Benim (ve burada birkaç kişinin) 20. Haftya kadar öndeydi.bu hafta devletteki kontrolümde doktor rapora yine önde yazmış. Hareketleri geriden ve derinden hissetmem dışında bir şeye neden olmuyor bildiğim kadarıyla. Ama senin dikiş teorisiyle bir bağlantısı olabilir mi, onu sormak lazım doktora. (Yani önde olduğu için dikiş yerine değiyor olması mümkün mü acaba?) dediğim gibi, ben çok anlık karnımda dikenli tel gerilmiş gibi hissediyorym bazen ama çok kısa süreli ve nadir oluyor.
Ay ne olur ben de sana çekeyim, öyle bunalıyorum ki yazdan terledikçe acı çekiyorum resmenBitemedi de bir türlü lanet olasıca
Benim ilk hamileliğimde gittiğim doktor daha 24. Haftalarda çatı bile yapmamışken bence bu çocuk normal olmaz kafası büyük demiştiBi de onun çatı muayenesi konusunu dinledim.. İlk defa kafama göre Bi doktor gördüm valla şaşırdımbana çok saçma gelıo çatı muayenesi, doktor bakıo ve normal dogum yapamazsın dio.. Töbeeee.. Neden? Ne tür bir engel var yani.. Bizim doktorların işgüzarlığı tamamen.. Ben o haftalara gelmedim ama gelsem bile olmazdım çatı muayenesi
Yurtdışında doğum yapan 3-4 arkadaşım var ve hiçbirisi çatı muayenesi yaptırmadı.Bi de onun çatı muayenesi konusunu dinledim.. İlk defa kafama göre Bi doktor gördüm valla şaşırdımbana çok saçma gelıo çatı muayenesi, doktor bakıo ve normal dogum yapamazsın dio.. Töbeeee.. Neden? Ne tür bir engel var yani.. Bizim doktorların işgüzarlığı tamamen.. Ben o haftalara gelmedim ama gelsem bile olmazdım çatı muayenesi
Sorma sorma bir de 3 aylığına gidip annemsiz doğum stresi yaşayacağım. Bakalım inşallah hepimizin doğumu su gibi geçer gider. Burası güzel haberlerle dolarİyi yolculuklar şimdidensaat başı uçağın içinde şöyle bir on dk yürü sen yurtdışına gidiyoruz diyince doğumlarımıza az kaldığı gerçeği ile bir kere daha yüzleştim daha dün gibi yurtdışında düşünüyorum dediğin zamanlar
Çok iyi bir şey değildi normalde ama hamilelikte faydasını gördüm. Off çok sıcak demedim daha hiçayy ne güzel bugün hava dedim
Hiç terlemiyorum işte o yüzden sanırım. Ama kışın da lahana bebek gibi gezen o kişiyim işte
Tabii doktorun son sözüne kalıyor artık. Benim kendisi doktor olan arkadaşım da normal diye ısrar ederken doktoru hemen her şeyi normal olmasına rağmen çatın dar deyip hiç denemeden sezeryana almıştı. Doktorumuza güvenmekten başka çare yok. O haftalar gelince doktor ne derse tamam deriz hepimiz el mahkumİlk doğum için güzel ama ikinci sezeryan için biraz tehlikeli olabiliyor bu durum dikişler vs sıkıntı olur ama misal 37 38 de alan doktorlar var oda bana saçma geliyor ikinci olsada benim dr bi sıkıntı olmazda 40 girince olacak diyor ama dediğin doğru birşey keşke bebek gelmeye sinyal verse oda hazır olsada öyle olsa doğumlar ama şartlar diyelim artık
Doğumu başlatmak zor bir şey mi kolay mı yoksa çok mu kişisel anlamadım. Arkadaşım geçen sene 32. Haftada pilatese başlamış ve hemen topun üstünde birkaç kez zıpladıktan sonra fark etmeden doğumunu başlattı diye apar topar hastaneye aldılarBenim ilk hamileliğimde gittiğim doktor daha 24. Haftalarda çatı bile yapmamışken bence bu çocuk normal olmaz kafası büyük demiştiben çatı muayenesi oldum bazıları yapmıyormuş ama özellikle bebek biraz iriyse yapmak önemli bence.
