2023 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    201
Blenderi hiç bir dr önermiyor, yutmayı yemeyi öğrenemiyormuş bebiş, çatalla ez kaşığının ucuyla azcik azcik ver

Hayırlı geceler kızlar. Uzun zamandan giremedim buralara. Bebisler nasıl? Ben bİzi özetleyeyim. 5 aylık olduğundan beri ek gidaya başladık. Yoğurt elma püresi muz havuç patates irmik tarhana çorbası balkabağı bezelye ıspanak mandalina bunlarin tadimini yaptık. Bir kere tadım yaptiktan sonra artık biz her yemek yerken ağlamaya başladı. Çok net bir şekilde yemek istemesi belliydi. Kilomuz da biraz fazla sanırım. 5 aylık kilo kontrolümüzde 8800 gram geldi.
Motor gelişimi ise hala dönemiyor koca totosunu kaldırmak zor geliyor sanırım. Sadece poposunu açınca ayaklarını kaldırıp sağa dönüyor. Yüzüstü durmaktan nefret ediyor. Ama yine de tummy time yaptırıyorum. Çığlık atmayı öğrendi. Kahkahalar atıyor. Elleriyle nesneleri yakalayıp hemen ağza götürüyor. Parmaklarını daha iyi çalıştırması için minik oyunlar hazırladım ona. Çok seviyor onları. Desteksiz 15-20 sn oturabiliyor. Gece geç yatan bir bebek olsada uykuyu seviyor.
Emzirmeye asigim. Diğer çocuklarımde nefret etmiştim emzirmekten ama bu kızımda heran beni emsin istiyorum. Çok seviyorum emzirmeyi. Değişen ne acaba hiç bilmiyorum. Benden böyle

Baya bir ara verdim buralara ama aklım hep burda.

Gece ağlamaları var bir iki gündür özellikle bu gece. Uykuda ağlıyor, uyanıp tekrar uyusa da yine tekrar ediyor bu.

Yaşayan var mı kızlar

Kızlar sizin bebekler ayaklarını tutup ağzına götürüyor mu? Benimkinin ayaklarıyla hala ilgisi yok ama hep karşıma çıkıyo ayak konusu

Gece ağlamaları var bir iki gündür özellikle bu gece. Uykuda ağlıyor, uyanıp tekrar uyusa da yine tekrar ediyor bu.

Yaşayan var mı kızlar
Demir ilacından sonra biz öyle olduk, kesince düzeldi şuan demir ilacı veremiyorum

Yaşayan var mı kızlar
var canım dişten önce daha sık oluyordu bence gün içinde korkarsa da oluyor

Kızlar sizin bebekler ayaklarını tutup ağzına götürüyor mu? Benimkinin ayaklarıyla hala ilgisi yok ama hep karşıma çıkıyo ayak konusu
evet benimki yiyor hatta. ama çok hareketli olduğu için olabilir eli dursa ayağı durmuyor

benim bebiş asla durmuyor sürekli söyleniyor. dün masada oyalansın diye kabuklu mandalina verdim önce onu yiyemiyor diye ağladı. sonra dilimleyip meyve süzgeciyle verdim sonra o bitti diye ağladı. sonra kaldırmıyoruz diye ağladı. isteklerine yönelik aşırı ağlıyor mesela kucağımda sadece onun durmak istediği şekilde tutabiliyorum. gün içinde yerde maksimum 30 dk duruyor hep kucakta ve kucakta da mızmız genel olarak ağlak bi bebiş oldu yaaa. acaba artık şımarıklık yapıp bizi kullanıyor olabilir mi

kızlar bu arada tavsiyem püre yapmamanız bebiş püreye alışırsa dönüşü bazen zor olabiliyor.
ben ne verdiysem çatalla eziyorum. pütürlü veriyorum. amaç tattırmak olduğu için yese de yemese de önemli değil
bu arada sizde de memeye gelmede isteksizlik var mı? sanki meyveyle doydu dün

Püre , pütür mü dün eşim küçük muzu soyar soymaz kızın ağzına vermiş (dişimiz yok) ben görene kadar kızım damağıyla 1,5-2 cm kadar kopardı ezdi ve yuttu , çok şaşırdım, komik bir görüntüydü keşke fotoğraf çekebilseydim .Biz daha 5 ay 6 günlüğüz ağırdan almaya çalışıyorum ama bebem hızlı

Kesinlikle kullanıyorlar, sağlıklı mutlu olsunlar varsın kullansınlar

Benim bebeğim de dönmüyor , kumaşa dokunmayı çok seviyor , her yere dokunmak istiyor, perdeler halılar kıyafetlerimiz yatak örtüleri, kılıflar . Oyuncak yerine veriyorum ben de
Bir de trip atıyor valla başkası söylese asla inanmazdım ama isteği olmayınca yüzümüze bakmıyor .

Aynen en azından normal oldu şükür.22 haziran doğumlu bebeğim fırıldak gibi dönüyor emekleyecek nerdeyse ikiz gibi olacaklarından annemin gelip gitmesiyle falan olacak iş değil o yüzden haftanın 5 günü yardımcı alacağım mecburen. Kardeş kıskançlığı falan olmaz diyorlar o yaş grubunda ama öyle bir sıkıntı yaşamış mı acaba? En çok da dışarı çıkarken iki bebek arabasıyla nasıl çıkıyorlar acaba birisi için kanguru mu alsam acil durumlar için diyorum kafamda binlerce soru oğlumun odası halihazırda mevcut montessori yatağı var 1 yaş gibi bebek doğmadan 2 ay önce odayı ayırabilirsem iyi olur diye düşünüyorum yoksa yatak odasında birbirlerini uyandıracaklar. eşinizinin kuzeninde gözlemlediğiniz hayatı kolaylaştırabilecek şeyler varsa yazarsanız memnun olurum

3.5.aylikken götürmeye başladı. Hatta ben aldığı an başka bir şeyler veriyorum. Sürekli çorap değiştirmek zorunda kalıyorum. Bugün meme emer gibi ayağını cuk cuk emiyordu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…