Hafta büyüdükçe akıntı daha sıvı hale geliyormuş bebeğin ağırlığıyla beraber .Benim vajinal muayenede su gibi geldi. Ama doktor 5 kere kontrol etti amniyo degil dedi. Zaten daha sarimtirak olur rengi dedi. Kese cevresinde rahimde de su var. Buyuk ihtimal o geldi dedi. Belki sizin de oyle bir seydir
Otururken değil de bir ayaklanayım, yürüyeyim bizimki sanki dışarı çıkacak olduğu yerden. Sertleşiyor o zamanlar.Kızlar sizinle karnınızda sertleşme var mı ? Günde birkaç kez karnımda bir yere dayanmış gibi gerginlik oluyor bu hafta başladı ilk yaşadığımda korktum birazsonra araştırdım normal diyen çok kişi var bebek büyüdüğü için (düzenli aralıklarla 5-10 dk da bir olmuyorsa sıkıntı yok diyorlar)
Aslında eczanede satılan testler oluyormuş. Akıntı mı amniyon sıvısı mı anlamak için. Ben bir kaç yerde okudum ama kullanmadım belki öyle bir şey alınabilir emin olmak için
Vallahi bilemedim ki canım benim baya yüksek çıkmış ama doktor diyetisyen e git dedi ben endokrinoloji ye falan gönderir sanmıştımBen ilk bebeğimde çikolata çok yiyordum belki ondan oldu bir gün öncesinde de yemiştim baya. Sağlık ocağında yaptırmıştım bende o 3 aylık şeker testini sağlık ocağındaki doktor da bence sende şeker filan yok demişti
İnan stresten bile şeker çıkıyor bence ben çok stres olmuştum o dönem dikkat etmeme rağmen parmaktan ölçüyordum yüksek çıkıyordu. İnşallah bir ay sonunda düzene girer hemen
Ben de kamera almalıyım ama monitorlu istiyorum sürekli telefona bağımlı olmasın ekran diye de fiyatlar uçmuş
Valla benim magnezyum demir d hiç birine bakmamış bi b12 ye bakmış anlamadım ve çok sinir oldum 3 hafta sonra gidince mutlaka isticem neden yarım yamalak baktı bilmiuorum sonuçta vitaminler depoları önemli ve bakmamışBennde hiç istemiyorum yemek yemek makarna kızartma yemeklere kıyma koyuyorum kızım için mecbur onun alması gerek öyle yersem çoğu zaman yemiyorum b12 düşük iğne kullandım hala düşük d vitamini düşük magnezyum düşük ama feritinine bakmamışlar şimdi asm hemşiresi aradı pazartesi gelin kan verin dedi tiroitlere baktırmadım bayadır oynayabiliyor dedi o zaman baktırım bende bi hiç bakılmamasıda bi anormal yani o kadar kan testi vermişim
evet o yüzden uyarmak istedim çok sakıncalı çünkü ilk bir hatta 2 yaş öncesi şırınga ile boşaltım yapılması Allah korusunAynen biz büyük oğlumda yaptık o burun yıkama olayını, bir kulakta duyma geriliği yaşadı.5 yaşındaydı. gittiğimiz prof. yetişkinlerde bile sık sık yapılsa duyma geriliği yaşanır çünkü kanala kaçıyor dedi. şırınga ile verilse bile SF, yumuşatacak kadar verilmeliymiş, diğer taraftan akacak şekilde yapılmamalı. uzun süre kulak takibinde kalkaldık
İlki kaçtı unuttum ?Kızlar şeker yüklemesi hakkında güncellememi yapıyorumPazartesi günü 50 lik şeker yüklemesi sonucum yüksek çıkmıştı doktorum 75 lik tekrar yükleme istemişti şükür sonuçlarım temiz çıktı
Eki Görüntüle 3287596
Ben aldım paket 18.500 e herseu dahil içindePeki buna doktor ücreti dahil mi? Yoksa sadece hastane mi?
Benim de 50likte yüksek çıktı. Şimdi tekrar yapılacak artık 75 mi 100 mu olur onu çok bilmiyorum. Sadece 2. test yapılana kadar şeker ve karbonhidrat konusuna dikkat ediyorum. Doktorum böyle birsey söylemedi gerçi şu aşamada ama ben biraz suyunu çıkarmıştım zaten. Siz de 2 test arasi dikkat etmiş miydiniz yoksa akışına mi bıraktınız? İnşallah benim de 2. yükleme sonrasi değerlerim güzel çıkar.