Kızlar aklınızda olsun bende mebran zar sıyırma diye bir işlem yapılmıştı 38. Haftada bebek iri olduğu için bir an önce doğumun başlaması ya da uyarılması için kullanılıyor. Biraz acılıydı ama mesela çoğu doktor bunu da yapmıyormuş o zaman biz forumda konuşmuştuk bu konuyu. Eğer doğurmasaydım suni günü vermişti 39. Haftaya ama o sıyırmayı 2 kez yaptık sanırım, kanama geliyor işlemden dolayı. Ben her seferinde nişan sanmıştımsonra 38+5 de doğmuştu
Vallahi o kadar değişken ki ben 3 cm açılmayla bir ay bekledim ağrım sızım da yoktu kasılmam çoktu ilkinde bunda yok mesela, doğuracağım gün 7 cm ile yattım. Herkesin öyküsü farklı doğumu başlatsak bile yeterli sancın yoksa doğuramıyorsunDoğumu başlatmak zor bir şey mi kolay mı yoksa çok mu kişisel anlamadım. Arkadaşım geçen sene 32. Haftada pilatese başlamış ve hemen topun üstünde birkaç kez zıpladıktan sonra fark etmeden doğumunu başlattı diye apar topar hastaneye aldılarSonra yavaşlatılmış ama bazen çömelirken bile korkuyorum bunu duyduktan sonra delirdim farklı öyküler dinleye dinleye
37 haftaya girince yatisim yapıldı suni sancı en yüksek derece verildi sürekli sıcak duşa sokuldum plates topunda zıpladım, yürüdüm yok olmadı en son doktor geldi kesemi patlattı hâlâ tık yok perine masaji yaptılar 1 buçuk gün sonra ancak açılmam oldu . Benim kiz çok zor doğuma hazırlandı ve acilmam oldu ben de evde hep korkardım aman açılmam olur aman suyum gelir diye.. meğer o kadar basit değilmişDoğumu başlatmak zor bir şey mi kolay mı yoksa çok mu kişisel anlamadım. Arkadaşım geçen sene 32. Haftada pilatese başlamış ve hemen topun üstünde birkaç kez zıpladıktan sonra fark etmeden doğumunu başlattı diye apar topar hastaneye aldılarSonra yavaşlatılmış ama bazen çömelirken bile korkuyorum bunu duyduktan sonra delirdim farklı öyküler dinleye dinleye
Yurtdışında doğum yapan 3-4 arkadaşım var ve hiçbirisi çatı muayenesi yaptırmadı.Bir de normal doğumda kesik atılmasını da doğrı bulmuyor. Doğal bir yırtık olabilir ama olmaya da bilir neticede. Evet kadının görüşlerini çok beğeniyorum. Çoğu konuda bildiklerim inandıklarım ne kadar yanlışmış dedim izlerken
Benim ilk hamileliğimde gittiğim doktor daha 24. Haftalarda çatı bile yapmamışken bence bu çocuk normal olmaz kafası büyük demiştiben çatı muayenesi oldum bazıları yapmıyormuş ama özellikle bebek biraz iriyse yapmak önemli bence.
Kızlar aklınızda olsun bende mebran zar sıyırma diye bir işlem yapılmıştı 38. Haftada bebek iri olduğu için bir an önce doğumun başlaması ya da uyarılması için kullanılıyor. Biraz acılıydı ama mesela çoğu doktor bunu da yapmıyormuş o zaman biz forumda konuşmuştuk bu konuyu. Eğer doğurmasaydım suni günü vermişti 39. Haftaya ama o sıyırmayı 2 kez yaptık sanırım, kanama geliyor işlemden dolayı. Ben her seferinde nişan sanmıştımsonra 38+5 de doğmuştu
Benim doktorum tarlada doğurtacak cinsten rahat ve samimi ama o da yaptı çatı valla bilmiyorum kiBebek iriyse de gerekli degıl gibime geliyor açıkçası.. Eskıden iri bebek normal doğmamış mı.. O zmn çatı fılan yoktu yani.. Bence tamamen annelere psıkolojık olarak Bi baskı olusturuyolar.. Apar topar sezeryan olsun diye.. Bıraz şu dogum sürecini kendı halımızde yaşasak aslnda hersey rayında gider bence.. Ben riskli gebe olmasam valla bu kadar da doktora gitmezdim, cok kafa karısıo
