- 15 Ocak 2023
- 3.893
- 4.772
- 53
Beni vajinal muayene etmedi. Sadece ultrasonla baktı.Bu arada benim kafası 24. Haftadan beri çok aşağıda banada erken doğum riski olabilir dedi ama her seferinde vajinal muayene etmeye başladı 2 haftada bir gidiyorum bi buçuk aydır. Eğer rahim ağzın yeterliyse belli bir açılma yoksa aslında temkinli olmak için öyle diyorlar. Kan ve idrarı da enfeksiyon var mı diye bakıyorlardır. O da erken doğum riskini arttırıyor çünkü. İşin ağır ve zormuş, Allah yardımcın olsunBana kalırsa doktor temkinli olmak adına sana öyle söylemiştir, gerçekten ciddi bi risk olsa tuvalet dışında kalkamazsın diyip hemen ciğer geliştirici yapardı. İçini ferah tut bol bol rapor almaya çalış az kaldı zaten
Temkinli olmak için bile olsa bence böyle söylememeli. Eğer varsa söylesin yani neden şimdi erken doğum riskin var dedi ki yani yoksa yok. Bebeğinin kafası aşağıda bol bol dinlen falan diyebilirdi. Tam tersine doğumu ertelemek için ilaç bile vereceğini söylediBu arada benim kafası 24. Haftadan beri çok aşağıda banada erken doğum riski olabilir dedi ama her seferinde vajinal muayene etmeye başladı 2 haftada bir gidiyorum bi buçuk aydır. Eğer rahim ağzın yeterliyse belli bir açılma yoksa aslında temkinli olmak için öyle diyorlar. Kan ve idrarı da enfeksiyon var mı diye bakıyorlardır. O da erken doğum riskini arttırıyor çünkü. İşin ağır ve zormuş, Allah yardımcın olsunBana kalırsa doktor temkinli olmak adına sana öyle söylemiştir, gerçekten ciddi bi risk olsa tuvalet dışında kalkamazsın diyip hemen ciğer geliştirici yapardı. İçini ferah tut bol bol rapor almaya çalış az kaldı zaten
Benim de işim hep ayakta canım hatta eve gidiyorum evde de ev işinden kolay kolay oturacak vakit bulamıyorum.Doktor dinlen fazla ayakta kalma dediğinde rapor da yazması gerekirdi.devlet hastanesi doktoruna mı gidiyorsun onlar pek vermiyor çünkü .Benim kanamam olduğu gün bişey olmaz diyip rapor yazmamıştı hatırlıyorum.Dayanamayacak gibiysen bu 2-3 haftayı raporla geçir 32 +0 da da izne ayrıl gitsin.Marketi de kim düzenlerse düzenlesin valla ben o kısmı hiç düşünmezdim yerinde olsamKızlar az önce cıktım doktordan 28+5 su an 1150 gram olmuş az gibi geldi üzüldüm birazbir de dediki göremiyorum şu an kafası çok aşağıda erken doğum riski bu dedi kan idrar alıcam senden bir ilaca başlıcaz dedi doğumu geciktiriyormuş sanırım. Fazla ayakta kalma cinsel ilişkiyi azalt dedi. Bende dedim ki ben calısıyorum ama dedim ayakta kalma deyince. Ona bir sey olmaz gibi bir şey söyledi. Şunu anlamadım ben markette calısıyorum 08.00-17.00 ve full ayaktayım bilirsiniz market sektörünü. Böyle bir durumda nasıl calısabilirim yani nomal olabilir anlamadım ben. Bu arada calısıyorum dedim ama markette demedim. Anlamadım kafam karıştı
Ama vajinal bakmadan açıklık olup olmadığını ya da rahim ağzının net ölçüsünü alamaz kiBeni vajinal muayene etmedi. Sadece ultrasonla baktı.
Bence deeO kadar zorlamazlar hamıle insanı da ayakta duruyorsa o bıle zor yani.. Doktora tekrar Bi sorsun. Bence dimi
Olmadı zaten özel hastaneye gideceğiöBenim de işim hep ayakta canım hatta eve gidiyorum evde de ev işinden kolay kolay oturacak vakit bulamıyorum.Doktor dinlen fazla ayakta kalma dediğinde rapor da yazması gerekirdi.devlet hastanesi doktoruna mı gidiyorsun onlar pek vermiyor çünkü .Benim kanamam olduğu gün bişey olmaz diyip rapor yazmamıştı hatırlıyorum.Dayanamayacak gibiysen bu 2-3 haftayı raporla geçir 32 +0 da da izne ayrıl gitsin.Marketi de kim düzenlerse düzenlesin valla ben o kısmı hiç düşünmezdim yerinde olsam
keske zorlamasalar yukarıda bahsettiğim gibi pek oturmuyorum. Ayaktayım ve iş başa düşüyor transpaletle mal çekmek, mal açmak vs vs gibi normalde olsa belki ama elemanda eksik olunca seni mecbur kılıyorlarBence deekendi yazmış ya full çalışıyorum diye o yüzden zorlanıyor diye düşündüm ben de
Vallahi ben bu doktoru anlamadım. Ultrasonla baktı kafası aşağıda erken doğum riski bu rahimin normal su an sana vitamin ve doğum geciktirici vericem ama 34. haftada bu ilacı bırakıcaz dedi.Ama vajinal bakmadan açıklık olup olmadığını ya da rahim ağzının net ölçüsünü alamaz kiilkinde bu deneyimi yaşadığım için biliyorum yani vajinal bakmak şart burda da ciğer geliştirici olan oldu risk görülüp ve vajinal bakıldı. Sen gittiğinde nerede çalıştığından ve durumundan bahset öyleyse belki ona göre önlem alır
Başka bir doktorada git bence farklı bir görüş al karından bakıp bunun kararını vermesi bana garip geldi. Muhtemelen Progestan tarzı bişey vericek sana. Gittiğinde hocam rahim ağzı mı kısa, açıklık mı var neden ilaca gerek gördünüz diye sorabilirsin. Eğer böyle bir durum varsa ciğer geliştirici olmam gerekmez mi diye de sorabilirsin. Umarım zamanında gelirler, kendini yormamaya çalışVallahi ben bu doktoru anlamadım. Ultrasonla baktı kafası aşağıda erken doğum riski bu rahimin normal su an sana vitamin ve doğum geciktirici vericem ama 34. haftada bu ilacı bırakıcaz dedi.
