- 2 Temmuz 2023
- 12.377
- 37.171
- 528
Şık yok muTarzınıza göre önerelim Elimizde İlay var çok arkadaşa önerdik Pazarcı gibi oldum
Çok geçmiş olsunArtık hepimizin çantası hazır olmalı kızlar ne zaman ne olacağı hiç belli olmaz. Ablama doktoru yeğenim için “ohh bunun keyfi çok yerinde 1 hafta gelmez daha” demesinin akşamına ablamın suyu geldi o akşam doğum yaptı
Duşa kısıtlama neden geldi?
Klima yada vantilatör tek çare. Bence
tüp bebek öncesi bana hiç yapılmadı, rahim filminden de anlaşılmaz canım onda daha çok tüplere bakıyorlar, aman valla takdiri ilahi açılma da olsa çatı da uygun olsa bebek inmemişse ters duruşsa yine olmuyor, her şeyin hayırlısı, zaten süreç normal doğuma giderse illa yaparlar o muayeneyi diye düşünüyorumYaa nasıl zor olmuştur kilo verecek kadarçok şükür geçmiş. Neden olduğunu söylediler mi acaba?
Ay benim vücudum dar sankirahim filminden anlaşılan bişey midir acaba? 2 kere rahim filmi çektirmiştim herhangi bişey dememişlerdi. Ama çatı muayenesi gibi bişey yaşadığımı düşünüyorum tüp bebek doktorum ilaç sürmüştü ve çatı hakkında yorum yapmıştı ama benim moral o sıra 0 olduğundan asla ne dediğini hatırlamıyorum
İlay seninde içine sindi galiba canımTum eylul kizlari ilay olana dek, durmak yok yola devam
Ilk kizimda 38+5te sifir sanci ile doktorum hadi evine git bu en az 10 gun dogmaz dedi.
38+6da dogurdum.
Cunku gebelerin sicak suyla münasebeti dogumu hizlandiriyor.
İlay seninde içine sindi galiba canım
ahhahahaha işte bu eskiler bilirEğer öyleyse benim basenlerin maşallahı var. Hatta hamilelikten önceki halime göre biraz daha genişledi gibi hissediyorum. Seneler önce basenlerim geniş olduğu için babam bana sen güzel çocuk doğurursun demişti. Hiç unutmam
tabiki aç karna olanKızlar birşey sorucam. Ben geçen hafta doktora gittiğimde kilom 85ti ama kıyafetlerle ayakkabılarla ve tok karnına. Ben evde sabah aç karnına ince bir elbiseyle tartıldım 2 gün önce. 82.2 çıktı. Şimdi hangisi doğru
Kilonu takip etmemesi değişikmiş canım. Ben her gittiğimde önce tartıya çıkartıyor. Resmen tartıya çıkartmadan sedyeye yatırtmıyortabiki aç karna olanyaw benim dr hiç ölçmedi kilomu tansiyon bile bakmadı 2 defa ben rutin yaptırdım asm de onu gösterdim, sadece 20.hfatada diyabet taraması yapılırken test istedi bebeğe bakıyor maşallah sağlıklı bir bebek diyor gerisine karışmıyor
yok özele gidiyorum, tüp bebek olduğunu da biliyor üstelik zaten son 2 3 kontrolüme kadar da şikayetim de yoktu her şeye normal gözüyle bakıyorKilonu takip etmemesi değişikmiş canım. Ben her gittiğimde önce tartıya çıkartıyor. Resmen tartıya çıkartmadan sedyeye yatırtmıyortansiyonuma düzenli son 1 aydır bakılmaya başlandı. Ama kendide söyledi ara ara kendin tansiyonunu ölç evde diye. Sen devlette mi gidiyorsun özelde mi? Belki devlette yoğunluktan dolayı öyle davranıyorlardır diye düşündümde
Bende aynı şekilde evde tartılıp doktora gidiyorum 65 sem 66 çıkıyor mesela, diyorum hocam daha yeni tartıldım yolda kilo almış olamamBu soruyu inan ben direkt doktora sordumdaha önceki burada tartıldığında da aynı durumdaydın kaç kilo aldığını buradaki tartımlarından hesapla dedi
Gerçekten öyle, rabbim her daim iyi insanlarla karşılaştırsın inşallah. Çok geçmiş olsun tekrarBebekte taşikardi söz konusu olunca ishalden hiç konuşmadık bile saatlerce nstde yattım devamlı kalbi takip edildi. Hemşireler sürekli gelip beni kontrol ettiler sakinleştirmeye çalıştılar. Kimisi üstümü örttü kimisi nefes egzersizi yaptırdı. Böyle zamanlarda iyi insanlarla karşılaşmak o kadar güzel ki.
