Benim hastanede 35 bin olmuşAnneler ben şimdi dogum yapacağım hastanenin hemşiresine sordum. Bebek için her şeyi tam olan 4 takım istedi.(tulum,eldiven,sapka falan her seyi olan) ıslak mendil,bez,kundak.
Burda merak ettiğim kısım bebek ilk neyle silinecek ve sonra verdiğimiz kiyafet değişecek mi konusuydu. Yesil steril bezlerle biz kuruluyoruz bebeği doğumdan hemen sonra dedi.sonra takımını giydirip işte kan alma ilk iğneler falan yapıyoruz dedi o sırada sizden 2.takimi istiyoruz dedi. Yani odaya gelirken giyeceği takim ayrı. Ben zaten bunu duyduğum için ilk sıradan bir takım sonra daha güzel olan bir takımını ayarlamistim.
Anne için de terlik, 2 3 pijama gecelik hangisi rahatsa dedi, giyecegin kiyafet, kişisel bakım malzemelerin(tarak,fırça,deodorant falan) dedi.
Doğumdan sonra aldiracagimiz şeyler olabiliyor dedi ama bunlardan aldıklarının varsa çantama koy dedi. Mesela göğüs ucu çıkarıcı, biberon,mama kaşığı,sagma aparatı falan dedi.
Suanlik bu şekilde.
Fiyati da 22bin olmus hastanenin.
benimki 10 binBenim hastanede 35 bin olmuş
Ah ne güzelmiş benim hastane 9,5 doktor 8 totalde 17,5benimki 10 binküçük şehir tek ve küçük hastane
Doktorum 15 bin, hastanede 12 o da şu an ki fiyat.. toplam 30 bin gözden çiktiAnneler ben şimdi dogum yapacağım hastanenin hemşiresine sordum. Bebek için her şeyi tam olan 4 takım istedi.(tulum,eldiven,sapka falan her seyi olan) ıslak mendil,bez,kundak.
Burda merak ettiğim kısım bebek ilk neyle silinecek ve sonra verdiğimiz kiyafet değişecek mi konusuydu. Yesil steril bezlerle biz kuruluyoruz bebeği doğumdan hemen sonra dedi.sonra takımını giydirip işte kan alma ilk iğneler falan yapıyoruz dedi o sırada sizden 2.takimi istiyoruz dedi. Yani odaya gelirken giyeceği takim ayrı. Ben zaten bunu duyduğum için ilk sıradan bir takım sonra daha güzel olan bir takımını ayarlamistim.
Anne için de terlik, 2 3 pijama gecelik hangisi rahatsa dedi, giyecegin kiyafet, kişisel bakım malzemelerin(tarak,fırça,deodorant falan) dedi.
Doğumdan sonra aldiracagimiz şeyler olabiliyor dedi ama bunlardan aldıklarının varsa çantama koy dedi. Mesela göğüs ucu çıkarıcı, biberon,mama kaşığı,sagma aparatı falan dedi.
Suanlik bu şekilde.
Fiyati da 22bin olmus hastanenin.
Bende cnm bende heyecan ve stres de varHer şey ütülü hazır, bir tek gecelik sabahlık eksik onu da daha almadım ama valize koymuyorum benimde sanki hazır olsa doğum olacak hemen gibi bir kafa geldi ama bu haftasonu bitireceğim bu işi de kısmetse
10 bin çok iyibenimki 10 binküçük şehir tek ve küçük hastane
Anne sütü evet kızlar çok önemli ve dediğiniz gibi emzirdikçe ya da sağdıkça kesinlikle çoğalıyor sadece en fazla 3 saat ara ile göğüsleri boşaltmak gerekiyor. Bir de dediğiniz gibi ilk zamanlarda o azcık bir süt bile yeterli oluyor bebişler için zaten. Benim bebiş şu an 1300 gr oldu verilen süt şu şekilde 3 saatte bir 14ml civarı veriliyor günlük 120 ml yeterli geliyor şu an için. Zaten ilk günler az geliyor ama 2. Günden sonra benim 3 saatte bir sağdığımda zaten bir seferde 120 ml civarı gelmeye başladı yani sütün sağdığın sürece çok rahat yetiyor bebişe hatta fazla geldiği için de mastit olmamak adına pompa ile göğsü boşaltmak gerekiyor. Benim 1 aylık sürede edindiğim tecrübe bu şekildeBen de aynısını düşünüyorum kuzum seninle. Daha çocuk istemediğim zamanlardan beri hep bu konuda ki uzman doktorları takip ediyordum. Yakın zamanda kardeşim doğum yaptı. Bire bir sürecin içinde bulunma şansım da oldu. bu aşamada bir çok emzirme danışmanı ebeyi takibe aldım. Kardeşim online danışma da aldı. ortak bir çıkarımım oldu bu süreçte.
