2023 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    272
Of valla babası da gelecek ama anneni bırakır dönerim falan da diyordu. Gelme zaten denmez. Ama mesela ne zamana kadar kalırlar. Valla yalan yok ben daha çok çekirdek aile modunda anne baba çocuk şeklinde olmak istiyorum. Bu hem aile bağlarını da daha çok kuvvetlendirecek birşey hemde o bilinmeyen duyguları birlikte aile olarak keşfedelim istiyorum açıkçası kimse karışmadan falan. Yani yanlarında rahat edememekten hareketlerimi kısıtlamaktan korkuyorum. Ki öyle olacak ve pek gelemediğim bir durum. Bakalım artık hayırlısı.

Evde parol yoktu bir de benim migrenim var tuttuğunda çok kötü oluyorum o yüzden riske atamadım aldım Kızımında antibiyotiğe alerjisi oldu onunla uğraştım acile gittik hiç o an kendimi düşünemedim
Listerine dene istersen, benim 20lik birkaç gün baya ağrımıştı. Geçmezse dişçiye gideceğim falan modundaydım ama okul çıkışı gözüm almadı. Sonra listerine ile sabah akşam gargara yaptım. Yalan olmasın 1-2 güne tamamen geçmişti ağrım. Düşün ağzımı açamıyordum.

Eşine söylesene loğusa psikolojisinde olacağım diye. Sanırım sen sezaryen olacaktın. Dikişlerin olacak, kolay değil. Bir de sürekli emziriyor olacağız. Yani ben salonumda da emzirmek isterim açıkçası. O yüzden eşime söyledim baban gelmesin dedim. Ben mutsuz geçirmek istemiyorum o dönemi, ki çok anlayışlı ve uyumluyumdur normalde ama o dönem benim dönemim. Kimse kusura bakmayacak.

Naçizane tavsiyem benim eşim lohusalık kavramını bilmeyen bir adam. Çünkü anne babası da bilmiyor o psikolojiyi.

Ben uygun bir dille ilk dönemler istemediğimi söyledim ailesine, 1 ay sonra gelmelerini kibarca anlattım. Ama eltimle aralarında lohusalık döneminden kalma bir problem varmış, benimde ona istinaden böyle söylediğimi düşünüp azıcık sorunlar oluştu aramızda. Sonrasında eşim durumu anlayınca çözüme kavuştu.

Ben o an anladım hiçbirinin lohusalığı bilmediğini. Çünkü ben kapalı bir kadınım ve biraz da nazlıyım açıkçası; rahmetli kp yanında nasıl rahat rahat emizreyim, kv iyi niyetli bir şeyde söylese yanlış anlarım kesin şeklinde düşündüm doğal olarak. Sonra sürekli lohusalıkla ilgili gördüğüm yazı ya da videoları kocama yolladım adam lohusalığı ezberlemek zorunda kaldı ve kendisi ilk başlarda kendi ailesinin gelmemesi gerektiğine karar vermişti

Şimdi geldik eve hemen deneyeceğim inşallah benimde geçer çok teşekkür ederim

Bende isim bulamayanlardanım hala. Artık yavaştan bir karar vermem gerekiyor. Ayşe Betül e ya da Zehra Betül e biraz ısındım gibi ama hala tam bu diyemiyorum. Diğer çocuklarda nasıl olmuştu hatırlamıyorum içime tam sinmiş miydi yoksa sonra mı alıştım unutmuşum . Sizce bu isimler çok mu klasik. Ayşe aynı zamanda kayınvalidemin ismi ama onun adı diye koymuyorum yani. Yoksa mantıksız mı kayinvalide ismi olduğu için onu unutmalı miyim . Bir yardımcı olun kızlar

