- 19 Ağustos 2022
- 498
- 606
- 53
Bebegimde süt alerjsiijden şüpheleniyorum pazartesi doktora gideceğim bizim gibi aynı durumda olan varmi
Çok geçmiş olsun. Nasıl anladınız idrar yolu enfeksiyonu olduğunu?
Bezleri daha boş olmaya başladı birde rengi koyu sarı turuncu gibi bişi oldu. Akşamda ağlamaya başladı çok değişikti yani hiç öyle ağlamamıştı daha önce sakinleştiremedik çok korkunçtu hemen acile götürdük sonra zaten ama ateşi filanda yoktu
Yani kana karışmamış enfeksiyon yinede keşke daha önce götürseydik daha mı iyi olurdu bilemiyorum. Çok teşekkür ederim gerçekten akşamdan beri kendimi yedim üzüntüden bakımını yapamıyorum demekki diye ama buna da şükür daha kötüsü de olabilirdi.Başında yakaladınız heralde. Benim de 4 aylıkken enfeksyonum olduğu anlasilmis ne kadar süredir varmış bilmiyorlar ama. Ben de anlamazsam diye endişe ediyordum bebişimde.
Çok şükür ki fark etmişsiniz, ilacı da var. Bence siz çok dikkatli ve iyi bir annesiniz
Ben de çok dikkat ettim hijyenine ama biz de idrar yolu enfeksiyonu olduk 3 gündür antibiyotik kullanıyoruz. İnşallah geçer ve tekrarlamaz ama sanırım sık görülen bir durum buKızlar bebeğim idrar yolu enfeksiyonu geçiriyo. Gece 11de acile gittik sabah 9 da zor çıktık. Çok üzgünüm yani niye böyle oldu anlamıyorum. Temizliğine çok dikkat ediyorum hep önden arkaya silerim. Temizleme pamuğu kullanıyorum çok batıksa altı lavaboda yıkıyorum. Kıyafetlerini hep iki durulama yaptırır ütülerim. O kadar üzgünüm ki yavrum antibiyotik şurup içmek zorunda benim yüzümden. Elinin üzerinden kolundan kan aldılar çok ağladı hiç kıyamadım. Röntgen çektirdik birde salı veya çarşamba kültür sonucu çıkacak. Sonra nolacak hep tekrarlar mı bu biraz bakındım genelde tekrarlıyormuş napacam çok üzülüyorum.
Biz de aynıyız. Acıkmadan emmez teklif edersem carlar zorlarsam ağlar. Uykusuzken de aç olsa bile emmez önce uykuya geçer sonra emer. 7-8 dakika emme süremiz. 2 -2.30 saat emme aralığımız. 3 buçuk aylığız tam4 aylık bebek anneleri bebekleriniz emme süresi ne kadar benim kızım 5 10 dk emiyor sonra emmiyor zorlayıncada ağlıyor anca canı isticek öyle emicek böyle bi durum yaşayan var mı?
Bende pazartesi gideceğim mukus ve ara ara kılcal şekilde kan var çok az bakalım ne diyecek doktor size tahlil falan yaptırdımi ben 15 gündür süt ve süt ürünleri tuketmedigim halde ara ara kan tanecikleri görünüyor yumurta ve et yiyorum acaba onları alerji yapıyor bilemiyorimBenim kızım 2 ay olmadan kakası mukuslanmaya başladı. 2 aydan sonra da ince ip şeklinde 2 parça kan geldi kakasından. Sonrasında mukus devam etti.
Çocuk gastroenteroloji uzmanı takip edelim dedi. Bu alerji durumunda anne diyete başlarsa ekmeğin bile içinde peynir altı suyu falan olduğu için aç kalıyor sütü azalıyor bebek hiç beslenemiyor zorunda kalmadıkca onu tercih etmeyelim dedi.
Bu konuda bazı hekimler hemen diyet verirken bazı hekimler çocuğun genel durumu iyi, kilo alımında sorun yoksa diyet önermiyormus
Devamında kızımın kakası hep mukuslu idi hala öyle, 1.5 aydır 3-4 defa falan 2ser nokta kadar kan geldiği oldu. Kilo alımı iyi, gazı normal. Diyet yapmadan devam ediyoruz.
Ek gıdaya geçerken sanırım bebeğin neye alerjisi olduğunu anlamaya çalışacagiz
Süt en yaygın alerjen ama sütten başka bi şey veya sütle beraber başka bi şeye alerjisi de olabilir.
Yani özetle kana rağmen diyet yaptırılmadı bana.