Aynen öyle valla bende öyle düşünüyorum. Hatta sanki bebiş ters döndü gibi de hissediyorum (bu ihtimalde sezeryan oluyortüp bebek öncesi bana hiç yapılmadı, rahim filminden de anlaşılmaz canım onda daha çok tüplere bakıyorlar, aman valla takdiri ilahi açılma da olsa çatı da uygun olsa bebek inmemişse ters duruşsa yine olmuyor, her şeyin hayırlısı, zaten süreç normal doğuma giderse illa yaparlar o muayeneyi diye düşünüyorum
Losyon konusundaki bu şanssızlığımın sebebi ne anlamadım
Cunku gebelerin sicak suyla münasebeti dogumu hizlandiriyor.
olabilir canım vardır böyle düşünceli dr larBu bir mesaj olabilir mi
Vücudu kuruyup çatlamasın diye girme dediğini düşünmem peki
Ben böyle arada kalmamk için doktora gideceğim sabah aç karnıma çıplak tartılıyorum :) sonra doktorda tartılınca da sabah aç şuydu diye belirtiyorum :) aklında olsun bir dahakineKızlar birşey sorucam. Ben geçen hafta doktora gittiğimde kilom 85ti ama kıyafetlerle ayakkabılarla ve tok karnına. Ben evde sabah aç karnına ince bir elbiseyle tartıldım 2 gün önce. 82.2 çıktı. Şimdi hangisi doğru
Bu bir mesaj olabilir mi
Vücudu kuruyup çatlamasın diye girme dediğini düşünmem peki
Sicak su dogumu tetikliyor diye sanirim, once ili şnra soguk su ile duş aldigimi söyledigim halde azalt dedi. Sanirim yorulup ayakta kalma diye dedi. Doktor benden daha pimpirikliDuşa kısıtlama neden geldi?
Klima yada vantilatör tek çare. Bence
Sözde yagmur yagacakmis daha fena bogucu hava.. Rizedeyiz nemli bölge burasi. Benim ev kismen serin olur ama hamileyken cekilmiyor.Bugün geceden beri burası çok serin inşallah böyle devam eder. Bende çok zorlanıyorum terlemekten habire duş almaktan bıktım.
Ben mochi manuel göğüs pompası aldım canım. Bir tarafta emzirirken diğer göğüsten süt akarsa onuda toplamak için ve bebek emdikten sonra göğüslerdeki sütü tamamen boşaltıp mastit olmamak için. Sağılan süt oda sıcaklığında 3 saat, buzdolabında 3 gün, buzlukta 3 ay dayanıyormuş. Anne sütü saklama poşetlerinide aldım mochinin.Kızlar ben şuanda çalışan bir anne değilim işten ayrıldım
Buna rağmen süt pompası almalımıyım?
Oğlumda hiç ihtiyaç duymadım 13 yıl önce
Ama bugün bakıyorum ki herkes tarafından alınan bir ürün
Diyelim ki çocuk emiyor süt geliyor yinede ihtiyaç varmı?
Hadi sütü sağdım diyelim bunu biberonla çocuğa verirken biberona alışıp meme reddi yaparmı?
Sağılan süt hemen çocuğa verilmeli mi difrize mi atılmalı?
İlk zamanda akan süt kıymetli bunu difrize atmak yerine enjektör lemi vermeliyiz? Biberonla mı?
Kimi sağlık kuruluşları biberon kullanımını tavsiye etmiyor
Ben bunların hepsine yabancıyım kusura bakmayın o yüzden fikirlerinize ihtiyacım var
Aynen canımbak dediğim oldu bebek doğmuş görünüyorD:
Bu gün çok az bişey koydum buzluğa ama acaba nasıl bişeye koyup biriktirmiştiKesinlikle rakamlar bizi anne olarak mutlu ediyor. neticede sağlıklı doğsunlar da kilo boy işin magazini.
Aynı durum bende de var. Özellikle o gece uyku sersemi tuvalete kalkıp yürürken. Ve benim haftam da öyle ileri değil umarım geçer
Kuzum Ağustos annelerinde en ufak şırıngaya biriktirmişti bir anne. 1 ml gibi olan şırıngalar. Sanıyorum tüp bebekte kullanılıyormuş. Sende az fln diye düşünmeden biriktirip buzluğa at.
Ay bütün kış ince gömlekle gezip ilk fırsatta çok sıcak diyen tipler şimdi ayaklarım dondu klimanın derecesini yükseltelim diyor.
Evden de yapılabilecek bir iş aslında
Bende benzer durumdayım. Kapıdan girerken kart basıyoruz o olmasa belki konuşurdum. Yöneticileri de zor durumda bırakmak istemem.
Crp 15 ken bana yazmamışlardıKızlar dün asm de kan vermiştim crp 11 çıkmış geçenlerde grip atlatmıştım muhtemelen ondan yükseldi
Sizce buna antibiyotik yazarlarmı ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?