2023 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    201
Merhabalar. Benim oglanda youtubedan halay videolarında sallayarak uyutuyoruZ. Maalesef doğumdan önce düşündüğümle yaptığım aynı değil. Telefondan YouTube açıyor whatsapatan görüntülü arama yapıyor.. Bu duruma geldik ve hiç mutlu değilim. Açmayincq istediğini her şeyi firlatiyor ağlıyor. Feryat figan . Veee en kötüsü babası bir video izletmiş sürekli onu izlemek.istiyor. videoda karakterler yuksekten düşüyor atlıyor. Bu da kendini koltukta yere atıyor. Dün pencereye tirmanmis yakaladım .bugünde balkondan at beni diyir. Youtubedan şimdi bütün o tür videoları sildim . Acaba bir psikoloğa götürsem mi

Aynen benimki de kızınca daha çok yapıyordu,ben de umursamamaya başlayınca yapmadığını fark ettim.Ben de öylr yapıyorum,evet hem komik,hem yorucu

Bir süre telefondan uzak tutsanız unutur bence.

Merhaba ne zamandır yazmıyordum takip ediyorum ama pek fazla yazan olmadığı için ben de yazmak istemedim. Bizdeki durumları anlatayım.
Gece uykukarımız hâlâ düzene girmedi. Hâlâ birkaç kez kalkıyor en kötüsü de sabah 5- 6'gibi uyanıyor emzirsem de emzirmesem de geri uykuya dalmıyor. Uykusuzluktan hep yorgunum göz altlarım mosmor. Emzirmek için uğraştığım can attığım günler geliyor aklıma. Artık hiç sevmiyorum, çok sıkılıyorum emzirirken. Gece emmediğinin acısını gündüz çıkarıyor ve tam konuşamadığı için süt istediğinde hap hap hap hap diye üstüme tırmanıyor. havalar güzel olursa tutturduğu zamanlarda kendimizi dışarı atıyoruz ama malesef genelde soğuk ya da rüzgarlı oluyor. Bahar gelip havalar iyice ısınınca bıraktırıcam bu vesileyle.
Hala bizimle aynı odada park yatakta yatıyor en ufak hareketimize huzursuz oluyor.
Yani doğduğu günden beri uykuyu sevmiyor gündüz uykuları da felaket. En az 2 kere uyanıyor yerinde pışpışlayınca geri dalıyor bazen o da fayda etmiyor. Sanırım uyku konusunda ben hep hatalar yaptığım için bugün böyle. Çok yorgun hissediyorum bu yüzden.

Konuşmaya çabalıyor anlaşılır kelimelerden çok bizim dediklerimize benzer sesler çıkarıyor. Akşama kadar bıcır bıcır söyleniyor. Merdiven inip çıkamıyor. Ben bunu evden pek dışarı çıkamayışımıza bağlıyorum..

Ben gündüz hiç tv açmıyorum sadece akşamları babası gelince açıyor. O da bilgi yarışması açık oluyor ara ara bakıyor. yemek yerken bizde de mini hoparlör var. Markası Jbl bu arada soran arkadaş vardı. Ondan youtube müzik açıyorum her türlü şarkı dinliyor.

Bir de babası demişken babasıyla çok zaman geçirmek istemiyor. Ben mutfakta iş yaparken ya da beni ayakta dolaşırken görürse hemen babasınım yanından kaçıp yanıma geliyor. Bana aşırı düşkün. Sabah uyanınca onu görünce sinirleniyor ağlıyor. Alışması bir süre sürüyor. Sanırım hem emdiği için hem de hep benimle zaman geçirdiği için. Akranı yok. Akrabamız da yok yaşadığımız yerde. Havalar birkaç haftadır iyi gittiği için yeni çıkabildik dışarı. Hep evdeydik koca kış.o yüzden dışarda biraz çekingen bir çocuk.

Benim 2.yıl olan ücretsiz iznim bitiyor eylülde işe başlayacağım bensiz nasıl yapacak hep düşünüyorum. Biraz uzun ve karışık oldu kusura bakmayın.

merhaba garip bir hızla her şeyi kapıyorlar… etkilenmiştir kuzucuk birebie kopyaladığına göre. benc bir daha hiç açmayıp biraz gözlemleyin bak biz atlamıyoruz yürüyoruz oturuyoru falan diyin bakalım

merhaba sen nasılsın? nasıl gidiyor
uyku konusunda yanlış yaptım diye kendini suçlama bir günü diğer günlerini tutmuyor ki.. eşinin desteği nasıl? bana o daha çok ilgilenmeli gibi geldi. çünkü benimki babasına aşırı düşkün onunla daha eğlenceli vakit geçiriyor ben daha kuralcı ve sıkıcıyım.. hatta anne de diyince baba diyo:)
ben de mayıs gibi memeyi haziran gibi bezi bıraktırmayı düşünüyorum. memeyi bırakınca odaları da ayıracağım çok bunaltıcı gerçekten beraber yatmak.
bence işe dönmen hepiniz için hiç endişelenme ben 7-8 aylıkken dönmüştüm…

