- 7 Ocak 2014
- 3.159
- 4.451
- 333
- 39
Civilin kalıpları bi tık rahat oluyor, oğluma genel de hep civilden alırdım, ben buyuk tercih ediyorum zaten, tam ayına uygun alınca 2 aydan boşa çıkıyor. Valla bende biseyler almak istiyorum kızıma ama elimde bi kıyafet var aklınız durur, kızıma giydiremeden hepsini büyür, bu yüzden gereksiz alışveriş çılgınlığı da yapmak istemiyorum, bi fırsat bulsam seçip dağıtacam beklet beklet kime bekletiyirumkievet,başka bir markanın kazağı var(62-68cm bebekler için),civilinki ondan uzun.Civilin de 3-6 ay beden elbiseleri de 62-68 cm uyumlu yazıyor
E ebruvaryok kış için civilden 6-9 ay da sipariş etdim,daha elime ulaşmadı,şimdi onlar daha da büyük olur.
Ya hiç elbise alma meselesini sorma hiç tutturamadım ben.ben de hep aynı şeyi yapmışım. doğumdan sonra hemen büyüyorlar dedikleri için iki üç tane hastane çıkışı bikaç zıbın almışım bi baktım hepsi ilk gün kirlendişimdi uzun kollu zıbın aldım 5-6 tane onlarla pantolon giydiriyorum. gündüz hala kısa kol giyiyor.
Bende uzun kollu zibin ve alt pijama giydiriyorum. Dün yeleği giydirirdim. Ekstra giydirmek gerek mi bilemedim.Ben Tokattayim canım, bizim burası daha bugün yagmurla beraber soğudu, bi uzun kollu zıbın, bi tayt birde ince yelekti ama artık bugün üzerine uzun kollu giydiririm
Hava soğuksa uzun kollu bisey giydir bence kollarda üşümesin, o hafif kalır birazBende uzun kollu zibin ve alt pijama giydiriyorum. Dün yeleği giydirirdim. Ekstra giydirmek gerek mi bilemedim.
Evin içi 23.5 derece gösteriyor. Giydireyim mi ? Fotoya göre yeterli ama aklım karıştı?Hava soğuksa uzun kollu bisey giydir bence kollarda üşümesin, o hafif kalır biraz
Yok canım yeterli o zaman, sen Ankara soğuğu dedin ya ben daha 15 dereceler sandimEvin içi 23.5 derece gösteriyor. Giydireyim mi ? Fotoya göre yeterli ama aklım karıştı?
Yok canım yeterli o zaman, sen Ankara soğuğu dedin ya ben daha 15 dereceler sandim
Evin derecesi yanlış gösteriyor o zaman, tabikide sen üşüdüysen bebek bi tık daha çok üşür, kendiniz ne giyiyorsanız, bebeğe bi kat fazla diyorlar ya hepya şimdi ben hırkayla oturuyorum evde o yüzden ben üşüyorsam çocukta üşümüştur diye düşündüm.
aynen ben de öyleYa hiç elbise alma meselesini sorma hiç tutturamadım ben.
bana bu dereceler biraz değişik geliyor ya. ev 27 derece görünüyor ben tişörtle duruyorum sıcaklıyorum. bebeğe kısa kol zıbın ve alt pijama giydiriyorum. uyanıkken sıkıntı yok ama gece uyurken kolları buz gibi oluyor. ya uyuduğu için ya da gece daha mı çok düşüyor bilemedim. ya da biz böyle alıştığımız için bana üşür gibi geliyorEvin içi 23.5 derece gösteriyor. Giydireyim mi ? Fotoya göre yeterli ama aklım karıştı?
Bende pazartesi gideceğim mukus ve ara ara kılcal şekilde kan var çok az bakalım ne diyecek doktor size tahlil falan yaptırdımi ben 15 gündür süt ve süt ürünleri tuketmedigim halde ara ara kan tanecikleri görünüyor yumurta ve et yiyorum acaba onları alerji yapıyor bilemiyorim
Test yapılmadı ama sütün olduğu hiçbir şey yememeniz gerekiyor diyet yapacaksanız. mesela çikolata bisküvi veya hamur işi. Bazen devamında inek eti de kesiliyormus diyette ona da mi alerjisi var diye. Bu durumda anne neyle beslenecek. Ama dediğim gibi bazı doktorlar çocuk çok kötü durumda değilse bu şekilde devam diyormuş. Bir de süt değil domatese de alerjisi olabilir mesela. Veya bazı kuruyemislere. Süt en yaygını ama olmayabilir de sizin çocukta.
Kızlar kaç gecedir çok uykusuzum çünkü bebeğim hep yüzüstü uyuyor
Kaparsam yapayım illa dönüyor
Yastık da koymak istemiyorum dönmesin diye, boğulur falan allahım korusun ama böyle de çok tedirginim
Bir şey olur mu acaba 3.5 aylık bebek nefessiz kalır mı yüz üstü uyurken yoksa kendini kurtarır mı acaba
ya termometre yalnış ya da siz çok üşüyen birisiniz.23.5 derecede kısa kol giyeriz.Kışın,soğuk havalarda bebekleri bir tık fazla giydirmek lazım.ya şimdi ben hırkayla oturuyorum evde o yüzden ben üşüyorsam çocukta üşümüştur diye
Benim kızım 2 ay olmadan kakası mukuslanmaya başladı. 2 aydan sonra da ince ip şeklinde 2 parça kan geldi kakasından. Sonrasında mukus devam etti.
Çocuk gastroenteroloji uzmanı takip edelim dedi. Bu alerji durumunda anne diyete başlarsa ekmeğin bile içinde peynir altı suyu falan olduğu için aç kalıyor sütü azalıyor bebek hiç beslenemiyor zorunda kalmadıkca onu tercih etmeyelim dedi.
Bu konuda bazı hekimler hemen diyet verirken bazı hekimler çocuğun genel durumu iyi, kilo alımında sorun yoksa diyet önermiyormus
Devamında kızımın kakası hep mukuslu idi hala öyle, 1.5 aydır 3-4 defa falan 2ser nokta kadar kan geldiği oldu. Kilo alımı iyi, gazı normal. Diyet yapmadan devam ediyoruz.
Ek gıdaya geçerken sanırım bebeğin neye alerjisi olduğunu anlamaya çalışacagiz
Süt en yaygın alerjen ama sütten başka bi şey veya sütle beraber başka bi şeye alerjisi de olabilir.
Yani özetle kana rağmen diyet yaptırılmadı bana.
kahveyi çok tükettiniz mi? fazla kafeinden olabilir diye okumuştum bi yerde.Arkadaşlar bebeğim bugün ikinci kez uykuya geçiş esnasında emerken 2-3 sn boyunca titredi başı ve elleri acile götüreceğim aranızda yaşayanlar ya da duyanlar var mı çok tedirgin oldum?
Hergün bi kez tüketiyorumkahveyi çok tükettiniz mi? fazla kafeinden olabilir diye okumuştum bi yerde.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?