Eskiden oluyormuş ama nasıl oluyormuş canım işte annem beni ve abimi normal doğurmuş abimde kaç kez vakum atılmış yani Allah korusun birşey olabilirdi evet şimdi çok kolay sez kaçıyor doktorlar ama bazende olmayınca olmuyor bende kilolu doğmuşum annem ölmekten beter olmuş ki acı eşiği çok yüksek biridir 3 çocukta acil sezeryana alınması gerekmiş ve annemin zaten rahmi doğuştan yukarda olduğu için normal doğum zor olurmuş şimdi anneme sorunca aman aman normal doğum derBebek iriyse de gerekli degıl gibime geliyor açıkçası.. Eskıden iri bebek normal doğmamış mı.. O zmn çatı fılan yoktu yani.. Bence tamamen annelere psıkolojık olarak Bi baskı olusturuyolar.. Apar topar sezeryan olsun diye.. Bıraz şu dogum sürecini kendı halımızde yaşasak aslnda hersey rayında gider bence.. Ben riskli gebe olmasam valla bu kadar da doktora gitmezdim, cok kafa karısıo
Ne güzel bir doktora denk gelmişsin çok güzel bazıları hemen olsun bitsinde diyip uğraşmıyorBenim doktorum tarlada doğurtacak cinsten rahat ve samimi ama o da yaptı çatı valla bilmiyorum kiama gerçekten iyi doktora rastlamak gerekli ben işte ulaşamadım 34. Haftada başka doktor yatışını verdi direk, pazar günüydü sonrasında kendi doktorum geldi de taburcu etti beni sancın yok bebek iyi evde bekleyelim dedi. Başkası olsa beni 34 de suni verip doğurttururdu, 3 cm olmuşsun zaten diye. O yüzden ne beni endişelendirdi ne gereksiz para kazanmak için hadi gel epidural yapalım filan dedi 7 cm de. Allah razı olsun, zaten doğum bitince sarıldım ağlayıp aileden biri gibi olmak çok çok önemli. Hepimizin kolaylıkla geçtiği, iyi insanlarla karşılaştığımız bir doğum olsun
Kesinlikle öyleNe güzel bir doktora denk gelmişsin çok güzel bazıları hemen olsun bitsinde diyip uğraşmıyor
Benim de ayağa kalktigim anda alt karnım hem geriliyor hem taş gibi oluyor hem acı hem huzurluk veriyor :/ benim cuma kontrolüm var ben de o zaman sorucam doktora inşallah önemli birşey değildirYa Bi de kızlar size sorayım, bu plasenta öndeymiş bnm.. Doktor oyle dedı bugun.. O da agrı yapar mı.. Yanı bıldıgınız alt karnım acıo, gerilio.. Bıraz googledım ama aklıma kotu seyler getırmek ıstemıorm
Ben molfix alıcam slepy de güzel oğlumda da bunları kullandım dönüşümlü şekildeMerhaba kızlar, Kasım ayının 5 i gibi gösteriyor doğumu. Bebek bezi ne almalıyım karar veremedim? Bez tercihlerinizi merak ediyorum.
Buna kesinlikle katılıyorum ve başından beri bunu savunuyorum. doktorumla ben de bu konuyu konuşucam yani sezaryen olacaksa bile zamanını kendisi seçsin istiyorumArkadaşlar, bir de sezeryan doğumla ilgili geçen gün dr Semra Özer’in bir konuşmasını dinledim instagramda. Vajinal de olsa, sezeryan da olsa doğum için bebeğin kendini dış dünyaya hazır hissedip, kendisinin doğumu başlatmasının en doğrusu olduğunu söyledi. Bizim ülkemizde doktorlar bence ne yazık ki kendi konforları için randevu verir gibi doğum tarihi, saati veriyor. Diğer ülkelerde hiç böyle bir uygulama yok aslında. Doktorun da dediği şuydu, örneğin bir civciv 21 günde büyüyüp tık tık yapıp kendi kabuğunu kırıp çıkıyor ve siz 19.-20. günde kendiniz onun kabuğunu kırarsanız gereksiz travmaya sebep olursunuz. O hazır olduğunda kendisi işaret veriyor zaten. Doğum konusunda deneyimim sıfır ve haddim hiç değil ama sezeryan olursa bence doktorla görüşüp beklemeyi rica etmeliyiz
Slepy taşma yapıyor diyorlar, prima çok pahalı, bende molfix düşünüyorum ama pişik ve sızdırma yapmaz umarımBen molfix alıcam slepy de güzel oğlumda da bunları kullandım dönüşümlü şekilde
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?