İşte burda kafam karışıyor ben 22 derece bildiğin üşüyorum ve yorganla yatıyorumÇok iyi yapmışsın 22 23 daha ideal aslında 25 de terleyip kilo kaybedebilirister istemez bizde biraz kalın giydiriyor olacağız yenidoğan diye terleyip kilo kaybedilmesini hiç istemiyor doktorlar, tartı önemli biraz. Süt yetiyor mu filan diye de hesaplıyorlar ben günlük kaç gram alıyor diye onu hesaplıyordum. Çünkü mama vermek istemişti filan kalın giydirme bari terlemesin dedi
Ay valla kuzum çok iyi olur ben bir türlü emin olamadım bide bu kış çok soğuk olacak gibi haberler okudum acaba 2 tog mu alsam diye düşünüyorumAhah evet iki yıl :) ben aldım bir tane uyku tulumu. Ev zaten 24-25 derece olacaktır çok kalın bir şey de almadım.
bgm21 o baktığımız tulumu aldım, gelince memnun kalırsam paylaşırım burada
Yaa maşallah . Saglıklı olsunlarda dogunca görecegız nasılsa . 2 kılo olmuş muSelam teyzelerkontrolden çıktık ama kızım yüzünü iki eli ve tek bacağı ile kapatmıştı. Ucundan kulağını gördük
Sağlıklıyız çok şükürhala önde gidiyoruz. 43 cm olmuş bile
En son kafası geri diye çok üzülüyordum, o da haftasını yakalamış
Yok 30 gr eksikYaa maşallah . Saglıklı olsunlarda dogunca görecegız nasılsa . 2 kılo olmuş mu
Evet ama mecburen yeni doğan olduğu için ev sıcak olacak. Haberleri ben de gördüm ama soğuk olmazsa bu seferde 2 tog çok kalın gelmez miAy valla kuzum çok iyi olur ben bir türlü emin olamadım bide bu kış çok soğuk olacak gibi haberler okudum acaba 2 tog mu alsam diye düşünüyorum
Ben bu mesajları dışardayken gördüm ve hemen baktım, cidden stok gelmişti hp ve ebebeke (50 tl) Ebebekte ambalaj farklı gözüküyordu (adı da toz leke çıkarıcıydı), hpdeki ebebek kullanıcısında eski ambalaj gözüküyordu. Eve gelince bakıp alayım dedim, ben bakana yine gitmiş arkadaşNe biçim şeymiş, karaborsaya düşecek resmen
Bu durumda dikişlerle bir alakası yok yani en azından, çok şükür. Ama bence de nöroloji veya ortopedi veya fizik tedavi görüşü almak lazım. Ben ayağımın üstüne en son bakamadığımda (ki görece iyiye gitmişti ve ağrısa da basabilmeye başlamıştım üstüne doktora gidene kadar) eklem çatlağı çıkmıştı ve kesin istirahat vermişti doktor (daha dinlenmeyip yürüseymişim kötü şeyler olabilirdi özetle). Seninki öyle bir şey değildir umarım ama madem çocuğu okula götürmek için rahatlıkla yardım isteyebileceğin biri yok, eğer ciddi anlamda iyileşme kaydetmediğini düşünüyorsan bari bir uzman kısa mesafe de olsa yürümeye devam edebileceğini onaylasın derim ben naçizane. Kesin istirahat gerektiren bir şey çıkarsa, artık ona göre eşinle bir çözüm üretirsiniz. İlaçlık veya operasyonluk bir hale gelmeyelim hamile halimizle
İşte burda kafam karışıyor ben 22 derece bildiğin üşüyorum ve yorganla yatıyorum
Günlük kaç gram almaları gerektiğini de vakti geldiğinde konuşuruz o zaman
O işte yazın bile üşüyen tip benim ama çocuğum bana çekmesinSen neyde üşüyosan Bi tık üstü olsun bence.. Çünkü bu sefer serine alıştırsan sen üşüycen, her zmnda çocuga göre yapamazsın.. Bi arkadas mesela bana serin gelen havada bile bunalıyor klima açıo, bebegını de basından beri serine alıştırdı.. Bi arkadas yazın ortasında bile uzun kollu giydiriorm cunku kendı cok üşüyor.. Simdi sen uzmana göre de hareket edersen bu sefer buyudugunde ona sıcak gelen sana serin sana serin gelen ona sıcak gelır.. O orta kararı tutturmak lazım.. Bide aklınızda olsun.. Prematürelerin ortam ısısı 2 3 derece sıcak olmalı cunku vucudunda yag tabakası az oldugu için üşürler, bu bilgi de burda dursun
