2023 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    272
Bu hafta için kramplar başlar yazıyordu gerçekten dün gece ayağıma giren kramplardan uyuyamadım. Zaten artık öyle verimli uykularım yok da bir de kramp ağrısı başladı. Her gün süt içmeliyim galiba. Aslında peynir yoğurt tüketiyorum hep ama yeterli gelmiyor sanırım. Daha da ne yicem artık dünyaları yemişim zaten 14 kilo almışım şimdiden çocuk 1 kilo 125 gramdı 3 gün önce eşi de o kadar olsa 12 kilo nereme gitti anlamadım

Bugun daha iyiyim çok şükür.. Sonunda yürüyebiliyorum okul açılmadan düzeldim ya Baska ne isterim Bi daha da tövbe o kadar yormam kendımı

Benim ilk hamileliğimde gittiğim doktor daha 24. Haftalarda çatı bile yapmamışken bence bu çocuk normal olmaz kafası büyük demişti ben çatı muayenesi oldum bazıları yapmıyormuş ama özellikle bebek biraz iriyse yapmak önemli bence.

Kızlar aklınızda olsun bende mebran zar sıyırma diye bir işlem yapılmıştı 38. Haftada bebek iri olduğu için bir an önce doğumun başlaması ya da uyarılması için kullanılıyor. Biraz acılıydı ama mesela çoğu doktor bunu da yapmıyormuş o zaman biz forumda konuşmuştuk bu konuyu. Eğer doğurmasaydım suni günü vermişti 39. Haftaya ama o sıyırmayı 2 kez yaptık sanırım, kanama geliyor işlemden dolayı. Ben her seferinde nişan sanmıştım sonra 38+5 de doğmuştu

Yurtdışında doğum yapan 3-4 arkadaşım var ve hiçbirisi çatı muayenesi yaptırmadı. Bir de normal doğumda kesik atılmasını da doğrı bulmuyor. Doğal bir yırtık olabilir ama olmaya da bilir neticede. Evet kadının görüşlerini çok beğeniyorum. Çoğu konuda bildiklerim inandıklarım ne kadar yanlışmış dedim izlerken

Sorma sorma bir de 3 aylığına gidip annemsiz doğum stresi yaşayacağım. Bakalım inşallah hepimizin doğumu su gibi geçer gider. Burası güzel haberlerle dolar

Tabii doktorun son sözüne kalıyor artık. Benim kendisi doktor olan arkadaşım da normal diye ısrar ederken doktoru hemen her şeyi normal olmasına rağmen çatın dar deyip hiç denemeden sezeryana almıştı. Doktorumuza güvenmekten başka çare yok. O haftalar gelince doktor ne derse tamam deriz hepimiz el mahkum

Doğumu başlatmak zor bir şey mi kolay mı yoksa çok mu kişisel anlamadım. Arkadaşım geçen sene 32. Haftada pilatese başlamış ve hemen topun üstünde birkaç kez zıpladıktan sonra fark etmeden doğumunu başlattı diye apar topar hastaneye aldılar Sonra yavaşlatılmış ama bazen çömelirken bile korkuyorum bunu duyduktan sonra delirdim farklı öyküler dinleye dinleye

Vallahi o kadar değişken ki ben 3 cm açılmayla bir ay bekledim ağrım sızım da yoktu kasılmam çoktu ilkinde bunda yok mesela, doğuracağım gün 7 cm ile yattım. Herkesin öyküsü farklı doğumu başlatsak bile yeterli sancın yoksa doğuramıyorsun belki suni verebilirlerdi bana ama haftası küçük ve sancım yok diye eve yollamışlardı. 36 dan sonra hurma ananas pilates topu ve merdiven inip çıkma yapmıştım bende. Doğurtmayan Allah doğurtmuyor diye akışa bıraktım en son, sancılar 2 dk ya düşünce öyle gittim hastaneye 3 saatte de doğdu inanılmaz pozitifti benim hikayem

