- 4 Haziran 2022
- 360
- 406
- 53
- 31
Uyku olayı biraz karışık. Belli bir yaşa kadar bebeklerde farklı olabilir. Mesela önceden gündüz iyi uyumazsa gece de uyumuyordu. Benim bebeğim ilk gündüz uykusuna yatıp uyandıktan 1 saat sonra tekrar uyumaya alışmıştı. O süre boyunca gece de ilk yatıp yatan saat veya en geç 1 saat sonra uyanıp hiç uyku yok gibi takılmak istiyordu sabahki ilk uykuyu uzatıp 2.5 saat sonra ikinci uykuyu koyunca düzeldi. Ama toplam sürey azaltmadımÖğle uykusunu kısalttım, dışarı çıkardım, uyumadan banyo vs her şeyi denedim
Geçici bi süreç bence
Benim kız en son dönmeyi öğrenirken böyleydi. Hep dönmeye çalışırdı uyumazdı dönünce bıraktı o huyunu
Şimdi emeklemeye çalışıyo o yüzden geçicidir inşallah diye kendimi rahatlatıyorum
Omlet mücver pankek gibi parçalı şeyleri nasıl yiyor? Ben de vermek istiyorum ama boğulacak diye korkuyorum. Bir de pütürlü vermeme rağmen diliyle dışarı itiyor.Kızlar ek gıda süreçleri nasıl gidiyor baslayanlar, biz Osman gonulalin 4 kuralının hepsine uygun olduğumuz için ek gidaya başlayalı 15 20 gün oldu, once tadimlar yaptirdim, 2 3 gündür peynirli omlet, mücver cacık gibi karisimlarla devam ediyorum
Bende bilmiyorum canim bakalim biraz ara veriyip deniyimTeşekkür ederim inşallah geçerYanağı kızardı kıpkırmızı oldu bir de akşamında ağladı normalde ağlak değildir ordan anladık bi fark olduğunu
Hiç bilmiyorum pişikle alakasını ama asitli olduğu için olabilir mi acaba tahmin sadece
Bebisinde ishali var ama yogurt vermeden oncede vardiBen de bugün yoğurt verdim hemen kaka yaptı, 1 hafta önce de çok az kaymak tattırmıştım sonrasında hemen kaka yapmıştı muzda da aynısı oldu ama cildinde bi şey yok.
Canım biz 5 ayligiz ben hiç başlamadım. Osman hoca acele etmenize gerek yok diyi4du ben 6 aylık olmasını bekliyorumKızlar ek gıda süreçleri nasıl gidiyor baslayanlar, biz Osman gonulalin 4 kuralının hepsine uygun olduğumuz için ek gidaya başlayalı 15 20 gün oldu, once tadimlar yaptirdim, 2 3 gündür peynirli omlet, mücver cacık gibi karisimlarla devam ediyorum
maşallah senin kız çok hızlı çıktıııKızlar ek gıda süreçleri nasıl gidiyor baslayanlar, biz Osman gonulalin 4 kuralının hepsine uygun olduğumuz için ek gidaya başlayalı 15 20 gün oldu, once tadimlar yaptirdim, 2 3 gündür peynirli omlet, mücver cacık gibi karisimlarla devam ediyorum
diliyle dışarı itme refleksi varmış zamanla kaybolacakmış. inşallahOmlet mücver pankek gibi parçalı şeyleri nasıl yiyor? Ben de vermek istiyorum ama boğulacak diye korkuyorum. Bir de pütürlü vermeme rağmen diliyle dışarı itiyor.
evet canım ben de öyle fark ettimKızlar merhabalar akşam fark ettim kızımın damağında keskin bir sertlik var yani elime takılan bir sertlik dis geliyor galiba böyle oluyor herhalde değil miiii
Oyyy masallah dişlerimiz de çıktı yaa nerden nereyeevet canım ben de öyle fark ettim
sonra bir baktım damakta diş yerleri belli
ertesi gün sağdakinin ucu çıktı beyaz sivri. sonraki gün soldakinin de ucu çıktı
Eki Görüntüle 3342041
aynen canım ben de çok duygulanıyorumOyyy masallah dişlerimiz de çıktı yaa nerden nereye
Ben veriyorum boğazında kalmadı hiç, 2 damla sıcak su damlatirsan yumuşacık oluyor, yada bi çay kaşığı yoğurt koyuyorum ıçinde yumuşuyor çıtır çıtır vermiyorum bende, diliyor bazen atıyor tadını alınca atmıyor ıstiyor tekrarOmlet mücver pankek gibi parçalı şeyleri nasıl yiyor? Ben de vermek istiyorum ama boğulacak diye korkuyorum. Bir de pütürlü vermeme rağmen diliyle dışarı itiyor.
