Rahim ağzı uzunluğuna bakıldı mıKizlar sancim var belimden kasiklarima vuran gittik bisey cikmadi hala ağrım var adet ağrısı gibi yurutmuyor
Bütün dr kar aşağdan dikiş atıyorlar , dikişsiz istiyorsanız suda doğum yapmanız gerekiyorBende en başta hep normal diyodum ama yaklaştıkça sezeryane daha yakınım
Hiç kesi olmadan normal olabilcek olsa normal istyorum ama oda hep mümkün olmuyo ve kendimede güvenemedim normal doğum konusunda zaman daraldıkça sezeryan cazip gelmeye başlıyo
bana 3 kilo da 5 kiloda çok küçük geliyor zatenKüveze girmemesine bende aşırı sevindim ama kızlar küçücük bir avuç kadar yavrum
şahsen ben miada en yakın tarihi seçerdim yinede karar seninKızlar sizin bu konuda fikrinize ihyacım var sezeryan olacağımdan dolayı doktorum bana iki tarih önerdi
biri 38+0
Diğeri 38+4
Olurda süreç sağlıklı ilerlerse hangisiini tercih edeyim
Gitgide ağırlaşacağım için acaba erken olanı mı seçsem diye arafta kaldım siz olsanız hangisini kabul ederdiniz
Şöylede bir durum varki zaten kız çocukları erken doğar diyorlar belkide bu tarihlerden öncede süpriz yapabilir
Ben 10 dk yürüsem hemen tuvaletim geliyorKızlar ben dün doktora gidince, normal doğum için eğitim olsun diye ebeye yönlendirdi doktor.
35te perineye başlayacam. İlk hafta 2 gün. Sonraki haftalar gün aşırı..
Plastes topuyla ve mat üzerinde bir kaç hareket gösterdi ebe. Bunları sabah yarım saat akşam yarım saat yapacakmışım.
Bir de her gün en az yarım saat yürüyüş. 1 saat yürüyebilirsen iyi dedi. Sabah yarım akşam yarım da olur dedi :)
İşte yürürsem yorulursam yapmasam olur mu o gün dedim onlar yürüyüş sayılmaz dedi
Bende tam tersi şimdiden kimsenin benden başka dokunmasını istemiyorum sankibana 3 kilo da 5 kiloda çok küçük geliyor zatenannemlere şey diyorum 40 ı çıktıktan sonra bana verin o zamana kadar sadece emzireyim ben
İlk oglumda kanala inmedi kalbi yavasladi 10 cm aciklikla sezeryan oldum ikinci bebegim 33 hafta 3 cm aciklikla sezeryab oldumArkadaslar merakimi mazur gorun. Sezaryen elestirisi degil bu, sezaryen meraki aslinda.
Tam olarak ne yasaniyorda sezaryen olacak diyor doktorlariniz?
Bas ebe bakti bana benim dr um gerekirse alttan kontrol et demis ama o etmek istemedi simdi alttan bakmayalim kalabildigi kadar kalsin icerde dedi o yüzden bakilmadi dr randevum 1 hafta sonra ama ebe gece kaç olursa olsun sancin artarsa gel direk dogumhaneye nst çeker dr una haber veririz dediRahim ağzı uzunluğuna bakıldı mı
bu genel bi söylem maalesef tüp bebekte, bir de mesela şey okumuştum tüp bebeklerin duruşu ters oluyor diye benim hala öyle makat geliş mesela, bir de zaten zar zor gebe kalındığı için dr da hiç risk almak istemiyormuş tüp bebekte direk sezaryen diyormuş, ee 30 yaş üstü olunca yaşlı gözüyle bakıyorlarBenimki mesela direkt sen 30 yasin üstündesin ilk doğumun tüp bebek deyip sezeryan dedi. Tabii bu sonradan gittiğim doktor genelde sezeryan diyormuş da ondan da olabilir
Kuzum dondurma cilar gece 2 ye kadar açık burda biz dondurma yeme bahanesiyle her gun en uzak dondurmaciya akşam 11 de çıkıyoruz hem serin oluyo hem orda dondurma yerken oturup dinlenmiş oluyosun her gun yurudukce aciliyosun ben ilk zamanlar dalga geciyolardi sen ağır vasitasin diye simdi onlarla aynı tempoda yürüyorum yürü yurudukce her gun daha çok enerji geliyoKızlar ben dün doktora gidince, normal doğum için eğitim olsun diye ebeye yönlendirdi doktor.
