2023 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    257
Ben kaşık biberon ve enjektör aldım elbette biberon da aldım ama onu daha sonra kullanacağım memeye iyice alışsın öyle, sağma makinesi aldım sütü çoğaltmak için de kullananlar var ben zaten çalıştığım için gerekli diye düşündüm.

Gebe eğitiminde öğrendiklerime göre bildiklerimi cevaplıyorum.

Bence evdeysen direk almana gerek yok. Mochi al. Çünkü ondan herkes çok memnun hem daha pratik hemde birini emzirirken diğerinden akan sütü de topluyor. hem de daha uygun fiyatlı.

Bebek emiyorsa süt sağmana ihtiyaç yok.

İlk günler emmezse süt gelmezse sağarsın diyecekler ama o zaman da hastanedekini kullanırsın onlar çoook daha kuvvetli çünkü. Ev tipi olanlar yetmiyor. Hadi diyelim eve çıktın hala gelmiyor doktor da sağ dedi o zaman alırsın yada hastane tipini eve kiralıyorlar öyle yuaparsın.

Çocuğun biberona alışmaması için kaşık biberonla vereceğiz unutma (meme reddi riski var her ne kadar firmalar bu biberonda yok diye reklam yapsa da var. ) Bebek aç kalmadığı sürece biberona direneceğiz. Kaşık biberonukullanmayı öğreneceğiz.

Sağılan süt bebek açsa hemen verilebilir.. Sütü saklamanın 3 şekli ve saatlerini anlatıyorum . (çocuk doktoru anlattı bunları - internnete daha uzun yazan da var.)
1- Oda ısısında 4 saat
2- Buz dolabında 4 gün
3-Buzlukta 4 ay

Buzluğu attığını içirmeden önce buzdolanbında çözdürcen sonra çözününce oda ısısına getirip öyle vercen. Direk buzluktan dış ortama değil.

İlk zamanda akan süt kıymetli bunu direk kaşık biberonla vermek en güzeli

Vee dipnot: Gece sütü ile gündüz sütü ayrı. Buzluğa atılan sütlerin üstüne mutlaka tarih ve saat atılmalı. GEce sağılan süt gece gündüz sağılan süt gündüz verilmeli. Çünkü gece sütü içinde uykuyla alakalı hormon varmış.

Dersimi nasıl da dinlemişim bee

Tm buna ek ben senin yerinde olsam almazdım çünkü ücretleri yüksek gerek olursa alırsın. Ben aldım çünkü çalışacağım bebemi birinin beslemesi lazım

Ben de losyon almamışım sen söyleyince fark ettim ne alcaz

Ben çalışmayan anneler için de çok gerekli olduğunu düşünüyorum. Şöyle ki bebişi bırakıp eşinle bir sinamaya vs gitmek isteyebilirsin. 1 - 2 saat nasıl beslenecek diye düşünmek zorunda kalmazsın. Yada diyelim hasta oldunuz, ilaç kullanmanız gerekiyor. Bu gibi dönemlerde kurtarıcınız olur dolaptaki süt.

Biberonla kesinlikle vermeyin. Biberon evet meme reddi yapıyor. Ağustos annelerinde bir kaç kişi var 2 günde hemen alıştığını memeyi emmediğini istemediğini söylüyorlar. Kaşık biberon, şırınga ile verebilirsiniz. Sütünüz gelmezse eğer eds yöntemi var. Bana çok mantıklı geliyor.

Genelde yani yendoğan döneminde sağımlar bebek memeyi emdikten sonra, boşaltmak amaçlı yapılıyor. Zaten O dönemde haricen sağım yapayım deme şansımız bence yok. Çünkü hem bebek sık emecek, hem o kadar vaktimiz olmayacak.

Kolostrum çok değerli bebek hemen alabilecek durumdaysa neden saklayalım ki. Ama diyelim ki küvezde o an ulaştırma şansımız yok. Küçük şırıngalara stoklayıp ilk fırsatta vermeliyiz.

Benim şahsi düşüncem emzikte biberonda bebek memeye alışana kadar ( ki bu süre her bebeğe göre özeldir) kesinlikle verilmemesi.

Mochinin videosunu izledim içinde mor renk bir kadeh var sağılan süt onun içine koyulup bebeğe verilebilir diye söylüyor aklında olsun teşekkür ederim

Kızlar ben de calismayacak olmama rağmen göğüs pompası aldım. Şundan dolayı eşim nöbetçiyken bir gece hasta gelmis kadının 1 aylık çocuğu var apandisit teşhisi konmuş ameliyat olcak mecbur mama verecekler cocuga hazırda sütü yokmus. Hem doktorlar bir meme bitmeden diğerini vermeyin diyor e sonlara doğru azalacak bebeğin cekim gücü az emzirip kalanını pompayla hallederim dedim. Sütüm olursa tabi bilmiyorum. Bir de anneler yoğurt da yapıyormuş belki oyle de veririm 6 aydan sonra ben de maddi durumunuza göre manuel yada elektrikli almanızı tavsiye ederim

benim eğitimdeki çocuk doktoru emzik yada biberon kullanan bebeklerin başlarda emse bile 3. aydan sonra memeyi bırakmaya yatkın olduğunu söyledi %bilmem kaç bebeğin memeyi bıraktığını söyledi

Peki elektrikli mi aldınız manuel mi

Kızlar dün asm de kan vermiştim crp 11 çıkmış geçenlerde grip atlatmıştım muhtemelen ondan yükseldi
Sizce buna antibiyotik yazarlarmı ?
Yok canım 11 falan yüksek bı değer degıl benım gebelıgımın basından berı bu cıvarda gayet normal gebelık ıcın dedıler antıbıyotık hıc kullanmadım

Bu gün çok az bişey koydum buzluğa ama acaba nasıl bişeye koyup biriktirmişti

Kuzum böyle birşeydi. Şu an fotoğrafta bir el vs olmadığı için boyut hk bilgi sahibi olamıyoruz. En ufak boy enjektör. Bundan toplaması kolay olmuştur. İğne ucuyla çekip sütü topluyorsun pratik yani

Eklentiler

• IMG_4825.webp
    4,1 KB · Görüntüleme: 32
Valla helal olsun eğitime katılmış kadar oldum teşekkür ederim

Ya bide enjektör le nasıl besliyorlar ben çocuğun boğazına kaçar diye aklım çıkar valla bizim gelin maşallah öğrenmiş miniğimiz 2 kilo görseniz tutmaya korkarsınız enjektör le besliyor

Ekran resmi aldım

benim eğitimdeki çocuk doktoru emzik yada biberon kullanan bebeklerin başlarda emse bile 3. aydan sonra memeyi bırakmaya yatkın olduğunu söyledi %bilmem kaç bebeğin memeyi bıraktığını söyledi
Bebelerimiz akıllı kızlar. Ağzının içine cuk diye oturan çekince de ohhh mis gibi gelen süt varken ne diye yumuşak memeyi ağzına oturtmaya çalışsın. o kadar kuvvet uygulasın iki lokma için Hazırı kolayı hangisiyse ona yönelecek.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…