Zehra Betül kulağıma çok hoş geldi Ayşe ismindeki kişiler daha dediğim dedik, otoriteye pek boyun eğmeyen karakterler oluyorlar. Umarım kayınvaliden öyle değildir gerçi ben kızımın öyle bir karakterde olmasını isterdim, ezdirmesin kendini. Ben yetiştirirken zorlanırdım ama analık der çekerdim babaannem ve kuzenimin ismi Ayşe, ikisini sevmem yoksa Ayşe koyardım kızımın ismini

Oğlumun adı bana hep ilk duyduğum andan sıcak geldi doğmadan önce istiyordum koymayı nasip oldu bunda babası koyacak bir sürü isim arasında gidip geliyor bende ısanamıyorum hiç birine sanki Zehra Betül daha hoş geliyor kulağa eşimde Kerem, alparslan, çağan arasında gidip geliyor hergün kesin bu diyor başka isim söylüyor

İnşallah çok güzel geçsin kontrol

Yok kayınvalidem öyle biri değil ama sırf onun ismi diye koymak istemiyorum yine de . Yorum için teşekkür ederim. Koyarsam eğer ki eşim havalara uçabilir

İlk gebeliğimde genital bölgemde siğiller oluşmuştu. Ağda yaptığımda kanıyordu. Ama doğumdan sonra geçtiler. Umarım bunda yaşamam çok rahatsız ediyordu.

Kızlar bir soru soracağım. Hani bir yandan çıt çıtlı zıbın(iç zıbın) oluyor bir de alttan çıtçıtlı. Ancak iç zıbın için alttan çıt çıt kullanmak daha rahat değil mi? Sizce bir önemi var mı? Hangisi daha rahat?

İlk gebeliğimde genital bölgemde siğiller oluşmuştu. Ağda yaptığımda kanıyordu. Ama doğumdan sonra geçtiler. Umarım bunda yaşamam çok rahatsız ediyordu.
Dün ağda yaptım, herhangi bir kanamam olmadı. İnşallah benimki kesin değildir, sende de bir daha Çıkmaz

Ben alttan olanları kullanışlı buluyorum. Çünkü çocuk kucağa alındığında ister istemez sırtı açılıyor. En azından iç zıbın alttan alttan çıtçıtlı olunca sırtı açıldı derdi çok olmaz. Kış bebeleri olunca insan her şeyi düşünüyor. Ama yandan dediğin bu videodaki gibi hem yandan hem alttan olan anvelopsa bunlar da çok kullanışlı.

Son düzenleme:
Alttan çıt çıt rahat bence

Alttan çıt çıt rahat bence
Dediğim bu anvelop model yani hem yandan hem alttan. Burdaki derdim o metalinin cildine değecek olması. Abartma kullan geç diyebilirsiniz

Dediğim bu anvelop model yani hem yandan hem alttan. Burdaki derdim o metalinin cildine değecek olması. Abartma kullan geç diyebilirsiniz
Benimkiler hep alttan olanlar. O yüzden hiç öyle bir şey düşünmedim ama şöyle bir şey var, bazı anneler bebek giydirmek de çok zorlanıyor strese giriyor, e bide bebekler üst değiştirirken genelde ağlıyor eğerki bunlarda stres yapmam diyorsan, alttan olanlardan al.

Valla çok doğru şimdiden söylemek gerekiyor. Bunların stresi sardı beni zaten. Günler yaklaştıkça düşünmeye başlıyorsun. Ben de söyleyeyim kibarca bence bizimkiler çok kibarlıktan anlamaz da öyle hissettiriyorlar ama hiç umrum değil valla

Cnm ondan olabılır.. Klima hele çok saglıksız bişey.. Benım evde de var.. Evleneli 6 yılı gecırdı Bi kere bile açmadım.. Arabada Bı yere giderken bile açtırmam, açtırsam da çok nadir.. Aman sıcagına soguguna dikkat et.. İlaçta alamıyoruz, bende çok bunalıyorum sıcaktan özellıkle 2 3 haftadır fena vurmaya basladı.. Ama sabretcez Baska yolu yok.. Az kaldı ferahlıcak inşallah havalar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…