Plastes topuyla ve mat üzerinde bir kaç hareket gösterdi ebe. Bunları sabah yarım saat akşam yarım saat yapacakmışım.
Bir de her gün en az yarım saat yürüyüş. 1 saat yürüyebilirsen iyi dedi. Sabah yarım akşam yarım da olur dedi :)
İşte yürürsem yorulursam yapmasam olur mu o gün dedim onlar yürüyüş sayılmaz dedi
beni de bazen tutuyor korkutuyor da ama Allahtan uzun sürmüyor max yarım saat, dediğin gibi yalancısı buysa ya gerçeğiEvet dr da öyle dedi son haftalari böyle tetikte bekleyecegiz sanirim yalancısı buysa gerçeğini dusunemiyorum
Aynen bana da öyle dedi esnemezsin dedi.bu genel bi söylem maalesef tüp bebekte, bir de mesela şey okumuştum tüp bebeklerin duruşu ters oluyor diye benim hala öyle makat geliş mesela, bir de zaten zar zor gebe kalındığı için dr da hiç risk almak istemiyormuş tüp bebekte direk sezaryen diyormuş, ee 30 yaş üstü olunca yaşlı gözüyle bakıyorlaresneyememe açılmama olur vs diye
canım ben pilates topundaki hareketlere neredeyse 3 hafta önce başladım, güya bebeği kanala yönlendiriyor yaptığım hareketler ama benim oğlanın başı mide ile safra arasına taht kurmuş durumdaKızlar ben dün doktora gidince, normal doğum için eğitim olsun diye ebeye yönlendirdi doktor.
valla neden bu grupta en son doğuran ben olacam gibi hissediyorumKesinlikleağustosta baya erken ve sezeryan olanlar oldu etrafında normalde sezeryande olan var ikisindede bi acı var sonuçta
Agri bir geliyor bir gidiyorsa her agri geldiginde not etBas ebe bakti bana benim dr um gerekirse alttan kontrol et demis ama o etmek istemedi simdi alttan bakmayalim kalabildigi kadar kalsin icerde dedi o yüzden bakilmadi dr randevum 1 hafta sonra ama ebe gece kaç olursa olsun sancin artarsa gel direk dogumhaneye nst çeker dr una haber veririz dedi
ben öyle diyorum ama bi doğsun kimseye vermek istemeyeceksin diyorlarBende tam tersi şimdiden kimsenin benden başka dokunmasını istemiyorum sankisadece 5,6 gün altını değiştirmede yardım etsinler sonra ben kendim herşeyini yaparım
Düzensiz sancılar vardi dun de vardı bi giriyo bi cikiyoAgri bir geliyor bir gidiyorsa her agri geldiginde not etbaktin arasi kisaliyor bebişin geliyor demektir
Benim de ilk bebeğim kanala inmedi, 10 cm ile acil sezaryen oldum. Sebebi kordon kısalığıydı. Sizde sebebi belli olmuş muydu?İlk oglumda kanala inmedi kalbi yavasladi 10 cm aciklikla sezeryan oldum ikinci bebegim 33 hafta 3 cm aciklikla sezeryab oldummecburi oldu biraz
Aşağdan ulturasonla ölçe bilir ki , zararıda yok , çatı muayenesi elle yapılıyor o kötü , tamam sen rahat ol bişey çıkmamış zaten , dinlen güzelceBas ebe bakti bana benim dr um gerekirse alttan kontrol et demis ama o etmek istemedi simdi alttan bakmayalim kalabildigi kadar kalsin icerde dedi o yüzden bakilmadi dr randevum 1 hafta sonra ama ebe gece kaç olursa olsun sancin artarsa gel direk dogumhaneye nst çeker dr una haber veririz dedi
Ya ben yürüyorum avm filan gidersem heleKuzum dondurma cilar gece 2 ye kadar açık burda biz dondurma yeme bahanesiyle her gun en uzak dondurmaciya akşam 11 de çıkıyoruz hem serin oluyo hem orda dondurma yerken oturup dinlenmiş oluyosun her gun yurudukce aciliyosun ben ilk zamanlar dalga geciyolardi sen ağır vasitasin diye simdi onlarla aynı tempoda yürüyorum yürü yurudukce her gun daha çok enerji geliyo
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?