2023 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    201
Benim oğlum da 6.ayın sonlarına doğru dişlerini fena kaşıyordu,7 ay 8 günlük,daha dişler ortada yok.Bu gün 2 elini de birden ağzına götürüb sıkıyor,çığlık atıyor,mama sandalyesine damaklarını sürtüyor.
8.aydayız daha diş yok bizde de.Her bebek farklı.Eşlerle tartışmak da bir işe yaramıyor,ben tatlı dille söylüyorum artık,yoksa bir-birimizi kırıyoruz,üzüyoruz.

Canım bazı adamlar değişmiyor. Afedersin de neredeyse hepsi aynı bok

Valla burda gördüğüm kadarıyla tüm erkekler aynı, bizimki koltuğun bir ucuna bebeği koyuyor, diğer ucuna kendi uzanıyor elinde telefon, önünde bilgisayar. Sorsan hep bebeğe bakmış , beni dinlendirmiş sayıyor.O sırada evin işlerini halletmeye çalışan ben dinlenmiş oluyormuşum

Dimi dimi popom yer görmüyo akşam sabah .bi de akıl veriyo bana, diş çıkarıyo işte takılma ağlamasına . akla bak . O telefonu eline alıp bi de çocuğa şşşşş yapıyo durucak çocukta o şşşş le al sana babalık

ah kızlar öyle üzgünüm ki her erkek baba - koca olamıyor maalesef hatta çoğu. allah akıl versin de bizim halimizi görsünler lütfen sıkmayın canınızı bebişimizin bize ihtiyacı var geri kalan herkesi boş vermeye çalışalım ben öyle yapmaya çabalıyorum

Benim kızım 30 mayıs doğumlu, 5 buçuk aydan beri desteksiz oturuyor, tabi o günden beri oturma süreleri uzadı, önceleri bi iki dk otururken şuan bayağı uzun uzun oturuyor kendi başına, ama bebek sonuçta uzakta biseye uzanırken düşebiliyor yada bazen oyun olsun diye kendini geriye atiyor yastık koyuyorum etrafına, ben oturtmaya erken başladım 4 aylıkken alıştırma yaptım sürekli, bu arada 2 tane altta dişi var, 5 buçuk aylıkken cıktı başkada çıkan dis olmadi

benim bebiş ilk dişlerden sonra daha kötü oldu sankiii seninki nasıl?

Kızlar daha önce kakada kan gören varsa bana yazabilir mi şüpheleniyorum ama emin olamıyorum

Nergis 3 haziran doğumlu 5.ayından beri desteksiz oturuyor ben bayadır yastık falan koymadan oturtuyorum kendini koruyor dengeli uzanıyor oyuncağa falan
Bu aralar oturma pozisyonundan emekleme pozisyonuna geçmeyi deniyor yan oturuş yapıyor ama ayağının birini kurtaramadığı için yüz üstü düşüyor zamanla mantığını çözer diye düşünüyorum
Alt dişlerimiz 4.5 aylıkken çıkmıştı o zamandan beri uykularımız berbat perşembe cuma hafif ateşlendi 3 gündür de ishal gibi az az ama sık yapıyor üstten 4 dişi kabarmış sanırım hepisini peşpeşe çıkaracak baya zorlandı bu aralar haftasonu tüm gece kucağımda uyudu durup durup ağlıyor ama henüz gelen giden yok Allah hepimizin yardımcısı olsun kafayı sıyırmama şu kadarcık kaldı

Bir de her huzursuzluğunu dişe yoruyoruz başka bi sıkıntısı olsa gözden kaçıracakmışız gibi geliyor bana korkuyorum o yüzden

Kızlar muhallebi veriyormusunuz bebeklerinize bizimde 14 ünde 7 aylik olacak bebeğimiz bazen ne versem diye şaşırıyorum yardımcı olabilecek arkadas varmi

