2023 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    257
İnşallah güzel haberlerle dönersin kuzum görüş günleri kısaldı herkesten bol bol haberler gelicek artık

Geçmiş olsun canım merak etme bebeğin normal gelişimi devam eder az yesen bile

Etide artır dr bana hep et bebeği büyütür diyor , inşallah hepsi bebeğine yaramıştır

İnşallah güzel geçer canım kendini iyi his etmezsen zorlama çalışmaya

Et için o kadar zorluyorumki kendimi normaldedr çok iştahlı biri değilim zaten ama zorluyorum yemeye çalşıyorum sürekli inş onada gidiyodur
Bende et seven biri değilim normalde hep et yemekten kaçan biriyim minimum düzeyde yerdim ama şuan mecbur yiyorum

Kızlar kordon kanı hakkında ne düşünüyorsunuz ?
Doğum esnasında şaklatacak mısınız ?
Herhangi bir kordon kanı bankası ile anlaştınız mı?

Benim çevremdekiler, arkadaşlarım hep şaklatıyorlar ama okuduğum bazı şeyler de beni vazgeçiriyor çok kararsız kaldım.

Kızlar bende muayeneden çıktım. 32+0ız bugün çalışabilir raporu aldım ama işyerimdeki müdür ile görüşeceğim en azından son 1 ayı evden çalışmak için bana dua edin nolur izin versin Bebek iyiymiş çok şükür 2kg olmuş gelişimi ve suyu iyiymiş, benim aşırı reflü problemim vardı rennie duo kullanıyordum ama doktorum ilave olarak lansorda yazdı. İnternetten araştırdığım kadarıyla Lansorun gebelikte kullanımı önerilmiyormuş biraz çekindim açıkçası. Lansor kullanan var mı aranızda? Bir sonraki kontrolüm 3 hafta sonra, nstyede o zaman girecekmişim. Doktorum 32den sonra haftaların çok hızlı geçtiğini, bebek gelişim kitaplarını okumamı tavsiye etti sizinde bilginiz olsun :)

Ha birde, bol bol protein ağırlıklı beslenmemi ve ev yoğurdu yememi tavsiye etti

Canım bence müdürün anlayışlıysa evden çalışmana izin verecektir :) Ben de o şekilde ayarladım kendimi.

Lansor ben kısa bir süre kullandım.
Çok ciddi bir enfeksiyon vardı 2 farklı antibiyotik kullanmak zorunda kalmıştık o arada midem yanıyor ve kusuyorum diye doktorum lansoru sabah aç karnına önermişti. İstediğin sürece devam edebilirsin demişti. Antibiyotikler bitince ben bıraktım nolur nolmaz diye. O süreçte ve sonrasında bir sıkıntı yaşamadım.

Bence bebeğin kilosu biraz da genetik.kızım da hiçbir şey yemezdim hala da iştahım yok.et ayda bir yemişimdir.yumurta nadiren yerim süt sevmem.yoğurt bir iki kaşık anca yerim. 3350 doğmuştu.doğunca ufacık demiştim doktor ne ufağı koca bebek demişti :) kek poğaça çok yiyordum onların faydası oldu sanırım.artık onları da pek yapmıyorum sonumuz hayrola

İlk gebeliğimde bu konuyu çok araştırmıştım. Araştırma yaptıkça gördümki kordon kanı bebekten çok anne-baba ya da kardeşte bir rahatsızlık olması halinde kullanılabiliyor. Bunun da ciddi bazı şartları var (mesela kanda belli oranların tutması lazım ve nakil olacak kişinin belli yaşı doldurması lazım vs) Bu kısıtlar nedeniyle de vazgeçtim. Ama saklatmayı düşünüyorsanız türkiyede bu konudaki en iyi firma onkim bence zaten sabancılara ait. Orada da şöyle bir durum var. Saklama ili istanbul oluyor ve sözleşmeyi incelerseniz eğer herhangi bir doğal afet durumunda şirketin sorumluluğu kalmıyor Allah korusun büyük istanbul depremi olursa bu materyaller zarar görmeden kalır mı bilmiyorum

İnşallah güzel geçer canım kendini iyi his etmezsen zorlama çalışmaya
Haklısın canım zorlamayacağım ama işte annelik hep arada kalmak. Şu an ne kadar kendimi zorlayıp çalışırsam sonrasında yavrularımla o kadar uzun zaman geçirebilirim. Açıkçası iş yerinde de kolaylık sağlıyorlar erken çıkıyorum böyle bir imkan varken mümkün oldukça çalışmak istiyorum

Genetiğinde etkisi yadsınamaz.
Şeker yüklemesi yaptırdınız mı peki? şekerle ilgili problem çıktı mı

Herkes
Herkes mi ishal yahu. Bende de durum aynı

Kızlar elenatal 2 kullanıyorum , doktorum doğuma kadar kullanılacak dedi bebişim iri bebek ilerliyor acaba bıraksam mı doktoruma sormaya çekindim ya
Benimki de iri, doktorum bütün vitaminleri bıraktırdı. Bence birdahaki randevuda sorun çekinmeyin. Özellikle normal doğum düşünüyorsanız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…