En önemlisi 1-2 damla bile olsa anne sütü çok kıymetli. 1-2 damla da olsa emiyorsa anne sütü alıyordur.
Bebek emdikçe süt geliyor. Süt kanalları çalışıyor.
Emzirdikten sonra mutlaka sağım yapıp memeyi tamamen boşaltmak gerekiyor 5 ml dahi geliyor olsa.
2 saat diye bir genelleme yok. Bebekler robot değil. Her bebek aynı değil.
Kesinlikle moral bozma ya da stres yapmıyoruz. Biz rahatsak vücudumuz da rahat.
(Ben şahsen damla bile gelmese sağım yapmayı düşünüyorum. Bebeğim mamaya başlayabilir. Problem değil 2 -3 ay sonra tamamen anne sütüne geçen çok örnek var. Bu konuda motivasyonum tam.)
Bende gebeliğin ilk ayı toplam 17000 ödeyerek doğum paketi aldım şimdi iyiki almışım diyorum içinde herşey dahilDoktorum 15 bin, hastanede 12 o da şu an ki fiyat.. toplam 30 bin gözden çikti
Var mi artiran
(ins yoktur)
Benim hastsnem 31.000 diDoktorum 15 bin, hastanede 12 o da şu an ki fiyat.. toplam 30 bin gözden çikti
Var mi artiran
(ins yoktur)
Ben de çok benzer bir durumdayım. Bugün sabah işe gittim. Öğleden sonra daha fazla oturamayacağım diye eve gidiyorum dedim. Arkadaşlar bu sıcakta çok bile dayandın diyorlarKızlar hayırlı cumalar. 37ye kadar çalışır raporu almıştım evde sıkılıyorum yeni yer falan diye ama sıcaklardan dolayı bugun son isyan ettim çalışmayacağım evde de sıkılacağım muhtemelen ama serin yerde psikolojim bozulsun napayimdoktordan tekrar çalışamaz raporu almak gerekiyormuş bunun icin haberiniz olsun
Canım senin tam tavan yapmış ya 48 bin nedirBenim hastsnem 31.000 di
Temmuzda zam gelmiş yeni fiyat 48.000 TL sezeryanAllah yardım etsin hepimize bunlar nasıl fiyatlar
Acıbadem canımCanım senin tam tavan yapmış ya 48 bin nedirhangi hastane senin gittiğin
Peki Allah korusun hiç ihtiyacımız olmaz inşallah bebek yoğun bakım ünitesine ama yoğun bakım ne kadar ? Bizim burda gecelik 5500 Muş , orayı merak ettimAcıbadem canım
Üstelik bu sgk anlaşmalı olan şubesi
Yani diğer şubelerini sen düşün
Benim riskli gebelik, doğumda kan bankası, bebek yoğunbakım ünitesi vs olan bi hastane seçmem gerekiyordu mecburen çok alternatifim yok
Ama ciddi anlamda zorlayacak bütçemizi
Yeterki bebişimizi sağlıkla kucağımıza alalım da zorlanırız ne olacak diye teselli ediyoruz kendimizi
Sgk anlaşmalı olduğu için öyle bir durumda sgk ödüyormuş canım, bizden almayacaklarmışPeki Allah korusun hiç ihtiyacımız olmaz inşallah bebek yoğun bakım ünitesine ama yoğun bakım ne kadar ? Bizim burda gecelik 5500 Muş , orayı merak ettim
Hangi acıbadem sizin? Ben Altunizade ye gidiyorum. Doktorum doçent olduğun için normal 55 sezaryen 62 gibi bir rakam verdiler. Sgk anlaşması da yok :/Acıbadem canım
Üstelik bu sgk anlaşmalı olan şubesi
Yani diğer şubelerini sen düşün
Benim riskli gebelik, doğumda kan bankası, bebek yoğunbakım ünitesi vs olan bi hastane seçmem gerekiyordu mecburen çok alternatifim yok
Ama ciddi anlamda zorlayacak bütçemizi
Yeterki bebişimizi sağlıkla kucağımıza alalım da zorlanırız ne olacak diye teselli ediyoruz kendimizi
Amin canım inşallah hepsi zamanında gelecek böyle şeylere hiç ihtiyacımız olmicakSgk anlaşmalı olduğu için öyle bir durumda sgk ödüyormuş canım, bizden almayacaklarmış
Dediğin gibi ihtiyacımız olmadın inşallah
Aman Allahım 62 binHangi acıbadem sizin? Ben Altunizade ye gidiyorum. Doktorum doçent olduğun için normal 55 sezaryen 62 gibi bir rakam verdiler. Sgk anlaşması da yok :/
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?