2023 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    257
Şık yok mu Tarzınıza göre önerelim Elimizde İlay var çok arkadaşa önerdik Pazarcı gibi oldum

Tum eylul kizlari ilay olana dek, durmak yok yola devam

Ilk kizimda 38+5te sifir sanci ile doktorum hadi evine git bu en az 10 gun dogmaz dedi.
38+6da dogurdum.

Duşa kısıtlama neden geldi?
Klima yada vantilatör tek çare. Bence

Cunku gebelerin sicak suyla münasebeti dogumu hizlandiriyor.

tüp bebek öncesi bana hiç yapılmadı, rahim filminden de anlaşılmaz canım onda daha çok tüplere bakıyorlar, aman valla takdiri ilahi açılma da olsa çatı da uygun olsa bebek inmemişse ters duruşsa yine olmuyor, her şeyin hayırlısı, zaten süreç normal doğuma giderse illa yaparlar o muayeneyi diye düşünüyorum

ahhahahaha işte bu eskiler bilir

tabiki aç karna olan yaw benim dr hiç ölçmedi kilomu tansiyon bile bakmadı 2 defa ben rutin yaptırdım asm de onu gösterdim, sadece 20.hfatada diyabet taraması yapılırken test istedi bebeğe bakıyor maşallah sağlıklı bir bebek diyor gerisine karışmıyor

Kilonu takip etmemesi değişikmiş canım. Ben her gittiğimde önce tartıya çıkartıyor. Resmen tartıya çıkartmadan sedyeye yatırtmıyor tansiyonuma düzenli son 1 aydır bakılmaya başlandı. Ama kendide söyledi ara ara kendin tansiyonunu ölç evde diye. Sen devlette mi gidiyorsun özelde mi? Belki devlette yoğunluktan dolayı öyle davranıyorlardır diye düşündümde

yok özele gidiyorum, tüp bebek olduğunu da biliyor üstelik zaten son 2 3 kontrolüme kadar da şikayetim de yoktu her şeye normal gözüyle bakıyor hayır bi de beni zayıf görüyor adam 18 kilo aldığımdan bi haber tabi, haftaya gidince söylicem bakalım ne dicek

Bu soruyu inan ben direkt doktora sordum daha önceki burada tartıldığında da aynı durumdaydın kaç kilo aldığını buradaki tartımlarından hesapla dedi
Bende aynı şekilde evde tartılıp doktora gidiyorum 65 sem 66 çıkıyor mesela, diyorum hocam daha yeni tartıldım yolda kilo almış olamam diyor burada ayakkabılarınla falan bunu referans alıyoruz. Bende kontrollere giderken daha hafif giyinmeye dikkat ediyorum
Gerçekten öyle, rabbim her daim iyi insanlarla karşılaştırsın inşallah. Çok geçmiş olsun tekrar
Aynen öyle valla bende öyle düşünüyorum. Hatta sanki bebiş ters döndü gibi de hissediyorum (bu ihtimalde sezeryan oluyor) Yarın anlayacağız bakalım

Ben böyle arada kalmamk için doktora gideceğim sabah aç karnıma çıplak tartılıyorum :) sonra doktorda tartılınca da sabah aç şuydu diye belirtiyorum :) aklında olsun bir dahakine

Duşa kısıtlama neden geldi?
Klima yada vantilatör tek çare. Bence
Sicak su dogumu tetikliyor diye sanirim, once ili şnra soguk su ile duş aldigimi söyledigim halde azalt dedi. Sanirim yorulup ayakta kalma diye dedi. Doktor benden daha pimpirikli
Bugün geceden beri burası çok serin inşallah böyle devam eder. Bende çok zorlanıyorum terlemekten habire duş almaktan bıktım.
Sözde yagmur yagacakmis daha fena bogucu hava.. Rizedeyiz nemli bölge burasi. Benim ev kismen serin olur ama hamileyken cekilmiyor.
Bi yagmur yagsin bi de serin olursa altinda saatlerce islanmak istiyorum

Kızlar ben şuanda çalışan bir anne değilim işten ayrıldım
Buna rağmen süt pompası almalımıyım?
Oğlumda hiç ihtiyaç duymadım 13 yıl önce
Ama bugün bakıyorum ki herkes tarafından alınan bir ürün
Diyelim ki çocuk emiyor süt geliyor yinede ihtiyaç varmı?
Hadi sütü sağdım diyelim bunu biberonla çocuğa verirken biberona alışıp meme reddi yaparmı?
Sağılan süt hemen çocuğa verilmeli mi difrize mi atılmalı?
İlk zamanda akan süt kıymetli bunu difrize atmak yerine enjektör lemi vermeliyiz? Biberonla mı?
Kimi sağlık kuruluşları biberon kullanımını tavsiye etmiyor

Ben bunların hepsine yabancıyım kusura bakmayın o yüzden fikirlerinize ihtiyacım var

Ben mochi manuel göğüs pompası aldım canım. Bir tarafta emzirirken diğer göğüsten süt akarsa onuda toplamak için ve bebek emdikten sonra göğüslerdeki sütü tamamen boşaltıp mastit olmamak için. Sağılan süt oda sıcaklığında 3 saat, buzdolabında 3 gün, buzlukta 3 ay dayanıyormuş. Anne sütü saklama poşetlerinide aldım mochinin.

Dediğin gibi biberon meme reddi yaptığı için önerilmiyor. Ben o yüzden kaşık biberon aldım, ayrıca şırınga ilede verilebiliyormuş bebeğe. Bu yöntemler meme reddi yapmıyormuş.

Benimde ilk bebeğim olacak okuyup öğrendiklerim ve mantığıma yatanlar bunlar. Eksik yada yanlış yerler varsa biri beni aydınlatırsa çok mutlu olurum

Bu gün çok az bişey koydum buzluğa ama acaba nasıl bişeye koyup biriktirmişti

Kızlar bu arada ben Bursada ikamet ettiğim için, Bursa şehir hastanesinin sitesine baktım. Orada online eğitim gebe okulu videoları var. Faydalı olur illaki ben henüz izlemedim ama boş bir vaktimde izleyeceğim. Emzirme ve yenidoğan bakımı içinde ayrı bir eğitim arıyorum bulursam bilgilendiririm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…