Ya şimdi sorucam kafamdakileri tereddütlü cevaplar verirse anında baska doktora gidicem. Gittiğim doktorda böyle bir sey yok derse bir daha devlet hastanesine tövbe. İkinciye şans vereyim dedim devlete ama burnumdan getirdiler yani her seferindeBaşka bir doktorada git bence farklı bir görüş al karından bakıp bunun kararını vermesi bana garip geldi. Muhtemelen Progestan tarzı bişey vericek sana. Gittiğinde hocam rahim ağzı mı kısa, açıklık mı var neden ilaca gerek gördünüz diye sorabilirsin. Eğer böyle bir durum varsa ciğer geliştirici olmam gerekmez mi diye de sorabilirsin. Umarım zamanında gelirler, kendini yormamaya çalış
İnşaallah teşekkür ederim. Beyaz ince yollar yok başım 2 gündür cok kaşınıyor gece gündüz hep kaşınıyorum . O kadar zor bir şey ki bu gerçekten yaşayan bilir. Düşünsenize ellerimizi sürekli yıkıyoruz bebeklerimizde doğum lekesi olmasın diye . Şuan kaşındığım için elim hep vücudumda elerim kurudu artık ona mı dikkat edeyim kendimi mi sakinleştireyim bebeğimin tekmeleri sertleşti o da uyandırıyor tuvalet desen hiç söylemiyorum 10 larca kez giriyorumUyuzda geceleri çok kaşıntı olur uykudan uyandırıp kaşınırsın bide böyle cilt altında beyaz ince yol olur işte öyle olunca böcek yol yapmış olur. Bildiğim kadarıyla başta kaşıntı olmuyor. Çok kötü bir durum inşallah uyuz değilsinizdir
Sağlık ocağı safra asitine bakıyor deme bana 1.000₺ verdim hastaneye sadece bu tahlil içinCnm kolestaz da bütün vucut kaşınır.. Her yerin istisnasız.. Eğer bölgesel bişeyse hamılelıge baglı deri problemleri olabılır.. Safra asidi 2 güne çıkıyor genel olarak aslnda.. Bende yakın zamanda yıne baktırcam.. Bugun saglık ocagına verdım ama aıle hekımı ıstedı mı bılmıorm, AST alt dedim hepsını ıstedım dedi ama beklıorm sonucu
Ama bakılıyor asmdeSağlık ocağı safra asitine bakıyor deme bana 1.000₺ verdim hastaneye sadece bu tahlil içinDiğer tahlil sonuçlarım cıktı
Şey diye düşünün madem bizimkinde bakılmıyor ben ondan bu kadar ücret ödedim, bazı asmlerde garip şartlar var zaten. Bir dahakine sormuş olursunuzAy inanmıyorum ya kapımın önü bir de sağlık ocağı
Nasıl oldun.. Giremedim.. Doktor ne dedi.. Bende haftaya gidebilcem sanrm.. Bugun saglık ocagına gittim, kan idrar verdim bakalım sonucları ne zmn cıkcak.. Bnmkının de hareketleri azaldı sanki.. İçimdeki ses de kılo almadgnı söyluyoiçim içim yiyor valla
Çalıştığım markette bağlı olduğumuz bölgede eleman sıkıntısı var ben yönetici konumunda olduğum için iş daha çok bana düşüyor. Mesela dün koskoca mağazayı iki kız açtık. Ve marketlerde dışarıda olan teşhirler var ya onları mesela transpaletle ben cıkardım. Aman sen hamilesin otur dur olmuyor çünkü eleman yok. Kim yapacak? Yani çok boktan. Öğleden sonra gittiğimde detaylı konusup durumu anlatacağım olmadı baska doktora gideceğim. Benim kafamı şu karıştırdı hem erken doğum riskim var hem calısabilirim ne ilginç
Ya şimdi sorucam kafamdakileri tereddütlü cevaplar verirse anında baska doktora gidicem. Gittiğim doktorda böyle bir sey yok derse bir daha devlet hastanesine tövbe. İkinciye şans vereyim dedim devlete ama burnumdan getirdiler yani her seferinde
Sağlık ocağı safra asitine bakıyor deme bana 1.000₺ verdim hastaneye sadece bu tahlil içinDiğer tahlil sonuçlarım cıktı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?