37 haftaya girince yatisim yapıldı suni sancı en yüksek derece verildi sürekli sıcak duşa sokuldum plates topunda zıpladım, yürüdüm yok olmadı en son doktor geldi kesemi patlattı hâlâ tık yok perine masaji yaptılar 1 buçuk gün sonra ancak açılmam oldu . Benim kiz çok zor doğuma hazırlandı ve acilmam oldu ben de evde hep korkardım aman açılmam olur aman suyum gelir diye.. meğer o kadar basit değilmiş

Not: Tansiyon kaynaklı kendi dogmasi beklenmeden doğum başlatıldı mecburen

Olması gerekeni söylüyor bence.. Her doktor bir değil işte.. Bi tanıdık dogumu başlamış mesela, bildiğin cocugun kafası görünüyormuş, o halde bile sezaryen yapalım diye ısrar etmiş.. Kadın allahtan 4.dogumu oldugu için bilinçli, reddetmiş.. Yine diğer Bi tanıdık, maksat geliş dogum yapmıs.. Özelde olsa doktor bahane bulup kesin sezeryane alırdı.. Ehil doktora rastlamak çok zor.. Allah iyilerle karşılaştırsın

Bebek iriyse de gerekli degıl gibime geliyor açıkçası.. Eskıden iri bebek normal doğmamış mı.. O zmn çatı fılan yoktu yani.. Bence tamamen annelere psıkolojık olarak Bi baskı olusturuyolar.. Apar topar sezeryan olsun diye.. Bıraz şu dogum sürecini kendı halımızde yaşasak aslnda hersey rayında gider bence.. Ben riskli gebe olmasam valla bu kadar da doktora gitmezdim, cok kafa karısıo

Benim doktorum tarlada doğurtacak cinsten rahat ve samimi ama o da yaptı çatı valla bilmiyorum ki ama gerçekten iyi doktora rastlamak gerekli ben işte ulaşamadım 34. Haftada başka doktor yatışını verdi direk, pazar günüydü sonrasında kendi doktorum geldi de taburcu etti beni sancın yok bebek iyi evde bekleyelim dedi. Başkası olsa beni 34 de suni verip doğurttururdu, 3 cm olmuşsun zaten diye. O yüzden ne beni endişelendirdi ne gereksiz para kazanmak için hadi gel epidural yapalım filan dedi 7 cm de. Allah razı olsun, zaten doğum bitince sarıldım ağlayıp aileden biri gibi olmak çok çok önemli. Hepimizin kolaylıkla geçtiği, iyi insanlarla karşılaştığımız bir doğum olsun

Eskiden oluyormuş ama nasıl oluyormuş canım işte annem beni ve abimi normal doğurmuş abimde kaç kez vakum atılmış yani Allah korusun birşey olabilirdi evet şimdi çok kolay sez kaçıyor doktorlar ama bazende olmayınca olmuyor bende kilolu doğmuşum annem ölmekten beter olmuş ki acı eşiği çok yüksek biridir 3 çocukta acil sezeryana alınması gerekmiş ve annemin zaten rahmi doğuştan yukarda olduğu için normal doğum zor olurmuş şimdi anneme sorunca aman aman normal doğum der ama kv misal hepsini normal doğurmuş yarım saat içinde hiç anlamazdım bile der doğurduğumu tamamen kişisel bir durum gibi ya

Ne güzel bir doktora denk gelmişsin çok güzel bazıları hemen olsun bitsinde diyip uğraşmıyor

Benim de ayağa kalktigim anda alt karnım hem geriliyor hem taş gibi oluyor hem acı hem huzurluk veriyor :/ benim cuma kontrolüm var ben de o zaman sorucam doktora inşallah önemli birşey değildir ha bir de bebeğim hep alt karnimda yani genital bölgenin başladığı yerin bir tık üzerinden sertleşme başlıyor göbek deliğine kadar, Göbek deliğimin üzeri yumuşacık ama alt taraf semsert oluyor

Merhaba kızlar, Kasım ayının 5 i gibi gösteriyor doğumu. Bebek bezi ne almalıyım karar veremedim? Bez tercihlerinizi merak ediyorum.

Buna kesinlikle katılıyorum ve başından beri bunu savunuyorum. doktorumla ben de bu konuyu konuşucam yani sezaryen olacaksa bile zamanını kendisi seçsin istiyorum tabiiki herhangi bir zorunlu acil durum haricini kast ediyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…