Ekran malesef bizdede var ekransız yemek yediremiyorum zaten iştahı yok bari iki lokma yesin die herşeyi yapıyoruz sonuç ekrana kaldık tv de kendine göre bişey denk gelirse bakıyor yoksa biz ilerken pek oralı olmuyor ancak telefon tablet düşkünlüğü oldu youtube biliyor kendi açıyor istediğini görüntülü aramalarıda öğrendi daha şimdiden aramada yapıyor bazen ağlama krizlerimiz oluyor buyüzden elinde olsun istiyor kreşe başlayacak bir iki aya kadar öyle unutturabilirim inşallah bende

Teşekkür ederim sorduğun için canım ❤Çoğunlukla uykusuzluk yüzünden modum düşük oluyor. Hatta bazen nerden evlendim diye düşünüyorum. Günüm yemek yapmak çocuk bakmak kalan zamanlarda da şöyle üstten temizlikle geçiyor. Yani pek iyi değilim.
Eşim konusunda haklısın, Yazın çok güzel ilgileniyordu. Okul açılınca o işe başladı, sonra kerem tamamen bana kaldı. Yine ilgilenmeye çalışıyor ama oğlum da pek durmuyor yanında. Şimdi bir de oruç tutuyor, iyice pert. Ama beni en üzen durum son zamanlarda kerem yanındayken onun telefona dalması. O ara oğlumun gösterdiklerini, seslenmesini pek duymuyor.
Ben de mayısta 2 yaşını dolduruyor diye artık memeden kesmeye kesin kararlıyım o zamana kadar iyice azaltıp bıraktıracağım.
Ama oda ayırmaya hazır değilim. Nasıl yatacak tek başına diye dertleniyorum aklıma gelince

rica ederim bazen birinin nasılsın sorusuna bile ihtiyaç duyuyoruz ben de çok yalnızım bundan dert yanıyorum…
ya ben memeyi bıraktırırken ve odayı ayırırken eşimden yardım isteyeceğim. bir süre o ilgilensin alışana kadar. benim eşim de gece gündüz çalışıyor ek işe başladı çok yorgun ve uykusuz oluyor ama artık yapacak bir şey yok.. çocukla tek başına aşırı zor olur ben sabah 3-4 saat akşam 7saat kadar vakit geçiriyorum yine de pertim haftasonu daha çok yoruluyorum full evdeyken… yeni nesil çok yorucu.
eşim vakit buldukça dışarı çıkarıyor kayınbabanın bakkalı var oraya ya da da onların eski bir komşusunun tavukları varmış oraya götürüyorlar selimin en sevdiği etkinlik bu. kışın da çok çıkardık açıkçası 2-3 defa büyük hasta oldu ama evde durunca bize sarıyor sürekli evi dağıtıyo düşüyo masa tepelerinde geziyo sinir krizleri telefon kovalaması falan çok zor oluyor.
eşinin daha çok yardım etmesi lazım çünkü yalnızsınız anladığım kadarıyla

biz de öyleyiz gerçekten bazen bir lokma yesin de moduna giriyoruz ama şunu fark ettim telefonda özellikle. telefon verince sinir krizleri artıyor bir şekilde azaltmaya çalışıyorum ama çok zor… kreş bebişlere iyi gelir bence de ya

Allah yardımcın olsun.Benim de yakınımda yakın akrabam yok,seni çok iyi anlıyorum.Öğlen uykusundan benim oğlum da bir defa ağlayarak uyanıyor,geri uyutuyorum.Bir ara düzelmişti,son zamanlar yine böyle oldu.Akşam da ben geç yatarsam,1-2 defa uyanıyor,ben yanındayasam uyanmıyor,son zamanlar benim oğlum da 6 buçuk 7 gibi uyanıyor,emmeye başlıyor,1,5-2 saat meme ağzında oluyor,ağzından alamıyorum,bu da beni çok yoruyor.Ben de alınırsa mayıs,alınmazsa,ağustos sonu işe çıkacağım,oğlumu da kreşe koyacağım,ben de 3-4 aydır,bunu düşünüyorum,naaıl yapacaız diye.Allah yardımcımız olsun.Benim eşim de işden gelince telefona bakıyor,oğlum da nun kucağında olduğu için o da telefona bakıyor.Bakdığı zaman oğlumu da konuşturmaya çalışıyorum ki,çok dalıp gitmesin.