Benim de 50'likte yüksek çıktı. Tabi beslenmenin suyunu çıkarmıştım ondan önce. 3 gün sonra 75'lik yapıldı. 3 gün dikkat ettim yememe sonuçlar normal çıktı. Umarım sizin de öyle olur
Aslında çok uzun zamandır var fakat Şuan bi çoğu eczanede yok bu ürün belki netten bulup söylenebilir ama kesin sonuç amnısure testi var doktorun yaptığı bu %100 sonuç veriyor ama bende onu yaptıramıyorumHakkaten mi.. Teknolojiye bak arkadaş
Benim 50 lik sonucum 158 çıkmıştı canım.. doktorum 50 lik net sonuç vermez devlette yaptırmışsın doğru sonuç için 75 lik tekrar yaptır dedi bende takipli olduğum hastanede 75 lik yaptırdım şükür şeker çıkmadı doktorun ile tekrar konuş istersenevet o yüzden uyarmak istedim çok sakıncalı çünkü ilk bir hatta 2 yaş öncesi şırınga ile boşaltım yapılması Allah korusun
İlki kaçtı unuttum ?
Ben aldım paket 18.500 e herseu dahil içinde
E ebbs N Nilufer__bgm21
Kizlar 50 lik şeker sonuçlarınız kaçtı bilmiuorim ama hepinizin doktoru testi tekrar ettirmiş benimki ettirmedi acaba çok yüksek diye mi benim 177 çıktı? Neden testi tekrar ettirmedi acaba
Niye yaptıramıyorsun bişey yok ki onda pede test çubukları konuluyor bi yarım saat gebe dolaştırılıyor yada duruma göre daha uzun süre eğer sıvı gelince teste konular çubukların rengine göre anlaşılıyor amniyon sıvısı mı yoksa akıntı mı olduğuAslında çok uzun zamandır var fakat Şuan bi çoğu eczanede yok bu ürün belki netten bulup söylenebilir ama kesin sonuç amnısure testi var doktorun yaptığı bu %100 sonuç veriyor ama bende onu yaptıramıyorumbu kağıtlardan bulursam eve alıcam ilk fırsatta
Benim 50'lik sonucum 154 çıkmıştı. Asm'de yaptırmıştım. Normalde özel takipliyim. Özeldeki doktorum da 75'lik yeniden istedi. O yüzden yaptırdım. Ama seninki baya yüksek çıkmış. Belki de 75'te de yüksek çıkar diye öngördü. 75'in referansı mesela 180di bende. İçin rahat etmiyorsa konuş doktorunla daha net açıklama yapar.evet o yüzden uyarmak istedim çok sakıncalı çünkü ilk bir hatta 2 yaş öncesi şırınga ile boşaltım yapılması Allah korusun
İlki kaçtı unuttum ?
Ben aldım paket 18.500 e herseu dahil içinde
E ebbs N Nilufer__bgm21
Kizlar 50 lik şeker sonuçlarınız kaçtı bilmiuorim ama hepinizin doktoru testi tekrar ettirmiş benimki ettirmedi acaba çok yüksek diye mi benim 177 çıktı? Neden testi tekrar ettirmedi acaba
1.5 aydır kilom sabit 19. haftadan bildiryorum.Kızlar 25. Haftadan yani 6. Aydan sonra bebek daha hızlı kilo alıyor onu biliyorum. Peki biz annelerde öyle miyiz bizde hızlı mı kilo alıyoruz yoksa yine aynı seviyede yiyerek aylık 1.5-2 kg arasında kalıyor muyuz?
