2023 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    201
Ben 18 mayısta tamamen bıraktırdım memeyi. O gün öğlen uykusunda son kez emdi. Şimdi uykuya kucağımda sallayınca geciyor. Dün de sağdım hiç süt kalmamış. Şişlik vs de olmadı kademe kademe bitirdiğim için. Çok rahatladım. En güzeli de istediğim ilacı kremi kozmetiği kullanabilecek olmak birden kessem çok üzülürdü. bu şekilde bırakmamıza ragmen her uykudan önce süt süt diye soruyor, bazen çok kısa ağlıyor ..
Şimdi sırada tuvalet eğitimi var. O gözümü çok korkutuyor

En doğrusu kademeli azaltarak kesmek.Ben de 2 ay önce günde 1 defaya indirdim.2 yaş tamamında emzirmeyi kesmeyi planlamıştım.
Tuvalet eğitimi korkutucu geliyor,1-2 gün sonra altına yapmasına,tepkilerine alışıyorsun.

Emzirmeyi bırakan arkadaşlar bebeğinizin iştahı nasıl oldu acaba?
Benim kızım yumurta et kıyma kesinlikle yemiyor.
Köfteyi filan ağzından çıkarıyor.
Tüm gün boyunca neredeyse aç geziyor, toplam yediği 3-4 yemek kaşığını geçmez.
Yani kızım şunu seviyor yapayım diyebileceğim hiçbir şey yok maalesef.

Şu an için iştahında bir değişme yok öğünleribde yedikleri miktar aynı gibi. Sadece sabahları çok aç uyanıyor kahvaltısını daha çabuk hazırlıyorum

Benim oğlum da son günler iyi yemiyor.Kahvaltıyı iyi yiyor,o biri öğünler fena halde.Dünü pankek ve meyveyle geçirdi.Pilav,bulgur ve karabuğdayı iştahla yiyor,her gün de bunları yapamam.

Şu an için iştahında bir değişme yok öğünleribde yedikleri miktar aynı gibi. Sadece sabahları çok aç uyanıyor kahvaltısını daha çabuk hazırlıyorum
Benim oğlum da son günler iyi yemiyor.Kahvaltıyı iyi yiyor,o biri öğünler fena halde.Dünü pankek ve meyveyle geçirdi.Pilav,bulgur ve karabuğdayı iştahla yiyor,her gün de bunları yapamam.
Benimki neredeyse aç geziyor. Bu yüzden dünden itibaren gündüz emzirmeyi bırakmaya çalışıyorum.
Sanki büyümesi de yavaşladı. Parkta filan kendisinden 5-6 ay küçükler bile daha yapılı duruyor. Aylardır 11,5 kilo.

Boyu ne kadar?Benim oğlumun defactodan olan 9-12 ay tişörtleri hala giye biliyor,ben de bu yüzden tedirginim.Ama boyu 84-85 cm var,düzgün durmadığı için ölçemiyorum,persentil tablosuna göre normal görünüyor.Benimki yoğurt da çok seviyor,kaçık kaşık yiyor.Geçen gün de yemek yemedi,ekmeği fazla yedi.İnşallah

Benim oglan hâlâ mama içiyor uykudan önce. O yüzden iştahı çok iyi değil. Ama babaannesi baktığında güzel yiyor diyor. Ben evde peşinden koşuyorum

Ben de defacto 9-12 ay pantolonlarını hala giydiriyorum . Ben de ölçünce 80-82 filan çıkıyor.

Benim oglan hâlâ mama içiyor uykudan önce. O yüzden iştahı çok iyi değil. Ama babaannesi baktığında güzel yiyor diyor. Ben evde peşinden koşuyorum
Vallahi geçen benden 6 gün sonra doğum yapan arkadaşımla buluştum. Onun çocuğu ve benimki arasında rahat 8-9 cm fark vardı.
Neredeyse bir erişkin kadar yemek yedi oturduğumuz süre içinde.
Benimki aç olmasına rağmen 2.5 tatlı kaşığı yedi.

Valla boyda genetik daha önemli. Sıkma canini

Valla boyda genetik daha önemli. Sıkma canini

Boy konusunda ben de genetikle ilgili olduğunu biliyorum,benim boyum kısa,eşiminki uzun.Belki de bu yüzden ortalamada gidiyor.Anne ve babası uzun olan çocuklar küçükken de daha uzun oluyorlar sanırım.[/QUOTE]

Bu gün öğlen yemeğini oğlum yedi.Bu gün fark ettim ki,alt tarafta arkadaki dişleri partlamış,hem uçları görünüyor,hem de elime batıyor.CHatgpt de 2 yaş döneminde uyku bozukluğu,iştahsızlık ola biliyor diyor. Damağını kontrol et istersen.Bizde 10 gündür,öğlen uykuları da bozuldu,bazen uyuyor,bazen uyumuyor,uyumadığında akşama doğru sızıp kalıyor.

Benim kızım da 4 köpek dişini aynı anda çıkardı. Biraz ondan kaynaklı iştahsızlık var .Bugün 3.gün gündüz emzirmeyi bıraktım bir tık daha fazla yemek yedi.
Ama peynir, yumurta , et tavuk hala yemiyor.

inşallah en kısa sürede iştahları da düzelir.Hava da sıcak,o da etkili ola bilir.Önce emzirmeyi kesip sonra da tuvalet eğitimine başlaya bilirsin.Ben böyle yapmadığım için pişmanım.Sütten kesmek daha kısa sürecekti bizde bence.

Kızlar kreşe başlayanınız var mı 3 haziranda 24 aylık oluyoruz bayram sonrası artık kreş sürecimiz başlayacak başlayanlar varsa alışma süreciniz nasıl oldu acaba nelerde zorlandınız?

Boy konusunda ben de genetikle ilgili olduğunu biliyorum,benim boyum kısa,eşiminki uzun.Belki de bu yüzden ortalamada gidiyor.Anne ve babası uzun olan çocuklar küçükken de daha uzun oluyorlar sanırım.
[/QUOTE]
Bence de sonra sağlıklı beslenme en son sportif faaliyetler etkili diye biliyorum.

selam millet nasılsınız?
bize 2 yaş sendromu gümbür gümbür geldi. bebişim hiç ağlamadığı kadar ağlıyor. anlamsız ve uzun süren krizler günde en az 3-4 defa oluyor. gerçekten bazen çok kötü oluyorum
benim meme ve bez bırakma planım olmadı. geçtiğimiz haftalarda gece emzirmesini ciddi ölçüde azaltmıştım. buradan bir arkadaşın mesajına göre hareket ettim ona çok teşekkür ederim geçen pazartesi günü akşamüstü meme emerken kustu selim. aslında üşütmüştü galiba benim süt de kötü olmuştu tüm gün dışarıda güneş altındaydım. ama meme artık seni kusturuyor pis oldu diyerek bırakmak geldi içimden. aslında gece beslenmesini bırakırken oldukça gelişimsel güzel ilerliyorduk gündüz de 5-6 defa emiyordu azaltmıştık ama işte kusunca birden kesmek istedim çünkü iyice bağlanıyor gibiydi. bahane ettim ve bıraktık. memelerim dün bugün zorluyor dokununca acıyor. ilk iki gün ben de psikolojik olarak mahvolmuştum sabaha kadar ağlıyordum.. gerçekten zor bir durum ama bugün daha iyi selim.. tabi ben de..
bez konusuna hiç girmedim önce bi memeyi halletmek istiyorum ama 2 yaş gerçekten illallah dedirtecek sanırım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…