Canım biz 5 ayligiz ben hiç başlamadım. Osman hoca acele etmenize gerek yok diyi4du ben 6 aylık olmasını bekliyorum
Bende 6 aylık olana kadar ufak ufak tadım yaptırdım, benim kızım çok istiyordu biseyler yemek, sofrada ağlıyordu bisey vermeyince, zamanı gelmiş dedik
Valla anasının kızı tez canlı, desteksiz oturuyor, oturmada çok sıkıntı yaşamadı, jöle kıvamında değildi hep bi atakdi zaten, şuan gayet uzunca oturuyor biseye uzanırsa düşüyor yoksa gayet başarılı, yemekte de maşallah iştahlı, bi kabak ve havuç haslamasini sevmedi, onları tekrar yoğurtla deneyecek. Minik kavanozlara yoğurt mayaladim, şansına tatlı olmuş yoğurtları çok seviyor, muzu bile bi çay kaşığı yoğurt ekleyip veriyorummaşallah senin kız çok hızlı çıktıııdesteksiz oturabiliyor muuu
Bebeyi sündürmüşsunevet canım ben de öyle fark ettim
sonra bir baktım damakta diş yerleri belli
ertesi gün sağdakinin ucu çıktı beyaz sivri. sonraki gün soldakinin de ucu çıktı
Eki Görüntüle 3342041
omlet,mücver için daha erken.Sebze ve meyve püreleri,kaşık mamaları,sonra da çorbalar verilmeli.Omleti,mücveri nasıl yiyor?Kızlar ek gıda süreçleri nasıl gidiyor baslayanlar, biz Osman gonulalin 4 kuralının hepsine uygun olduğumuz için ek gidaya başlayalı 15 20 gün oldu, once tadimlar yaptirdim, 2 3 gündür peynirli omlet, mücver cacık gibi karisimlarla devam ediyorum
Omlet mücver yiyebiliyorsa iyi yani biz başlayalı 3 hafta falan oldu ama hala pütür vermiyorum püre yada çorba kıvamında devam ediyoruzKızlar ek gıda süreçleri nasıl gidiyor baslayanlar, biz Osman gonulalin 4 kuralının hepsine uygun olduğumuz için ek gidaya başlayalı 15 20 gün oldu, once tadimlar yaptirdim, 2 3 gündür peynirli omlet, mücver cacık gibi karisimlarla devam ediyorum
Püre yi dr lar önermiyor zaten, ezerek vermek daha iyi, mücver dediğin ıçinde cam rendede rendelenmis kabak, bi cay kasigi yumurta sarisi, 1 cay kasigi un var, azcik zeytinyaginda kizartip bi tatli kasigi yogurdun icine eziyorum, çıtır çıtır yetiskin mücveri değil, omlette azcik peynir koyuyorum çeyrek yumurta ile, sıcak su damlatiyorum eziyorum yumuşacık oluyor, osman hoca 180 günü doldurduğu ve 4 kurala uygun olduğu sürece bal ve inek sutu dışında hiç bir şey yasak değil diyoromlet,mücver için daha erken.Sebze ve meyve püreleri,kaşık mamaları,sonra da çorbalar verilmeli.Omleti,mücveri nasıl yiyor?
Bende öyle bizimki gibi lop lop vermiyorum canım, mücveri yoğurt ıçinde eziyorum, omlete de sıcak su damlatıp eziyorum peynirle, bugün de tarhana çorbası verdim ama bizim burda yoğurttan yapılıyor tarhana, bizde o kırmızı renkli toz tarhana kültürü yok, yoğurt tarhanası yapıyoruz, çorba pişince tuz atmadan 2 3 kasık ayırdım, bayıldıOmlet mücver yiyebiliyorsa iyi yani biz başlayalı 3 hafta falan oldu ama hala pütür vermiyorum püre yada çorba kıvamında devam ediyoruz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?