2023 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    272
Bizimkinin kafa küçük mesela, karın ve fl büyük. Ay ilk ne çok takılmıştım da sonradan rahatladım
Bizimki de öyle bazen aklıma geliveriyor ama karın çevresi normal bakalım haftaya bizimde şimdiden heyecanlıyım sizinki kaç gün geri çıkıyor kafa ölçüsü ? çok güzel geçsin kontrolünüz annesi inşallah birde hani geriden hissediyorum hareketleri demiştiniz geçenlerde bu durumunuz düzeldi mi bazen bende öyle hissediyorum da

Tamam canım teşekkür ederim

Ben tiroid yüzünden kilo alamıyorum canım tsh 0.01 bebek içinde inan her sabah kaşar peyniri büyük dilim 4 adet muz kuruyemiş tüketiyorum et dersen hergün yiyorum okadar çok yememe rağmen 900 gram bile olamamış

30 haftaya merhaba olsun Buda karnım bana kocaman geliyor ya 2 aya kendimi düşünemiyorum
Çok güzel
Merhaba teyzelerrr 1600 gram bi tosuncuk geldi. 30+1 gözüktü 2-3 gün öndeymiş. Artık 2 haftada bir gidicez nstye başlıyoruz ben bi panik oldum
benim de cumartesi günü bakalım nst diyecek mi? Ben de bir panik olurdum ama hatta sen diyince oldum
Bu da bende olsun burda küçük bile çıkmış göbeğim bazen patlıcak gibi hissediyorum
Çok güzel

Banada bunu vermişti 8 haftalarda sevmedim dil altına koyuluyor ama çok düşük olduğu için etki etmezdi zaten
Ay ben ilaçların bende çok etkili olduğunu gebelikte öğrendim kan değerimi görünce sağlık ocağında mı yaptırdın, yanlış mı acaba dedi hissiyatı eski bebe esprini gibi geldi bana ama uzun süre dil altında olması pek sevimli değil

Herkese merhaba,

Ben aslında ekim sonunu bekliyordum hazırlanmak için ama sizin paylaşımlardan gaza geldim, ben de oğlumdan kalan eşyaları çıkarmaya başladım ufaktan. Ama bazı girişimlerim hüsranla sonuçlandı park yatağı yanlışlıkla depoya kaldırmışız ve rutubet kokusu sinmiş, giysi olarak da 0-3 yaş çok az şey tutmuşuz (yalnızca çok kaliteli olanları), onların da birkaçı sandık lekesi gibi olmuş.

Şimdi temizlik konusunda tecrübeli annelere sorum var: park yatağın yıkanan kısımlarını (en azından benim yıkanır diye düşündüğüm kısımlarını ) yıkadım, kalanını sildim. (Birkaç tur daha silerim, koku hafifledi gibi) Bir süre de havalandıracağım, yatak için bu yöntemi denemiş, sonrasında da gönül rahatlığıyla kullanmış olan var mı, yoksa çöp mü olacak? (Bayağı taş gibi duruyor, sadece hafif rutubet kokusu var kumaşında, atmak cidden çok büyük israf olacak)

Bir de sandık lekeli giysileri normal leke çıkarıcı vb ile temizleyip kurutup bir tur da bebek deterjanıyla yıkamak caiz midir acaba? Bu konuda önerisi olan varsa çok sevinirim.

Son birkaç haftadır ben de biraz geriden hissediyorum. Böyle daha derinden gibi hareketleri, hatta kontrolde usgde görülen hareketlerin hiçbirini hissetmedim. Doktoruma sormayı unutmuştum bu hafta ama bugün tahliller için devlete gittim, oradaki doktor rapora plesanta anterior yazmış. İki ay önce falan da öyleydi benim ama sonra hep posterior dediler. Demek hala yer değiştirebiliyor plesantamız. Bence ondan kaynaklanıyor olabilir. Tekrar gidince teyit edeceğim.

Yaa olabilir aslında evet benim plesantam için aşağıda demişti doktor ama yer değiştiriyor belki de bakalım haftaya gittiğimde soracağım bende ne diyecek en çok merak ettiğim şimdilik şeker yüklemesi sonrası şekerim olduğunu öğrendim ve çok dikkat ettim bebeğin gelişiminde neler oldu bakalım inşallah her şey yolundadır gittikçe kolaylaşır diyordum süreç hareketlerini bir hissedeyim diyordum ama yaklaştıkça daha da panik halindeydim kilo gelişim boy asıl şimdi çok değiştiği için heyecanlanıyorum kontrol öncesi

Sanırım beş gün geriydi ama benim de kafam küçüktür. Belki genetiksel bir şey. Takılmak istemiyorum çünkü biliyorum sağlıklı. Ben bir kaç gün geriden hissettim sonra değişti o his ve çok güçlendi. Şimdi bir kaç gündür yine arkadan arkadan vuruyor. Cumartesi kontrolüm var bir sorun görmez umarım doktorum. Ama bence konumsal bir şey

Hooops internette hpv ya da genital siğil yazdığımda bendekilerle asla ama asla örtüşmüyor. Benimki aşırı küçük başsız sivilce gibi. Hpv de cinsel ilişki olmaması gerekiyormuş sanırım, doktora da sormak aklıma gelmedi. 36. haftaya kadar da belli olmayacak sonuçta, ne yapsam bilemedim kafam çok karıştı. İçimdeki ses hpv olmadığına emin aslında ama bilemedim de. Eşime geldiğinde söyleyip duruma göre o da mı muayene olsa? Sonuçta gebelikte çıktı bende ve aktif cinsel hayatımız da mevcut. Hpv ise ya benden ona ya da ondan bana bulaşma ihtimali yüksek

o zaman beslenmene çok dikkat etmelisin. Bağışıklığını güçlendirecek şeyler ye ki siğilsede artmasın canım. Sezaryan olman gerekiyor evet çünkü normal doğumla bebeğe bulaşma ihtimali oluyor. Kötü huylu olmasında gerisi mühim değil

Canım sana mesaj atılmıyor bilerek mi kapalı yoksa ayarı mi bilmiyorsun ?

Beslenmeme özellikle son 1.5 aydır baya dikkat ediyorum; sebze meyve, protein tüketimi vs. İnşallah önemli bir şey değildir ama değil gibi hissediyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…