2023 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    201
Civilin kalıpları bi tık rahat oluyor, oğluma genel de hep civilden alırdım, ben buyuk tercih ediyorum zaten, tam ayına uygun alınca 2 aydan boşa çıkıyor. Valla bende biseyler almak istiyorum kızıma ama elimde bi kıyafet var aklınız durur, kızıma giydiremeden hepsini büyür, bu yüzden gereksiz alışveriş çılgınlığı da yapmak istemiyorum, bi fırsat bulsam seçip dağıtacam beklet beklet kime bekletiyirumki

Benim kızımda da korkma huyu başladı, bazı insanlardan çok korkuyor, yüzüne bakıp bakıp bagiriyor, dudak buzup omzuma kapanip ağlıyor içli içli. Ama merakından da durmuyor kafasinı çevirip yine bakıyor inceliyor yine dudak buzup ağlıyor her yabancıya yapmıyor bunu çok cilveli gülücük saçıyor herkese ama bazı kişilere öyle, hatta kaynanamla beraber yaşıyoruz, günün yarısı bendeyse yarısı da babannene de ama bazen ondan da korkuyor, neden bilmiyorum

Ya hiç elbise alma meselesini sorma hiç tutturamadım ben.

Ben Tokattayim canım, bizim burası daha bugün yagmurla beraber soğudu, bi uzun kollu zıbın, bi tayt birde ince yelekti ama artık bugün üzerine uzun kollu giydiririm
Bende uzun kollu zibin ve alt pijama giydiriyorum. Dün yeleği giydirirdim. Ekstra giydirmek gerek mi bilemedim.

ya şimdi ben hırkayla oturuyorum evde o yüzden ben üşüyorsam çocukta üşümüştur diye düşündüm.
Evin derecesi yanlış gösteriyor o zaman, tabikide sen üşüdüysen bebek bi tık daha çok üşür, kendiniz ne giyiyorsanız, bebeğe bi kat fazla diyorlar ya hep

Evin içi 23.5 derece gösteriyor. Giydireyim mi ? Fotoya göre yeterli ama aklım karıştı?
bana bu dereceler biraz değişik geliyor ya. ev 27 derece görünüyor ben tişörtle duruyorum sıcaklıyorum. bebeğe kısa kol zıbın ve alt pijama giydiriyorum. uyanıkken sıkıntı yok ama gece uyurken kolları buz gibi oluyor. ya uyuduğu için ya da gece daha mı çok düşüyor bilemedim. ya da biz böyle alıştığımız için bana üşür gibi geliyor

Test yapılmadı ama sütün olduğu hiçbir şey yememeniz gerekiyor diyet yapacaksanız. mesela çikolata bisküvi veya hamur işi. Bazen devamında inek eti de kesiliyormus diyette ona da mi alerjisi var diye. Bu durumda anne neyle beslenecek. Ama dediğim gibi bazı doktorlar çocuk çok kötü durumda değilse bu şekilde devam diyormuş. Bir de süt değil domatese de alerjisi olabilir mesela. Veya bazı kuruyemislere. Süt en yaygını ama olmayabilir de sizin çocukta.

Ben de hemen çocuğum acı mı çeksin hemen keseyim kafasına girdim. Doktor dedi ki çocuğunu iyi beslemen önemli, anneler kafalarına göre kesiyorlar süt ürünlerini sonra aç kaliyorlar süt azalıyor bebek aç kalıyor, merak etme eğer gerekirse ben sana diyet yap diyeceğim dedi, öyle geri başladım. Ara ara olan kanı da diyet yapmak için yeterli görmedi.

Ben riske atmazdım çünkü kurtarması için elleri de doğru pozisyonda olmalı. Güvenli yan yatış yastığı diye bi şey var bilmem ki sorununuzu çözer mi ve bebişiniz içine sığar mı biz geçen aylarda kullandık. Hem arkada da uzun minderi var sarmalanma hissi de veriyor. Bi onu araştırabilirsiniz.

Arkadaşlar bebeğim bugün ikinci kez uykuya geçiş esnasında emerken 2-3 sn boyunca titredi başı ve elleri acile götüreceğim aranızda yaşayanlar ya da duyanlar var mı çok tedirgin oldum?

ya şimdi ben hırkayla oturuyorum evde o yüzden ben üşüyorsam çocukta üşümüştur diye
ya termometre yalnış ya da siz çok üşüyen birisiniz.23.5 derecede kısa kol giyeriz.Kışın,soğuk havalarda bebekleri bir tık fazla giydirmek lazım.
mathildays canım gece derece düşüyor,kollu ince bir kıyafet giydirsen iyi olur,ben sabaha doğru başına bere de takıyorum.

Kızlar galiba benim kızımın dişi çıkıyor, biraz huzursuzlugu var, başı hafif ateşleniyor, elleri sürekli ağızda cop cop emiyor, ve salya bayağı çok, önlük takıyorum yarım saat sürmüyor ıslanıyor

merhaba doktorunuz istanbuldaysa önerir misiniz? bzi de reflü sorunu mukuslu kaka var sadece hangi doktora gittiysem yasak koydu süt ve süt ürünleri inek eti buğday kuruyemiş hiç bişe yemiyorum. bu arada ekmeği fırından alıyorum ben onlarda da peynir altı suyu oluyor mu?

Arkadaşlar bebeğim bugün ikinci kez uykuya geçiş esnasında emerken 2-3 sn boyunca titredi başı ve elleri acile götüreceğim aranızda yaşayanlar ya da duyanlar var mı çok tedirgin oldum?
kahveyi çok tükettiniz mi? fazla kafeinden olabilir diye okumuştum bi yerde.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…