Kızlar muhallebi veriyormusunuz bebeklerinize bizimde 14 ünde 7 aylik olacak bebeğimiz bazen ne versem diye şaşırıyorum yardımcı olabilecek arkadas varmi
Ben şimdi yapıyorum ayva ile armutu haşladım blendledim bebek irmiği eklicem içine hemde çok tok tutuyor tadı kıvamı da güzel oluyor

merhaba, bebek irmiği bebeğine gaz yapan oldu mu? 2 gündür farklı onu veriyorum bi tek ve çok gazlı

Kızlar oğlum biraz hastaydı dah öncede olduğu için hava ya başladık keyfi falan iyiydi dün 1 buçuğa kadar uyumadı ama gülmeler,mutlulular sonra uyuttum 2 ye gelirken uyandı bende emdirdim çünkü iki saat geçmiş gibi hissettim bi baktım yarım saat bile geçmemiş neyse uyumaya devam etti yatırdım 5 dk sonra ağlayarak uyandı salladım daha emdirmim dedim o saatten saat 5 e kadar abartısız susmadan ağladı eşimle ben perişan olduk anlam veremedik bu arada ben eşimden razıyım emmek için uyandığında bile uyanıp alıp verir ki gerek yok buna sabahtan akşama çalışıyo ama aşırı ilgili ve yardımcı ilk bebeğimde de öyleydi şimdi de sağolsun gerçi teşekkür edilcek bişey de değil zaten ikimizin çocukları anneler de bakıcı değil ama bizlere enpoze edilmiş bazı şeyler sanki anneyiz diye herşeyi biz yapıcaz
Bu ara da bugün de 7 aylık kontrolümüz vardı 9 buçuk kilo olmuşuz,serum ve hava aldık,havaya da devam dedi doktor antibiyotkte verdi evde okula giden ablası olduğu için taşıyo hastalığı sanırım yaza kadar böyle devam edicez

Kızlar daha önce kakada kan gören varsa bana yazabilir mi şüpheleniyorum ama emin olamıyorum
ben bir defa gördüm,onda da süzme yoğurt yemiştim,onla ilişkilendirdim,byr daha da olmadığı için doktora söylemedim
Oğlum 7 ay 9 günlük,2 gün sonra muhallebi vermek istiyorum,daha vermedim.6 ay bitdiğinde tadımlara başlamıştım,ilk 6 sebze,4 meyve tattırdım art-arda,o yüzden yavaşdan gidiyorum.

geçmiş olsun,sağlıkla büyüsün

çok geçmiş olsun canım allah şifa versin inşallah bebişler hasta olmasın kocalar aynı dediğin gibi adam olsunlar…

ben bazı unlar aldım mesela siyez unu. bunu pankekte kullanıyorum
pirinç unu ve meyvelerle muhallebi gibi yapıyorum

iki tarif vereceğim benim bebiş pankek i çok yemiyor ama 2.tarife bayılıyor

pankek: 1 yemek kaşığı yoğurt
2 yemek kaşığı siyez unu (tam buğday unu da olur)
yarım ezilmiş muz
1 yumurta (yumurtanın beyazını vermek istemeyenler sadece sarısını kullanabilir)

hepsini çırpıp zeytinyağı sürdüğüm tavada birer kaşık koyup pişiriyorum. 4-5 tane bir gün yapıyorum kalanını buzdolabında saklayıp ertesi gün de pişiriyorum. eline veriyorum mıncırıyor yaklaşık 1 tane yiyor

bir yemek kaşığı pirinç ununu biraz sıcak su ile karıştırarak pişiriyorum topak kalmaması için karıştırmalıyız
içine bazen hurma eziyorum bazen hurma muz bazen elma falan ne meyve varsa. ben meyveyi pişirmeden koyuyorum bazı tariflerde pişirilerek koyanlar var.
bunu genelde yatmadan önce veriyorum etkisi var mı bilemedim

bir de kaydettiğim şu tarifler var:

bu ikisi de bebek bisküvisi tarifi daha denemedim.

Eklentiler

• IMG_2833.webp
    75,4 KB · Görüntüleme: 34
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…