Bende tam bu noktada kararsız kaldım işteYok 30 gr eksiktek dileğim sağlıklı olmaları
Evet ama mecburen yeni doğan olduğu için ev sıcak olacak. Haberleri ben de gördüm ama soğuk olmazsa bu seferde 2 tog çok kalın gelmez mi
Ben de senin gibi düşünüyorum açıkçası. Uzun zamandır ilişki olmadığı için oldu sanırım. Gebelik Öncesinde de uzun süreli ilişki olmadığında benzer durumla karşılaşıyordum. Hatta bunda erken fark ettiğimiz için çok az oldu. Çok şükür herhangi bir ağrı ya da farklılık yok. O yüzden şimdilik ilişkiye biraz ara vermek yeterli olur gibi geliyor. Normalde evhamlı bir yapıya sahibimdir, en kötüyü düşünürüm ama nedense bu konu hiç telaşlandırmadı beni. Lekelenme gece tamamen durdu (1-2damla), canım kızım da maşallah güzel hareket ediyorCanım bende de olmuştu aynı şey 5 6 aylık hamileyken doktora yazdım kanama devam ederse ağrın olursa gel dedi. Bir şey olmadı bebekte hareket ediyordu. Ama sonra ki kontrolde o kanamayı hatırlattım 2 hafta sonra filan gitmiştim evet bir kanama alanı olmuş ama çok küçük dedi. Bir şey yapmaya gerek var mı dedim yok önemli bir şey değil ama isterseniz bir iki hafta ara verin dedieşim de zorla adama yasakla diyorsun resmen diye bana sitem etmişti ama önemli bir şey olmadı çok şükür. İlişkiyle beraberse bence sorun yok ama durduk yere geliyorsa doğum habercisi nişan olma durumu beni korkuturdu
Benim de plesentam önde ağrı yapmıyor ama hareketlerini bebişin normal haftasına göre daha az hissediyorumYa Bi de kızlar size sorayım, bu plasenta öndeymiş bnm.. Doktor oyle dedı bugun.. O da agrı yapar mı.. Yanı bıldıgınız alt karnım acıo, gerilio.. Bıraz googledım ama aklıma kotu seyler getırmek ıstemıorm
Benim (ve burada birkaç kişinin) 20. Haftya kadar öndeydi.bu hafta devletteki kontrolümde doktor rapora yine önde yazmış. Hareketleri geriden ve derinden hissetmem dışında bir şeye neden olmuyor bildiğim kadarıyla. Ama senin dikiş teorisiyle bir bağlantısı olabilir mi, onu sormak lazım doktora. (Yani önde olduğu için dikiş yerine değiyor olması mümkün mü acaba?) dediğim gibi, ben çok anlık karnımda dikenli tel gerilmiş gibi hissediyorym bazen ama çok kısa süreli ve nadir oluyor.Ya Bi de kızlar size sorayım, bu plasenta öndeymiş bnm.. Doktor oyle dedı bugun.. O da agrı yapar mı.. Yanı bıldıgınız alt karnım acıo, gerilio.. Bıraz googledım ama aklıma kotu seyler getırmek ıstemıorm
Ay ne olur ben de sana çekeyim, öyle bunalıyorum ki yazdan terledikçe acı çekiyorum resmenO işte yazın bile üşüyen tip benim ama çocuğum bana çekmesin
