Benim oğlum da 6.ayın sonlarına doğru dişlerini fena kaşıyordu,7 ay 8 günlük,daha dişler ortada yok.Bu gün 2 elini de birden ağzına götürüb sıkıyor,çığlık atıyor,mama sandalyesine damaklarını sürtüyor.Vallahi 4.ay kontrolünde doktor dişleri geliyor demişti 6.5 aylıkken çıktı..Birkaç gün arayla arka arkaya ikisi de geldi. O süreçte uykuları tamamen bozuldu hâlâ da aynı. Gece saat başı kalkıp emmeyi huy etti. Şimdi üst damaklar şiş gene ağlıyor geceleri.
Tetagil bir paket bitirdik,diş kaşıyıcıyla birlikte uyguladım. Çok huysuzsa kulaklarını koparacak gibi çekiştirip sakinleşmediği zamanlarda calpol verdim.kilosuna göre 4ml veriyodum o dönem.
Yumurta sarısı yiyorsa yine iyi. Kahvaltı yapar en azından. Benim oğlumm da aynı. İçine meyve ve pekmez giren her şeyi yiyor. Sebze çorbası,püresi sebzenin kendisini yemiyor. Önce sebze yoğurt avokado tadımı yapmama rağmen meyveye alıştı. Nasıl normal yemekleri yiyecek ben de bilmiyorum
8.aydayız daha diş yok bizde de.Her bebek farklı.Eşlerle tartışmak da bir işe yaramıyor,ben tatlı dille söylüyorum artık,yoksa bir-birimizi kırıyoruz,üzüyoruz.Ay kızlar dişler hayırlı olsun bizimki hala yok 7. Aydayız tam ama durum fecaat bugün artık boşuyodum babasını dayanılmaz geçiyo günler gece zaten bende kafayı yedim al izin sende bu hafta dedim biz bu çocuğu niye yaptık dedi afedersiniz verdim veriştirdim çok ağrıma gitti bu lafı sen niye varsın ki bu lafı ediceksen dedim şimdi bakmıyorum yüzüne bebekle oynuyo güya ben anca duş muş aldım ama kafam bi milyon hayatım pert olmuş gibi havalarda berbat dışarı mışarı hak getire zaten Allah yardımcımız olsun
Canım bazı adamlar değişmiyor. Afedersin de neredeyse hepsi aynı bokAy kızlar dişler hayırlı olsun bizimki hala yok 7. Aydayız tam ama durum fecaat bugün artık boşuyodum babasını dayanılmaz geçiyo günler gece zaten bende kafayı yedim al izin sende bu hafta dedim biz bu çocuğu niye yaptık dedi afedersiniz verdim veriştirdim çok ağrıma gitti bu lafı sen niye varsın ki bu lafı ediceksen dedim şimdi bakmıyorum yüzüne bebekle oynuyo güya ben anca duş muş aldım ama kafam bi milyon hayatım pert olmuş gibi havalarda berbat dışarı mışarı hak getire zaten Allah yardımcımız olsun
Valla burda gördüğüm kadarıyla tüm erkekler aynı, bizimki koltuğun bir ucuna bebeği koyuyor, diğer ucuna kendi uzanıyor elinde telefon, önünde bilgisayar. Sorsan hep bebeğe bakmış , beni dinlendirmiş sayıyor.O sırada evin işlerini halletmeye çalışan ben dinlenmiş oluyormuşumAy kızlar dişler hayırlı olsun bizimki hala yok 7. Aydayız tam ama durum fecaat bugün artık boşuyodum babasını dayanılmaz geçiyo günler gece zaten bende kafayı yedim al izin sende bu hafta dedim biz bu çocuğu niye yaptık dedi afedersiniz verdim veriştirdim çok ağrıma gitti bu lafı sen niye varsın ki bu lafı ediceksen dedim şimdi bakmıyorum yüzüne bebekle oynuyo güya ben anca duş muş aldım ama kafam bi milyon hayatım pert olmuş gibi havalarda berbat dışarı mışarı hak getire zaten Allah yardımcımız olsun
bok oldukları kesin ya kesin ne sohbet ne muhabbet bütün çocuk bak akşam yemek yap makine aç bebeği uyut al elinde telefon iki saattir sorsan da evde kocan var işteCanım bazı adamlar değişmiyor. Afedersin de neredeyse hepsi aynı bok
Dimi dimi popom yer görmüyo akşam sabah .bi de akıl veriyo bana, diş çıkarıyo işte takılma ağlamasına . akla bak . O telefonu eline alıp bi de çocuğa şşşşş yapıyo durucak çocukta o şşşş le al sana babalıkValla burda gördüğüm kadarıyla tüm erkekler aynı, bizimki koltuğun bir ucuna bebeği koyuyor, diğer ucuna kendi uzanıyor elinde telefon, önünde bilgisayar. Sorsan hep bebeğe bakmış , beni dinlendirmiş sayıyor.O sırada evin işlerini halletmeye çalışan ben dinlenmiş oluyormuşum
Benim kızım 30 mayıs doğumlu, 5 buçuk aydan beri desteksiz oturuyor, tabi o günden beri oturma süreleri uzadı, önceleri bi iki dk otururken şuan bayağı uzun uzun oturuyor kendi başına, ama bebek sonuçta uzakta biseye uzanırken düşebiliyor yada bazen oyun olsun diye kendini geriye atiyor yastık koyuyorum etrafına, ben oturtmaya erken başladım 4 aylıkken alıştırma yaptım sürekli, bu arada 2 tane altta dişi var, 5 buçuk aylıkken cıktı başkada çıkan dis olmadiKızlar buralara Bayaa oldu uğrayamadim umarım hepiniz sagliklisinizdir. Bi sorum var 7 ay 20 günlük oğlum var ama desteksiz hala oturamiyor sizin bebeklerde durum nedir . Son olarak diş çıkarma oturma sürecini geciktirir mi 6. Ayında 3 diş 7.ayinda 1 diş çıkardı.