Yok canım benim dedğim vajinal muayeneyle yapılan test rahim ağzımdan çubukla sıvı alınıyor oğlumda yaptıramadım kovdu dr zaten beniNiye yaptıramıyorsun bişey yok ki onda pede test çubukları konuluyor bi yarım saat gebe dolaştırılıyor yada duruma göre daha uzun süre eğer sıvı gelince teste konular çubukların rengine göre anlaşılıyor amniyon sıvısı mı yoksa akıntı mı olduğubasit bi yöntem yani acı sızı yok
19. Haftadan şimdiye kadar mı hiç kilo almadın1.5 aydır kilom sabit 19. haftadan bildiryorum.Ama bebiş alıyor. 2 hafta önce aniden 2 kilo verdim, ki normalde görmüşsünüzdür 3 günde 3 kilo falan alırım skdgjsdklgs
Ay ne 19'uuu yanlış yazmışım. 29. haftadan bildiriyoruuum. 1.5 aydır almıyorum işte :) Haftalık dalgalanmalar oldu tabi ama kilo bile verdim saçma sapan bir şekilde.19. Haftadan şimdiye kadar mı hiç kilo almadın
Ciddi bir karbonhidrat kısıtlamasına gitmiş ama yulaf aynı zamanda lifli olduğu için kan şekerinin kontrolünü sağlar. Mesela kaç dilim ekmek vermiş ki? İki dilim ekmek yerine süt veya yoğurt ile 2 yemek kaşığı kadar yulaf tüketilebilir bence. Ama o öğünde ekmek yememek lazım tabi. Bir de meyveyle tüketmemen gerekir. Önemli olan glisemik indeksi düşük besinler ile beslenmen. İnternette bir sürü tablo var bunları gösteren onlardan faydalanabilirsin. Bir ay kadar dikkat etsen düzelir, stres yapma.soyasosu bir sorum olabilir mi acaba şekerim çıkınca diyetisyene yönlendirildim öğle yemeğinde sebze çorba ya da sebze tam buğday ekmeği var ama sıcakta her gün böyle beslenmek zor yulaf yiyebilir miyim diye sordum ama hayır dedi acaba neden ki yulaf yiyemeyecek miyim hiç
Allah Allah çok değişik ben bi sadece geçen ay 700 gr almıştım onunda 200 gr bebeğe gitmişti bir daha o kadar az kiloyla karşılaşabileceğimi sanmıyorumAy ne 19'uuu yanlış yazmışım. 29. haftadan bildiriyoruuum. 1.5 aydır almıyorum işte :) Haftalık dalgalanmalar oldu tabi ama kilo bile verdim saçma sapan bir şekilde.
Benim 50 lik sonucum 158 çıkmıştı canım.. doktorum 50 lik net sonuç vermez devlette yaptırmışsın doğru sonuç için 75 lik tekrar yaptır dedi bende takipli olduğum hastanede 75 lik yaptırdım şükür şeker çıkmadı doktorun ile tekrar konuş istersen
Galiba sizin sonuçlar çok da yüksek değil diye sınır 140 zaten tekrarladı benimki cok yüksek diye her türlü yüksek çıkar diye düşündü belki de bilmiyorum ama endokrinoloji ye git ya da insülin başla da demedi diyetisyen e git dedi d3 ben asla diyetisyen listesine uyumam kızım daha 1 yaşında doğru düzgün yemek yapamam yemek saatlerim de değişir o gün aklıma ne esers3 yaparım ya da kahvaltılık yeriz yani ben diyet listesi falan takip edecek kadar müsait değilim inanınBenim 50'lik sonucum 154 çıkmıştı. Asm'de yaptırmıştım. Normalde özel takipliyim. Özeldeki doktorum da 75'lik yeniden istedi. O yüzden yaptırdım. Ama seninki baya yüksek çıkmış. Belki de 75'te de yüksek çıkar diye öngördü. 75'in referansı mesela 180di bende. İçin rahat etmiyorsa konuş doktorunla daha net açıklama yapar.
Hamileligimin başından beri aynı kilodayim yani 0 kilo aldım kızımda da bu böyleydi hatta doğuma girerken hamile kaldığım kilodan -5 olarak girdim yani ben kilo almasam da bebek kilo alıyordu bu yüzden sorun yok ille almak lazım yoksa sıkıntı var demek değilmişKızlar 25. Haftadan yani 6. Aydan sonra bebek daha hızlı kilo alıyor onu biliyorum. Peki biz annelerde öyle miyiz bizde hızlı mı kilo alıyoruz yoksa yine aynı seviyede yiyerek aylık 1.5-2 kg arasında kalıyor muyuz?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?