Günaydın ya bende bu konuda sana katılıyorum evet doğum şekli hiç önemli değil sağlıkla doğmaları yeterli anne ve bebek için ama bana da doktorların ya da annenin isteğine göre saat gün alarak doğumu gerçekleştirmeleri biraz garip geliyor. Ben doğum yaptığımda hastanenin 7. Katında tek normal yapandım. Ertesi gün emzirme danışmanı çıkış için geldi işte emzirmeyi anlatacak. Burda tek bebeği doğmayı seçmiş ve buna izin vermiş kişi sensin bugün dedi nasıl yani dedim. Sadece senin bebeğin dünyaya gelmeye hazır hissetmiş ve çabalamasına izin vermişsin demişti.Arkadaşlar, bir de sezeryan doğumla ilgili geçen gün dr Semra Özer’in bir konuşmasını dinledim instagramda. Vajinal de olsa, sezeryan da olsa doğum için bebeğin kendini dış dünyaya hazır hissedip, kendisinin doğumu başlatmasının en doğrusu olduğunu söyledi. Bizim ülkemizde doktorlar bence ne yazık ki kendi konforları için randevu verir gibi doğum tarihi, saati veriyor. Diğer ülkelerde hiç böyle bir uygulama yok aslında. Doktorun da dediği şuydu, örneğin bir civciv 21 günde büyüyüp tık tık yapıp kendi kabuğunu kırıp çıkıyor ve siz 19.-20. günde kendiniz onun kabuğunu kırarsanız gereksiz travmaya sebep olursunuz. O hazır olduğunda kendisi işaret veriyor zaten. Doğum konusunda deneyimim sıfır ve haddim hiç değil ama sezeryan olursa bence doktorla görüşüp beklemeyi rica etmeliyiz
Ben de bebek ve anne için en uygununun vajinal doğum olduğuna inananlardanım. Burada hepimiz böyleyizdir eminimGünaydın ya bende bu konuda sana katılıyorum evet doğum şekli hiç önemli değil sağlıkla doğmaları yeterli anne ve bebek için ama bana da doktorların ya da annenin isteğine göre saat gün alarak doğumu gerçekleştirmeleri biraz garip geliyor. Ben doğum yaptığımda hastanenin 7. Katında tek normal yapandım. Ertesi gün emzirme danışmanı çıkış için geldi işte emzirmeyi anlatacak. Burda tek bebeği doğmayı seçmiş ve buna izin vermiş kişi sensin bugün dedi nasıl yani dedim. Sadece senin bebeğin dünyaya gelmeye hazır hissetmiş ve çabalamasına izin vermişsin demişti.
Bir de ben astroloji haritası baktırdım dedim ya o zaman da işte doğum saati gününe bakılıyor. Mesela gece doğmuşsan yeteneklerini göstermek için hep gölgede kalıp çabalaman lazımmış ki ben gece doğanlardanım. Ee dedim yani ben sezaryenle olsam nasıl olcaktı gündüz saatine annem randevu alsaymış keşke diye gülüp geçmiştikyani benimde demek istediğim doğum şekli hiç önemli değil ama belki biraz daha gününü, suyunu ya da nişanı beklerseniz bebeğin de söz hakkı olmuş olabilir
İyi yolculuklar şimdidenGünaydın arkadaşlar, arka arkaya yatılı misafirlerle cebelleştim. Burayı da okuyup okuyup yine sessizce takip edebildim. Herkesin keyfi yerinde, bebekler büyüyor ne güzelBenim oğlum da iyi. Her şey yolunda çok şükür. 28+4 oldu bugün. Akşam konserdeydik hiç durmadı, sürekli içimde kıpır kıpırdı. Birkaç güne yurtdışına gidiyoruz doğum için ve uçuşum uzuunn saatler sürecek. Varis çorabı giymeyi düşünüyorum ama ara ara yürüyüşler dışında başka yapabileceğim bir şey yok sanırım
Çok iyi bir şey değildi normalde ama hamilelikte faydasını gördüm. Off çok sıcak demedim daha hiçBenim (ve burada birkaç kişinin) 20. Haftya kadar öndeydi.bu hafta devletteki kontrolümde doktor rapora yine önde yazmış. Hareketleri geriden ve derinden hissetmem dışında bir şeye neden olmuyor bildiğim kadarıyla. Ama senin dikiş teorisiyle bir bağlantısı olabilir mi, onu sormak lazım doktora. (Yani önde olduğu için dikiş yerine değiyor olması mümkün mü acaba?) dediğim gibi, ben çok anlık karnımda dikenli tel gerilmiş gibi hissediyorym bazen ama çok kısa süreli ve nadir oluyor.