Valla az daha geçsin. Gerekirse destek alicam vercem parası neyseİşte nasıl yapacağız. Ben ağlatmadan olan bir uyku eğitimi vermek istiyorum
Çok geçmiş olsun. İnşallah bian önce geçer de iyi olur yavrular.Ben de çok dikkat ettim hijyenine ama biz de idrar yolu enfeksiyonu olduk 3 gündür antibiyotik kullanıyoruz. İnşallah geçer ve tekrarlamaz ama sanırım sık görülen bir durum bu
sling almıştım kanguruyu da ablam vermişti. ikisinde de durmuyorAnakucagini sevmiyor.oradaki oyuncaklarla canı isterse oynuyor. Agzina sigdiramayinca kıyameti kopariyor..butun gun kucakta gezmek istiyor. Kanguru alacağım belki daha rahat ederim . Sen aldın mı kanguru
civilin kalıbı geniş gibi ben de geçen gün fark ettimbebeğiniz kaç kilo?Benim oğlum 14 eylülde 63 cmdi,civilden 3-6 beden 2 alt-üst takım aldım şimdilerde giydirmek için,gözüme büyük geldi,daha giydirib bakmadım.
çok geçmiş olsun lütfen kendine yüklenme seninle ne ilgisi var canım olacağı varmışKızlar bebeğim idrar yolu enfeksiyonu geçiriyo. Gece 11de acile gittik sabah 9 da zor çıktık. Çok üzgünüm yani niye böyle oldu anlamıyorum. Temizliğine çok dikkat ediyorum hep önden arkaya silerim. Temizleme pamuğu kullanıyorum çok batıksa altı lavaboda yıkıyorum. Kıyafetlerini hep iki durulama yaptırır ütülerim. O kadar üzgünüm ki yavrum antibiyotik şurup içmek zorunda benim yüzümden. Elinin üzerinden kolundan kan aldılar çok ağladı hiç kıyamadım. Röntgen çektirdik birde salı veya çarşamba kültür sonucu çıkacak. Sonra nolacak hep tekrarlar mı bu biraz bakındım genelde tekrarlıyormuş napacam çok üzülüyorum.
Bizde emme süresi uzun,kusuyor diye memeyi ağzından çekiyorum.Belki 4.ay atağıdır,meme reddi ola bilirmi?Biz 16.haftayı zor geçirdik,çok kötü ağlıyordu,uykuya ağlayarak geçiyordu,3-4 gündür sakin4 aylık bebek anneleri bebekleriniz emme süresi ne kadar benim kızım 5 10 dk emiyor sonra emmiyor zorlayıncada ağlıyor anca canı isticek öyle emicek böyle bi durum yaşayan var mı?
evet,başka bir markanın kazağı var(62-68cm bebekler için),civilinki ondan uzun.Civilin de 3-6 ay beden elbiseleri de 62-68 cm uyumlu yazıyorcivilin kalıbı geniş gibi ben de geçen gün fark ettim
Bende bir bakayım. Ben lcw almıştın kışlık ama hep büyük aldım. 1 yaş filan var evde ama iki gün sonra dışarı çıkarsak giyecek bir şey yokevet,başka bir markanın kazağı var(62-68cm bebekler için),civilinki ondan uzun.Civilin de 3-6 ay beden elbiseleri de 62-68 cm uyumlu yazıyor
E ebruvaryok kış için civilden 6-9 ay da sipariş etdim,daha elime ulaşmadı,şimdi onlar daha da büyük olur.
ay hesaplayınca 17 hafta çıkıyor iki gündür perişanım. düzeldiğini duymak sevindiriciBizde emme süresi uzun,kusuyor diye memeyi ağzından çekiyorum.Belki 4.ay atağıdır,meme reddi ola bilirmi?Biz 16.haftayı zor geçirdik,çok kötü ağlıyordu,uykuya ağlayarak geçiyordu,3-4 gündür sakin
ben de hep aynı şeyi yapmışım. doğumdan sonra hemen büyüyorlar dedikleri için iki üç tane hastane çıkışı bikaç zıbın almışım bi baktım hepsi ilk gün kirlendiBende bir bakayım. Ben lcw almıştın kışlık ama hep büyük aldım. 1 yaş filan var evde ama iki gün sonra dışarı çıkarsak giyecek bir şey yok
Ben Tokattayim canım, bizim burası daha bugün yagmurla beraber soğudu, bi uzun kollu zıbın, bi tayt birde ince yelekti ama artık bugün üzerine uzun kollu giydiririmKizlar kaloriferleri ne zaman açacaksınız ve Ankara iklimne sahip olan arkadaşlar nasıl giydiriyorsunuz bebekleri. Biliyorsunuz hava soguk
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?