Bazı çocukları görünce ben çok az mı ilgili anneyim gibi düşünüyorum bazen.Belki de mükemmelliyetçiyim o yüzdrn bu hisler oluyor bilmiyorum.
Yok canım ilgiyle ilgisi yok, benim oğlumda erken konuştu, erken yürüdü ama kızım öyle olmadı, halbuki kızımla daha çok ilgileniyorum. Birde önünde bi iki yaş büyük çocuk olanlar daha hızlı öğreniyor, eltimin kızınada bakıyordum oglumdan 1 yaş büyük onunda katkısı oldu, bi çocuğun, çocuğa ogrettigini 40 alim ogretemezmis derler. Benim oğlum var ama 9 yaşına girecek aralarında fark çok, o artık çocuk gibi değil, ancak öğreniyorlar
Benim kızda kremci, ellerine minik krem sürüyorum,burnunu, alnını yanaklarını gösteriyor sürüyorum çok mutlu oluyor
Tuvalet eğitimi veren ya da başlayan var mı?Yoksa siz de benim gibi havaların bir az da ısınmasını mı bekliyorsunuz?
Bende sendeyim, havalar ısınsın, kimi zaman popo açık gezecek üşümesin, benim kız yaptıktan sonra söylüyor, altını tutup eeh diyor
Benin kızımın maşallah anlaması çok yüksek. Bi iki defa hayır bu atılmaz böyle konulur dedim, daha atmadı gösterdiğim gibi yavaşça bırakıyor. Telefon saklanmiyor çocuktan mecbur veriyoruz teknoloji cagindayiz
Youtube kids acıyorum ben arada bir, kötü videolara giremiyor çocuk videoları var sadece ama bazılarında dikkat etmek gerek, kızım videodan görmüş bi ara yemeklerini burnuna sokuyordu hapsira hapsira bir oluyordu, bi süre ben yedirdim yemekleri unuttu Allahtan
Emzirme konusunda aynıyız çare bulursan benide bul

Valla sildim.biraz unuttu .aklına gelince başka şeylerle oylamaya çalışıyoruz. Bakalm

Ay benim oglanda aynı whatsapptan fotodan mi tanıyor bilmiyorim. Arama yapıyor arama yapınca efekt ekleye tıklıyor. Youtube giriyor müzik filan açıyor

yesilcan86 emzirme kpnuaunda 2 gündür şöyle yapıyorum. Normalde kahvaltıdan kalkar kalkmaz hüp hüp hüp diye tırmanırdı. Artık vermiyorum, memede daha süt yok sen öğlen yatana kadar dolacak o zaman vereceğim diyorum vazgeçiyor. 1 hafta böyle devam edeceğim, haftaya öğlen yemeğinden sonra istediğinde aynı şekilde akşama kadar dolacakmış diye onu bıraktıracağım. Kademe kademe artık ne azalıtırsak..

Ben de seni çok iyi anlıyorum insan çok bunalıyor emzirmekten,yalnızlıktan. Keşke benim yaşadığım uerde de güzel bir kreş olsa da gönül rahatlığıyla göndersem. Akranlarıyla sosyalleşir ,bağımsızlaşır. Bana çok bağlı, çekingen de biraz. Ama seneye büyük ihtimalle annem bakacak yine evde kalacak

Haklısın benim eşim hiç dışarı çıkarmıyor havaların ısınmasını bekledik araya ramazan girdi. Artık biraz daha ilgilensin istiyorum. O da sanırım hep beni istediği için morali bozuluyor bazen söyleniyor ne var annende bu kadar diye pes ediyor hemen. Fazla oyalayamıyor.
Evde çocuk bakmak bir sınıf dolusu çocuğa bakmaktan kat kat zormuş bu 2 yılda onu anladım..

Ay benim oglanda aynı whatsapptan fotodan mi tanıyor bilmiyorim. Arama yapıyor arama yapınca efekt ekleye tıklıyor. Youtube giriyor müzik filan açıyor
Vallahi her çocuk kendi döneminin tüm güncellemeleri ile beraber doğuyor internet çocuğu bunlar her haltı beceriyolar

Bizim.evde de tam.tersi . Eşim seni ben mi doğurdum diyor. Baba diye ağlıyorsun. Uyuanin baba diyorsun diyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…