Ay ne olur ben de sana çekeyim, öyle bunalıyorum ki yazdan terledikçe acı çekiyorum resmenBitemedi de bir türlü lanet olasıca
Arkadaşlar, bir de sezeryan doğumla ilgili geçen gün dr Semra Özer’in bir konuşmasını dinledim instagramda. Vajinal de olsa, sezeryan da olsa doğum için bebeğin kendini dış dünyaya hazır hissedip, kendisinin doğumu başlatmasının en doğrusu olduğunu söyledi. Bizim ülkemizde doktorlar bence ne yazık ki kendi konforları için randevu verir gibi doğum tarihi, saati veriyor. Diğer ülkelerde hiç böyle bir uygulama yok aslında. Doktorun da dediği şuydu, örneğin bir civciv 21 günde büyüyüp tık tık yapıp kendi kabuğunu kırıp çıkıyor ve siz 19.-20. günde kendiniz onun kabuğunu kırarsanız gereksiz travmaya sebep olursunuz. O hazır olduğunda kendisi işaret veriyor zaten. Doğum konusunda deneyimim sıfır ve haddim hiç değil ama sezeryan olursa bence doktorla görüşüp beklemeyi rica etmeliyiz
İlk doğum için güzel ama ikinci sezeryan için biraz tehlikeli olabiliyor bu durum dikişler vs sıkıntı olur ama misal 37 38 de alan doktorlar var oda bana saçma geliyor ikinci olsada benim dr bi sıkıntı olmazda 40 girince olacak diyor ama dediğin doğru birşey keşke bebek gelmeye sinyal verse oda hazır olsada öyle olsa doğumlar ama şartlar diyelim artıkArkadaşlar, bir de sezeryan doğumla ilgili geçen gün dr Semra Özer’in bir konuşmasını dinledim instagramda. Vajinal de olsa, sezeryan da olsa doğum için bebeğin kendini dış dünyaya hazır hissedip, kendisinin doğumu başlatmasının en doğrusu olduğunu söyledi. Bizim ülkemizde doktorlar bence ne yazık ki kendi konforları için randevu verir gibi doğum tarihi, saati veriyor. Diğer ülkelerde hiç böyle bir uygulama yok aslında. Doktorun da dediği şuydu, örneğin bir civciv 21 günde büyüyüp tık tık yapıp kendi kabuğunu kırıp çıkıyor ve siz 19.-20. günde kendiniz onun kabuğunu kırarsanız gereksiz travmaya sebep olursunuz. O hazır olduğunda kendisi işaret veriyor zaten. Doğum konusunda deneyimim sıfır ve haddim hiç değil ama sezeryan olursa bence doktorla görüşüp beklemeyi rica etmeliyiz
Bende senin gibi çok bunaldım hiç sevmem zaten sıcağı ama dünden beri nasıl serin hava anlatamam Şuan yağmur yağıyor geldi en sevdiğim aylarBenim (ve burada birkaç kişinin) 20. Haftya kadar öndeydi.bu hafta devletteki kontrolümde doktor rapora yine önde yazmış. Hareketleri geriden ve derinden hissetmem dışında bir şeye neden olmuyor bildiğim kadarıyla. Ama senin dikiş teorisiyle bir bağlantısı olabilir mi, onu sormak lazım doktora. (Yani önde olduğu için dikiş yerine değiyor olması mümkün mü acaba?) dediğim gibi, ben çok anlık karnımda dikenli tel gerilmiş gibi hissediyorym bazen ama çok kısa süreli ve nadir oluyor.
Ay ne olur ben de sana çekeyim, öyle bunalıyorum ki yazdan terledikçe acı çekiyorum resmenBitemedi de bir türlü lanet olasıca
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?