fiyat 48.000 TL sezeryan Allah yardım etsin hepimize bunlar nasıl fiyatlar

Ben de çok benzer bir durumdayım. Bugün sabah işe gittim. Öğleden sonra daha fazla oturamayacağım diye eve gidiyorum dedim. Arkadaşlar bu sıcakta çok bile dayandın diyorlar bir kaç gün evden çalışma yapmak isteyeceğim sanırım.

Canım senin tam tavan yapmış ya 48 bin nedir hangi hastane senin gittiğin
Acıbadem canım
Üstelik bu sgk anlaşmalı olan şubesi
Yani diğer şubelerini sen düşün
Benim riskli gebelik, doğumda kan bankası, bebek yoğunbakım ünitesi vs olan bi hastane seçmem gerekiyordu mecburen çok alternatifim yok
Ama ciddi anlamda zorlayacak bütçemizi
Yeterki bebişimizi sağlıkla kucağımıza alalım da zorlanırız ne olacak diye teselli ediyoruz kendimizi

Peki Allah korusun hiç ihtiyacımız olmaz inşallah bebek yoğun bakım ünitesine ama yoğun bakım ne kadar ? Bizim burda gecelik 5500 Muş , orayı merak ettim

Peki Allah korusun hiç ihtiyacımız olmaz inşallah bebek yoğun bakım ünitesine ama yoğun bakım ne kadar ? Bizim burda gecelik 5500 Muş , orayı merak ettim
Sgk anlaşmalı olduğu için öyle bir durumda sgk ödüyormuş canım, bizden almayacaklarmış
Dediğin gibi ihtiyacımız olmadın inşallah

Hangi acıbadem sizin? Ben Altunizade ye gidiyorum. Doktorum doçent olduğun için normal 55 sezaryen 62 gibi bir rakam verdiler. Sgk anlaşması da yok :/

Benim hastanem 28 bin lira, ocak ayında verdik kurtulduk. (Riskli gebelik takipli, yenidogan yogun bakim uniteli tam tesekkullu) su an en son 35 bin olmus diye duydum. Ama tavsiye ediyorum. Ac gozlu bir para politikalari yok. (Doktorum docent)

Nst ucretsiz, ikili-dortlu test fiyata dahil (normalde 2li test 900, 4lu test 3 bin gibi bir rakamdi) dogum, 10 adet muayene, dietisyen takibi, emzirme danismanligi, ozel odali, kan idrar vb tahliller dahil bir paket.

Turkiye'de dogum yapacak arkadaslar icin 1-2 ufak hatirlatma
Ozel hastaneler bu bilgiyi vermez.

Bebek yogun bakim unitesi ucretsizdir.
Ve bebeklerin ilk 28 gunleri içerisinde yapilacak her turlu acil yardim, normal muayene vb saglik ihtiyaçlari ucretsizdir.

Ornegin ilk kbb muayenesi, ilk goz muayenesi, ilk 28 gunde acillik olma durumlari hep ucretsizdir.

Saglik Bakanligi ile anlasmasi olan her hastane bunlari saglamakla yükümlüdür.

Ha siz gider prof muayenesi isterseniz o sanirim ucretli oluyor emin degilim :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…