benim bebiş ilk dişlerden sonra daha kötü oldu sankiiiBenim kızım 30 mayıs doğumlu, 5 buçuk aydan beri desteksiz oturuyor, tabi o günden beri oturma süreleri uzadı, önceleri bi iki dk otururken şuan bayağı uzun uzun oturuyor kendi başına, ama bebek sonuçta uzakta biseye uzanırken düşebiliyor yada bazen oyun olsun diye kendini geriye atiyor yastık koyuyorum etrafına, ben oturtmaya erken başladım 4 aylıkken alıştırma yaptım sürekli, bu arada 2 tane altta dişi var, 5 buçuk aylıkken cıktı başkada çıkan dis olmadi
Ben şimdi yapıyorum ayva ile armutu haşladım blendledim bebek irmiği eklicem içine hemde çok tok tutuyor tadı kıvamı da güzel oluyorKızlar muhallebi veriyormusunuz bebeklerinize bizimde 14 ünde 7 aylik olacak bebeğimiz bazen ne versem diye şaşırıyorum yardımcı olabilecek arkadas varmi
bende çok minik damla şeklinde olmuştu, inek sütü alerjimiz var genelde mukuslu kaka oluyorduKızlar daha önce kakada kan gören varsa bana yazabilir mi şüpheleniyorum ama emin olamıyorum
ben bir defa gördüm,onda da süzme yoğurt yemiştim,onla ilişkilendirdim,byr daha da olmadığı için doktora söylemedimKızlar daha önce kakada kan gören varsa bana yazabilir mi şüpheleniyorum ama emin olamıyorum
Oğlum 7 ay 9 günlük,2 gün sonra muhallebi vermek istiyorum,daha vermedim.6 ay bitdiğinde tadımlara başlamıştım,ilk 6 sebze,4 meyve tattırdım art-arda,o yüzden yavaşdan gidiyorum.Kızlar muhallebi veriyormusunuz bebeklerinize bizimde 14 ünde 7 aylik olacak bebeğimiz bazen ne versem diye şaşırıyorum yardımcı olabilecek arkadas varmi
geçmiş olsun,sağlıkla büyüsünKızlar oğlum biraz hastaydı dah öncede olduğu için hava ya başladık keyfi falan iyiydi dün 1 buçuğa kadar uyumadı ama gülmeler,mutlulular sonra uyuttum 2 ye gelirken uyandı bende emdirdim çünkü iki saat geçmiş gibi hissettim bi baktım yarım saat bile geçmemiş neyse uyumaya devam etti yatırdım 5 dk sonra ağlayarak uyandı salladım daha emdirmim dedim o saatten saat 5 e kadar abartısız susmadan ağladı eşimle ben perişan olduk anlam veremedik bu arada ben eşimden razıyım emmek için uyandığında bile uyanıp alıp verir ki gerek yok buna sabahtan akşama çalışıyo ama aşırı ilgili ve yardımcı ilk bebeğimde de öyleydi şimdi de sağolsun gerçi teşekkür edilcek bişey de değil zaten ikimizin çocukları anneler de bakıcı değil ama bizlere enpoze edilmiş bazı şeyler sanki anneyiz diye herşeyi biz yapıcaz
Bu ara da bugün de 7 aylık kontrolümüz vardı 9 buçuk kilo olmuşuz,serum ve hava aldık,havaya da devam dedi doktor antibiyotkte verdi evde okula giden ablası olduğu için taşıyo hastalığı sanırım yaza kadar böyle devam edicez
çok geçmiş olsun canım allah şifa versin inşallah bebişler hasta olmasın kocalar aynı dediğin gibi adam olsunlar…Kızlar oğlum biraz hastaydı dah öncede olduğu için hava ya başladık keyfi falan iyiydi dün 1 buçuğa kadar uyumadı ama gülmeler,mutlulular sonra uyuttum 2 ye gelirken uyandı bende emdirdim çünkü iki saat geçmiş gibi hissettim bi baktım yarım saat bile geçmemiş neyse uyumaya devam etti yatırdım 5 dk sonra ağlayarak uyandı salladım daha emdirmim dedim o saatten saat 5 e kadar abartısız susmadan ağladı eşimle ben perişan olduk anlam veremedik bu arada ben eşimden razıyım emmek için uyandığında bile uyanıp alıp verir ki gerek yok buna sabahtan akşama çalışıyo ama aşırı ilgili ve yardımcı ilk bebeğimde de öyleydi şimdi de sağolsun gerçi teşekkür edilcek bişey de değil zaten ikimizin çocukları anneler de bakıcı değil ama bizlere enpoze edilmiş bazı şeyler sanki anneyiz diye herşeyi biz yapıcaz
Bu ara da bugün de 7 aylık kontrolümüz vardı 9 buçuk kilo olmuşuz,serum ve hava aldık,havaya da devam dedi doktor antibiyotkte verdi evde okula giden ablası olduğu için taşıyo hastalığı sanırım yaza kadar böyle devam edicez
ben bazı unlar aldım mesela siyez unu. bunu pankekte kullanıyorumKızlar muhallebi veriyormusunuz bebeklerinize bizimde 14 ünde 7 aylik olacak bebeğimiz bazen ne versem diye şaşırıyorum yardımcı olabilecek arkadas varmi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?